• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları

finanda kahve pişirmek çok değişik geldi bana işten eve gider gitmez hemen deneyeceğim inşallah fincanım çatlamaz ilk önce tektük kalan fincanım vardı onunla bir deneyeym bariii

Fincanda kahve pişirme yöntemini biliyorum ben de.Fakat biz genelde kalabalık olduğumuzdan cezvede yapmayı tercih ediyorum.Fincan olayının dezavantajı en fazla 4 kişiye kadar çıkması.

bende hergün yapar oldum kızım uyusun da bende kahvemi yapıp keyif yapıyım diye:))
dünkü kahvemi taşırmadım gitgide ustalaşıyorum bu konuda
yaşasınnn.

içine t.kürürler bi de kızlar delikafadulden
umarım denemezsiniz :kahve:

ay siz çok yaşayın emi akşama deneyeceğim fincanda kahveyi..inşş çatlamaz ve taşmaz..dikkatle yapacağım..tekrar teşekkürler.insan her yaşta bişeyler öğrenebiliyoo ..ne güsell..

finanda kahve pişirmek çok değişik geldi bana işten eve gider gitmez hemen deneyeceğim inşallah fincanım çatlamaz ilk önce tektük kalan fincanım vardı onunla bir deneyeym bariii

Fincanda kahve pişirme yöntemini biliyorum ben de.Fakat biz genelde kalabalık olduğumuzdan cezvede yapmayı tercih ediyorum.Fincan olayının dezavantajı en fazla 4 kişiye kadar çıkması.
Fincan kahvesini yapmanızı ve içmenizi tavsiye ederim lezzeti farklı... :kahve:
Siyahsutcuğum evet 4 kişiden fazla yapılamıyor o zaman bende hemen cezvede yapıyorum. Bazen misafirlerden bekleriz diyenler çıkıyor hadi mutfağa doluşuyoruz kahvesi pişen alıyor. Talebe göre yapıyorum canım.
Hepinizin şimdiden ellerinize sağlık...a.s.

Bendende size değişik bir tarif çokokremle türk kahvesini duydunuzmu hiç ben de bir çikolata ve kahve delisi olarak süper oluyo

hemen yapımını anlatayim 1 tatlı kaşığı dolusu kahve, yarım kup seker ya da yarım cay kaşığı şeker ,ve ben çikolatalı kahveyi çok sevdiğim için bir çay kaşığı dolusu çokokrem hepsini aynı cezveye aynı anda koyun bı en basta bır tur karıstırın cızırdamaya baslayıncada bır tur bolca oluşan köpüğü kasıkla hemen fıncanımıza alıyoruz kalanı bır tasım kaynatıp yavaşca fıncana eklıyoruz ...

dikkat tiryaki olabilirsiniz afiyet olsunn...

çok geride kalmış yeni bakanlarda okuyup deneyin kesinlikle alışkanlık yapabilir dikkat edin...kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2

Bencede mini etekciğim tekrar etmen iyi olmuş bak bende unutmuştummm...

Hâlâ deneyemedim... Peki sen benim fincan kahvesini yaptınmı_? Eğer yaparsan fotoyu paylaş bizlerle... a.s.

terlik tarif için teşekkürler hemen deniycem a.s.canım çekti valla gerçi halihazırda damlasakızlı kahvem var sade kahvem bitti onunlada aynı lezzeti yakalayabilirmiyim acep fisfisfis neyse canım kahvenin kokusu yeter zatii kahve olsun çamurdan olsun ben mutfağa koşiim anam hatta uçiimkaydirigubbakcemile4kaydirigubbakcemile3

terlik tarif için teşekkürler hemen deniycem a.s.canım çekti valla gerçi halihazırda damlasakızlı kahvem var sade kahvem bitti onunlada aynı lezzeti yakalayabilirmiyim acep fisfisfis neyse canım kahvenin kokusu yeter zatii kahve olsun çamurdan olsun ben mutfağa koşiim anam hatta uçiimkaydirigubbakcemile4kaydirigubbakcemile3
ben geldiiimkaydirigubbakcemile4 yaptım içemedim dudaklarımı pişiriyordum nerdeysekaydirigubbakcemile3 ama hayatımda tatmadığım bir lezzet olmuş enfes artık bizim kızlarada havamı atarım yeni kahvemle:smiley-cool: terlikçim tekrar teşekkür ederim yalnız kızlar suyu fincanın ağzına kadar doldurmayım ben iki dudak payı bıraktığım halde taşmasına engel olamadım hahayy beceriksizim demiyorumda kaydirigubbakcemile3 çünki beceriksiz değilim :kahve:kahvem soğuycak bi höpürdetiyim bütün kk duysun hööüüpürrrkaydirigubbakcemile3 deneyin kızlar hmmm enfessa.s.

fincanda yapılan kahveyi tam anlıyamadım off şimdi fincanı ocakda kahveyi yaptık o fincanlamı içiçez kahveyi ağız yanmazmı ?? yoksa başka fincanamı aktırıyoruz bide bu kahve fincanındamı pişioruruz ocakta ?

hani derler ya bilmemek ayıp değil ,öğrenmemek ayıpmış. diye..insan her yaşta bi şeyler öğreniyo valla...teşekkürler bayanlar....

ben geldiiimkaydirigubbakcemile4 yaptım içemedim dudaklarımı pişiriyordum nerdeysekaydirigubbakcemile3 ama hayatımda tatmadığım bir lezzet olmuş enfes artık bizim kızlarada havamı atarım yeni kahvemle:smiley-cool: terlikçim tekrar teşekkür ederim yalnız kızlar suyu fincanın ağzına kadar doldurmayım ben iki dudak payı bıraktığım halde taşmasına engel olamadım hahayy beceriksizim demiyorumda kaydirigubbakcemile3 çünki beceriksiz değilim :kahve:kahvem soğuycak bi höpürdetiyim bütün kk duysun hööüüpürrrkaydirigubbakcemile3 deneyin kızlar hmmm enfessa.s.

Canım ellerine sağlık, havanı at bencede pek bilen yok bu kahvenin yapımını, KK üyelerinden başka :dance: buda bir ayrıcalık olsa gerek değilmi hanımlar... a.s.

fincanda yapılan kahveyi tam anlıyamadım off şimdi fincanı ocakda kahveyi yaptık o fincanlamı içiçez kahveyi ağız yanmazmı ?? yoksa başka fincanamı aktırıyoruz bide bu kahve fincanındamı pişioruruz ocakta ?

Kahveyi aygazda yaptığımız fincanla içiyoruz kahveyi aşağıda yapım aşamalarının fotoğrafları var oradan bakabilirsin tatlım... sengözlerimebaksanab
Ayrıca dudaklarımız yanmaz şöyleki, aygazdan bez yardımıyla alıyoruz ve tabağına koyup servis edene kadar kenarlar soğuyor yinede tedbirli davranak içilmesi tavsiye olunur. Lakin kahve soğumuyor bitirene kadar sıcaklığını koruyor bu en önemli ayrıntıdır... Şimdiden ellerine sağlık diyorum güzelim ve yapınca fincan kahvenin fotoğrafını bizlerle paylaşırsan sevinirim... kaydirigubbakcemile3

dikkat.jpg

kartr1.jpg

servis.jpg

hani derler ya bilmemek ayıp değil ,öğrenmemek ayıpmış. diye..insan her yaşta bi şeyler öğreniyo valla...teşekkürler bayanlar....

Rica ederim linetciğim... fincan kahvesini denedinmi? Yaparsan fotoğrafınıda bizlerle paylaş sevinirim... Bir kahvenini kırk yıl hatırı var derler... a.s.

Günaydınnnlarrr,,,
Hadiyin kahve saati kahvemi yapıyorum, ya siz?.... :kahve:

dogru dıyon böcügüm cok farklı ve degişik bir yöntem
ben bunu hiç denemedim yaa
acaba nasıl olar kı?
görünüşü cok güzel köpük köpük nasıl kabarmıs baksana

ooooo bak cok ılgınc hee acep catlama olmuyor mu

dogru dıyon böcügüm cok farklı ve degişik bir yöntem
ben bunu hiç denemedim yaa
acaba nasıl olar kı?
görünüşü cok güzel köpük köpük nasıl kabarmıs baksana

Benim bu topiğimden haberiniz yoktu anlaşılan canım arkadaşlarım...:roflol:
Fincanda çatlama olmuyor üstelikte çok lezzetli oluyor tavsiye ederim...:kahve:
Yapınca fotoğrafını bekliyorum kızlar... ve bilmeyenlerede duyurun...:teytey:

Bencede mini etekciğim tekrar etmen iyi olmuş bak bende unutmuştummm...

Hâlâ deneyemedim... Peki sen benim fincan kahvesini yaptınmı_? Eğer yaparsan fotoyu paylaş bizlerle... a.s.

evet canım yaptım durumuyum arkadaşlarımla toplandıgımız bı gun yaptım zor oldu kişi fazla olunca ama kızlarında baya ılgısını cektı tadı daha güzel oluyo telvenın tadı tamamen cıkıyo sankı

sen de dene bak çikolatalı kahveyı kı ben cok severım kahvalı cıkolatayı bıle dırek kahvenın ıcıne koyup yapmak süper oluyo

yıllardır hemen hergün kahve keyfi yaparıma.s eşim de çok sever ama bu yöntemi hiç denemedim! deneyip görelim bakalım!CADIARZUpaylaşım için teşekkürler!....a.s.

Canım ellerine sağlık, havanı at bencede pek bilen yok bu kahvenin yapımını, KK üyelerinden başka :dance: buda bir ayrıcalık olsa gerek değilmi hanımlar... a.s.

terlikcim seninde ellerine , klavyene ve güzel yüreğine sağlık bu güzelim enfes kahveyi kk tattırdığın içinkaydirigubbakcemile5a.s.rep için ayrıca kocamannŞeniz canım

Back
X