Türk -çerkes evlilikte anlaşabilir mi

Benim dedem çerkes. Koyu adetler olsa bence sevgiliniz sizinle devam etmez çerkes kızlara yönelirdi. Bizim taraflarda böyle adetler pek kalmadı sadece dedeler aynı anlayışı benimsiyor. Aile toplantılarında kızıyorlar bize:)
Size garip gelebilir adetler ama inanılmaz saygılı, birbirlerine tutkun ve iyilik timsali insanlar geneli ve her adetin saygı çerçevesinde bir açıklaması vardır kendilerince.

Aileden aileye degisir bence.

Belki de goreneklerine cok bagli bir aile degildir, belki de oyledir, bilemeyiz di mi :) Konusup ogrenmek gerek. Lakin ailesi kabul etmeyecek durumda olsaydi bence sana zaten yonelmezdi.

Laf arasinda ben de Cerkes geleneklerini okudum, boyle boyleymis, cok ilginc geldi, bildigin baska gelenekleri de sen anlatir misin? Sizin evde de uygular misiniz ? Sizin evde nasil aliskanliklar var ? gibi sorular sorabilirsin, safi merak gibi gostererek :)

Lakin bunlar bana cok eski moda geldi. Yani mesela, yabanci arkadaslarimdan da bana Turkler deveye mi biniyor, okula, ise deveyle mi gidiyorsunuz diye soranlar bile oldu?!? Senin duyduklarin, okuduklarin da eskiden kalma adetler olabilir sonucta.

he
bazılarının hala geleneklerine sıkı sıkıya bağlı olduğunu duymuştum..ama işte saygı anlayışımız da farklı gibi :)) bakalım önümüzdeki günler gösterir.

Yurtdışında çevir yoldan geçenleri sor Türkler nasıl diye, 'kadınlar çarsaf giyer erkeklerde fes takar' diye cevap verir. ee öyle mi? Değil yani en azından hepsi değil. Önyargılı olmamakta fayda var

Ben Çerkesim. İki teyzemin eşi de Türk. Ve şu ana kadar çok şükür ki bi problem olmadı. öyle internette yazılan adetler varmı evet var ama çoğu eskide yada köylerimizde kaldı artık.

Sadece şunu söylemek için yazıyorum :) eğer dıdılarının dıdısıyla çok görüşmeyi her düğüne derneğe sünnete cenazeye gitmeyi sevmeyen biriysen problem çıkabilir çünkü bizim millette herkes teyze herkes hala herkes dayıdır herkesin üzüntüsüne sevincine gidilir. Büyük bi aileden geliyosan -ki öyle yazmışsın- hiçbi problem olcağını düşünmüyorum. Sadece Çerkeslere gelin olmak biraz zordur çok hürmet misafir zahmet gerektirebilir :) Ama herkes sıcak kanlıdır anlayışsız öyle katı insanlar değillerdir.. değiliz yani :)

Canım iyi geceler öncelilkle..
Bende çerkesim .Yukarıda yazdığın adetler evet vardı ama önceden bence.Ben tam çerkesim anne baba tarafından.Ve ben annemin bana anlattıgı kadarıyla eskidendi böyle adetler.Dedem çok önem verirdi .Hatta çerkes ancak bir çerkesle evlenebilirdi.Ama tabi şuan bunlar eskide kaldı.Bazı adetler yerine geliyor sadece.Korkmana gerek yok canım ,aileside okumuş kültürlü insanlar tabi okumakla tek kültürlü olunmuyor düşünce yapıları da çok önemli.Ama abartılacak birşey olduğunu düşünmüyorum ben.Benim tüm akrabalarım çerkes.

ben sevmem öyle dış kapının mandalının düğününe derneğine gimeyi , hatta gitmem. hele de o hizmet hürmet işleri hiç bana göre değil (( cidden. bana göre herkesin evi kendi özel yaşam alanıdır öyle curcunadan da hoşlanmam (

tabi anne babasının üniversite okumuş olması onları gelenekler dışında tutacak bir neden olamaz ama kısmen daha ılımlı olabilirler değil mi

o zaman eyvah. eğer sevilirsen ki bu saygı sevgi hürmetten geçiyor malesef baş tacı edilirsin evin erkeğinden 5 kat daha fazla değer görür söz dinletirsin :) ama diğer türlüsü "ayıp" bile karşılanabilir. Madem seviyosun ailelere uzak bi şehirde yaşayın derim. Hem sevdiğinden vazgeçmezsin hem tatsızlık olmaz.

Hatta dedem teyzemi evlatlıktan reddetti gibi bişey olmuştu çerkesle evlenmedi diye..Kaç yıl konuşmadı ama Allahtan düzeldi.Mekanı cennet olsun dedemm

daha öyle ciddi bişey yok :) kamuoyu araştırması yapıyorum :))

tabi anne babasının üniversite okumuş olması onları gelenekler dışında tutacak bir neden olamaz ama kısmen daha ılımlı olabilirler değil mi
Olabilirler ve hatta ılımlıdırlar ya bence benım bildiğim öyle.Öyle gaddarına hiç rastlamadım :)
Ama düğünlere ,gecelere ,cenazelere gittikleri kesin doğru :) babam kaçırmıyor hiçbirini.Çok önemli akrabalar.Mesela biz her bayram seyranda tüm akrabalar en büyük amcamızda toplanırız ve çerkes yemeği velibahlar yapılır hep birlikte yemekler yenir.

Hatta dedem teyzemi evlatlıktan reddetti gibi bişey olmuştu çerkesle evlenmedi diye..Kaç yıl konuşmadı ama Allahtan düzeldi.Mekanı cennet olsun dedemm
bir de ben çok konuşurum aksi gibi :))))

bizde bayramlarda bir araya geliriz yani en fazla 20 kişi ama o kadar sık görüşmek yada her seferinde gitmek bana göre değil..peki baştan tavrımı koysam ne olur ? ben yapamam, gelemem,gidemem, yorgunum falan desem

bizde bayramlarda bir araya geliriz yani en fazla 20 kişi ama o kadar sık görüşmek yada her seferinde gitmek bana göre değil..peki baştan tavrımı koysam ne olur ? ben yapamam, gelemem,gidemem, yorgunum falan desem

Her seferinde değil genelde erkekler gidiyorlar geliyorlar.Öyle çok değil canım bayramlarda genelde toplanıyor bizimkiler.
Bence biri senin gözünü korkutmuş :) bu kadar korkma canım .Konuş istersen sevdiğinle neler yapıyorsunuz ediyorsunuz.

ahh be canım oldu elın oglu senı ceıkcek kac senelık adetını degstırcek 6 ay cok bıle cıkmıssın hemen yarın sor sızına detler nedır gelınler nasıl ıster bız magdem ciddi düsünüyrouz bunları konusalım de cekınmee sormazsan sonr aburaya söz takıldı ama ben o aıleyle yapamıcam dıye konu acarsn

bak sadece çerkes yemekleri için bile evlenilir ah tabi bu konuda objektif olamıyorum :))
bak notella bizim aile ilişkilerimiz güzel ve samimidir. bir gelinimiz var 7 yıl önce evlendiler..ne gelir ,ne evine davet eder,yani düşün 7 yıllık evliler daha evlerine 2 kere gittim. kimseyle bir alakası yoktur.görümcesi kv. hiçbiriyle.. aynısını bende yapsam ,sence bu taktik tutar mı :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…