Turbandan cikmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

teacherat

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2025
1
4
1
34
Hanimlar merhaba konu basortusu
34 yasindayim evliyim 2 cocugum var. Ailem muhafazakar ortaokulda aile baskisi ile kapandim basarili bir ogrenciydim eger kapanmazsan seni okutmayiz dediler kapandim iyi bir lise kazandim erkek arkadasim oldu sevgilimin ailesi acikti ve zaten ben de acik olmak istiyordum ailemin karsi cikmasina ragmen actim sacimi mutluydum ama nasil desem ailem hala birsuru sey diyor beni resmen cezalandiriyorlardi ben de kapaliya yakin giyinip evden cikinca aciliyordum lise son yaz tatili oldu dedem vefat etti o yas surecinde kapaliydim dedem beni boyle gormek istiyordu diye kapandim universiteyi kazandim ama nasil desem hala tam kapali degilim dar giyiniyorum ve o zamanda istersen universitede derslere kapali girebiliyorduk ama ben aciyordum ve acik halimi cok seviyordum kisa giyinirdim hep acik foto cekinirdim sevgilim hala ayni kisiydi sirf bas acik gezeyim diye uni bahcesinde takilirdik hic sorgulamiyordum ama o zamanlar sonra atandim ogretmen oldum sevgilimle evlendim uzak bir sehre geldim esimin ailesi acik bana herhangi birsey demediler ama begendim bu aileyi daha iyi ve saygililar 6 sene sonra acilmak istedim pandemi zamaniydi hazir evdeyken tam zamani dedim okullar acilincaya kadar alisirim ama cesaret edemedim fakat tatile gittigim yerlerde basimi actim ve mutluydum neyse boyle devam edeyim dedim esim her kararima saygilidir hic yargilamaz.
Ikinci cocugum da oldu cevremden birkac kisi acildi vay be dedim oluyormus demek simdi tekrar kafami kurcaliyor ama her gecen yil daha zor oluyor sanki kac yildir ayni okuldayim bir adim var degerlerim var bilemiyorum keske en basta evlenirken acilsaydim
Okul degistirip yaz tatilinde acilayim diyorum

Öncelikle kimseye hicbisey için bir açıklama borcunuz olmadığını anlamanız gerekiyor. Karar sizin kararınız. İsteyen başınızı açtınız diye kötü gözle bakar istemeyen bakmaz, onların kalbinin kötülüğü. "Sizi ilgilendirmez" deyip geçin. Okul değiştirmenize, tatili beklemenize falan gerek yok yani.

Yani bencede açılın çocuk oyuncağıda değil sonuçta yargılamak olarak görmeyin ama tesettürlüyüm diyosunuz dar giyiniyorum diyosunuz kısa giyiyorum diyosunuz hoş değil. Açıklamaya gerek yok açık olmak istiyorsanız açık olun

34 yaşındasınız. hala kim ne der diye yaşamanız çok garip geldi bana. hayat sizin hayatınız ne istiyorsanız öyle yapın. kendinize niye eziyet ediyorsunuz ki?

Şu olayı önce kendi içinizde bir çözün. Kapalı olup yarı açık, açık olup vicdan azabı ve değerleriniz.. kafa netleşmeden hareket etmeyin derim. Çünkü tekrar aynı döngüye girmek sizi de tüketir. Aileyi boşverin, çevreyi de boşverin.

Bizim okulumuzda aynı sizin gibi biri var.
Pandemi sonrası açılmış kimse de yargılamamış hatta bu halini pek beğeniyo herkes :)
Yani yargılayan olsa bile ne olacak millet en fazla 3 gün konuşur sizde en fazla 1 hafta zorlanırsınız sonra alışırsınız.
Hayat sizin kimseyi takmayın ömür geçip gidiyor .

Anlattıklarınız çok cringe, bir an önce açılmalısınız. Millet bir konuşur iki konuşur, onlara bakarsak işimiz var.

İstediğin gibi ol kime ne ister dar giyin başını ört ister full kapalı giy saçını aç bunlar kimseyi ilgilendirmez herkes kendine baksın

Karar ve hayat sizin. Kimseyi umursamayın. Felsefeden ve akılcı düşünmekten uzak insanlarla dolu bu toplum sizi kınasa ne fark eder. Öyle düşünün. Burda tesettüre hakaret deyip eleştiri getiren arkadaşlar da olacak. İnsanı değil, eşyayı yücelten bir geleneğin çocukları hepsi. Aldırmayın.

Bizim arkadaş açıldı
O da bir anda karar vermiş daha sonra yapamamış ailesi üzülür diye de cesaret edememis
10 yıl sonra açıldı.. ama hiç kimse yadırgamadı. Son 1 yıldır hepimize bu düşüncelerinden bahsediyordu.
Geçen bana geldi ilk kez açık görmeme rağmen kapalı halini unutmuşum
Ailesi biraz tepki vermiş ama yapacak bir şey yok bundan sonraki hayatını böyle geçirmek istiyor ve istediğini yapmış.
Garipseyen de en fazla 1 ay garipser zaten şuan kapalı değilsiniz yani kötü anlamda söylemiyorum
Tatillerde falan açılıyorsunuz sadece gerçek görüntünüzü saklıyorsunuz bence artık saklamayın
5 yıl sonra da keşke 34 yaşında cesaret etseydim diyeceksiniz

Allah rızası icin kapanmamanin sonuclari bunlar. Tüm sürecte aileniz etkilemis. O yüzdem bu gel gitmeler. Bence bu konuda tesettürü de kapanmak yerine "ibadet" olarak görmek faydali olur (tesettürlü degilim). O yüzden önce etki alti kalmadan bir düsünün derim. Kimseye acıl kapan deme hakkini kendimde görmüyorum..hakkinizda hayirlisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…