bende boşandım 2 yıl olacak.4 ay süren ve cinselliğin yaşanmadığı bir evlilik ama gelin görün ki ben şimdiye kadar kimsenin yapmadığı bir suç işlemişim.BOŞANMIŞIM.artık bıktım bende çıkıp bağırmak istiyorum.boşanmadan önce herkesin gözbebeğiydim.oğullarıyla evlendirmek isteyen anneler çoktu.ben ise üniversitede böyle bir şey düşünmediği mi mesleğimi elime alınca düşündüğümü söyleyip görüşmedim kimseyle.mesleğimi elime aldığım dağ köyünde eski eşimle tanıştım ve evlendim.çevrem onun benim için ilk olduğunu daha önce yaşanmış bir ilişkim olmadığını biliyordu.ama ne oldu ben boşanınca herkes artık beni kimseye layık görmemeye başladı.neden ne değişti.başka bir kişi mi oldum evlenip ayrılınca.tabiri caizse şimdi kimse kapımı çalmıyor.çünkü sevgili bayanlar anneler beni büyük bir günah işlemiş olarak görüyorlar.tabi yaa resmi olarak başka bir erkek benim vücudumu gördü dokundu.soruyorum o kişilere oğlunuzu evlendirmek için düşündüğünüz kızlarında ne yaşadığını biliyormusunuz.lisede benim arkadaşlarım prezavatifin hangisinin daha iyi olduğunu konuşurlardı.ünide erkek arkadaşıyla aynı evde kalıp evine gittiğinde böyle yaşayanları ayıplayan kızlar vardı.şimdi o kızlar bana göre daha mı TEMİZ daha mı LAYIK.yaa oğulları onlar yapınca birşey olmuyorda kızlar yapınca mı günah.nefret ettim artık bu toplumun düşüncelerinden.benim suçum doğru yollarla evlenmekmiydi
en çok içimi açıtan bunları düşünenlerin hep KADINLAR olması.ben yargılamıyorum ama yargılanıyorum.bıktım artık.ben yanlış bir şey yapmadığımı biliyorum.o tabirlerde karşıyım ama bu toplumdaki bu damga olayı midemi bulandırıyor.eğitimli olsun ya da olmasın boşanmış bayanlar için dul kelimesini duyuyorum.kim dul evli olupta birlikte olan mı bekarken birlikte olan mı ya da erkeğin dulu yok mu.yeter fırsatım olsa bir dakika durmayacağım buralarda
canım sen ve yine aynı konu...hala mı bu düşüncelerde ve ruh halindesin? burada o kadar çok boşanmış kadın var ki ama senin kadar bunu böyle dert edinen de pek yok..
ya senin çevren gerçekten kötü ya da sen çok kafaya taktın bunu..türkiye de boşanmış olmak suç değil,hala "dul kadın" damgası vuran insanların olması gibi bir durum var..
ya da temizliğin,bir eşe layık olmanın sadece bekaretten geçtiğine inanmak asıl garip olan.
lütfen sen bari bunu yapma kendine,onlar ne derse desin sen kendini bil ve kendine değer ver yeter.
Konunuzu okuyunca, daha öncede böyle bir bayan vardı acaba o mu dedim, doğruymuş, eski konularınıza baktım sizmişsiniz.
Ben bunu bir saplantı haline getirdiğinizi düşünüyorum. Yani siz bunu bu kadar kötü gördüğünüz için kafanızda abartıp tüm hayatınızın ortasına koyuyorsunuz.
Evlenip boşanıp 3 çocukla bekar bir adamla evlenen kadınlar var. Ve hatta evet bu forumdada var. Ama onlar yazık bana diye çıkmıyorlar ki o adamların karşısına. Ben 3 çocuk annesiyim aslanlar gibi ayaktayım bana gelecek adam da bu saatten sonra beni üzmeyecek olgun adam olacak. Olmadı basar giderim eski kocamda oldugu gibi imajı veriyorlar.
En azından ben onları öyle görüyorum. Gördünüz mü ne kadar farklı bakış açısı.
Ayrıca bana göre bir erkeğin benim bi taraflarımı görmesiyle benim namusum gitmez. Tabii bu kavram çok geniş, herkese göre değişir, herkese saygım var benim. Ama ben gider 10 kişiyle yatarsam da kendimi temiz hissederim. Benim temizliğim bacaklarımın arasında değil, beynimdedir.
Kalkar sorarım kendime, birinin canını yaktın mı? Birinin kötülüğü için dua ettin mi? Çaldın mı? Hayırsa, bitmiştir. Benim temizliğim benim vicdanımdır. Kimseye sorgulatmam.
Etrafa biraz kulaklarınızı kapatsanız, bu bakış açısıyla baksanız, sizin gibi düşünen insanlar illa ki çıkacaktır karşınıza. Elbette ben kolay demiyorum, insan tabii kendi içinde çelişir vs vs ama, en azından dışarda dik durun ki, sizin kendiniz için düşündüklerinizi başkası sizin için düşünmesin.
bende boşandım 2 yıl olacak.4 ay süren ve cinselliğin yaşanmadığı bir evlilik ama gelin görün ki ben şimdiye kadar kimsenin yapmadığı bir suç işlemişim.BOŞANMIŞIM.artık bıktım bende çıkıp bağırmak istiyorum.boşanmadan önce herkesin gözbebeğiydim.oğullarıyla evlendirmek isteyen anneler çoktu.ben ise üniversitede böyle bir şey düşünmediği mi mesleğimi elime alınca düşündüğümü söyleyip görüşmedim kimseyle.mesleğimi elime aldığım dağ köyünde eski eşimle tanıştım ve evlendim.çevrem onun benim için ilk olduğunu daha önce yaşanmış bir ilişkim olmadığını biliyordu.ama ne oldu ben boşanınca herkes artık beni kimseye layık görmemeye başladı.neden ne değişti.başka bir kişi mi oldum evlenip ayrılınca.tabiri caizse şimdi kimse kapımı çalmıyor.çünkü sevgili bayanlar anneler beni büyük bir günah işlemiş olarak görüyorlar.tabi yaa resmi olarak başka bir erkek benim vücudumu gördü dokundu.soruyorum o kişilere oğlunuzu evlendirmek için düşündüğünüz kızlarında ne yaşadığını biliyormusunuz.lisede benim arkadaşlarım prezavatifin hangisinin daha iyi olduğunu konuşurlardı.ünide erkek arkadaşıyla aynı evde kalıp evine gittiğinde böyle yaşayanları ayıplayan kızlar vardı.şimdi o kızlar bana göre daha mı TEMİZ daha mı LAYIK.yaa oğulları onlar yapınca birşey olmuyorda kızlar yapınca mı günah.nefret ettim artık bu toplumun düşüncelerinden.benim suçum doğru yollarla evlenmekmiydi
en çok içimi açıtan bunları düşünenlerin hep KADINLAR olması.ben yargılamıyorum ama yargılanıyorum.bıktım artık.ben yanlış bir şey yapmadığımı biliyorum.o tabirlerde karşıyım ama bu toplumdaki bu damga olayı midemi bulandırıyor.eğitimli olsun ya da olmasın boşanmış bayanlar için dul kelimesini duyuyorum.kim dul evli olupta birlikte olan mı bekarken birlikte olan mı ya da erkeğin dulu yok mu.yeter fırsatım olsa bir dakika durmayacağım buralarda
Milyonlarca evlenmemiş kız var talibi olmayan onlarda kız olmak suç mu yazsınlar. yani kimse sizinle evlenmek istemiyor diye bu size kötü davranıldığı manasına gelmiyor ki. hiç evlenmemiş bir insanın hiç evlenmemiş bir insanla evlenmek istemesinden daha doğal ne olabilir? resme insanları görücüye gelmedikleri için suçluyosunuz, ancak cinsellik olsun olmasın sonuçta bir evlilik, düğün telaşı, gelinlik vs bunları yaşadınız, karşınızdaki insanın da bunları ilk kez yaşamak ve yaşatmak istemesi neden haksızlık? evet buna takılmayan erkekler ve bayanlar da olacaktır, ama takılanları da suçlamak doğru değil.
bir sürü boşanmış genç erkek de var, illaki 40 yaşında çocuklu olmayacak talipleriniz, bu konuya bu kadar takılmayın bence, evlenmiyor olmak dünyanın sonu değil. Ki henüz boşanalı 2 yıl olmuş ve sanırım daha 30 yaşında bile değilsiniz.
ben kimse bana görücüye gelmiyor diye suçlamıyorum.ama size bir şey söylememe gerek yok.çünkü sizde o benim isyan etmek istediğim kişiler gibi düşünüyorsunuz.sanırım sizde takılanlardansınız bu düşünceye.boşanmışsa boşanmışla evlensin.allah kimsenin huzurunu bozmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?