- 17 Ekim 2016
- 100
- 22
- 98
- 29
- Konu Sahibi endoplazmik retikulum
-
Aslında burada biraz da doktorun tarzıyla sizin beklentilerinizin uyuşmaması sorun yaratmış. Zaten en sinir bozucu durum, para verip kendi yüzümüzde yapılacak bir işlemde bizim istediğimiz dışında bir şey yapılması. Mesela ben de defalarca “kalkık burun istemiyorum” diyorum ama eminim doktor o an neyi uygun görürse onu yapacak. Sizin durumunuzda en büyük sıkıntı yanak dokularına zarar vermesi ve eskisi gibi nefes alamamanız olmuş, üzüldüm gerçektenTavsiyem olmaman... Yaklaşık 8 ay önce bende rinoplasti oldum. Ameliyata girmeden odada doktorla son konuşmamızda isteklerimi tekrar konuşmuş olmama rağmen bilgimin dışında burnumu kırarak şekillendirdi. Ben kendisine iki göz aramın kalınlığını, burnumun yüzümde kapladığı yüksekliği ve genişliği seviyorum, anatomik yapımı bozmadan, kemerimi törpüleseniz, burun ucundaki çizgiyi giderseniz yeterli demiştim. Ve ameliyata girmeden odaya gelip en son bana sağ işaret parmağıyla iki göz arama burun kemiğime dokunup şöyle söylemişti "tamam biliyorum Elif Hanım, buraya dokunmayacağım. Kemerden itibaren düzelteceğim. Biliyorum büyük burun istiyorsun"... Ve asla ne similasyon, ne istediğim gibi yapmadı. Ona güncel estetik ve herkese yapılan burunlardan istemediğimi net bir şekilde ifade ettim. Bir doktorun benim anlattıklarım karşısında beni bu burunla bırakması inanılır gibi değil. Kendisiyle ilgili yazdığım yorumlarıda okuyunuz lütfen. Sadece burun değil, burun kemiğine bağlı, göz yaşı kesesinin olduğu yerden başlayan yanak dokuların zarar verdi. Aşağı düşüyor. Eskisi gibide nefes alamıyorum. İllede yaptıracaksanız, tarzı size kesinlikle uysun. Benim doktorumun sayfasında belki tek ben büyük ve kendi burnumun anatomik yapısına göre istemişimdir. Sayfaya bakıyorum küçük dediklerinden farkı yok. Kendisi Sincan Devlet Hastanesinden ayrılmış, Casanita Doktorlar muayenehanesinde çalışıyordu. Op.Dr. Mustafa Çelik.
Aslında çok doğru söylüyorsunuz, biz de kendi aramızda hep “estetik biraz şans işi” diyoruz ama aslında öyle olmamalı. Sonuçta hepimiz daha iyi bir görünüme kavuşmak için estetik yaptırıyoruz. Ama bu süreç sonunda beklentilerimiz karşılanmıyorsa ve bizi eskisinden daha da mutsuz bir hale getiriyorsa estetik yaptırmanın bir anlamı yok.Çok ağır bir süreç geçiriyorum. Hem fiziksel hem de psikolojik olarak ciddi şekilde yıprandım. En başta şunu açıkça belirtmek istiyorum: Ben bu şekilde bir burun istemedim. Tam tersine, yüzüme uygun, doğal bir görünüm talep ettim. Buna rağmen, benim talebimle hiçbir ilgisi olmayan, yüz yapımı bozan yapay bir burunla karşı karşıya kaldım.
Bu durum yalnızca estetik bir sorun değil, aynı zamanda ciddi bir güven kaybı ve etik ihlaldir. Bir hastanın beklentisinin bu kadar net olduğu bir durumda, hekim tarafından bunun dikkate alınmaması, bana göre mesleki sorumluluğun açıkça ihmal edilmesidir.
Şunu çok net söylemek istiyorum: Doktor seçimi, bu alanda her şeydir. Estetik cerrahi sadece “teknik” bir işlem değildir; yüzün oranları, kişinin mimikleri, ifadesi ve psikolojisi dikkate alınmadan yapılan müdahaleler, kalıcı zararlara yol açabiliyor.
Ne yazık ki ben, “herkese aynı kalıp burnu” yapan bir anlayışla karşılaştım. Bu tür uygulamalar, kişiye özel estetikten çok uzak ve hastaya değer vermeyen bir yaklaşımı yansıtıyor. Sonuç: Hayal kırıklığı, deformasyon ve yeniden ameliyat riski.
Başta doktorumla ilgili deneyimimi objektif şekilde Google yorumu olarak paylaşmak istedim. Ancak yorumum yayınlanmadı. Görünüşe göre bazı gerçekler sansürleniyor. O nedenle bu açıklamayı buradan yapıyorum.
Revizyon ameliyatları hem maddi olarak çok ağır hem de psikolojik açıdan yıpratıcı. Ben bu sürece istemeden girdim, ama başkalarının bilinçli kararlar vermesi için sesimi duyurmak zorundayım.
Estetik cerrahi bir şans işi değildir. Popülerlik, sosyal medya estetiği ya da “isim” peşinden gitmek yerine; etik, empati ve kişiye özel yaklaşımla çalışan doktorları tercih edin. İyileşmek isterken daha derin yaralarla kalmak kimsenin hakkı değil.
Sorun yapabilecekmiş gibi beklentinizi net bilip doktorun ameliyat günü vermesi... Etik olan şu olurdu bence "istediğiniz yapılabilir ama ben aradığınız doktor değilim". Herkes her şeyi bilmek ve yapmak zorunda değil. Bu benim bedenimse ve yapamayacaksa hayatıma vereceği yıkımı düşünebilmek zorunda olması gerekirdi...Aslında burada biraz da doktorun tarzıyla sizin beklentilerinizin uyuşmaması sorun yaratmış. Zaten en sinir bozucu durum, para verip kendi yüzümüzde yapılacak bir işlemde bizim istediğimiz dışında bir şey yapılması. Mesela ben de defalarca “kalkık burun istemiyorum” diyorum ama eminim doktor o an neyi uygun görürse onu yapacak. Sizin durumunuzda en büyük sıkıntı yanak dokularına zarar vermesi ve eskisi gibi nefes alamamanız olmuş, üzüldüm gerçekten
Sana söylemiş en azından... Ben kendisine istediğim similasyonu 3 boyutlu yaptım ve bilgisayarda da yapıp anlattım. Konuşmalarımda da aynen yukarıda yazdıklarımı söyledim. Hatta şöyle ifadeler kullandım "ameliyat olduğum belli olmasın, eski Roma heykellerindeki büyük burunlar gibi olsun, yüzümde kapladığı genişliği ve yüksekliği seviyorum... " Anlatabilmek için daha ne yapmalıydım acaba?Öncelikle çok geçmiş olsun, ben bunun psikolojisini tahmin dahi edemiyorum sadece zor bir süreç olduğunun farkındayım ben daha yaptırmadan stres yapıyorum çünkü. Umarım içinize sinen bir yer bulup düzelttirme şansınız olur. Çokta üzmeyin kendinizi, biliyorum elde değil sonuçta yüzümüzün tam ortasında ama sekiz ay olmuş biraz daha oturmuştur diye düşünüyorum. Alışabilirsiniz belki daha da zaman geçtikçe ama içinize hiç sinmeyecek gibiyse inşallah yeniden güvenebilir ve revizyon yatırabilirsiniz. Bu arada Mustafa Çelik ile ben de görüştüm. Instagram fotoğrafları hoşuma gitmişti, o yüzden bir şans vermek istedim. Ama kendisiyle ilgili bir konuya da daha önce yazmıştım; ilk görüşmede elemek zorunda kaldım açıkçası burnumu yapmak istemediğini hissettim. Görüşmeye gittiğimde bana burnunu yaparım ama yamuk olduğu için ileride tekrar yamulabilir dedi. Hatta ciddi ciddi, eski bir hastamın burnu ameliyattan bir yıl sonra tekrar yamuldu diyerek o hastanın fotoğrafını bulmaya çalıştı
Devamında, burnumdaki eğriliği düzeltmek için kenarların doldurması gerektiğini ama bunun da burnu kalın göstereceğini söyledi. Erkek burnu gibi olmasın diye hafif eğri bırakayım, bu seni rahatsız eder mi, tolere eder misin diye sordu. Doğal olarak böyle bir durumu tolere etmek istemem bana oldukça saçma geldi. Belki dürüstlüğünden böyleydi, bilemiyorum ama açık açık şey de söyledi bana gelen hastaların burunları genelde simetrik oluyor, onları açıp dikip düzeltiyoruz. Senin burun zor ya, kaç demiştik sana fiyat olarak falan yaptı.
Bu tarz konuşmalardan sonra açıkçası uğraşmak istemediğini düşündüm. Bir de simülasyon yaptı ama fotoğrafımı çekmek istediğimde izin vermedi ki sonuçta o fotoğraf benimdi. Baştan sona çok garip ve saçma bir deneyim oldu.
Merhaba ben 2016 yılında Haldun Kamburogluna burun ameliyatı oldum, çok iyi bir doktor ben söylemesem kimse burnumun estetik oldugunu anlamıyor çok doğal ve hala çok güzel. Kesinlikle tavsiye ederim.Uzun bir süre sonra burun estetiği olmaya karar verdim yaşım 30. Ankarada burun estetiği yapan doktorları araştırıyorum bi süredir hatta burada görüştüğüm bazı doktorlar için üyelere de mesaj attım. Kafam çok karışık, burnum zor bir burun ucu düşük, eğri ve kemerli. Birazda pinpirikli bir insanım kimse İstemez tabii ki ama ikinci bir ameliyat olmakta istemiyorum. Öncelikle tural hocanın ismini burada çok gördüm revizyon başlıklarında fakat ben ilk ameliyatı olacağım ona rağmen de ücreti yüksek söyledi. Tural hocaya ameliyat olan varsa memnun mudur değil midir onu öğrenmek istiyorum, mesela yandan hep düz olarak çalışmış isteğe bağlı olarak kaviste veriyor mu bilginiz var mı? Ek olarak Ankara da özelde doktor önerecek tavsiye verebilecek olan var mıdır? Çevresinde veya kendisi yaptırıp uzun sürede özellikle memnun kalan. Beklentim bu arada estetik olduğu belli olmayan doğal bir burun olması :) teşekkür ediyorum şimdiden
Onunla da bir görüşüp fiyat alayım hemen teşekkür ederimMerhaba ben 2016 yılında Haldun Kamburogluna burun ameliyatı oldum, çok iyi bir doktor ben söylemesem kimse burnumun estetik oldugunu anlamıyor çok doğal ve hala çok güzel. Kesinlikle tavsiye ederim.
Merhaba ne yaptınız acaba bende araştırma surecindeyim. Semih Özdemir ve İbrahim hirayla görüştüm ve ikisinden de olumlu izlenimler aldım bir bakın isterseniz.Onunla da bir görüşüp fiyat alayım hemen teşekkür ederim
Uğur Şahin ile ilgili Kadınlar Kulübünde şikayet vardı bir araştırın derimIstanbul da ugur sahin i oneririm ben.
Yani ankara da bilmiyorum ama pimpirikli oldugunuzu soylediginiz icin bence kapali ameliyat tercih edin. Ankara diye diretmenizi tavsiye etmem. Ugur sahinden memnun kalirsiniz bence..
Ben revizyon olmak zorundayim acik ameliyat oldum rezalet oldu. O yuzden ankara istanbul ayrimi yapmayin..
Sizin burnunuzda çok problem var. Benim tavsiyem Açık ameliyatı tercih edin. Burun ameliyatı kolay görünen aslında kompleks bir ameliyat. Açınca daha rahat görüyorlar burun içini. Bir de eğer bulabilirseniz iyi bir Kbb dr u bulun. Estetikçilerin çoğu kesip biçip nefes problemi olan yapay burunlar yapıyorlar. İnsanlar güzelleşeyim derken sağlıklarından oluyorlar. Nefes almak en önemli şey.kapalı ameliyatta sanki çok düzeltilemez gibi geliyor mesela eğriliğe falan müdahele edilebiliyor mu bide direkt ucunu düzeltmek için kaldırıp bırakmazlar mı bilmiyorumki hiç
O zaman burnumun seklini tam goremiyordum. Cok odemliydi sandim ki sadece ucu dusecek zamanla anladim ki dusundugumde fazla kucultulup oyulmus. Kikirdak eklenmesi gerekecegi icin maalesef... soylediklerinize cok katiliyorum..Sizin burnunuzda çok problem var. Benim tavsiyem Açık ameliyatı tercih edin. Burun ameliyatı kolay görünen aslında kompleks bir ameliyat. Açınca daha rahat görüyorlar burun içini. Bir de eğer bulabilirseniz iyi bir Kbb dr u bulun. Estetikçilerin çoğu kesip biçip nefes problemi olan yapay burunlar yapıyorlar. İnsanlar güzelleşeyim derken sağlıklarından oluyorlar. Nefes almak en önemli şey.
Maalesef hepimiz bu işini doğru dürüst yapmayı bilmeyen cerrahların mağduruyuz.O zaman burnumun seklini tam goremiyordum. Cok odemliydi sandim ki sadece ucu dusecek zamanla anladim ki dusundugumde fazla kucultulup oyulmus. Kikirdak eklenmesi gerekecegi icin maalesef... soylediklerinize cok katiliyorum..
Ben de su an o surecteyim arastiriyorum ama yaptirmayadabilirim. Zamana biraktim yasayabilirsem ne ala...Haldun Kamburoğlu ile ilgili de Kadınlar Kulübünde şikayet vardı. Ben dr ararken; eğer herhangi bir forumda o dr un yaptığı ameliyattan memnun olmayan tek bir hastası bile varsa o dr u listemden siliyordum
Yavaş yavaş araştırın. İnsan çok araştırırsa sonunda aradığını buluyor. Umutsuz olmayın. Biraz daha zaman geçsinBen de su an o surecteyim arastiriyorum ama yaptirmayadabilirim. Zamana biraktim yasayabilirsem ne ala...
Furkan karaogluyla ilgili gormustum bu aradaYavaş yavaş araştırın. İnsan çok araştırırsa sonunda aradığını buluyor. Umutsuz olmayın. Biraz daha zaman geçsin
Düzelecek hiç merak etmeyin. Ben de çok uzun yıllar boyunca korktum 3. ameliyattan, daha kötü olur nefes durumum diye. Üstelik ucundaki yamuklukları falan da takmıyordum. Ama artık nefes alamama problemim yaşım da ileri olduğu için sağlığımı çok etkilemeye başlayınca karar verdim ameliyat olmaya. Bir yıl Onlarca dr u taradım.Furkan karaogluyla ilgili gormustum bu arada
Insallah bilmiyorum bir seyler duzelse keske
Tesekkur ederim. Nefes problemim yok ama eskiden daha iyiydi... su an nefes aliyorum ama onceden daha dolu dolu acikti. Bilmiyorum kontrollere gittim, tomografi cekildi. Icinde problem yokmus... sol tarafta sadece daraltilma varmis. Fazla daraltilma... bilmiyorum iyi olacagim insallah bazen olamiyorum..Düzelecek hiç merak etmeyin. Ben de çok uzun yıllar boyunca korktum 3. ameliyattan, daha kötü olur nefes durumum diye. Üstelik ucundaki yamuklukları falan da takmıyordum. Ama artık nefes alamama problemim yaşım da ileri olduğu için sağlığımı çok etkilemeye başlayınca karar verdim ameliyat olmaya. Bir yıl Onlarca dr u taradım.
Benim tavsiyem; şeklinden çok öncelikle nefes problemi olmayan bir burnunuz olsun. Şu anda nefes probleminiz yoksa hiç acele etmeyin yavaş yavaş araştırın.
Ameliyat oldunuz mu bende Semih Özdemir’e bakıyorum ameliyat içinMerhaba ne yaptınız acaba bende araştırma surecindeyim. Semih Özdemir ve İbrahim hirayla görüştüm ve ikisinden de olumlu izlenimler aldım bir bakın isterseniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?