turk vatandasligi basvurusuna yardim !!

roza1990

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
9
2
1
38
merhaba kizlar . turk vatandasligina basvurmayi dusunuyorum. turkiyede 5 senedir calisiyorum. galiba genel ve evlilik yoluyla oluyor. bilgisi olan daha once basvurmus olan var miydi aranizda. yardimci olabilir misiniz. evlilik yoluyla basvursam ya da genel olarak basvurmam halinde ne kadar suruyor.

merhaba kizlar . turk vatandasligina basvurmayi dusunuyorum. turkiyede 5 senedir calisiyorum. galiba genel ve evlilik yoluyla oluyor. bilgisi olan daha once basvurmus olan var miydi aranizda. yardimci olabilir misiniz. evlilik yoluyla basvursam ya da genel olarak basvurmam halinde ne kadar suruyor.
Evlilik yoluyla 8 -9 ay suruyor

Gerçek bir evlilikten bahsediyorsanız 1 yılı geçiyor. Karsı komsumuz başvurmuştu bayağı sürdü. Polisler defalarca gelip sorup soruşturdular evliliklerinin gerçek olup olmadığını.

5senedir Türkiye desin genel olarak başvur ne istiyorlarsa onu yap.yalndan evlilik yapma zaten evli olarak en az 3sene kalmn gerekick bu da seni zora sokar.çünkü o bile garanti olmuyor.sen git direk başvur yetkili biriyke konuş ne istiyoar bak.burda sormana bile gerek yok tatlm..ciddi konular bunlar direk devlete ait yani onlar daha iyi bilir bizden

cevaplariniz icin tesekkurler. rus vatandasiyim su anda. aslen kazakistanliyim. vatandaslik icin evlenmek biraz garip geliyor zaten. evet gidip gorusmustum goc idaresinde. genel basvuru icin sartlar uyuyor lakin ne kadar suruyor almak onun hakkinda herhangi bir bilgi vermediler. su anda gerekli evraklari topluyorum. hic genel basvuru yapaniniz oldu mu ? birkac yere basvurmak istiyorum ama tc gerekli.

madambella sizin nasil oldu tam olarak. babaniz dogumdan mi turk yoksa sonradan mi oldu. benim annem sonradan turk vatandasligini kazandi ama annem turk vatandasi diye almadilar. 18 yasindan once basvurmak gerekliymis.

tamamen bakankik kararina kalmis olacak. kanunda oyle belirtiliyor. bu konuda herhangi bir bilginiz ya da tecrubeniz oldu mu ? bilgilendirirseniz sevinirim :)

sanirim maylinsin soylemek istedigi 3 sene evli kaldiktan sonra basvuru islemleri 1 sene surdu. ben oyle anadim :)

Benim iki yengem var yabancı uyruklu. İkisinin de vatandaşlığı yok biri 10 yıldır evli diğeri 6. Uzun zamandır uğraşıyorlar almak için. Türk uyruklu Yunan vatandaşı arkadaşım da 8 yıldır Türkiyede, bekar. O da almaya çalıştığını söylemişti.

Neye göre veriyorlar bilemiyorum.

Edit: Yengeler 1 2 senedir almaya çalışıyorlar.

Burda taşınmaz mülkünüz varsa ev yani size ait ve beş sene devamlı vize giriş çıkışınızı ihmal etmediyseniz direk alırsınız zaten ev ve iş yeri oldumu ve beş sene geçti mi veriyorlar evlilik hikaye normal biri yapmaz diğeri zaten yorar sizi 157 arayın yabancılara her konuda cevap vere biliyorlar istediğiniz konuda ve istediğiniz dilde bizce (spravocniy dlya inastranok)

Dediğim gibi 1 yıldan fazla sürdü işlemleri. Neredeyse ayda Bir polis geliyordu kapımıza karsı komsusu olduğum için sürekli sorular soruyorlardı. Kimdir, neciler, değişik davranışlar var mı? , karı koca ilişkileri nasıl, evlilikleri gerçek mi?, gelen gidenleri var mı? Falan gibi sorulardı. Biz hep müspet cevap verdik sonra bir akşam bize teşekkür amaçlı gelip vatandaşlığı aldığını söyledi. Kazakistanlıydı komsum bu arada.

Benim iki yengem var yabancı uyruklu. İkisinin de vatandaşlığı yok biri 10 yıldır evli diğeri 6. Uzun zamandır uğraşıyorlar almak için. Türk uyruklu Yunan vatandaşı arkadaşım da 8 yıldır Türkiyede, bekar. O da almaya çalıştığını söylemişti.

Neye göre veriyorlar bilemiyorum.

Edit: Yengeler 1 2 senedir almaya çalışıyorlar.
Yengenler oturma izinini duzgunce uzattilar mi yillarca?

Yengenler oturma izinini duzgunce uzattilar mi yillarca?
Birinin eşi hapistanede şuan. Sanırım bu yüzden vermiyorlar ama sebebin bu olduğuna dair de bir şey söylememişler hiç. Sadece reddediyorlar. Herhangi bir belgesinde eksiklik ya da hata olmadığını söylüyor.

Diğerinin dikkat ettiğini düşünüyorum ama ayrıntılı bilemiyorum. Sadece son konuşmamızda almaya çalıştığını ama çıkmadığını söyledi.

Back
X