• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları

terlikçim,öncelikle bu tarifi paylaştığın için teşekkürler:16:bahsettiğim gibi kahvemi yaptım:68::1:
gözlemlerimi paylaşıyorum::68:kalabalık misafir için uygun bulmadım:)fincanın için kirli duruyo:)birde acemi iseniz taşıyor:1:bunlar dezavantajlar
ama terliğin dediği gibi köpüğü ve tadı çok daha güzel oluyor:54:ilk yapışımdaki gözlemlerim bunlar.bunu birkez daha deniyeceğim:65:

gördüğünüz gibi taşırıyorum:)annem bi yandan fincan çatlıyacak diye feryat figan ediyor tepemde:)

tadı harika oluyor.yanında mutlaka lokum yiyin:65:

Bir pif noktası daha Kahve Dünyasından çifte kavrulmuş ya da Tchibo'dan türk kahvesi alıp yapıyorsunuz kahvenizi ve benim gibi yıllardır Mehmet Efendi taze çekilmiş have içen biri bile offharika olmuş diyor

şimdi 2 çay kaşıgı kahve 1 kesme şeker soguk su önce karıştırır sonra ocaga koyarım ve hiç karıştırmam çıkan köpüğü yavaş yavaş fincana koyarım fincanın yarısından fazlası nerdeyse köpük olur bi taşım daha ocakda durur cevzedekini fincana yavaş yavaş boşaltırım ama sonu hüsran olur azıcık bi köpük kalır.

annemde sürekli karıştırcaksın der öle de yaparım ama yok yani fincanda ki son an azıcık bi köpük olur o kadar. ayrıca tadıda çok iğrenç olur su tadı daha ağır basar kahveyi çok atsam acımtırak olur. az önce bu fincandakinide denedim. ben çok şekerli sevmem 1 tatlı kaşıgı kahve 1 kesme şeker attım. soguk su koyup ocaga koydum altını açtım tam kabarıyodu ki kapattım köpük oldu ama kahve köpügü renginde değil koyu bi renkte köpük oldu. ayrıca kahvem acı oldu.

ben bu işi hiç beceremicem heralde yaa

türk kahvesi yapmadım yapmayıda denemedim hiç bu tarifi denicem bakalım becerebilecekmiyim..hoşçakalın:80:

burayı görünce aklıma geldi şimdi yaptım annemle anneanneme :61: çok beğendiler bol köpüklü oluyor. ilk denememde taşırdım gerçi. ben içtim onu ama diğer ikisi güzel oldu. tek sorun fincanın kulpunun soğuması için beklemek zorunda kaldık ama tadı nefisti :61:

ben de yaparken soğuk su ve kesme şeker kullanıyorum sadece ateşe koymadan karıştırıyorum ve her seferinde kişi sayısına yetecek kadar köpüklü oluyor..
köpüksüz olan bana kalsın durumu olmuyor..:))
bu akşam da fincanda yapmayı deneyeceğim...

Kahveyi denedinmi nasıl oldu ?... Bu kahve yapımı Arnavut usulüdür.
Umarım beğenirsiniz...

:9:

terlikçim,öncelikle bu tarifi paylaştığın için teşekkürler:16:bahsettiğim gibi kahvemi yaptım:68::1:
gözlemlerimi paylaşıyorum::68:kalabalık misafir için uygun bulmadım:)fincanın için kirli duruyo:)birde acemi iseniz taşıyor:1:bunlar dezavantajlar
ama terliğin dediği gibi köpüğü ve tadı çok daha güzel oluyor:54:ilk yapışımdaki gözlemlerim bunlar.bunu birkez daha deniyeceğim:65:

gördüğünüz gibi taşırıyorum:)annem bi yandan fincan çatlıyacak diye feryat figan ediyor tepemde:)

tadı harika oluyor.yanında mutlaka lokum yiyin:65:

Canım öncelikle önem verip denediğin için seni tebrik ediyorum. Evet bu işte dikkat çok önemli taşırmamak için.
Fincan kirli oluyor derken bende resimde görünce ; kusura bakma ama kirli buldum fincanını :34: (bizimkiler öyle olmaz) ilk başlarda fotoğraf eklemiştim. Ama olsun ilk deneme için çok iyi... Ayrıca kalabalık misafire bir zahmet cezvee yapılması daha uygun...
Biz bunun içinde bir formül bulduk şöyleki ; Ocaklarda büyük olana 2 fincan oturtuyoruz , bunu yapmak için kimi zaman
aygazın demirlerini çekip ocağın bölümlerini bu şekilde kullanıyoruz...

Eklemeliyim ki, kahveyi bitimene kadar sıcak içiyorsunuz. Öyle alışmışız ki, gittiğimiz yerlerde içtiğim kahveyi çabucak
bitiriyorum çünkü soğuk gibi geliyor bana... :1: Tekrar ellerine sağlık birtanem. Anneciğinde haklı tabi sıcaktan çatlayacak diye korkuyordur. Kısık ateşte yaptığınız sürece korkulacak birşey yok...

Görüşmek üzere canım...

:80:

alırsın şaziliyi , koyarsın üzerine sıcak suyu olur sana köpüklü türk kahvesi :9::9::9

şaka bir yana türk kahvesini de neskafeyi de çok severim :) eşimin kahveyle pek arası olmadığndan ben evde ve okulda neskafe kullanıyorum ama yazın annemlerde iken kardeşim her gün yapar üzerine de bir güzel falını da bakar :1:

bu arada sırf merakımdan şu şaziliyi denedim ne yalan söyleyeyim fena bulmadım hatta içine suyu eklerken bu kahve nasıl çözünecek inşaallah ağzıma pütür pütür gelmez dedim ama tahmin ettiğimden daha lezzetli çıktı :)))

ben hemen kalktım denedim ocağa koydum fincanları .bi çıt sesi duyunca devam etmedim.fincanlar eskiydi yani arkadaşın annesinin çeyizinden galiba:)malum bekar evi.toplama bütün eşyalar.ben de başka bi yol denedim:fincanları yarısına kadar su konmuş tavaya koydum ve suda pişirdim kahveleri.henüz tadına bakmadım:)güzel olursa söylerim.

burayı görünce aklıma geldi şimdi yaptım annemle anneanneme :61: çok beğendiler bol köpüklü oluyor. ilk denememde taşırdım gerçi. ben içtim onu ama diğer ikisi güzel oldu. tek sorun fincanın kulpunun soğuması için beklemek zorunda kaldık ama tadı nefisti :61:

Pişince bezle alıcaksın ocaktan. Tabağa koyup odaya götürene kadar zaten ılınmış oluyor kulbu biz hiç beklemiyoruz
zamanla inanın alışacaksınız... Afiyet olsun canım...

Fincana isteğe göre 1 tane küp şeker , 2 çay kaşığı Türk Kahvesi ve yeteri kadar su ekleyip aygazın küçük ocağına fincanı oturtun en kısıkta olsun kahve çökünce yavaşça aynı yöne doğru karıştırın daha sonra kabarmasını bekleyin ve bir bez yardımıyla fincanı tabağa oturtun servise hazırdır...

Dikkat edin yanından ayrılmayın her an taşabilir...
Afiyet olsun

eeeeeeeee ne demişler bir kahvenin 40 yıl hatırı varmışşş....

tarif için çok teşekkür ederim türk kahvesini çok severim bugün denedim bende fincanda pişirmeyi, mükemmel oldu sıcak sıcak çok lezzetliydi, ilk deneyişim olmasına rağmen taşırmadım :34: bizimkilerde çok beğendiler artık hep bu şekilde yaparım sayende....:54:

sevgili terlik; cezvede yaptığınız bol köpüklü kahve tarifi hangisi, baktım ama göremedim :75:

ilginç.. hiç duymamıştım fincanda kahve pişirmeyi denemek lazım gerçekten :))) tşkler bu öneri için...:1::1:

turk kahvesıne bagımlı bırı olarak kahvem cok kopuklu oluyor bakır cezvede pısırıyorum.telvesı fazla olan kahve her zaman daha kopuklu olur.kenarları kımıldamaya baslayınca atesten cekıyorum sonra tekrar atese tutuyorum uzerınde kopukler cogalıyor ve harıka oluyor....canım kahve ıstedı bu gun 3. olucak.bu arada arkadaslar damla sakızlı kahve harıka bır tat.fındıklı kakulelı cıkolatalısını denedım ama en harıkası damla sakızlı olanı.....

tarif için çok teşekkür ederim türk kahvesini çok severim bugün denedim bende fincanda pişirmeyi, mükemmel oldu sıcak sıcak çok lezzetliydi, ilk deneyişim olmasına rağmen taşırmadım :34: bizimkilerde çok beğendiler artık hep bu şekilde yaparım sayende....:54:

sevgili terlik; cezvede yaptığınız bol köpüklü kahve tarifi hangisi, baktım ama göremedim :75:

ilginç.. hiç duymamıştım fincanda kahve pişirmeyi denemek lazım gerçekten :))) tşkler bu öneri için...:1::1:

Denemenizi tavsiye ederim denenmemiş olanlara ;) Tekrar edeyim cezvedekini ; 1 kişi için 2 çay kaşığı kahve şeker isteğe göre bir fincan da su ekliyorum sağa doğru hafifçe karıştırıyorum. Kısık ateşte bekliyorum tıkırdamaya başlayınca çay kaşığı ile fincana üstten köpüklerden alıyorum. Daha sonra tekrar aygazda kaynatıyorum kalanını hafifçe fincana döküyorum . Cezvede ki de bu şekilde oluyor canım... Afiyet olsun.
Deneyen arkadaşıma da ellerine sağlık tatlım...

Back
X