• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye burnumda tütüyor

Hannover tarafında yaşıyorum.Evet aylık gelirimiz iyi bunun 700 kira 200 sigortalara 600 alışveriş vs gibi şeylere gidiyor geri kalan paramızla her sene 3 kez tatile gittik gideriz

Tamam işte dediğim gibi o gelire o birikim az olmuş ve geldiğinizde her sene üç kez tatil yapamayacaksınız. Bunların bilincinde gelirseniz daha az zorlanırsınız

Size ozaman daha net olayım. Almanları sevmiyorum havasını suyunu sevmiyorum. intiharın eşiğinde değilim ama bunalımın eşiğindeyım.Gelecegi hiç düşünmüyorum ne kadar yasayacağımız belli degil.
Evet 30000.eurom var okadar.
Bazı arkadaşlar haklı olarak 5.000 euro maaş ile nekadar az birikim yaptığımı söylüyorlar.Haklılar kazandığımızı tatillere harcadım .Fırsat buldukça türkiyeye geldik bu yüzden birikim yapamadım çok fazla.
Benim tek isteğim bir ev kiralamak çalışıp ölmicek kadar doymak .Sosyal yaşantı benim için avm gezmek hergün yemeğe gitmek değil.
Ben ülkemde olim bana yeter. Buarada almanları sevmedigim gibi ,türlerine sevmiyorum ,hepsi yobbaz.

Evet o maaşa birikiminizin az olduğunu ben söyledim orada bir sosyal hayatınızın olmadığını da satır aralarında kendiniz belirtmişsiniz zaten. Şunu söylemeden geçemeyeceğim Alman ırkını durmadan aşağılamaya çalışmanız acınası görünüyor burdan. Durmadan Almanları sevmiyorum, Almanlar yobaz demenizin mantığı yok. “Türlerine sevmiyorum” ne demek onu çözemedim ama siz bence de dönün Almanya bir şey kaybetmeyecektir. İçinde bulunduğunuz para kazandığınız ekmeğini yediğiniz bir milleti sürekli kendini geliştirmek zorunda olan bir toplumu/ırkı hedef göstermeniz sıkıntılı.

Ben ve eşim de Almanya’ya gitmek için araştırmalar yapıyoruz ki ben İstanbul Ankara vs gibi Büyükşehir de de değilim . Tamamıyla çocuğum için gitmek istiyorum.. yeni göç yasasını araştırıyoruz bari bilginiz falan varsa iş konusunda özelden yazın bana madem 😃

5 yıldır esim ve ben almanyada yaşıyoruz geldiğimizde çok pişmanım çok.Kisa ve net soracağım benim yaşım 47 ,eşim 52 yaşında. Çok fazla birikiminin yok .Yani türkiyeye geldiğimizde çalışmalıyız, sadece 950.000tl birikim var .yeni hayat evimizi kurmaya belki bir iki ay işimiz olmicak .Bu para yetermi
Türkiye’de eviniz var mı? Yoksa zor gibi. Bi de meslek ne? Almanya’da Üretim tecrübeli mühendis vs iseniz Türkiye’de güzel bir kariyere başlayabilirsiniz. Ama niteliksiz işler yaptıysanız Türkiye’de durum daha kötü llacaktır

bu rakamı Türkiye tatili için mi harcamışlar?
Bu Ekim ayında Türkiye’de rezervasyon yaptırdık 2 yetişkin 1 bebek 3000 euroya yakın tuttu. Bakın Ekim diyorum. Daha uçak biletlerimiz yok. Otelden önce birer hafta da aileleri göreceğiz. Bakalım kaça patlayacak. (Eşimin ailesi sağolsun hiç evladımız gelmiş, sevdiği yemeği yapalım bilmez biz gelelim her akşam onları dışarıya yemeğe çıkartalım diye bekliyorlar)

Bu Ekim ayında Türkiye’de rezervasyon yaptırdık 2 yetişkin 1 bebek 3000 euroya yakın tuttu. Bakın Ekim diyorum. Daha uçak biletlerimiz yok. Otelden önce birer hafta da aileleri göreceğiz. Bakalım kaça patlayacak. (Eşimin ailesi sağolsun hiç evladımız gelmiş, sevdiği yemeği yapalım bilmez biz gelelim her akşam onları dışarıya yemeğe çıkartalım diye bekliyorlar)

Son birkaç yıllık tatil bütçelerini excelde tutan bir insan olarak (beni de böyle kabul edin) birkaç ülke gezip "yuh bu tatilde de ne biçim açılmışız" dediğimiz iki haftalık tatillerimizin dahi bilet dahil fiyatlarıyla bu kadar tutmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.
Yurtdışında yaşayan ve dolayısıyla vize sıkıntısı yaşamayan insanların artık Türkiye'deki tatil motivasyonunu anlayamıyorum. Canları finansal kölelik çekiyor herhalde

Son birkaç yıllık tatil bütçelerini excelde tutan bir insan olarak (beni de böyle kabul edin) birkaç ülke gezip "yuh bu tatilde de ne biçim açılmışız" dediğimiz iki haftalık tatillerimizin dahi bilet dahil fiyatlarıyla bu kadar tutmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.
Yurtdışında yaşayan ve dolayısıyla vize sıkıntısı yaşamayan insanların artık Türkiye'deki tatil motivasyonunu anlayamıyorum. Canları finansal kölelik çekiyor herhalde
Biz yıllardır Türkiye’de aynı otele gidiyoruz, çok memnunuz ve 2-3 aile gidiyoruz hem onları görmüş oluyoruz hem de öncesinde kendi ailemizi görmüş oluyoruz. Ama şu 3000 Euro olayı artık sona yaklaştığımızı hissettiriyor bana da. Maldivler’e bu parayı vermiştik (havaalanından adaya ulaşım da dahil)

Back
X