türk dizilerindeki sahnelerin topluma etkisi

canan1983f

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2015
333
284
23
42
türk dizi ve filmlerindeki müstehcen ve şiddet içeren sahneler hakkında neler düşünüyorsunuz ?

sorum çokmu saçma oldu acaba kımse yazmamış :)

valla insanlara güya nasıl "aşık " olacaklarını "aşk"ın ne olduğunu öğretiyorlar ama
ben buna inanmıyorum
çok rol yapan insan var tvde değil hayatın içinde
biz de aşkı filmlerden görünce tabi sanıyoruz aaa bana deli divane
sonra hayal kırıklıkları....

ottan b*ktan etkılenmeyın kardeşim her gun şehıt var her gun teröre kurban verilen insanlar var onlara bakın. hayır hiç mi yabancı kanal izlemıyosunuz ya da film ya da dizi turk dizileri çizgi film kalır yanlarında.

valla insanlara güya nasıl "aşık " olacaklarını "aşk"ın ne olduğunu öğretiyorlar ama
ben buna inanmıyorum
çok rol yapan insan var tvde değil hayatın içinde
biz de aşkı filmlerden görünce tabi sanıyoruz aaa bana deli divane
sonra hayal kırıklıkları....
sorun işte bu ızledıgımız fılm ve dızılere kapılıp hayatıda oyle yasamayı secen ınsanlar var gerek şiddet gerekse aşk hayatı nı toz pembe gosterıyor dizi ve filmler normal hayatta yaşananlar ise tam tersi olabılıyor hal öyle oluncada hayal kırıklıkları başlıyor

ottan b*ktan etkılenmeyın kardeşim her gun şehıt var her gun teröre kurban verilen insanlar var onlara bakın. hayır hiç mi yabancı kanal izlemıyosunuz ya da film ya da dizi turk dizileri çizgi film kalır yanlarında.
ben etkılendıgımı soylemedımkı tabıkı batıda daha abartılı olabılıyor sanat ama oradaki halk daha bilgili diye düşünüyorum bizim halkımızın büyük bir kesimi bu dizilerden etkileniyor maalesef
şehitler içinse kelimeler kifayetsiz kalıyor acımız çok büyük

Anket,araştırma veya tez konunuz mu?
Değilse,siz başlayın kendi düşüncelerinizle, yazanlar olacaktır elbet
ne anket arastırmam ne de tez konum aslında
sadece merak ettım forum da bu konu hakkındakı duusncelerı aslında herbırımızın en az takıp ettıgı en az 1 dizi vardır degılmı ?

ne anket arastırmam ne de tez konum aslında
sadece merak ettım forum da bu konu hakkındakı duusncelerı aslında herbırımızın en az takıp ettıgı en az 1 dizi vardır degılmı ?
Benim yok.
Asla dizi izlemem.
Discory veya yarışma programları veya çocuk kanalları izliyorum.
Hem ben hoşlanmıyorum dizilerden,hemde çocuklar için çok büyük etkileri düşünüyorum aşk dizilerinin.
8 yaşındaki bebeler dizilerin içindeki aşkı sanki kendi yaşıyormuşcasına izliyor.Hormonlar çalışıyor,çok büyük bir erken ergenlik sebebi olduğunu düşünüyorum.

Benim yok.
Asla dizi izlemem.
Discory veya yarışma programları veya çocuk kanalları izliyorum.
Hem ben hoşlanmıyorum dizilerden,hemde çocuklar için çok büyük etkileri düşünüyorum aşk dizilerinin.
8 yaşındaki bebeler dizilerin içindeki aşkı sanki kendi yaşıyormuşcasına izliyor.Hormonlar çalışıyor,çok büyük bir erken ergenlik sebebi olduğunu düşünüyorum.
benimde izlediğim bir dizi yok ben film de izleyemem aslında cabuk sıkılıyorum,bende çocuk ve gençlere bu tarz dizi ve filmlerın cok etkı ettıgını dusunmekteyım

Türk dizilerinde genellikle.. Kadın evli adama aşık olur.. Adam aslında mutlu değildir... Aldatılan kadın herzaman kötüdür. Diğer kadın ise masumdur... Aldatan değilde her zaman aldatılan kadını gurursuz gösterirler. Kadınlara saygı yoktur... erkekler el üstünde tutulur... Adamlar çapkın olduklarında iyi birşey olarak gösterirler.. ama aynı şey kadınlarda olssa.. kadının adı bellidir... Amcanın karısına, kızına aşık olabilirsin.. hatta ve hatta kardeşinin sevdiği çocukla olman hiç önemli değildir... Acı üstüne acı yaşanır... ahlaksızlıklar, yalan dolan, herşey mevcuttur.. bu kadar ahlaksızlıkların içerisinde... küfür çok ayıp birşeydir.. çok günahmış gibi bippppliyip dururlar... Ve içten içe beynimize böyle şeylerin yaşamın bir parçası olduğunu dip köşe kazırlar...
annemin sağolsun.. hergün bir dizisi var...

birtek seksenler gözüme masum geliyor... Genellikle Asya dizileri izliyorum.. ama onlardada durum değişmiyor..

Türk dizilerinde genellikle.. Kadın evli adama aşık olur.. Adam aslında mutlu değildir... Aldatılan kadın herzaman kötüdür. Diğer kadın ise masumdur... Aldatan değilde her zaman aldatılan kadını gurursuz gösterirler. Kadınlara saygı yoktur... erkekler el üstünde tutulur... Adamlar çapkın olduklarında iyi birşey olarak gösterirler.. ama aynı şey kadınlarda olssa.. kadının adı bellidir... Amcanın karısına, kızına aşık olabilirsin.. hatta ve hatta kardeşinin sevdiği çocukla olman hiç önemli değildir... Acı üstüne acı yaşanır... ahlaksızlıklar, yalan dolan, herşey mevcuttur.. bu kadar ahlaksızlıkların içerisinde... küfür çok ayıp birşeydir.. çok günahmış gibi bippppliyip dururlar... Ve içten içe beynimize böyle şeylerin yaşamın bir parçası olduğunu dip köşe kazırlar...
annemin sağolsun.. hergün bir dizisi var...

birtek seksenler gözüme masum geliyor... Genellikle Asya dizileri izliyorum.. ama onlardada durum değişmiyor..
gercekten çok güzel özetlemişssiniz,her ev hanımının koç gibi dizisi vardır

Ozellikle Turk televizyonunda fazla vurdulu kirlidi, aldatmali, ensest iliskili yapimlara karsiyim acikcasi. Bizim halkimiz zaten her karaktere ozenebilen, taklit eden, gercek sanan vs bir millet. Herkes oluyor Polet Alemdar sonra. Garip garip iliskiler...

Ote yandan mesela aldatmalar filan o kadar yaygin ki dizilerde, ben de rahatsizim. Sanki bu isin normu buymus gibi bir algi yaratiyor artik. Eskisi gibi dogru duzgun aile dizileri kalmadi.

Back
X