Türk -çerkes evlilikte anlaşabilir mi

yelda_teacher

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2011
1.425
753
208
kk üyeleri, yeni biri var hayatımda ve çerkesmiş,laf olsun diye görüşmüyoruz ikimizde..6 aydır falan tanışıyoruz ve benim nasıl biri olduğum hakkında bir fikri oluşmuştur diye düşümüyorum.ama duyduğum kadarıyla çerkesler çok gelenekçi ve muhafazakar olurlarmış,gelin ayakta beklermiş, k v, k p izin vermeden konuşmazmış.hatta kp le gelin hiç konuşmazmış. yemek yerken aynı masada yemezlermiş. kocana adıyla hitap edemezmişsin, onunla büyüklerin yanında konuşamazmışsın,yan yana oturamazmışsın falan ayıp karşılanırmış. damat kız istemeye ,gelin almaya gelmezmiş. bunlar bizim yaşam tarzımız için çok tuhaf. bu yazdıklarımı başkalarından duydum,gerçekten böyle midir? çok şaşrıdım ve biraz da korktum açıkçası.

ben rahat ve özgüvenli yetiştirilmiş birisiyim. kız evlat olarak ailemiz bizi hiçbir konuda erkeklerden çocuklardan ayırmadılar. istediğimiz gibi davranma özgürlüğümüz vardır, saygı çerçevesinde tabi..
aile büyüklerimizle ilişkilerimiz samimidir. birlikte güleriz ,eğleniriz tartışırız da.mesela sigara içtiğimizi bilirler ama yanlarında içmeyiz..özel günlerde kutlamalarda birlikte kadeh kaldırırız.

ben arkadaşlarımla tatile çıkıyorum derim,izin verirler. kiminle gittiğimizi bildikleri sürece sorun yoktur çünkü arkadaşlarımızın ailelerini tanırlar. akşam arkadaşlarımızla dışarı çıkma özgürlüğümüz de vardır. şıklığa , kişisel bakıma önem veririm ve bunlara epey para harcarım.abartmamak kaydıyla rahat giyinirim. yani mini giyerim ama abartmam,ya da kolsuz giyinirim ama asla tatil dışında ip askı giyinmem. dekolte kullanırım ama ölçüsündedir.

böyle birliktelikleri, evlilikleri yürütenilen var mı
bir de annesi ve babası emekli eczacı,okumuş insanlar yani, hala o kadar gelenekçi olabilirler mi
başka ne adetleri vardır mesela bilenler varsa yardımcı olun lütfen.

Bu anlattıklarına bakılırsa zor gibi

anayasa kanunu gibi kanunlar sıralamış bu ne böyle

canım adetler bildiğin gibi değil
ne adetler ne adetler, aklın durur

yalnız bu koyu, ağır adetleri uygulayan tutucu çerkesler kolay kolay dışardan kız alıp, dışarıya kız vermezler
eğer sizin evliliğinizde bir sakınca görmüyorlarsa
o kadar koyu bir çerkes ailesi olmayabilir karşındakiler
o zaman adetleri vs uygulamıyorlar

bence sen çok iyi öğren sevgilinin ailesini
eğer koyu çerkes ailesiyse, herkes evlenirken 1 kere düşünüyorsa, sen 5 kere düşün

Cnm benim annem turk babam da cerkez. Anlasiyorlar yani bi sorun yok cerkezlerin adetleri cok agir oluyormus tabi eskiden. Aileye gore de degisir bu durum tabi . Okumus insanlar diyorsun bi problem olacagini dusunmuyorum . Ailesi anlayisli davranirsa birsey olmaz.

Aa çok şaşırdım memleketimde de çerkesler var çok modern medeni insanlar

teşekkürler, çocukken böyle bir düğüne gitmiştik 1 yıl olmadan boşanmışlardı gelenekleri kıza çok ağır gelmiş anlaşamamışlardı.

Nickimden de anlayacağı üzere cerkesim. Sizin dediginiz kurallar aynen vardır geleneklerimizde. Ama bu kadar gelenekci Olanlarımiz Türk kızı almazlar.

hah, ben de aynen bunu diyorum işte
çok zor çok katı çerkeslerin çerkes olmayan kız alması

Valla bu saydiklarin cok eskiden bizlerdede varmis, yani ninelerimizin zamaninda, Annem anlatir bazen.
Ama sükür artik eskide kalmis..

6 aydır tanışıyoruz ama birliktelik yeni başladı öyle pat diye soramadım,yargılar gibi

bence bir an önce öğren ki yol yakınken dönebilesin
koyu çerkesse ailesi, çerkes olmayanı istemezse mümkün değil aşkı için de direnemez, tüm ailesini silmesi gerekir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…