• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye burnumda tütüyor

olsun. zaten aradığınız aboneye muhtemelen şu anda ulaşılamıyor. kendisi "on" konumuna geçince mesajınız iletilecektir. :110:
Bu kadar mi boşsunuz yani. Yorumumu bekleyecek kadar. Ben sizi bu kadar strese sokacagimi tahmin edemezdim. Sürekli KK da değilim. Anlaşılan burası çoğu kişinin stres atacağı bir yer. Ama bu son mesajım üzgünüm. Hayırlı cumalar

Bu kadar mi boşsunuz yani. Yorumumu bekleyecek kadar. Ben sizi bu kadar strese sokacagimi tahmin edemezdim. Sürekli KK da değilim. Anlaşılan burası çoğu kişinin stres atacağı bir yer. Ama bu son mesajım üzgünüm. Hayırlı cumalar

halide hanımcığım, dengim değilsiniz hiçbir açıdan. dolayısıyla bırakın beni strese sokmayı siz, benim hayatıma teğet dahi geçemezsiniz.

Ben hamsi 100 tl dedim Sivas’ta 70 miş. Fiyatları biraz abarttığını iddia etmişler hanım abla 😁
Ben dünün şokundayım hala. Bir büyük bal, bir kaşar, bir kaç meyve ve limona 1000 tl ödedim. Tek poşetle çıktım.
Hamsi 100 lira filan buradada,zatem meyve acayip pahalı hala,elma bile 40 lira nerdeyse,bal zaten pahalı 1 poşetle çıkman normal yani ucuz bişi yok artık.
Susam sokağı var orda 12 tl idi en son ama aşırı leziz yemeyen kalmasın :KK70:
Nerde bu yer bilmiyorum.
Simit yiyecekseniz ankara simiti yenir çıtır çıtır olur fırından yeni çıkar yanındada ayranla acayip güzel gidiyor.

Strese girdiğini nereden uydurdunuz,stres atmıyoruz ki gülüp eğlenip gerçekleri dile getiriyoruz nedense.

Hanımlar cidden merak ediyorum sizce dil dökmeye değer mi ? Ben 27 yaşında artık vazgeçtim . Ekonomi anlatılan kadar kötü değil kim açlıktan ölmüş diye çevremdeki insanlara bakıyorum onlar için öyle çünkü evleri var , arabaları var bir şekilde köyden bakliyati yazın diğer ürünleri geliyor. Zaten tatil , sınama veya benzeri aktivite gerekli görülmüyor . Giyim dersen bir aldigini on yıl giymek gayet normal et dersen kurbanda kesilen buzluğa atılıyor diğer kurbana kadar yettiği kadarıyla işte .
Kalan konularda da şükür ya açıkta kalsaydik ya sağlıgimiz olmasaydı vs vs. Herkesin hayatı böylece geçiyor işte . Bende haklısın diyorum evet çok iyi herşey . Anadolu irfanı dedikleri bu az buldun mu şükret fazlasını isteme ve bekleme . Artık şöyle düşünüyorum belki de onlar haklı . Çünkü benim tarafımdan herşey çok kötü gözüküyor. Öğrenci bursumla yasadigim hayatı şu an yaşayamıyorum .

arkadaşlar kalkın süvasa gidiyok. Eccük da orası bahalansın.
herkes kendi halinden memnunsa kimse diğerini ikna etmeye çalışmasın memnun değilse de yerini değiştirsin. Kafası net herkesin, asgari ücretle çalışan üç kişi var diyorsa o üç kişidir 4. yoktur.
Ben istirham ediyorum artık Ankara’ya kimse gelmesin, çok şişti burası. Sivas’a hadi.
Sivaslilar zaten İstanbul ve Ankara'dan dönse memleketine ohooo Sivasta yer kalmaz 🤣🤣

Ovv çok etkilendim 😁
İçinde intiharın, beslenme yetersizliği yaşayan çocukların geçtiği bir cevaba gülücük işareti koymakla hakkınızdaki fikrim sabitlendi. Merhameti, empatisi olmayan insanın benim için taştan farkı yoktur, hatta taş daha faydalıdır. Araba tekeri önüne koyabilirm mesela

Ben hamsi 100 tl dedim Sivas’ta 70 miş. Fiyatları biraz abarttığını iddia etmişler hanım abla 😁
Ben dünün şokundayım hala. Bir büyük bal, bir kaşar, bir kaç meyve ve limona 1000 tl ödedim. Tek poşetle çıktım.
Arkadaşım sen de bi doymadın ama dünden beri etti, hamsiydi
Bal , kaşar neyine
Okudum birde simit almışsın😬
Poşet parası da verdın mi

Bu tarz konularda neden ülke geneli yorum yapılıyor anlamıyorum hiç. Yazan kişi az çok kendi hakkında bilgi vermiş. Çocuğu 27 yaşında bağımsız bir birey olduğu için çocuk masrafı yok. Kendisi hemşire ve almancasi anadil seviyesinde. 30 civari maaş alırım demiş, esi de benzerse 60 de. Ev tutup eşya alacak parası var, bir iki ayda işbaşı yaparsa 900bin yetecektir. 50 yaşına gelmiş insanlar da artık ne şekilde yaşamak istediğini biliyordur, belki Avrupa içinde gezmek ya da gece sokakların güvenli olması vs vs önceliği değil. Düşününce benim annemin de değil, şimdi bu insanlara yok hayır illa orda kal demek mantıklı mı?

Vizyontelede bir söz vardı, dünyanın en güzel yerini sevmezsen orası dünyanın en güzel yeri değildir. Türkiyede maddi sorunlar, mülteci sorunu, siyasi sorunlar olabilir ama bu herkes ama herkes Türkiyeden gitmek istiyor demek değil. Kimisi yeni bir dil öğrenmek istemez, kimisi güzel havasını sever, kimisi eşini dostunu bırakıp 40 50 yaşından sonra bilmediği yerde yaşamak istemez. Bunu kabul etmemek değişik geliyor.

Bu tarz konularda neden ülke geneli yorum yapılıyor anlamıyorum hiç. Yazan kişi az çok kendi hakkında bilgi vermiş. Çocuğu 27 yaşında bağımsız bir birey olduğu için çocuk masrafı yok. Kendisi hemşire ve almancasi anadil seviyesinde. 30 civari maaş alırım demiş, esi de benzerse 60 de. Ev tutup eşya alacak parası var, bir iki ayda işbaşı yaparsa 900bin yetecektir. 50 yaşına gelmiş insanlar da artık ne şekilde yaşamak istediğini biliyordur, belki Avrupa içinde gezmek ya da gece sokakların güvenli olması vs vs önceliği değil. Düşününce benim annemin de değil, şimdi bu insanlara yok hayır illa orda kal demek mantıklı mı?

Vizyontelede bir söz vardı, dünyanın en güzel yerini sevmezsen orası dünyanın en güzel yeri değildir. Türkiyede maddi sorunlar, mülteci sorunu, siyasi sorunlar olabilir ama bu herkes ama herkes Türkiyeden gitmek istiyor demek değil. Kimisi yeni bir dil öğrenmek istemez, kimisi güzel havasını sever, kimisi eşini dostunu bırakıp 40 50 yaşından sonra bilmediği yerde yaşamak istemez. Bunu kabul etmemek değişik geliyor.
Duygularıma tercüman olmuşsunuz. Herkesin yaşam standardı ve mutluluktan anladığı farklı. Herkes birbirinin yediğini yemek, aynı yerlerde gezmek ve benzer muhitlerde oturmak zorunda değil. Herkes saygı bekliyor ama kimse karşı tarafa göstermiyor. Anlatın geçin yani bu kadar abartmaya gerek var mı bilemedim

Çoluk çocuk derdiniz yok. Bu yaştan sonra canınız nerde isterse orda yaşayın. Birikmişiniz var, mesleğiniz var. Tutun 1 oda 1 salon oturun ilk etapta.
Orda yaşamaya kendinizi zorlamayın olmuyorsa olmuyor. Mutsuzluktan hasta olursunuz. Bazı insanlar yaşadığı ülkeye şehire hatta mahallesine aşırı bağlıdır. Başka yerde yaşayamaz. Gayet normal bir durum.
Gitmek isteyenler de, kadının gelmek istemesi sizin gitmek istemenizke aynı insani ve normal bir istek neyini anlamıyorsunuz bunun. Sen burda mutsuzsun mutlu olacağını düşündüğün yere gitmek istiyorsun eee kadında aynı durumda. Yok gelme yok otur oturduğun yerde gibi yorum yapılacak bir konu yok.
İnsan belli bir yaştan sonra ihtiyaçları değişiyor. Maddiyat çok şey ama herşey değil. Konu sahibi de 0 değil buraya el el üstünde gelmiyor. İki kişiye 60 bin yeter. Biz de burda aylık 300 bin almıyoruz

İkisinin de yaşı genç değil yaşları fazla sırf Almanca biliyorlar diye eşli olarak 30’ar maaş alacakları ne garanti?
Almancayı geçtim iki dil bilen işsiz dolu ülke ya da asgarinin az üstü alan kişiler dolu “genc” olarak.
İş bulmalarının garantisi bile yok.
Çağrı merkezi 12 saat çalıştırıp prim usulü yapıyor , belli kota olmayınca maaş dahi yok. Konu sahibi ya da eşinin çift olarak satış konusunda cengaver olma garantisi de yok üstelik. İşsiz bile kalabilirler burada

Konu ne hale gelmiş
En çok gücüme giden gençlerden çaldığımız umut. Ben yokluk görmusken böyle hissettiğimi hiç hatırlamıyorum az çeşit olur ama ev hiç meyvesiz kalmazdı kahvaltılık ne seversek sırayla olurdu, aylik market hakkımız olurdu ne istersek alırdık kitapçıya gider kitap seçer alırdım. Tek seferde hiç düşünmeden o zamanın iyi markalarından alıp çıkardık sayılı olurdu ama o an rahatsız etmezdi makul gelirdi
Simdi en temel ihtiyaçlara bile korkunç gözler ile bakıyor ya surdan alırız bu saatte çark geliyor Kasım indirimi bekleyelim diye helak oluyoruz.
Zam gelmeden zam geliyor diye isyan ediyorlar şak diye gelen yüzde 50 maaş zammını kim ödeyecek ben artık ne şaşırıyorum ne kızıyorum kira zammını bile yılda 2 ye çıkaran maaş zammına odaklayan binler var bence az bile çok iyi oluyor
Kimse kendi kuyruğuna bakılmadan anlamıyor ya inanılmaz geliyor bana bu.

Bence nerede mutlu olacaksanız orada yaşayın. Herkes Türkiye de maddi sıkıntılardan dert yanmış evet haklılar ama karı koca çalışırsanız elbette geçinirsiniz. Hayat geçip gidiyor, kaç yıl yaşayacağımızın garantisi yok, ertelemeden istediğimiz hayatı yaşamalıyız.

Elinizdeki para ile kulübe bile alamazsınız,yine de geleyim ben kiraya çıkarım derseniz elinizdeki para şu gibi harcanıp gider.Macerayı seviyorsanız buyurun gelin, birlikte yaşayalım aynı sefilliği😌.

Çoluk çocuk derdiniz yok. Bu yaştan sonra canınız nerde isterse orda yaşayın. Birikmişiniz var, mesleğiniz var. Tutun 1 oda 1 salon oturun ilk etapta.
Orda yaşamaya kendinizi zorlamayın olmuyorsa olmuyor. Mutsuzluktan hasta olursunuz. Bazı insanlar yaşadığı ülkeye şehire hatta mahallesine aşırı bağlıdır. Başka yerde yaşayamaz. Gayet normal bir durum.
Gitmek isteyenler de, kadının gelmek istemesi sizin gitmek istemenizke aynı insani ve normal bir istek neyini anlamıyorsunuz bunun. Sen burda mutsuzsun mutlu olacağını düşündüğün yere gitmek istiyorsun eee kadında aynı durumda. Yok gelme yok otur oturduğun yerde gibi yorum yapılacak bir konu yok.
İnsan belli bir yaştan sonra ihtiyaçları değişiyor. Maddiyat çok şey ama herşey değil. Konu sahibi de 0 değil buraya el el üstünde gelmiyor. İki kişiye 60 bin yeter. Biz de burda aylık 300 bin almıyoruz

Ben de gelme diyenlerdenim. Konu sahibi iş buluruz 30.000 maaş alırız diyor da işleri hazır değil
900.000 tl yaklaşık yarısı yeniden ev kurmaya gidececek farkına bile varmayacaklar.
Yoksa geri dönsünler yaşasınlar kim neden bir şey desin ama
Pişman olup eldeki paralarından da olmaları da var.

Back
X