• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye burnumda tütüyor

Ben de gelme diyenlerdenim. Konu sahibi iş buluruz 30.000 maaş alırız diyor da işleri hazır değil
900.000 tl yaklaşık yarısı yeniden ev kurmaya gidececek farkına bile varmayacaklar.
Yoksa geri dönsünler yaşasınlar kim neden bir şey desin ama
Pişman olup eldeki paralarından da olmaları da var.
İşleri hazır, teklif almışlar

Mesleğinize göre değişkenlik gösterir elinizdeki birikim. Ve tabi buradaki yaşadığınız şehir, daha önceki eşyalarınız, çocum, eğitim vs gibi dış etkenlerde. Kendi adıma nerede mutluysam huzurluysam zorda olsa orada yaşamayı tercih ederim. 950.000 kötü bir para değil asla.

Keşke bir kişide gelin başarabilirsiniz dese.Bakın siz bugün ne yediysen inanın bende onu yedim. Siz belki bugün bir deniz kenarında yürüdünüz bir cafede oturdunuz ben en son 5 ay önce yaptım bunları.Burada sadece karnımız doyuyor tıpkı sizinde doyduğunuz gibi .Beni sanırım bizim gibi gurbette yaşayanlar daha iyi anlar.Herkese orumlarıniz icin çok TSK ederim
Dediklerinize aynen katılıyorum,artık eskisi gibi birikimde yapılmıyor.Bizden önce ki kuşaklar iyi birikim yapabilmiş ama hayatlarında başka ülke görmemiş,biz gibi her sene ailesinigörmeye yada arkadaşlarıyla tatile gitmemiş,yıllarca tatil yapmayarak birşey sahibi olmuşlar.Bu bizim için mümkün değil bu yaz ben gitmedim ama giden tanıdıklarım 5000 € dan aşağıya harcamamış.Eski işimdeki standartlarıma geri döneceğimi ve eşimin de uyum sağlayabileceğini bilsem bir gün bile durmam.

5 yıldır esim ve ben almanyada yaşıyoruz geldiğimizde çok pişmanım çok.Kisa ve net soracağım benim yaşım 47 ,eşim 52 yaşında. Çok fazla birikiminin yok .Yani türkiyeye geldiğimizde çalışmalıyız, sadece 950.000tl birikim var .yeni hayat evimizi kurmaya belki bir iki ay işimiz olmicak .Bu para yetermi
Geldiğinizde ben nereye düştüm diyeceksiniz . Ekonomiden haberdar olan geliş kararini kolayca vermez.

5 yıl iyi dayanmışsınız,10 gün zor dayandım.Çok ülke gördüm,Almanya kadar soğuk sevemedigim yer görmedim,insanlar nasıl orada yaşıyor valla tabrik ediyorum.Asla yapamazdım

Eğer çocuğunuz olsa yaşınız genç olsa dönmeyin derim ama çocuk besleme okutma derdiniz yok. Bizde en büyük gider çocuklar. Benim çocuğun olmasa istediğim yerde yaşayıp ölmek isterim. Siz de öylesiniz. Gelin tutun eşyalı bir ev çalışmaya başlayın. Baktınız olmuyor istediğiniz zaman dönersiniz zaten

Dediklerinize aynen katılıyorum,artık eskisi gibi birikimde yapılmıyor.Bizden önce ki kuşaklar iyi birikim yapabilmiş ama hayatlarında başka ülke görmemiş,biz gibi her sene ailesinigörmeye yada arkadaşlarıyla tatile gitmemiş,yıllarca tatil yapmayarak birşey sahibi olmuşlar.Bu bizim için mümkün değil bu yaz ben gitmedim ama giden tanıdıklarım 5000 € dan aşağıya harcamamış.Eski işimdeki standartlarıma geri döneceğimi ve eşimin de uyum sağlayabileceğini bilsem bir gün bile durmam.

bu rakamı Türkiye tatili için mi harcamışlar?

5 yıldır esim ve ben almanyada yaşıyoruz geldiğimizde çok pişmanım çok.Kisa ve net soracağım benim yaşım 47 ,eşim 52 yaşında. Çok fazla birikiminin yok .Yani türkiyeye geldiğimizde çalışmalıyız, sadece 950.000tl birikim var .yeni hayat evimizi kurmaya belki bir iki ay işimiz olmicak .Bu para yetermi
Yer degistirebiliriz isterseniz bol bol koklarsiniz

Aylık 5000 euro gelir ile 5 yıla hesap ettiğimde çok az birikim yapmışsınız. Ben mi yanılıyorum? Sosyal hayatınızda yok orda.
Bu kadar dönmek istiyorsanız dönün mutlu olmadığınız yerde hasta olursunuz sonunda. Vatandaşlığınızda varmış en ufak bir tökezlemede zaten geri dönersiniz.
Özel olmazsa Almanya’da hangi eyalette yaşıyordunuz?

Siz nasıl geldiniz Almanya ya ?
Ya daha gençleri yada mesleği yoldan gelen var.
Gerçi 5 sene önce şartlar daha değişikti ,merak ettim.
Ben almanyadacdoğdum okudum evlendikten sonra 20 senede türkiyede yaşadım. Yani Türkiye hayatını çok iyi biliyorum ve Alman vatandaşıyım ötekinde gidebildim almanyaya

Aylık 5000 euro gelir ile 5 yıla hesap ettiğimde çok az birikim yapmışsınız. Ben mi yanılıyorum? Sosyal hayatınızda yok orda.
Bu kadar dönmek istiyorsanız dönün mutlu olmadığınız yerde hasta olursunuz sonunda. Vatandaşlığınızda varmış en ufak bir tökezlemede zaten geri dönersiniz.
Özel olmazsa Almanya’da hangi eyalette yaşıyordunuz?
Hannover tarafında yaşıyorum.Evet aylık gelirimiz iyi bunun 700 kira 200 sigortalara 600 alışveriş vs gibi şeylere gidiyor geri kalan paramızla her sene 3 kez tatile gittik gideriz

Mutluluk insanin kafasinda cogu zaman. Ben senelerce tutunamayan insanlarin hicbir yerde tutunamayacaklarini düşünüyorum. Emekliliginiz gelecek nerdeyse dönüp ne yapacaksiniz bu yastan sonra? Turkiyede sigortaniz var mi devam eden ne işte calisacaksiniz? Elinizde 950bin tl olmasi bile tuhaf bu zamana kadar nasi birikim yapamadiniz demek ki kalifiye degilsiniz Almanya gibi sosyal düzenin tavan olduğu bi yerde bile kenara bi kac ev parasi atamadiysaniz turkiyede sefil olursunuz. Turkiyede kiminiz kaldi ki?
Birikim yapmadım çünkü herkese 4 kez tatillere gittik ,ama yetti

gerçekten tatili Türkiye'de yapmak hiç mantıklı değilmiş.
Artık değil,Türkiye’ye gittiğimizde eşimle ayrı memleketlerdeniz oradan oraya giderken bir sürü zaman yolda geçiyor,üstüne bir sürü masraf 😅Artık herkes kışın biletler ucuzken tek gitsin ailesini görüp gelsin tatili de Avrupa’da yapalım dedik.

Size ozaman daha net olayım. Almanları sevmiyorum havasını suyunu sevmiyorum. intiharın eşiğinde değilim ama bunalımın eşiğindeyım.Gelecegi hiç düşünmüyorum ne kadar yasayacağımız belli degil.
Evet 30000.eurom var okadar.
Bazı arkadaşlar haklı olarak 5.000 euro maaş ile nekadar az birikim yaptığımı söylüyorlar.Haklılar kazandığımızı tatillere harcadım .Fırsat buldukça türkiyeye geldik bu yüzden birikim yapamadım çok fazla.
Benim tek isteğim bir ev kiralamak çalışıp ölmicek kadar doymak .Sosyal yaşantı benim için avm gezmek hergün yemeğe gitmek değil.
Ben ülkemde olim bana yeter. Buarada almanları sevmedigim gibi ,türlerine sevmiyorum ,hepsi yobbaz.

Size ozaman daha net olayım. Almanları sevmiyorum havasını suyunu sevmiyorum. intiharın eşiğinde değilim ama bunalımın eşiğindeyım.Gelecegi hiç düşünmüyorum ne kadar yasayacağımız belli degil.
Evet 30000.eurom var okadar.
Bazı arkadaşlar haklı olarak 5.000 euro maaş ile nekadar az birikim yaptığımı söylüyorlar.Haklılar kazandığımızı tatillere harcadım .Fırsat buldukça türkiyeye geldik bu yüzden birikim yapamadım çok fazla.
Benim tek isteğim bir ev kiralamak çalışıp ölmicek kadar doymak .Sosyal yaşantı benim için avm gezmek hergün yemeğe gitmek değil.
Ben ülkemde olim bana yeter. Buarada almanları sevmedigim gibi ,türlerine sevmiyorum ,hepsi yobbaz.

Çoluk çocuk derdi yok, bence geçinirsiniz kiralık ev de bulursunuz evi kapın gelin. Hayat kısa mutsuz olduğunuz yerde durmanın alemi yok

Back
X