Türkiye de boşanmış olmak bir suç

ahgs

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2010
177
2
96
Antalya
bende boşandım 2 yıl olacak.4 ay süren ve cinselliğin yaşanmadığı bir evlilik ama gelin görün ki ben şimdiye kadar kimsenin yapmadığı bir suç işlemişim.BOŞANMIŞIM.artık bıktım bende çıkıp bağırmak istiyorum.boşanmadan önce herkesin gözbebeğiydim.oğullarıyla evlendirmek isteyen anneler çoktu.ben ise üniversitede böyle bir şey düşünmediği mi mesleğimi elime alınca düşündüğümü söyleyip görüşmedim kimseyle.mesleğimi elime aldığım dağ köyünde eski eşimle tanıştım ve evlendim.çevrem onun benim için ilk olduğunu daha önce yaşanmış bir ilişkim olmadığını biliyordu.ama ne oldu ben boşanınca herkes artık beni kimseye layık görmemeye başladı.neden ne değişti.başka bir kişi mi oldum evlenip ayrılınca.tabiri caizse şimdi kimse kapımı çalmıyor.çünkü sevgili bayanlar anneler beni büyük bir günah işlemiş olarak görüyorlar.tabi yaa resmi olarak başka bir erkek benim vücudumu gördü dokundu.soruyorum o kişilere oğlunuzu evlendirmek için düşündüğünüz kızlarında ne yaşadığını biliyormusunuz.lisede benim arkadaşlarım prezavatifin hangisinin daha iyi olduğunu konuşurlardı.ünide erkek arkadaşıyla aynı evde kalıp evine gittiğinde böyle yaşayanları ayıplayan kızlar vardı.şimdi o kızlar bana göre daha mı TEMİZ daha mı LAYIK.yaa oğulları onlar yapınca birşey olmuyorda kızlar yapınca mı günah.nefret ettim artık bu toplumun düşüncelerinden.benim suçum doğru yollarla evlenmekmiydi

en çok içimi açıtan bunları düşünenlerin hep KADINLAR olması.ben yargılamıyorum ama yargılanıyorum.bıktım artık.ben yanlış bir şey yapmadığımı biliyorum.o tabirlerde karşıyım ama bu toplumdaki bu damga olayı midemi bulandırıyor.eğitimli olsun ya da olmasın boşanmış bayanlar için dul kelimesini duyuyorum.kim dul evli olupta birlikte olan mı bekarken birlikte olan mı ya da erkeğin dulu yok mu.yeter fırsatım olsa bir dakika durmayacağım buralarda

bende boşandım 2 yıl olacak.4 ay süren ve cinselliğin yaşanmadığı bir evlilik ama gelin görün ki ben şimdiye kadar kimsenin yapmadığı bir suç işlemişim.BOŞANMIŞIM.artık bıktım bende çıkıp bağırmak istiyorum.boşanmadan önce herkesin gözbebeğiydim.oğullarıyla evlendirmek isteyen anneler çoktu.ben ise üniversitede böyle bir şey düşünmediği mi mesleğimi elime alınca düşündüğümü söyleyip görüşmedim kimseyle.mesleğimi elime aldığım dağ köyünde eski eşimle tanıştım ve evlendim.çevrem onun benim için ilk olduğunu daha önce yaşanmış bir ilişkim olmadığını biliyordu.ama ne oldu ben boşanınca herkes artık beni kimseye layık görmemeye başladı.neden ne değişti.başka bir kişi mi oldum evlenip ayrılınca.tabiri caizse şimdi kimse kapımı çalmıyor.çünkü sevgili bayanlar anneler beni büyük bir günah işlemiş olarak görüyorlar.tabi yaa resmi olarak başka bir erkek benim vücudumu gördü dokundu.soruyorum o kişilere oğlunuzu evlendirmek için düşündüğünüz kızlarında ne yaşadığını biliyormusunuz.lisede benim arkadaşlarım prezavatifin hangisinin daha iyi olduğunu konuşurlardı.ünide erkek arkadaşıyla aynı evde kalıp evine gittiğinde böyle yaşayanları ayıplayan kızlar vardı.şimdi o kızlar bana göre daha mı TEMİZ daha mı LAYIK.yaa oğulları onlar yapınca birşey olmuyorda kızlar yapınca mı günah.nefret ettim artık bu toplumun düşüncelerinden.benim suçum doğru yollarla evlenmekmiydi

en çok içimi açıtan bunları düşünenlerin hep KADINLAR olması.ben yargılamıyorum ama yargılanıyorum.bıktım artık.ben yanlış bir şey yapmadığımı biliyorum.o tabirlerde karşıyım ama bu toplumdaki bu damga olayı midemi bulandırıyor.eğitimli olsun ya da olmasın boşanmış bayanlar için dul kelimesini duyuyorum.kim dul evli olupta birlikte olan mı bekarken birlikte olan mı ya da erkeğin dulu yok mu.yeter fırsatım olsa bir dakika durmayacağım buralarda

öyle güzelim millet kirk sevgili degistiri herseyi yapar bizse evlenip bosansak laf olur..o konuda cok tuaf insanlar bizim toplum

boşanmak asla suç değil arkadasım.sen daha etrafa karsı dik duracaksın için kan ağlasa da .ben,m ablam da boşandı.neler yasadı neler.tabi onla bitlikte biz de yasadık.etrafta söylenenlari cok takma.çünkü insanlar illa konuşcak bişeyler bulur.karsınıza size değer birisi elbet cıkacaktır.umutsuz olmayın hayata karsı.

ben bu konuda kimle konuşsam düşüncelerin yanlış olduğunu söylüyorum.şuan görev yaptığım yerde kimse bilmiyorum söylemedim.evet dik durmaya çalışıyorum ama bir duyulsa demedikleri kalmaz.hayır bide burası sözde dindar bir köy.dinimizin neresinde yazıyor boşanmış kadın kötü diye.abim evki eğer bekar olsaydı boşanmış biriyle evlendirirdim.arkadaşlar evlatlarımızı biz yetiştiriyoruz lütfen kardeşiniz,yeğeniniz kim varsa çevrenizde böyle düşünmelerine izin vermeyelim.

canım sen ve yine aynı konu...hala mı bu düşüncelerde ve ruh halindesin? burada o kadar çok boşanmış kadın var ki ama senin kadar bunu böyle dert edinen de pek yok..

ya senin çevren gerçekten kötü ya da sen çok kafaya taktın bunu..türkiye de boşanmış olmak suç değil,hala "dul kadın" damgası vuran insanların olması gibi bir durum var..

ya da temizliğin,bir eşe layık olmanın sadece bekaretten geçtiğine inanmak asıl garip olan.

lütfen sen bari bunu yapma kendine,onlar ne derse desin sen kendini bil ve kendine değer ver yeter.

malesef bazı konularda hala cahil insanlarız.ama yavas yavas bu kırılıyo.pek cok kişi bayan daha önce boşanmış erkek hiç evlenmemiş evleniyolar.o cok konusanlara bakma kendi mutsuzluklarını baskalarından cıkarıyolar.ne güzel öğretmensiniz sanırım.elinizde mesleğiniz var.benim ablam tekrar evelendi eşi de boşanmış ikisinin de cocuğu yok.ve gayet mutlular.hayatta herkesin bi sınavı var.hiç kimsenin hayatı dıştan gözüktüğü gibi değil .siz de mutlu olcaksınız ben inanıyorum....

canım sen ve yine aynı konu...hala mı bu düşüncelerde ve ruh halindesin? burada o kadar çok boşanmış kadın var ki ama senin kadar bunu böyle dert edinen de pek yok..

ya senin çevren gerçekten kötü ya da sen çok kafaya taktın bunu..türkiye de boşanmış olmak suç değil,hala "dul kadın" damgası vuran insanların olması gibi bir durum var..

ya da temizliğin,bir eşe layık olmanın sadece bekaretten geçtiğine inanmak asıl garip olan.

lütfen sen bari bunu yapma kendine,onlar ne derse desin sen kendini bil ve kendine değer ver yeter.

evet çevrem gerçekten kötü.bu konuda hiç anlayış yok.boşandığım için bana 40 yaşlarında çocuklu kişileri söylüyorlar.bunu kaldıramıyorum.eğitimli arkdaşlarım aaa boşanmış o kadın.yazık.ne kötü.üzüldüm kelimlerini duyuyorum.bıktım artık.görücü işine gelince artık dediğim gibi kapımı çalan yok nedeni buuu işte.görücü usulü ile evlenmek değil derdim ama bekarken böyleydi de şimdi ne değişti.belki ben kafaya çok takıyorum ama forumdaki bir çok boşanmış bayanda bundan muzdarip.

Konunuzu okuyunca, daha öncede böyle bir bayan vardı acaba o mu dedim, doğruymuş, eski konularınıza baktım sizmişsiniz.

Ben bunu bir saplantı haline getirdiğinizi düşünüyorum. Yani siz bunu bu kadar kötü gördüğünüz için kafanızda abartıp tüm hayatınızın ortasına koyuyorsunuz.

Evlenip boşanıp 3 çocukla bekar bir adamla evlenen kadınlar var. Ve hatta evet bu forumdada var. Ama onlar yazık bana diye çıkmıyorlar ki o adamların karşısına. Ben 3 çocuk annesiyim aslanlar gibi ayaktayım bana gelecek adam da bu saatten sonra beni üzmeyecek olgun adam olacak. Olmadı basar giderim eski kocamda oldugu gibi imajı veriyorlar.

En azından ben onları öyle görüyorum. Gördünüz mü ne kadar farklı bakış açısı.

Ayrıca bana göre bir erkeğin benim bi taraflarımı görmesiyle benim namusum gitmez. Tabii bu kavram çok geniş, herkese göre değişir, herkese saygım var benim. Ama ben gider 10 kişiyle yatarsam da kendimi temiz hissederim. Benim temizliğim bacaklarımın arasında değil, beynimdedir.

Kalkar sorarım kendime, birinin canını yaktın mı? Birinin kötülüğü için dua ettin mi? Çaldın mı? Hayırsa, bitmiştir. Benim temizliğim benim vicdanımdır. Kimseye sorgulatmam.

Etrafa biraz kulaklarınızı kapatsanız, bu bakış açısıyla baksanız, sizin gibi düşünen insanlar illa ki çıkacaktır karşınıza. Elbette ben kolay demiyorum, insan tabii kendi içinde çelişir vs vs ama, en azından dışarda dik durun ki, sizin kendiniz için düşündüklerinizi başkası sizin için düşünmesin.

Son düzenleme:
Ne dersek diyelim malesef...Türkiye de boşanmış kadınlara karşı bir önyargı mevcut ve bunu kesinlikle yine kadınların yarattığına inanıyorum..

Kadının en büyük düşmanı yine kadındır..diye düşünüyorum ..

Boşanmak her kadının kaderi olabilir, kimse evlenirken boşanıcam diye evlenmiyor, yarın birgün dul olamayacağımızın garantisini kimse veremez bize.. Ah bunları bir anlasalar..

O ne der, bu ne der diye düşünüp üzme kendini canım..

Zaten, aklı başında hiçbir insan, boşanan kadınları hiçbir anlamda ötelemez..

böylelerini hayatından çıkar, yoluna bak, kafana takma..boşvereceksin..

nasibinizin nerden gelceği hiç belli olmaz ki....hayat bu neyin ne zaman gelceği belli olmaz.bence suan bi depresyon içindesin.anlıyorum zor bi süreç ama hayat hep ii de gitmez hep kötü de...belki hiç olmadık bi anda ruh eşini bulcaksın nerden biliyosun.rabbine sığın bol bol dua et.gör bak hayatında neler değişcek... ii ki boşanmışım diceksiz..biraz sabır...

Konunuzu okuyunca, daha öncede böyle bir bayan vardı acaba o mu dedim, doğruymuş, eski konularınıza baktım sizmişsiniz.

Ben bunu bir saplantı haline getirdiğinizi düşünüyorum. Yani siz bunu bu kadar kötü gördüğünüz için kafanızda abartıp tüm hayatınızın ortasına koyuyorsunuz.

Evlenip boşanıp 3 çocukla bekar bir adamla evlenen kadınlar var. Ve hatta evet bu forumdada var. Ama onlar yazık bana diye çıkmıyorlar ki o adamların karşısına. Ben 3 çocuk annesiyim aslanlar gibi ayaktayım bana gelecek adam da bu saatten sonra beni üzmeyecek olgun adam olacak. Olmadı basar giderim eski kocamda oldugu gibi imajı veriyorlar.

En azından ben onları öyle görüyorum. Gördünüz mü ne kadar farklı bakış açısı.

Ayrıca bana göre bir erkeğin benim bi taraflarımı görmesiyle benim namusum gitmez. Tabii bu kavram çok geniş, herkese göre değişir, herkese saygım var benim. Ama ben gider 10 kişiyle yatarsam da kendimi temiz hissederim. Benim temizliğim bacaklarımın arasında değil, beynimdedir.

Kalkar sorarım kendime, birinin canını yaktın mı? Birinin kötülüğü için dua ettin mi? Çaldın mı? Hayırsa, bitmiştir. Benim temizliğim benim vicdanımdır. Kimseye sorgulatmam.

Etrafa biraz kulaklarınızı kapatsanız, bu bakış açısıyla baksanız, sizin gibi düşünen insanlar illa ki çıkacaktır karşınıza. Elbette ben kolay demiyorum, insan tabii kendi içinde çelişir vs vs ama, en azından dışarda dik durun ki, sizin kendiniz için düşündüklerinizi başkası sizin için düşünmesin.

ben dik durmaya çalışıyorum evet hep bu konu üzerindeyim çünkü her gün insanların namusu 2 bacak arasında gördüğü kişilerle karşılaşıyorum.bugün okulda yerli malı yaptık bir velim 3.eşiyle evli olduğu için diğerleri onu dışladılar.neden kendileri ondan daha mı üstün.etrafımdaki öğretmen arkadaşlar hala namusun bir erkeğin bir kadına dokunmamış olması olarak görüyorlar ve ben batıdayım turistlik bi yerdeyim.

Milyonlarca evlenmemiş kız var talibi olmayan onlarda kız olmak suç mu yazsınlar. yani kimse sizinle evlenmek istemiyor diye bu size kötü davranıldığı manasına gelmiyor ki. hiç evlenmemiş bir insanın hiç evlenmemiş bir insanla evlenmek istemesinden daha doğal ne olabilir? resme insanları görücüye gelmedikleri için suçluyosunuz, ancak cinsellik olsun olmasın sonuçta bir evlilik, düğün telaşı, gelinlik vs bunları yaşadınız, karşınızdaki insanın da bunları ilk kez yaşamak ve yaşatmak istemesi neden haksızlık? evet buna takılmayan erkekler ve bayanlar da olacaktır, ama takılanları da suçlamak doğru değil.

bir sürü boşanmış genç erkek de var, illaki 40 yaşında çocuklu olmayacak talipleriniz, bu konuya bu kadar takılmayın bence, evlenmiyor olmak dünyanın sonu değil. Ki henüz boşanalı 2 yıl olmuş ve sanırım daha 30 yaşında bile değilsiniz.

bu hislerini yasamamak adına bosanmamayı secen ne kadınlar var bu ülkede

daha mutlu oldukları için mi devam ediyorlar evliliklerine,göz yumuyorlar hakaretlere,aldatmalara,dayaklara,sorumsuzluklara,alkole

hayır sadece daha sonra acaba elalem ne der diye düşünüp durmaktan binlerce belki onbinlerce kadın, mutsuz yuvasında,belki de nefret ettiği adamla aynı yataga yatıyor

ama daha zor ve daha agır olanıı ne biliyor musun, bu lafların kadınların agzında dolasması

utanacak bir sey yapan siz değilsiniz

konusanlar,bırakın onlar utansız,siz dik durun ki sizi ezemesinler

evlenmek kadar helaldir boşanmakta

size burun kıvırıp sanki günah işlemişsiniz diye bakanların size laf sokmalarının altında dini aramayın

onlar sadece canları istediği için yaparlar bunu

evli olsanızda bulurlar konusacak konu bekar olsanız da

Boşanmış olmak elbet suç ya da günah değil.
Boşandıktan sonra da kirlenmiyorsun tabii ki...
Bence öncelikle kendin bunlara ikna olmalısın. Çevrendekilerin söylediklerini,davranışlarını çok dikkate de alma.
Arkadaşım insan kendini bildikten sonra herkes kapının dışında kalır inan.
Anlıyorum yeniden yuva kurmak ve mutlu olmak istiyorsun ama bence acele ediyorsun daha kendin hazır değilsin ki etrafınla mücadele edesin.
Hakkında hayırlı olsun,bol bol dua et ve merak etme Rabbim büyük,elbet bir çıkış kapısı açılır.

Milyonlarca evlenmemiş kız var talibi olmayan onlarda kız olmak suç mu yazsınlar. yani kimse sizinle evlenmek istemiyor diye bu size kötü davranıldığı manasına gelmiyor ki. hiç evlenmemiş bir insanın hiç evlenmemiş bir insanla evlenmek istemesinden daha doğal ne olabilir? resme insanları görücüye gelmedikleri için suçluyosunuz, ancak cinsellik olsun olmasın sonuçta bir evlilik, düğün telaşı, gelinlik vs bunları yaşadınız, karşınızdaki insanın da bunları ilk kez yaşamak ve yaşatmak istemesi neden haksızlık? evet buna takılmayan erkekler ve bayanlar da olacaktır, ama takılanları da suçlamak doğru değil.

bir sürü boşanmış genç erkek de var, illaki 40 yaşında çocuklu olmayacak talipleriniz, bu konuya bu kadar takılmayın bence, evlenmiyor olmak dünyanın sonu değil. Ki henüz boşanalı 2 yıl olmuş ve sanırım daha 30 yaşında bile değilsiniz.

ben kimse bana görücüye gelmiyor diye suçlamıyorum.ama size bir şey söylememe gerek yok.çünkü sizde o benim isyan etmek istediğim kişiler gibi düşünüyorsunuz.sanırım sizde takılanlardansınız bu düşünceye.boşanmışsa boşanmışla evlensin.allah kimsenin huzurunu bozmasın

Canim bence senin bir psikiyatriste gitmen gerekiyor. Buraya yazman seni sadece anlik rahatlatiyor, sen bu konuyu hep kafaya takacaksin belli. Burasi sorununa cozum olmaz.

ben kimse bana görücüye gelmiyor diye suçlamıyorum.ama size bir şey söylememe gerek yok.çünkü sizde o benim isyan etmek istediğim kişiler gibi düşünüyorsunuz.sanırım sizde takılanlardansınız bu düşünceye.boşanmışsa boşanmışla evlensin.allah kimsenin huzurunu bozmasın

sen hiç evlenmemiş birisi ile de evlenebilrisn evlenip boşanmış birisiyle de.bunun kıstası yoktur ki..iş anlaşmaya ruhların uyuşmasına bakar.onlar olduktan sonra gerisi hikaye....

Boşanınca evet bazı düşünceler saplanıp kalıyor insanın kafasında maalesef.
Benim de nasiplerim hep hiç evlenmemiş adamlar oldu. Ben de senin aksine hiç evlenmemiş bir adamla yapamam diyerek hiç tanımadan reddettim. Ben hep denklikten yanayım.
Hiç evlenmemiş biri boşanmış insanın duygu ve düşüncelerini asla anlayamaz diyorum.
Allahım hayırlı ve kıymet bilecek insanlarla karşılaştırsın inşallah..

bu tarz düşüncelerin ruhunu satın almasına izin verme:34:

belkı de bu kadar taktığın için bunlar karşına çıkıyor veya öyle algılıyorsun
neyi düşünürsen , onu çağırırsın..

boşver etrafındaki dedıkodudan haz alan insanları
senın hayatın;senın yaşamın.

takma bu kadar kafana, etrafında gerçek insan olanlarla arkadaşlık et
böyle şeylere önem verenleri değil; insanlığa önem verenleri bul.

bu dünyadan ilk boşanan sen değilsin; kendını ilk-miş gibi hissetme.
etrafındakı ınsanlara göre şekil verme hayatına
kendıne edersın ve edıyorsunda.

suç ;insanın beynindedir.

Son düzenleme:
2.evliligim cok sukur yuvami kurdum
Ayrildigimda cok sarsildim el kadar bevekle kim ne yapacak beni dedim
Ailem insanlardan cekindiler
Ama ben ilk soku atlattigimda tertemiz bi sayfa actim ve hep iyi dusundum ailem iyi benim kimswye kotulugu dokunmamis insanlar ben hep yasadiklarimi haketmedigimi dusundun yillar gecti hala bu yonde dusunurum neyi istedigime karar verdim ve hep boyle dusledim daha once neden bosanmia cocuklu bi adami tercih etmeyecegimi yazdim simdi uzatmicam talipleeim hep bekar oldu ama ben baska biswy duslesim tum yasananlara ragmen hep oyle dusunsum esimle aylarca metroda karsilastik ve tanistik sirtimdan ter bosala bosala adimi yasimi soyledim hersey sifirdi
Sen kendine neyi yakistiriyorsan onu bulacaksin iki yil uzun bi sure hala boyle duaunmen senin icin iyi degil soylediklerinde haklisin ama disaridakilerin ne onemi var
Ben sadece bir ornegim
25 yasinda hemen hemen 3 yasinda bi cocuk annesiyim suanda bosanmis olmamdan utanmiyorum aksine hayatim bi madolyonun iki ayri yuzu gibi biri cok kederli digeri hayattan iatesiklerini soke soke almis bi kadinin hikayesi bu
Vaktin olursa eski konularimi karistir

Back
X