Türkiye de boşanmış olmak bir suç

Arkadaşım evet boşanmanın zorlukları çok fazla...
ama bilinçaltımızda kendi kendimize yapıyoruz biz bunu...
sen içinde ufak da olsa böyle düşünmesen,insanların ne dediğini önemsemezsin, insanlar ne kadar kötü olursa olsun.
önce kafandaki en ufak şüpheyi bile silmelisin.
mutlu mesut bie evliliğin olsa zaten bu kararı vermek zorunda kalmalısın.
bunu yaşadın, evet ama hayatın böyle devam etmeyecek, ama bunları aşamazsan belki de edecek bilemezsin.
kabullenip yoluna devam edersen, hayatından tekrar keyif alıp, insanları umursamazsın.
arkadaşların dediği gibi bir uzman yardımı almalısın.
kolay atlatılabilen bir süreç değil çünkü.
:16::16::16:

Türkiye'yi bilmem ama ben boşanmış kadınları çok güçlü görüyorum. Boşanmış kadınları hor gören, 26 yaşındayken bekar olan beni evde kalmış gözüyle bakan, hayatlarındaki tek gaye evlenip, çocuk doğurmak olan, öyle olmayan insanları küçümseyen sığ beyinli insanların bana ne gözle baktığı umrumda değil açıkcası. Hiç kimse için değil kendim için evlendim, başkaları ne der diye boşanmaktan korkacak değilim. Tabi ki çok zor aşamalar, ben boşanmadım ama boşanmanın kapısına çok geldim, zaten zor olan bir şeyi daha da zorlaştırmak vicdansızlıktır bence. Ayrıca bir arkadaş demişti Allahın helal kıldığı bir şeyi kınayanın imanından şüphe ederim. Asıl büyük günah yuva yıkmaktır, ki bakarsan boşanmış kadınları kınayan tipler geri fikirleriyle, kıskançlıklarıyla, bencillikleriyle çocuklarının yuvalarının yıkılmasına sebep olurlar aynı zamanda. Herkes kendi günahına ağlasın. O insanların karşısında dik durursanız kimse sizi üzemez.

Son düzenleme:
maalesef bizim gibi ortadoğu kültüründeki islamı doğru yaşayamayan toplumlarda bu önyargı var... erkeklerin baskın olduğu bir dünya burası... kadın namustur .. ama arkadaşım sen şükret ki elinde kapı gibi mesleğin var.. ki benim yaşadığım şehirde dul kadının talibi hep olur dengiyle... kırsal kesimde o saçma önyargılar var....ya beş parasız baba evine dönüp .. gelinlikle geldin kefenle dönersin diyen itilip kakılmaya maruz kalmıyorsun. .. .. bunu yaşayan binlerce kadın var.... öteki dünyada erkeklerden alacağımız öyle çok hak var ki.... sırf bir erkekle yanyana görüldü diye işkenceye kurban edilen kadının, geneleve giden çapkınlık yapan erkeklerden alacağı çok hak var.........

Hic moralinizi bozmayin benim kuzenim iki cocuklu bir kadin olarak hic evlenmemis odtu mezunu bir okul muduruyle evlendi. Kuzenim ortaokul mezunu. Kismet isi bu cocugunuzda yok caninizi sikmayin dogru insan karsiniza cikacaktir. 2013 size ask ve mutluluk getirsin :)

birisi benim ablama sen ihtiyacını nasıl karsılıyosun diye sormuş bi tanıdık düşün....o kadar dangalak yani...sanki boşanınca tek ihtiyacın o oluyomuş gibi...boşver takmamaya calış..ben de seni anlıyorum siz kötü bişey yapmadınız..

e pesss artık:47::47::47:
ne patavatsızlar var şu dünyada

senin sorunun bekar bir erkekle evlenmek istemekti.sen kendin bekar adam istiyorsun,bir erkek de çıkıp bekar kadın istiyor diye kızıyorsun.dul biriyle evlen sen de bu çok mu kötü yani.3 günlük dünyayı bu tuhaf saplantınla kendine mındar ediyorsun.dulum da dulumdan başka ağzından başka bir şey çıkmadı şu forumda aş artık ya.millet hayatını yaşıyor sen bunlara takılıyorsun.ben boşanmış olsam biri çıkıp "ben oğluma bekar alacağım"dese gocunmam ya niye gocunayım.herşeye yatak odası olarak bakıyorsun.ama eşim benden önce birileriyle yattıysa bunu önemsemem ama evlenip evlenmemesini önemserim.neden çünkü düğün,kına gecesi,balayı,o heyecanlar benim nasıl ilkimse onun da olsun aynı heyecanı yaşayalım isterim.milletin de böyle düşünmesi normal,ama düşünmeyenler de var bu da normal.kişiden kişiye değişir.

senin sorunun bekar bir erkekle evlenmek istemekti.sen kendin bekar adam istiyorsun,bir erkek de çıkıp bekar kadın istiyor diye kızıyorsun.dul biriyle evlen sen de bu çok mu kötü yani.3 günlük dünyayı bu tuhaf saplantınla kendine mındar ediyorsun.dulum da dulumdan başka ağzından başka bir şey çıkmadı şu forumda aş artık ya.millet hayatını yaşıyor sen bunlara takılıyorsun.ben boşanmış olsam biri çıkıp "ben oğluma bekar alacağım"dese gocunmam ya niye gocunayım.herşeye yatak odası olarak bakıyorsun.ama eşim benden önce birileriyle yattıysa bunu önemsemem ama evlenip evlenmemesini önemserim.neden çünkü düğün,kına gecesi,balayı,o heyecanlar benim nasıl ilkimse onun da olsun aynı heyecanı yaşayalım isterim.milletin de böyle düşünmesi normal,ama düşünmeyenler de var bu da normal.kişiden kişiye değişir.

Size çok çok fazla katılıyorum. Bende şimdi sizden duyunca anımsadım, konu sahibi bekar bir bayanla evlenmek istiyordu. O halde dediğinizde doğru. Bende şimdi berkar bir insan olarak gene bekar bir erkekle evlenmek isterim.

Hem zaten evlenip boşananların tek farkı cinsellik değil ki. Artık Türkiyede evlenmeden de yaşanabilen artık normal sayılan birşey haline geldi bir çok ilimizde. Sorun tecrübe kazanması. İlkleri heyecenları birlikte yaşaması. Bende isterim kocam olacak adam evlenmesin arkadaşım benden önce kimseyle. Ha böyle bir durum varsa da kabul ettiysem çekmeyi de bilmeliyim.

Ama evet bende, bekar olan insanlar bekar insanlarla evlenmesinin daha sağlıklı olduğuna inanıyorum. Her erkek evlenmiyor ki daha önce evlenmiş bayanlarla. Yarın başına kalkmayacağı ne malum? Yada adam önceden evlendi, en ufak birşey olsa kalkar ben onun eski eşiyle mükemmel bir karakteri olan insan bile olsam kalkar kıyaslarım kendimi.

O yüzden bana göre, çok mükemmel bir insan bulmadığınız sürece davul bile dengi dengine.

nasi yani bekarlar bekarlarla evlensin dullar dullarlami öyle sacma seymi olur sevip anlastiktan sonra ister bekar ol ister dul ol evlenirsin arkadas ben bekar olsam bi rini cok sevdigim halde aaaa ilk heyacanlarini benimle yasamadi olmazmi dicem ayrica artik evlenmeden birlikte olan balayi tadinda tatillere giden ayni evi paylasan bi tek imzalari eksik diye onlara sevgili gözüyle bakilan bi sürü insan var ve nede olsa hic imza atmamis resmi olarak evlenmemis diyerek onlari bosanmis insanlarla kiyaslayan zihniyetide kiniyorum.

ha bir de şu var.sen sanıyorsun ki sadece cinselliği yaşadığın için millet senle evlenmiyor hiç alakası yok merak etme senin bildiğini herkes biliyor artık kızların çoğu evlenmeden önce ya ilişki yaşıyor ya da ilişki olmasa bile cinsel tecrübeleri oluyor.ha sen de madem herşeyi cinselliğe bağlıyorsun o zaman kocanla beraber olmamışsın işte al raporunu çık karşılarına bakın ben zemzemle yıkandım de (senin zihniyetine göre).o zaman alılrar de mi senin mantığına göre.

e pesss artık:47::47::47:
ne patavatsızlar var şu dünyada

malesef arkadasım..öyle patavatsızlar var ki ...bi de söz de müslüman bi ülkedeyiz.boşanmak dinde bile var...ama bizim toplumda yokkk...yıkalım su sabit fikirleri geri kafalı düşünceleri...boşanmak asla suc değil....asıl suç boşananları haksız yere yargılamak...

nasi yani bekarlar bekarlarla evlensin dullar dullarlami öyle sacma seymi olur sevip anlastiktan sonra ister bekar ol ister dul ol evlenirsin arkadas ben bekar olsam bi rini cok sevdigim halde aaaa ilk heyacanlarini benimle yasamadi olmazmi dicem ayrica artik evlenmeden birlikte olan balayi tadinda tatillere giden ayni evi paylasan bi tek imzalari eksik diye onlara sevgili gözüyle bakilan bi sürü insan var ve nede olsa hic imza atmamis resmi olarak evlenmemis diyerek onlari bosanmis insanlarla kiyaslayan zihniyetide kiniyorum.

aynen katiliyorum.daha guzel ifade edilemezdi...

üyeliğimden beri açtığın konular dikkatimi çekiyor her defasında hatta birine yorum da yapmıştım, yalnız görüyorum ki tek bir adım bile atamıyorsun kendin için hep aynı yerdesin hep aynı sorularla kendi kendini yiyip bitiriyorsun.

merak ediyorum neden bir doktor yardımı almamak için bu kadar direniyorsun?

Bende bosandim..ailem ,cevrem,arkadaslarim eskisinden cok dustuler ustume
Ben kimseye firsatimi vermedim hi suda var vicdanim rahat..esim baska kadin icin terk etti beni ve kizimi
Ben yedim ictim gezdim
2-3ay cok kotuydum ve ozaman insanlar aciyordu bana kendime yakistiramadim
Sonra kendimi toparladim ozaman cevrenin tavirlarida cok farkliydi
Kimse umurumda degil ben yasadiklarimi bilirim
Hayati seviyorum sukur kizim yanimda herseyim
Insallah ruh esim karsima cikar ve yeniden evlenirim cunku bunu hakediyorum

Sende boyle dusun cnm ben iyi yasamayi hakediyorum de
Elindekilere sukret

bende boşandım 2 yıl olacak.4 ay süren ve cinselliğin yaşanmadığı bir evlilik ama gelin görün ki ben şimdiye kadar kimsenin yapmadığı bir suç işlemişim.BOŞANMIŞIM.artık bıktım bende çıkıp bağırmak istiyorum.boşanmadan önce herkesin gözbebeğiydim.oğullarıyla evlendirmek isteyen anneler çoktu.ben ise üniversitede böyle bir şey düşünmediği mi mesleğimi elime alınca düşündüğümü söyleyip görüşmedim kimseyle.mesleğimi elime aldığım dağ köyünde eski eşimle tanıştım ve evlendim.çevrem onun benim için ilk olduğunu daha önce yaşanmış bir ilişkim olmadığını biliyordu.ama ne oldu ben boşanınca herkes artık beni kimseye layık görmemeye başladı.neden ne değişti.başka bir kişi mi oldum evlenip ayrılınca.tabiri caizse şimdi kimse kapımı çalmıyor.çünkü sevgili bayanlar anneler beni büyük bir günah işlemiş olarak görüyorlar.tabi yaa resmi olarak başka bir erkek benim vücudumu gördü dokundu.soruyorum o kişilere oğlunuzu evlendirmek için düşündüğünüz kızlarında ne yaşadığını biliyormusunuz.lisede benim arkadaşlarım prezavatifin hangisinin daha iyi olduğunu konuşurlardı.ünide erkek arkadaşıyla aynı evde kalıp evine gittiğinde böyle yaşayanları ayıplayan kızlar vardı.şimdi o kızlar bana göre daha mı TEMİZ daha mı LAYIK.yaa oğulları onlar yapınca birşey olmuyorda kızlar yapınca mı günah.nefret ettim artık bu toplumun düşüncelerinden.benim suçum doğru yollarla evlenmekmiydi

en çok içimi açıtan bunları düşünenlerin hep KADINLAR olması.ben yargılamıyorum ama yargılanıyorum.bıktım artık.ben yanlış bir şey yapmadığımı biliyorum.o tabirlerde karşıyım ama bu toplumdaki bu damga olayı midemi bulandırıyor.eğitimli olsun ya da olmasın boşanmış bayanlar için dul kelimesini duyuyorum.kim dul evli olupta birlikte olan mı bekarken birlikte olan mı ya da erkeğin dulu yok mu.yeter fırsatım olsa bir dakika durmayacağım buralarda

Tatlim ben annelerin ogullarina kiz baktigi ortamlari sevmem zaten. Ne o oyle bakkaldan portakal secer gibi. Zaten bence bunu yapan anneler ogullarinin evliligi uzerinde hakimiyet kuruyorlar...
Seni sensin diye sevecek biri cikacaktir elbette. Sen sosyal ol, gez, toz, yeni insanlarla karsilas... sinirlarini koy.. Allah elbet karsina helal sut emmis birini cikartacaktir.....

Sırf bu iğrenç bakış açısı ,cahillik ilerde başıma gelecek mi diye korkumdan dolayı boşanacağıma
üzülüyorum :(( Ama sen bence haklısın çok garip yaklaşanlar olabilir,çıkarları farklı olup kandırmaya
uğraşan erkekler de olabilir ilerde..Olay ne biliyor musun,bazısı o..luk yapar herkesle yatar kalkar
diktirince de namuslu ev kadını olur,bazısı da bizler gibi dürüstçe evlenir eşiyle olur ama dul damgası
yer,bakire degıl gözuyle bakılır..Aslında hak veriyorum sana..Ama çevrene bu düşüncelerinin çok
saçma olduğunu anlat bence..Sen öğretmen misin,sanırım küçük bir yerde yaşıyorsun ..Onlara öğret
sen bu bakış açısının ne kadar saçma olduğunu..Ve de arkadasların dediği gibi takmamaya çalış..
Nasıl bakarlarsa günah alırlarsa günahları boynuna..İlerde seni hak edecek bir kısmet çıkar elbet,niye
acele ediyorsun ki..Boşanacak biri olarak asla hemen evlenmek istemıyorum ,bekarlıgımın tadını cıkartıp
kızımla mutlu yasarım,kısmetımde varsa olsun ama ne kadar geç,o kadar iyi..Evlılık korkunc bırsey zaten..

Sırf bu iğrenç bakış açısı ,cahillik ilerde başıma gelecek mi diye korkumdan dolayı boşanacağıma
üzülüyorum :(( Ama sen bence haklısın çok garip yaklaşanlar olabilir,çıkarları farklı olup kandırmaya
uğraşan erkekler de olabilir ilerde..Olay ne biliyor musun,bazısı o..luk yapar herkesle yatar kalkar
diktirince de namuslu ev kadını olur,bazısı da bizler gibi dürüstçe evlenir eşiyle olur ama dul damgası
yer,bakire degıl gözuyle bakılır..Aslında hak veriyorum sana..Ama çevrene bu düşüncelerinin çok
saçma olduğunu anlat bence..Sen öğretmen misin,sanırım küçük bir yerde yaşıyorsun ..Onlara öğret
sen bu bakış açısının ne kadar saçma olduğunu..Ve de arkadasların dediği gibi takmamaya çalış..
Nasıl bakarlarsa günah alırlarsa günahları boynuna..İlerde seni hak edecek bir kısmet çıkar elbet,niye
acele ediyorsun ki..Boşanacak biri olarak asla hemen evlenmek istemıyorum ,bekarlıgımın tadını cıkartıp
kızımla mutlu yasarım,kısmetımde varsa olsun ama ne kadar geç,o kadar iyi..Evlılık korkunc bırsey zaten..

Merak ettim canım sen neler yaşadın ?

bosandigindan beri ilerlemedin ayni konulara saplanip kalmissin

tamam evlendin ama hala bakiresin bu yuzden teselli olarak kendini avantajli gordun
e ne oldu sirf imza bastin diye bosandin diye seni "dul"dan sayiyorlar ve buna uzuluyorsun
(o kesimden bahsediyorum)
ve eminim aslinda "bakireyim" demek istiyorsun topluma :) anneler bekar ogullarina seni begensinler
bekar erkekler "nasil olsa bakire evlense ne yazar" desinler

amma velakin sunu bilki istersen uc kere evlen bosan sonucta diinen ve kanunen senin hakkin
bekar bir erkek seni bosandigin icin yada bekar erkegin ailesi sen bosandin diye
kabul etmiyorsa senin icin daha iyi cunku o zihniyetteki insanlara bulasmamis olursun

yasadigin basarisiz evlilik senin gecmisinin bir parcasi öncelikle sahiplenmen gerek
ve bu zor bir sey degilki sonucta yuz kizartici bir sucun yok
basiin dik bir sekilde o sekil dusunen kisileri muhatap almayarak yolunda ilerlemeye calis
onlar orda atip tutarken sen gururlu ve magrur ol birazda ulasilmaz ol
oncelikle sen bu konuda aydin fikirli ol

ben bosandim 6 sene sonra bekar biriyle evlendim benden bir kac yas kucuk ustelik (citir) :37:
2011'de bir kizim bu senede ikinci kizim oldu

ama ben ailemin o pek bilmis komsu teyzeleri dinleseydim
benden 15 yas buyuk uc cocuklu adamla bas göz edeceklerdi
haa gonlum olsaydi evlenirdim bosanmis cocuklu biriylede olabilirdi gonlum olduktan sonra
ama ben esimle anlastim sevdim bana 8 sene once deselerdi inanmazdim ama anladimki bu
bir lutuf degil bosanmisin bekarla evlenmesi
sadece gonul isi !

arkadaşım bizde boşanma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. rahat ol tek değilsin. seni anlayan kadınlarda var. bu evlenmeden öncede böyleydi bende bundan sonrada böyle olacak. benim annem ve babamın evliiği şöyle annemin ilk evliliğinden ablam var, babamın ilk evliliğinden çocuğu yok, ikincisinden oğlu var ve ikisi evlenincede ben doğmuşum. şu anda da beraberler çok şükür. evlilik, boşanma, yeniden evlenme herşey bizim için. kimseyi takma sen hayata karşı dik ve dirençli duruşunu bozma. bırak yanında snein gibi güçlü düşünebilenler olsun ! yolunda açık olsun, böyle düşünenleri utandıracak güzelliktede bir hayatın olur inşallah..

arkadaşım bizde boşanma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. rahat ol tek değilsin. seni anlayan kadınlarda var. bu evlenmeden öncede böyleydi bende bundan sonrada böyle olacak. benim annem ve babamın evliiği şöyle annemin ilk evliliğinden ablam var, babamın ilk evliliğinden çocuğu yok, ikincisinden oğlu var ve ikisi evlenincede ben doğmuşum. şu anda da beraberler çok şükür. evlilik, boşanma, yeniden evlenme herşey bizim için. kimseyi takma sen hayata karşı dik ve dirençli duruşunu bozma. bırak yanında snein gibi güçlü düşünebilenler olsun ! yolunda açık olsun, böyle düşünenleri utandıracak güzelliktede bir hayatın olur inşallah..

seni takipteyim pastacım :)
Boşanan kadan gözümde cesur kadındır.

Konu sahibi arkadaşım kendince haklı olduğun noktalar var elbet ama sen burda takılı kalmışsın.
kusura bakma ama bozuk plak gibi.
Namusunla evlenip ayrılmışsın mutlu olsaydın neden boşanasın ki.
Seni isteyen seven adam zaten bunları sorun etmeden evlenir seninle.
Bence önemli olan senin duruşun çevreye verdiğin enerji.!
Herkesin geçmişi var sadece boşananların değil.
Birde illa hayatında koca sevgili olacak diye birşey yok öncelikle tek başına mutlu olmalısın gerisi zaten gelecek.

Back
X