Türkiye de boşanmış olmak bir suç

Boşanınca evet bazı düşünceler saplanıp kalıyor insanın kafasında maalesef.
Benim de nasiplerim hep hiç evlenmemiş adamlar oldu. Ben de senin aksine hiç evlenmemiş bir adamla yapamam diyerek hiç tanımadan reddettim. Ben hep denklikten yanayım.
Hiç evlenmemiş biri boşanmış insanın duygu ve düşüncelerini asla anlayamaz diyorum.
Allahım hayırlı ve kıymet bilecek insanlarla karşılaştırsın inşallah..

benim de ablam boşanın 2. evliliğini yaptı..eşi de daha önce boşanmış ikisinin de cocuğu yok.tanışdıkları günden bu yana o kadar güzel anlaşıyolar ki..ikisi de tecrübeli belki de bunun etkisi büyük olmuştur.ikisi resmen biribirnin merhemi oldu.allah bozmasın herkese örnek bi evliliği var.inş sizlerinde karsınıza ii insanlar cıkarsın

ben kimse bana görücüye gelmiyor diye suçlamıyorum.ama size bir şey söylememe gerek yok.çünkü sizde o benim isyan etmek istediğim kişiler gibi düşünüyorsunuz.sanırım sizde takılanlardansınız bu düşünceye.boşanmışsa boşanmışla evlensin.allah kimsenin huzurunu bozmasın

boşanmışlar boşanmışlarla diye bir düşüncem yok isteyen evlenir. beni ilgilendirmez, ancak, kişisel olarak evlenmeden önce boşanmış biriyle evlenmezdim, şimdi boşansam da bekarla evlenmem. bu benim kendi tercihim böyle olduğundan dolayı da suçlu olduğumu düşünmüyorum.

2.evliligim cok sukur yuvami kurdum
Ayrildigimda cok sarsildim el kadar bevekle kim ne yapacak beni dedim
Ailem insanlardan cekindiler
Ama ben ilk soku atlattigimda tertemiz bi sayfa actim ve hep iyi dusundum ailem iyi benim kimswye kotulugu dokunmamis insanlar ben hep yasadiklarimi haketmedigimi dusundun yillar gecti hala bu yonde dusunurum neyi istedigime karar verdim ve hep boyle dusledim daha once neden bosanmia cocuklu bi adami tercih etmeyecegimi yazdim simdi uzatmicam talipleeim hep bekar oldu ama ben baska biswy duslesim tum yasananlara ragmen hep oyle dusunsum esimle aylarca metroda karsilastik ve tanistik sirtimdan ter bosala bosala adimi yasimi soyledim hersey sifirdi
Sen kendine neyi yakistiriyorsan onu bulacaksin iki yil uzun bi sure hala boyle duaunmen senin icin iyi degil soylediklerinde haklisin ama disaridakilerin ne onemi var
Ben sadece bir ornegim
25 yasinda hemen hemen 3 yasinda bi cocuk annesiyim suanda bosanmis olmamdan utanmiyorum aksine hayatim bi madolyonun iki ayri yuzu gibi biri cok kederli digeri hayattan iatesiklerini soke soke almis bi kadinin hikayesi bu
Vaktin olursa eski konularimi karistir

sizin konularınızı biliyorum ve sizin mutlu haberinizi alınca inanın çok sevindim.sizin için hep dua ettim.eşinizi " o senden neden ayrıldı hala anlamış değilim "dediğini yazdığınızda acaba bende böyle biriyle tanışabilecek miyim dedim.siz beden daha genç sizniz.ben 28 olacağım.yaşlandığımı hissediyorum.28 yaşında olup evli olmayan bir sürü kişi var doğru ama ben boşanmış biriyim.

boşanmışlar boşanmışlarla diye bir düşüncem yok isteyen evlenir. beni ilgilendirmez, ancak, kişisel olarak evlenmeden önce boşanmış biriyle evlenmezdim, şimdi boşansam da bekarla evlenmem. bu benim kendi tercihim böyle olduğundan dolayı da suçlu olduğumu düşünmüyorum.

bekarken neden boşanmış biriyle evlenmezdiniz.

yaşadıkların kolay şeyler değil
ama yine de ayakta kalmışsın
gönül isterdi ki bunlar yaşanmasaydı
ama yaşandı elden ne gelir
elden gelen şey hayat devam ediyor diyip yaşamaya bakmak
ara sıra tabi ki üzüleceksin ama yoluna devam edeceksin
belki seni mutlu edecek birisi çıkacak, belki yeniden evlenip mutlu olacaksın,
ikinciye evlenip mutlu olan tanıdıklarım var
umudu kesmeyeceksin
boşanmış olmakla ilgili insanların olumsuz laflarına kulak tıkayacaksın,
herkes herşeyi söyleyebilir ama bu haklı oldukları demek değil
kimin yarın ne olacağını Allah bilir

ben kimse bana görücüye gelmiyor diye suçlamıyorum.ama size bir şey söylememe gerek yok.çünkü sizde o benim isyan etmek istediğim kişiler gibi düşünüyorsunuz.sanırım sizde takılanlardansınız bu düşünceye.boşanmışsa boşanmışla evlensin.allah kimsenin huzurunu bozmasın

Evliliğin tek yolu görücü usulü değil ki..Biraz zamana bırakırsan gönlüne göre birileriyle karşılaşırsın bence...

Arkadasim sen bosanmis oldugun halde, bosanmis bir insanla evlenmek istemiyorsun. Neden arkadasin hic evlenmediysem bosanmis bir insanla evlenmek istemezdm sozu garip geliyor?

Bence once kendi icinde bu dul/hic evlenmemis olayini coz. Bir kere senin kafanin icinde evlenmeden cinsellik yasayanlarla ilgili bir takinti var. Onlarin senden daha (degerli) gorulmesini kabullenemiyorsun. Niye gorulmesin? Sirf cinselligi yasadi diye mi?

Senin nasil olaylarla ilgili bakis acin varsa diger insanlarin da var, biz senin bakis acini nasil degistiremiyorsak sen de digerlerininkini degistiremezsin

Denklik diyoruz ya arkadaşım...
Yanlış anlama ama sanırım eğitimcisin.
İş saatlerin ve maaşın da iyidir bildiğim kadarıyla neden bir uzman yardımı almayı reddediyorsun.
Küçük yerde yaşıyormuşsun,laf söz olur diye çekiniyorsan haftaiçi iş çıkışları ya da cumartesilerini randevunu en yakın büyükşehirdeki bir psikologla ayarlayabilirsin.
Belli ki kendi kendine aşamıyorsun bu durumu.
Unutma sen kendine yardım etmezsen hiç kimse sana derman olamaz.
Biz kadınlar güçlü olmak zorundayız. Yaşadıklarımızın hesabını kendimiz veremiyorsak elalemin söylediklerini kafamıza takmaya devam ederiz.
Ama sen kendine hiç yardımcı olmuyorsun bence.
Biz buradan anca yazar çizeriz,ekranı kapatınca herkes dünyasına döner. Sen 3 gün sonra yeniden konu açarsın boşanmış kadın-boşanmamış erkek diye.
Olmaz ki... Yazık ediyorsun kendine...

çünkü benim isteğim tercihim bu, eşimin ilk düğününü ilk heyecanlarını benimle yaşamasını isterdim. Beni ilk evliliğindeki eşiyle kıyaslıyor mu diye bir düşüncem olmamasını isterdim. Acaba onunla da evlenirken böyle mutlu muydu, acaba ikinci evliliği olduğundan mı heyecansız (çünkü eşim çok heyecansızdı) diye kurmamak isterdim. Benim yapım bu kendimi eski eşiyle bile kıyaslayabilirdim. Ama şimdi evlendim bunları zaten yaşadım, o yüzden yaşamamış biriyle evlenmek istemem. Beni anlamasını isterim.

YenidenDoğdum güzel umut verici şeyler yazıyor, onun eşi o olgunlukta bir insanmış, çocuğa babalık bile yapıyor, bu hep böyle olmaz ama istisnalar da kaideyi bozmaz.

seda sayab bile çıktı canlı yayında kadın avaz avaz bağırdı ben millet gibi ondan ona ondan ona gezmiyorum aslanlar gibi nikahımı yapıyorum boşandımsa suç benimmi adım neden 7 kocalı hürmüze çıkıyor bende artık nikahsız yaşayacağım toplum bunu kabul ediyorsa dedi ve farkındaysanız artık evlenmiyor birliktelik yaşıyor ne biçim bir millet olduk anlamıyorum :44:

seda sayab bile çıktı canlı yayında kadın avaz avaz bağırdı ben millet gibi ondan ona ondan ona gezmiyorum aslanlar gibi nikahımı yapıyorum boşandımsa suç benimmi adım neden 7 kocalı hürmüze çıkıyor bende artık nikahsız yaşayacağım toplum bunu kabul ediyorsa dedi ve farkındaysanız artık evlenmiyor birliktelik yaşıyor ne biçim bir millet olduk anlamıyorum :44:

benimde anlatmaya çalıştığım bu.ben kendimi kimseden daha üstün görmüyorum cinselliği yaşamış ya da yaşamamış benim için önemli değil ama insanların biz boşanmış kadınları sırf cinsellik yaşandı diye 2.sınıfa koymaları,boşandığımızı duyduktan sonra kaçmaları,ailelerin bile görüşmeyi kesmesi,iş bulmaya gittiğinde boşanmış olduğunu öğrenen erkeklerin bir anda değişmeleri,o kişiyi ihtiyacı olan biri gibi görmeleri vs vs.buna sinirleniyorum.sebebi belli bazıların kabul etmediği resmiyetteki cinsellikten dolayı.o zaman bizede evlenmeden önce cinselliği yaşayanlar gibi değer versinler.

benimde anlatmaya çalıştığım bu.ben kendimi kimseden daha üstün görmüyorum cinselliği yaşamış ya da yaşamamış benim için önemli değil ama insanların biz boşanmış kadınları sırf cinsellik yaşandı diye 2.sınıfa koymaları,boşandığımızı duyduktan sonra kaçmaları,ailelerin bile görüşmeyi kesmesi,iş bulmaya gittiğinde boşanmış olduğunu öğrenen erkeklerin bir anda değişmeleri,o kişiyi ihtiyacı olan biri gibi görmeleri vs vs.buna sinirleniyorum.sebebi belli bazıların kabul etmediği resmiyetteki cinsellikten dolayı.o zaman bizede evlenmeden önce cinselliği yaşayanlar gibi değer versinler.

birisi benim ablama sen ihtiyacını nasıl karsılıyosun diye sormuş bi tanıdık düşün....o kadar dangalak yani...sanki boşanınca tek ihtiyacın o oluyomuş gibi...boşver takmamaya calış..ben de seni anlıyorum siz kötü bişey yapmadınız..

çünkü benim isteğim tercihim bu, eşimin ilk düğününü ilk heyecanlarını benimle yaşamasını isterdim. Beni ilk evliliğindeki eşiyle kıyaslıyor mu diye bir düşüncem olmamasını isterdim. Acaba onunla da evlenirken böyle mutlu muydu, acaba ikinci evliliği olduğundan mı heyecansız (çünkü eşim çok heyecansızdı) diye kurmamak isterdim. Benim yapım bu kendimi eski eşiyle bile kıyaslayabilirdim. Ama şimdi evlendim bunları zaten yaşadım, o yüzden yaşamamış biriyle evlenmek istemem. Beni anlamasını isterim.

YenidenDoğdum güzel umut verici şeyler yazıyor, onun eşi o olgunlukta bir insanmış, çocuğa babalık bile yapıyor, bu hep böyle olmaz ama istisnalar da kaideyi bozmaz.[/QUOT

haklısınız ama düğün heyecanını yaşayıp düğün günü ayrılanlar oluyor.ayrıca sadece evlilik yaşadığı biriyle değil insan istese ilk sevgilisiyle bile kıyaslayabilir.sanırım bu durumda istisnaları bozmuyor.

Biz ne desek bos.. Bir iki hafta sonra yine benzer bir konuda gorusmek uzere

Benim soylemek istedigim bekar bieiyle evlenebilirsinden ziyade iyi ve olumlu dusunmen yonunde bende nicki unuttum ama o yazan ark gibi benzwr sebeblerden bosanmia cocuklu bi insanla evlenmezdim ha bosanmis cocuksuz olurdu belki olabilirdi ama kotu bitti hersey silindi tecrube derken neye gore tecrube uc sene evli kaldim ucbaylik evliyim camasirlari kac derecede yikiyayim diye netten arastiriyorum hersey silinmis
Esimin ikk benim ikinci evliligim ve ikinci gelinligim olmasina ragmen ben coj daha heycanli hevesli ve bilincsizdim yani yasanan seye gore reaksiyon verir insanlar
Bide aramizda uc yas var ona ragmen kendini daha sanssiz gormen cok kotu ben cocukluyum da uzun evli kaldim dahada yiprandim oyle dusun lutfen
Kimselerle kiyaalama kendini kotuyu degil olumlu dusunceleri yerlestir beynine
Iki sene uzun bi zaman dort ay cok kisa bi sure

YenidenDoğdum güzel umut verici şeyler yazıyor, onun eşi o olgunlukta bir insanmış, çocuğa babalık bile yapıyor, bu hep böyle olmaz ama istisnalar da kaideyi bozmaz.[/QUOT

haklısınız ama düğün heyecanını yaşayıp düğün günü ayrılanlar oluyor.ayrıca sadece evlilik yaşadığı biriyle değil insan istese ilk sevgilisiyle bile kıyaslayabilir.sanırım bu durumda istisnaları bozmuyor.

yoo ben eşimin benden önce bir kız arkadaşı olduğunu öğrendiğimde ayrılmıştım, çok yalvardı, kız amerikada olduğundan hiç buluşmamışlar, ben de sevdiğim için kabul ettim, bunu atlatmam bile 1-2 yıl sürdü. kişilik meselesi, biri benim ilkimse, ben de onun ilki olmalıyım. ölümüne eşitlik :ssz:

yoo ben eşimin benden önce bir kız arkadaşı olduğunu öğrendiğimde ayrılmıştım, çok yalvardı, kız amerikada olduğundan hiç buluşmamışlar, ben de sevdiğim için kabul ettim, bunu atlatmam bile 1-2 yıl sürdü. kişilik meselesi, biri benim ilkimse, ben de onun ilki olmalıyım. ölümüne eşitlik :ssz:

insanları hayatlarına birileri girer cıkar ..önemli olan su anda beni ne kadar mutlu ettiğidir.adı üstünde gecmişşş..cok fazla irdelemeye gerek yok ...mutluluk gecmişte değil suanda ve gelecektedir..

yoo ben eşimin benden önce bir kız arkadaşı olduğunu öğrendiğimde ayrılmıştım, çok yalvardı, kız amerikada olduğundan hiç buluşmamışlar, ben de sevdiğim için kabul ettim, bunu atlatmam bile 1-2 yıl sürdü. kişilik meselesi, biri benim ilkimse, ben de onun ilki olmalıyım. ölümüne eşitlik :ssz:[/QUOT

bu konuda aynı fikri paylaşıyormuşuz.benim eski eşimde benim ilkimdi ve bende kimseyle çıkmamıştım.ama sanırım bazen istediğiniz şeyler sizin isteğiniz gibi olmuyor.

yoo ben eşimin benden önce bir kız arkadaşı olduğunu öğrendiğimde ayrılmıştım, çok yalvardı, kız amerikada olduğundan hiç buluşmamışlar, ben de sevdiğim için kabul ettim, bunu atlatmam bile 1-2 yıl sürdü. kişilik meselesi, biri benim ilkimse, ben de onun ilki olmalıyım. ölümüne eşitlik :ssz:[/QUOT

bu konuda aynı fikri paylaşıyormuşuz.benim eski eşimde benim ilkimdi ve bende kimseyle çıkmamıştım.ama sanırım bazen istediğiniz şeyler sizin isteğiniz gibi olmuyor.

ilki olsa ne 2. arkadaslar..her insanlar yasananlar farklı..bunlar mutluluk getirmiyo insana..önemli olan size ne kadar veriyo..mutlu ediyo mu.ruhunuzu okşuyo mu..eğer bu ilki ben olmalıyım kafasıla gidersek sevgilisinden ayrılanlar nişandan ayrılanlar eşinden ayrılanların hepsi bekar kalsın...mutluluğu kısıtlamayın ...

emin ol sırf bu sıkıntıları yaşamamak için boşanmayan milyonlarca kadın vardır güzel ülkemde kadın zaten 2 sınıf insan muamelesi görüyor birde boşanınca sanki evlilik tek kadınla yürüyor sanki erkeğin hiç suçu yokmuş gibi davralınıyor zaten anadoluda boşuna demiyorlar gelinkikle çıktın kefenle gel diye işte zihniyet bu :26:

Back
X