türk kadını yabancılardan farklımı

Bir kere sunu acik söylemeliyimki türk kadinlari cok güzeller....sadece Almanya hakkinda konusabilirimki
Amaaaa alman kadinlarida daha özgüvenli, daha rahat, daha güclü karekterdeler. Alman kadinlari bir erkegin yaptigi her isi yapabiliyor, badana, duvari kagidi, vs. vs. matkap kullaniyor yapmadigi hic bir sey yok. Mesela kocasini beklemiyor 3 ay, bir resim asmaya, aliyor matkabi kendisi yapiyor.
Dedikodu hic sevmezler ve dedikodu yapan bir almana hic rastlamadim, yapanida sevmezler, cünkü bunu yapan bir gün benim hakkimdada yapar düsüncelerindeler. Herkese anlayislilar ve seni pür dikkat dinlerler birsey anlattiginda, sevgileri yapmacik degil, ya seni severler yada sevmezler, bunuda acik ve net belli ederler.
Kurallari cok vardir, kücük cocuklar Saat 8`de uyur kimin evine gidersen git.
Cok cocuklarinin üzerine abartili bir sekilde titremezler, düserse düser cocuk, ögrenecek neticede aciyi.
Ama kuralcilar, hic bir cocuk dis fircalamadan yatmaz, kendileride öyle. Temizlik konusunda cok temizler.
Cocuklarini dogurur dogurmaz yine zinde ve güclüler, bizimkiler gibi kayinvalidem gelmedi annem bakmadi cocuguma yok.
Hamileliklerini cok güzel yasarlar 90 % son aylarina kadarda calisir. Hamilelik onlar icin hastalik degildir. Ellerinden geldigi Kadar dogal yoldan cocuk dogururlar, öyle canlari pek kiymetli degildir.
Deliler gibi spor yaparlar, bisiklet zaten temel ihtiyac olarak görürler. 90 % 60 yasina kadar calisir. Her kadin emekliligini düsünür, yaslaninca kimseye muhtac olmak istemez.
Iste böyle benden ...

Katiliyorum. Amerikali kadinlar da buna benzer, ve ben onlarin bu kulturune bayiliyorum. Bizim destanlarda kalmis Anadolu kadinimiz gibiler, hani tarlada dogurup isine geri donerlermis ya. Demir gibi kadinlar, guclu, ozguvenli. Cocuklarini da cok guzel yetistiriyorlar. Daha dun 2 yas civari bir cocuk alisvers merkezinde bana (yabancisiyim), yanimdan gecerken selam verdi. Ilk degil bu. Daha konusmayi yeni ogrenmis, zor yuruyen bebelerden selam ve gulumseme almisligim coktur. Bu insanlardaki cocuk yetistirme usulune, medeniyetlerine hayranim. O anneleri de tebrik ediyorum. "Yetistirmek" kelimesinin hakkini veriyor bir cogu.

Birde cok hosuma giden, hic kimseden yardim beklemezler. Böyleliklede kimseye boyun egmek durumunda kalmazlar.
Kendi islerini kendi yaparlar.
Zinde ve dincler. Hic bir yasta yasliligi kabul etmezler.
Ne hamileler görüyorum dogurdu doguracak hala zip zip yürüyorlar sokaklarda karnini gere gere saglikli ve özgüvenli tavirlariyla.
En cok sevdigim cocuk dogar dogmaz kocaman bir beze sarip belinde rahat rahat geziniyorlar. Yahu bu kadarmi annelik yakisir ? Avrupali kadinlarin bu cesaretli ve özgüvenli halleri gercekten insani cezbediyor.

yabancı kadın diyince genelde batılı kadınlar akla geliyor ve türk kadını da bu yüzden batılı kadınlarla kıyas ediliyor.

açıkçası ben de uluslararası bir otelde çalıştığım için tecrübem az ama bir kaç fikir edindim.

amerikalı ve avrupalı müşterilerimizin çoğu kibar, düzenli insanlardı. selam verirler, ve iyi davranırlar. bunun için de mesleğinize bakmazlar yani... uzakdoğulu insanlar da öyleydi. japonlar eğilir size kocaman gülümser :)

bunun dışında birde mesela ortadoğu insanı çocuklarını çok şımarık yetiştiriyor. ama avrupalı insanların çocukları üzerine pek titrediklerini görmedim. hatta çocuklarına onu ye şunu da ye diye zorlamazlar. açık büfe varsa, çocuklarına tabak almalarını söylerler. çocuk oradan istediğini yer. acıkırsa bir daha yer yani... çocuklarında özgüven de vardı. normal de...

ve şunu da demeliyim ki, türk kadınlarına göre daha rahatlar. türk kadını ise bu kadar rahat değil. tabi bu toplum kurallarıyla alakalı bir şey.

ayrıca bulgar biriyle tanışmıştım. mesela bulgaristanda sahillerde kadınlar çıplak şekilde girer , çıplak şekilde güneşlenirlermiş ve kimse tuhaf karşılamaz ve taciz olayı olmazmış. aynı şekilde bu olay fransa da olamaz demişti. yani toplumdan topluma epey fark ediyor bu tarz şeyler.

Yabancı kadınlarla Türk kadınları arasında ciddi farklar var. Benim akrabalarımın çoğu yurt dışında yaşıyor, bunu bende gözlemledim. Onlar daha rahat, herşeyi hemen sorun etmiyor, kolay kıskanmıyor, çoğu şeye yerine göre tepki veriyor, ne yaşarsa arkasında duruyor, kendini seviyor, kendi ile gururlanıyor. Bizim kadınlarımızda ise kendini namuslu gösterme kaygısı çok büyük ve bu hareketlerine yansıyor Adam aşkından ölüp bitiyor, kendide hoşlanıyor bir başlasa ilişkiye mutlu olacak ama hemen evet dersem kolay kadın olurum diyor. Sonra adamı elinden kaçırıp gelip buraya konu açıp ağlıyor. Bir erkekten gelen hoş bir iltifatı bile namuslu görünmek için tacize uğramış gibi büyük bir tepki ile karşılıyor. Erkeklere karşı ciddi ve sert bir duvar örüyor, gene namuslu görünmek için. Ve gene namuslu görünmek için kendini ilelebet bir mutsuzluğa hapsediyor. Suç Türk kadınındamı dersen, hayır. Elbet bu toplum baskısı. Ama biraz fazla abartıyor gibiyiz. Benim çevremde, öğretmenlerimde Türk kadının bu garip triplerinden artık midesi bulanmış, yabancı kadınlarla evlilikler yapanlar çok. Bazı şeyleri ve tepkileri daha kararında versek, içimizden geldiği gibi yaşasak toplum baskısına boyun eğmeden, herşey daha güzel olacak gibi..

İyiki afaroz edilmedin. :KK53: Ben böyle yazsam polemiğe girmekten uzaklaştırma alırdım. :KK17::KK17:

İyiki afaroz edilmedin. :KK53: Ben böyle yazsam polemiğe girmekten uzaklaştırma alırdım. :KK17::KK17:
Aksine baya da beğeni almış yorumum neden öyle düşündünüz ki ? Aforoz edilecek bir mevzu da yok ortada ben olanları söyledim, eksiği vardır da fazlası yoktur :) Hem herkesin düşüncesi kendine aforoz etmek kimin haddine... Düşünce özgürlüğü bir haktır ve bu hakkıma müdahale eden insanlarla benimde tartışmaya girip çokça ceza almışlığım vardır, yine olsa yine yapardım. Herkes aynı düşüncede olmak zorunda değil. Korkmam alacağım cezadan haddini bildiririm yani :)

Aksine baya da beğeni almış yorumum neden öyle düşündünüz ki ? Aforoz edilecek bir mevzu da yok ortada ben olanları söyledim, eksiği vardır da fazlası yoktur :) Hem herkesin düşüncesi kendine aforoz etmek kimin haddine... Düşünce özgürlüğü bir haktır ve bu hakkıma müdahale eden insanlarla benimde tartışmaya girip çokça ceza almışlığım vardır, yine olsa yine yapardım. Korkmam alacağım cezadan haddini bildiririm yani :)

Aynen ! Bir konuda düşüncemi savundum diye uzaklaştırma almıştım ben de.. Neyse.. :)

Aynen ! Bir konuda düşüncemi savundum diye uzaklaştırma almıştım ben de.. Neyse.. :)
Benimde çok geldi başıma. Yazdığım yorumları alıntılayıp kendi düşüncesini dikte ettirmeye çalışan, kendini ve düşüncelerini doğru diğer herkesin düşüncesini yanlış varsayan saygısız insanlara da bir konuya yorum yaparken karşısındakini kırabileceğini aklının ucundan geçiremeyen tuhaf insanlarada fazlasıyla denk geldim. Hepsine de haddini bildirdiğim için 1 değil en az 10 kere uzaklaştırma cezası almışımdır. Umrumda bile değil dediğim gibi yine olsa yine yaparım. Karşımdaki bana ve haklarıma saygı duymazsa ben ona daha da duymam.

tabiki farklıyız. biz türk kadınları daha zeki, güzel, çekici ve yetenekliyiz.:63::KK14::KK52:

yabancı kadın derken ?
arap kadınınıda yabancı bir isveçlide yabancı .
batılı kadın demek istiyorsun sanırım öyle farzederek yazıyorum .. herkes farklıdır aslında .. ama biz sanırım daha erkek odaklı yaşıyoruz ..bir erkeğin herşeyi oluyoruz . onlar sadece sevglisi oluyor ...

Kadın heryerde aynı, Tacize uğrayan yabancı kadınlarda var türk kadınlarıda var. Dayak yiyen yabancı kadınlarda var türk kadınlarıda var. Aile içi şiddet gören, yabancı olsun türk olsun zorla evledirilen yine kadın. Bana göre kadın heryerde aynı. Ağlayan da kadın, acı çekende, özgür olmak isteyende heryerde aynı...

Sadece yetiştirme ve kültür farklarımız farklı. batılılar bize göre daha geniş daha rahat.
Bizim türk erkeklerininde en çok hoşlarına giden ise batılı kadınların bizden farklı olması, hiç birşey için sorun etmemesi. Sevişmekten tutunda herşeye kadar. Ve bizdeki bazı namus düşkünü ama uçkuruna sahip olamayan erkekler için batılı kadınlar cennetten sunulmuş bir nimet gibiler. Yine kullanılan kadın.

Güzellik konusuna gelirsek te bence en güzel ülkemizin kızları. Esmer, sarışın, kumral, her renk tip göz, her çeşit boy, her çeşit kilo bizde mevcut :D Yani açıkcası tek bir tip değiliz.

Yabancı erkeklerde türk kızlarını beğeniyormuş. :D :D

Kadınlar kültür ve topluma göre şekilleniyor maalesef.
Evet batılı kadınların yaşam standartları bizlerden çok daha fazla.Doğuştan aldıkları öz güvenle büyüyorlar aileler onları tapulu malı değil bir birey olarak görüyor ve onları kalıba sokmayıp kendi fikirlerini kazanmalarını sağlıyor.Bu da kadınların güçlü ve her zaman dimdik durabilmesine neden oluyor.

Bu orta doğuda maalesef bunun tam tersi.Kadın erkeğin tapulu malıdır.Kadını sadece 1 kişi elde edebilir.Erkekler istediği ile beraber olabilir.Karnından sıpayı sırtından sopayı eksik etme felsefesi de cabası.Kadın bakire değilse toplum onu dışlar ve gerekirse öldürür..Çünkü bizim bölgemizde ki insanlar kadının donu ile ilgilenmekten başka bir işe yaramıyor.

Türk kadını ile yabancı kadınlar ile gerçekten çok fark var ama allah dağına göre kış verir tabii, erkeklerimizde yabancı erkeklerden bir hayli farklı...

Türk kadını çok kaprisli ve dediğim dediktir .
Erkeği dırdırıyla öldürebilir .Evdeki tülleri adam zor kazanıyor demeden her sene modaya göre yenilemek ister gibi gibi .
Kusura bakmayın

Türk kadını olarak sabit bir kültüre ve dolayısıyla davranışlara sahip değiliz bence. Bir yanımız batılı bir yanımız doğulu kafa karışık

bana göre batılı erkeklerde çok farklı .şimdi kadını inceleyeceksek erkeğide inceleyecez .
bizim erkeğimiz baskıcı,kıskanç vede kadına saygısı çok az .çapkınlık konusuna girmek istemiyorum batıdada bu yaygın . yani türk erkeğide aldatıyor bir italyan erkeğide .
erkekler böyle baskıcı olunca kadında haliyle bireysel değil .evlenince çocuk yapınca oo kadın sanki dünyayı kurtarmış ukala ukla akıl veriyor millete .onun bunun namusuna dil uzatıyor ama nedense kendi geçmişini unutuveriyor . bizde evlilik bir tür aklanma olarak görülüyor çünkü . evlisin çocuklusun kutsalsın tamam geçmişte ne yaşadıysan yaşadın önemli değil artık evli olmayanların namusuna ,yaşayışına ,ahlakına karışabilirsin kendin sütten çıkmış ak kaşıksın ya .
sonra maalesef bizim kadınımız okumuyor .okumak istemiyor . okumak isteyen kızlar azınlıkta .eskiden aile baskısıyla okumak istemediklerini düşünürdüm bununda etkisi vardır tabi ama kızlarımızda hevesli değil .kendi okumasa bile okumuş kariyer sahibi koca istiyor ama . bir şekilde buluncada bu sefer evliliklerde kültür çatışması yaşanıyor . hoş okusada bireysellikten uzak . yine erkek odaklı . erkeğin varsa önemli birisin yoksa vay haline ...
hep kötü yanları yok tabi . bizim kadınlarımız genelde yemek yapmayı,temizlik yapmayı batılı hemncisnlerimize göre daha iyi bilirler . nedenide çocukluktan beri bu şekilde yetiştiirilmiş olmaları . batılı kadınlar genelde çalıştığı için evde temizliğie gelen kadını olur dışarda yemeğe alışıktır vs vs .
batılı kadın kafasına eser tatile çıkar eşinden sevgilisinden ayrı bizimkiler böyle birşey yapmayı bırak düşünemez bile .düşünenide yargılar .bu çok saçmadır . eşinden ayrı tatile çıkmak yada eşinin ondan ayrı tatile çıkması .
batılı kadın istediği gibi giyinir süslenir kimse karışmaz . bizimkiler giyinse ailede küçük kardeşten tut kocaya yedi sülalae karışır . diz üstü etek ,kırmızı ruj gibi şeyler çirkindir . bunları giyen insanlar teşhircidir . kocası karışmıyorsa giyimine bu sefer kocasının sevgiisni sorgulamaya başlar öyle ya herkesinki kıskanıyor benimki niye kıskanmıyor sevmiyor mu der kendi kendine .
sadakat konusunda batılı kadın kafasına eserse aldatır yani çokda düşünmez çocuğum var eşimi seviyorum vs vs diye . yani erkekde aldatır ama ordaki fark iki taraflı olması .bizimkiler kolay kolay aldatmaz bu yönden bir tık öndeyiz bence .çünkü geleneksel değerler,dini duygular ön plandadır .batılı kadın aldatsa bile geçer karşısına söyler açık açık . türk kadını söylerse böylebirşeyi korkunç sonuçlar ortaya çıkabilir .
şiddet konusunda batılı bir erkekde şiddet uygulayabilir eşine . ama eşi bundan şikayetçi olur adamı hapse attırır .bizimkiler ses çıkarmaz pek oturur ses çıkartsa az ailesi hemen araya girer boşanmaktan vazgeçer .
ve son olarak türk ekeği demek istemiyorum sadece türklerden oluşmuyor bizim ülkemiz çünkü .zaten eskiden türklerde anaerkil düzen olduğu için islamiyetin etkisiyle bu tam tersi halini almıştır . soyu gerçek türklere dayananlar ki onlardan biri benim zaten babasından kadınların ne kadar önemli olduğunu duymuştur çünkü gerçekten türk asıllı ailelerde kadın-erkek eşittir ve hiç bir toplum ,din vs baskısı asıl olanın önüne geçememiştir .
o yüzden türkiye toplumunun gözlemlerini yazdım ben aslında .

Kesinlikle katılıyorum. İnsanlar kendi ahlaki düzenlerini kurmadıkça samimiyetsizlik çok olur.
Yani sadece din töre değil insanın kendini de denetlemesi gerek.

Back
X