Türkçenin azizliği

miss polat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2008
169
1
96
Bursa
TÜRKÇENİN AZİZLİĞİ

şakkıdı-Usta bir Sabah ver, bir Akşam ver diyor.
Gazeteci de
-sana günde bir Posta yeter diyor
Bu örneði bildikten sonra ben nasıl gönül rahatlıgı ile gazete alabilirim ki?

Sonra minibüs şöförü sesleniyor:
-Arkadan vermeyen kaldı mı ?
Bende ,
-arkadan uzattım sen önden alamadın mı diyorum.
Böyle bir minibüs şoförü ile kavga etmeden nasıl seyahat edebilirim ki?

Sonra lokantaya gidiyorsun, çorba içmişsin, garson geliyor:
-Arkadan ne alırsınız?' diyor
Ben de mesela diyorum ki ,
-Sen önce önümdekini kaldır, Sonra döner verirsin. Arkadan kaymak isterim.
Bu garson ile kavga etmeden yemeðimi nasıl yiyebilirim ki?

Bir çift otobüse biniyor, tabii ki otobüs tıka basa dolu adam arka kapıdan kadın ise ön kapıdan otobüse binebiliyor. Neyse bilet verecekler kadın arkadaki kocasına baðırıyor
-' Kocacıgım ben önden senin için de verdim sen arkadan verme ...şakkıdı

bi de internet cafe var;müşteri girer içeriye yer yoktur bi süre bekledikten sonra cafe sahibine
-boşalan var mı?
-şimdilik yok ama ilk kalkana sen oturacaksın.. .
şimdi ben internet cafe sahibi ile kavga etmeden nasıl durabilirim ki?

Son Bir tane:
Orta yaştaki kadınla genç kız dolmuşa binmişler. Dolmuş şoförüne para ödeyecekler, Kadın seslenmiş;

'dur kızım benimki bozuk ben vereyim',
Kız cevap vermiş; sositososito

'aman teyze benimki de bozulacak nasılsa, ben vereyim'
alıntıdır.................gamyoncuiremsugamyoncuiremsulaelaelaelaelae

türkçemiz nereye çekersen oraya gidiyor

bende geçenlerde işyerinde poşeti adama verdim 'sen aç ben koyim' dedim dediğime pişman oldum..
yer yarılsa içine girseydim keşke...

Usta bir Sabah ver, bir Akşam ver diyor.
Gazeteci de
-sana günde bir Posta yeter diyor
haha bu hoşmuş :roflol::roflol:

Ben hastalanmıştım. teyzemde evime telefon açıyor. eşim çıkıyor. teyzemin eşine dediği kelime...
''bizim kızımız sağlamdı sen bozdun.'' demiş. öldüm gülmekten.

hahah cidden çok güzel yaa..

ben de yaşadığım bi olayı anlatayım..
Şimdi babam eve geldiğinde önce üstünü değişir, sonra yemek yer..fakat bazen de çok açsa üzerini değişmeden direk yemeğe oturur..
Babam eve geldi, biz de annemle tv izliyoduk..Annem yemeği hazırlamak için babama seslendi:
"ahmeeet, soyunuyo musun, geleyim mi?":roflol:
aslında annemin demek istediği "yemeğini hazırlayayım mı yoksa üstünü mü değişeceksin?"
annem önce farketmedi ben pis pis gülünce anladı, sonra beraber kıkırdadık:roflol:

Bızde arkadşlarla pazara çıkmıştık arkadaş etek bakıyordu askıları tek tek karıştırdı bıtane buldu hoşuna giden ve tezgahtara dediki _hıh dibini buldum şimdi adamda dondu buldunuzmu dıbını sevındım dedi.meger arkadş o kelımenın anlamını bılmıyormuş tabı oanlamadı amaben yerın dıbıne girdim yaaa

Sonra lokantaya gidiyorsun, çorba içmişsin, garson geliyor:
-Arkadan ne alırsınız?' diyor
Ben de mesela diyorum ki ,
-Sen önce önümdekini kaldır, Sonra döner verirsin. Arkadan kaymak isterim
------------------------------------------
bi de internet cafe var;müşteri girer içeriye yer yoktur bi süre bekledikten sonra cafe sahibine
-boşalan var mı?
-şimdilik yok ama ilk kalkana sen oturacaksın.. .

Son Bir tane:
Orta yaştaki kadınla genç kız dolmuşa binmişler. Dolmuş şoförüne para ödeyecekler, Kadın seslenmiş;

Kız cevap vermiş;

-------------------

bunlarda yerlere yattım gülmekten çünkü gün içinde çok yaşanan şeyler. özellikle dolmuşta falan:roflol::roflol::roflol:

Son Bir tane:

Kız cevap vermiş;

alıntıdır.................gamyoncuir emsu

bu çok güzel yaa
hepsine güldüüm ama

ben de bir aradaş yemeğinde sofradan kalkarken "ellerinize sağlık sosisinizi çok özlemiştim" dedim..

sonra günlerce arkadaşa utancımdan bakamadım. (ama gerçekten muhteşem sosis yapıyor ben napayım)

bir de sahil kasabasında bir kafede arkadaşlarla oturuyorduk bir kedi geldiydi.harika bir kedi...bayıldım kediye garsona kediyi almak beslemek istediğimi söyledim.garson da
- ama o patronun kedisi ona çok bağlı verir mi bilmem hatta her gece onunla yatar.dedi.ben de gayriihtiyari
-olsun bundan sonra da ben yatarım,dedim........

oradan ayrıldıktan sonra arkadaşlar çullandı üstüme çıldırıyorlar.ben kedi ile yatarım demek istemiştim....... hala konuşur gülüşürüz...

süper bunlar ya ama gercekten bazen birsey diyorsun hemen fakli yorum oluyor hehehehehehe

Aniden fenalaşan annelerini apar topar hastanenin acil servisine taşıyan, ancak yarım saat sonra doktorun 'maalesef annenizi kaybettik' demesiyle annelerinin öldüğünü öğrenemeyen(!)
bunun yerine 'ulan nasıl kaybedersiniz koca kadını daha demin buradaydı!' deyip doktoru bir güzel döven komşularım var duyurulur...

bence örnek olabilir

Bizim oradaki Carrefour´un ilk açıldığı zamanlar. Mağazada anlık
indirim duyurularını anons eden kişi şöyle dedi:
'Pantolonları indirdik, orta reyonda sizleri bekliyoruz.'

heheh

Geçenlerde gittiğim düğünde takılan paraları anons eden şahıs aynen
şöyle dedi:
'Gelin hanım köşede, isteyen takabilir

Eşim anlattı...

Bayan öğretmen gelmiş elinde sevk kağıdıyla...
"Basar mısınız" demiş....
Bayan öğretmenin demek istediği mührü basabilir misiniz imiş:)
Müdür mührü bastıktan sonra bayan dışarı çıkmış...
Kahkahayla gülmüşler ardından...

benimde en çok yaptığım misafirler gelince çayı bitene çayını doldurayımmı diyil koyayımmı derim sonrada utanırım
amaaaaaaaaaaaaaan napıyım türkçemizin güzellikleri işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…