Türkçe öğretmeninden cinsiyetçi şiir

bir kere bir erkek 1000,1500 maaş alıyorsa kiradaysa kadın zaten çalışmak zorunda aç açmı oturacak evde..

Aynen. Kadın maddi anlamda çalışmak zorunda olmasa da çalışmalı bence. İş sadece para kazanma aracı değil ki.

"Evinde otur kadın, tak yüzüğünü, erkekleşme!" Oldu canım çay da koyayım mı?

Bu şiir kadınlara değil kendi eşine yazılmış gibi.

Kanayan yarası var hocanın. Yalnız bu hoca da camilik bir hoca.
Ne işi var edebiyat öğretmenliğinde

Aman be hocam senin ne işin var Türkçede senin yerin cami de

okadar acıki ülkemizdeki durum kaç tane öğretmen bankacı vs hanımın maaşını kocası alıyor..

Yanına bir de kek yaparsan gadınlığın dadından yinmez

erkeklerimiz ne kadar hassas.. kadının değerini düşünmekten telef olacaklar.. birazda kendi hemcinslerini düşünseler belki şiddet, vahşet biterdi.. üşenmemiş bir de şiir yazmış yahu..
demiyorlar ki kadınların sahaya inmesi bazılarımızı (!) eziyor..

yok canım her hafta cuma vaazında cemaatide yoldan çıkarır bu

işte islami kesimde bir çoğunun problemi bu..orta doğuda vs..sonrada Müslümanları beğenmiyorlar geri kafalı diye..

Şaşırmıyorum artık, bu zihniyetteki insanlar her yerde.

Kadınlar üzerinde herkes söz sahibi, ama kadınlar değil.

yine burada okumuştuk kadın öğretmen tayini nedeniyle eşi ile gitmişler ailesinden uzak şehre kocası hem tekme tokat dövüyormuş hem maaş kartını alıyormuş..
yine kendi kahvede oturan hanımını temizliğe gönderen çok kadın tepemde kocam olsun diye ses etmiyor..

yine dert topiğinde bir hanım bankacı çok kiloluymuş kocam beni beğenmiyor ama ne özel dr a ne spora göndermedi diyor..e bu kadının maaşı üzerinde söz hakkı yokmu..ben çalışan bir hanım değilim benim daha çok söz hakkım var..

Kendi niye evinde oturmuyormuş, hayret ya. Hani bir laf vardır dinime kufreden Müslüman olsa diye o hesap olmuş.
Rabbim çocuklarımızı boylelerinden korusun, bir de öğretmen olacak pehhh

yalnız şiirin altındaki resimdeki hatunun gözlerine maşallah

neden o gözleri açıkta ki kapatsaydı zina neyim eder

fıtrada ters

şiir de ne dokundu tam can evimden vurdu...

Saçma sapan düşünceler. Yok yerini bil edebini bil peşinden koşturma vs.
Hadi diyelim kadın peşinden koşturuyor da erkeklerin şerefi namusu yok mu peşinden koşmasın o zaman.

Yok kadınlar çalıştırılıyormuş. Ya bir de bu adam Urfada. Orada güya çalıştırılmayan kadınları görüyordur. Onlarda tarlada bahçede çalışıyor ahırda inek sağıyo. Bir de gelip evde ev işleriyle uğraşıyor.
Belki eline bu yaptıklarının karşılığında para geçmiyor ama yazın tarlada çalışıp buğdayından un yapıyor kışın onu yiyor.
Çocuğa bakıcı bakmıyor diyeceksiniz ona da ya nenesi bakıyor ya kendinden biraz büyük ablası ya da öyle sefil oluyor.
Annesini gece yatarken ve yemek öğünlerinde görüyor ya da görmüyor.Açıkçası ben hiç köylerde çocuğuyla süper derece ilgilenen bir anne göremedim. Vardır belki ama sayılacak kadar azdır.
Yani kadınların çalışması yeni birşey değil. Erkekler bunu geç farketti o kadar.

Evet sanki kendi eşine gönderme yapmış gibi bir de evde çirkin dışarda güzelsin demiş ya

Ama böylesini camide düşünemiyorum.

Şiirin olduğu kağıtta kadın resmine dikkat ettiniz mi hiç..
Yüzü peçeli,hoca beyin hayali böye bir kadın demekki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…