• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye mi Almanya mı, çok kararsızım

ya benim anlamadigim elin memleketine alisiyoruzda kendi memleketimizde yasamaya mi alisamiyoruz ..

Ben anlatayım;
elin memleketinde canın çıkana kadar çalışıyorsun ama insan gibide muamele görüyorsun,
kendi memleketinde canın çıkana kadarda çalışmak istiyorsun ama iş yok,
iş buldun canında çıkıyor bu seferde insan yerine konmuyorsun :)))

TR ye gidip orda ya$amaya ba$layan bayan arkada$larimiz TR de en çok ya$anilan sorun nedir? Yani en çok neye zorlandiniz? Bahsedermisiniz?
Özellikle çocuklari olanlar okul vs.. imkanlar nasil TR de onu yazabilirler mi?

Okullar eminim oralarda daha iyidir burada kolejler senelik 10000 liradan aşağı yok, devlet okullarındaki eğitim sistemi malum dersanesiz yürümüyor çocuklar yarış atı gibi çalışmak zorunda, yani burada eğitim çok pahalı ve meşakatli, öğrenciler isyan edip parasız eğitim diye yürüyor ve cop yiyor...
okul öncesi eğitim oralarda 3 yaşında başlıyor buralarda o yaşta ancak kreşlere başlatabilirsiniz yine çok pahalı, yanılmıyorsam Avrupa da eğitim şartları daha iyi ve en önemlisi çocukların sağlık masraflarını devlet 18 ine kadar karşılıyor aşılarda ücretsizdi değil mi? burada biraz zor bulursunuz, ama şu da var maddi imkanlarınız iyi olursa burası da cennet gibi...

Ben anlatayım;
elin memleketinde canın çıkana kadar çalışıyorsun ama insan gibide muamele görüyorsun,
kendi memleketinde canın çıkana kadarda çalışmak istiyorsun ama iş yok,
iş buldun canında çıkıyor bu seferde insan yerine konmuyorsun :)))

Aynen, hele özel sektörde canını çıkarıyorlar. Krizden sonra maaşlarda düştü hık diyene kapıyı gösteriyorlar, çünkü kapının ardında işsizler ordusu var...

Son düzenleme:
ya benim anlamadigim elin memleketine alisiyoruzda kendi memleketimizde yasamaya mi alisamiyoruz ..

Diger arkada$larin size verdikleri cevaplara katiliyorum.

Bir de unutmayin ki,
bizler yurtdi$inda dogmu$ buranin diliyle, kültürüyle, insaniyla yogrulmu$, büyütülmü$, okutulmu$,... insanlariz.

Bu ülkede çali$iyor ekmegini yiyorsam elin memleketi degil kendi memleketim oluyor.
Türkiye de ikinci anadilim Türkçe konu$uluyor olabilir ama her$ey de dil degil ki.. orada ki ali$kanliklar, haklar, vs... tamamen yabanci geliyor.

almanyadaki yasam standartlarina alismis biri olarak türkiyeye uyum saglaman cok zor:delphin:

:) elin memleketindekiyle kendi memleketindeki gecim derdi cok farkliboshayallersmile
ayrica burda dogup büyüdüysem bu elin memleketi degil, bi yerde benimde memleketim oluyo..

süreyi bekleyemeyecek kaadar uykum var alakasız oldu ama fıstığım iyi geceler dilemeden yatmak istemedim:roflol:
olm manyaksin yaaa beni mi takip edion:roflol::roflol: sanada iyi geceler psikopatim benim Şeniz

olm manyaksin yaaa beni mi takip edion:roflol::roflol: sanada iyi geceler psikopatim benim Şeniz

özel mesaj süresinden ötürü bu topiği kirlettim azcık napıyım ama ölee vedasız gidemem ben .mucukkaydirigubbakcemile5

Son düzenleyen: Moderatör:
bende yurt disinda yasiyorum ve faydasindan cok zararini gördügüm icin sordum ..
insan gibi muamele görüyorsun lafina kesinlikle katilmiyorum, cünkü en iyi türk mezardaki türkdür diyenler mi bana insan muamelsi gösteriyor?
tabi her yer farkli .. bizim burda cok yabanci düsmani var .. belki sizin kaldiginiz yerde yoktur .. onu bilemiycem ..
ben bu konularda rahatsiz oldugum icin kendi memleketimi tercih ediyorum ..

bencede sizin için çok zor yani orda doğup büyümüşsünüz oranın herşeyine alışmışsınız çevreniz orada ve uzak bir yere gidiyorsunuz sevdiğiniz yanınızda olsada sizi çok iyi anlıyorum ben ankaradan kocaeline geldimde zorluk çektim hele sizi hiç düşünemiyorum ordaki yaşam standartlarınıda göz önüne alırsak

Bende Almanya'da doğdum ve büyüdüm. 2 yıldır TR de yaşıyorum.
4 yıldır tanıdığım aşkımla 2 ay önce nişanlandık. Aynı muhabbet bizdede vardı.
Ben Almanya'ya gelmem, ne yaparım orda. Dilini bilmem etmem dedi. Sen en azından dilini biliyosun buraya gelsen zorlanmazsın çünkü yabancı dilinde olacak iş de bulursun dedi. Bende geldim. İş buldum, çalışıyorum, hayatımdanda çooooook memnunum, çok şükür. Ama ben TR de yaşamayı hep istemişimdir. Zor olmadımı, tabiiki oldu. Ama iş bulana kadar. Biraz da nerede yaşayacağına bağlı.
Bence iyi düşün. Ama şu kadarını sölim. Almanya'da eşini TR den getiren okadar çok örnek vardıki çevremde. Zor yaa. Dilleriini bile anlamıyosun. Senin en azından öle bi sıkınıtın olmayacak.

gerçekten çok zor bir durum...
ne kadar türk olsanızda alman kültürüyle orada büyümüş bir insansınız. ana diliniz kadar yakın almanca biliyorsunuzdur...
ve almanya ve türkiye bambaşka 2 yer. vatanınız türkiye demişsiniz ama bence vatanınız almanya olmuş. yanlış anlamayın sizi yadırgamak için söylemedim. sadece aileniz türk, siz almanyada doğup büyümüş oranın kültürüne harmanlanmış gencecik bir kızsınız
ve türkiyeye alışmak nasıl olur sizin için bilmiyorum...

nişanlınız içinde çok zor bir durum. o da aynı şekilde dil iş yol bilmeden almanyaya gelicek, tamamen size bağımlı olacak.

eğer bi seçim yapılacaksa sizin türkiyeye gelmeniz çok daha kolay olucak. (nişanlınıza kıyasla.)

umarım bir orta yol bulursunuz

Merhaba arkadaslar...

ben almanyada dogdum büyüdüm, 21 senedir ordayim ve 3 ay önce nisanlandim...
Nisanlim ise ankarada dogma büyüme. 6 ay sonra evlenecez ve biz nerde kalacagimiza dair bi karar alamadik. O türkiyede kalalim ben almanyaya gelmem diyor benim Gönlüm ise Almanyadan yana. Sirf ona olan askimdan türkiyede kalmayi kabul ettim ama bi türlü mutlu olamiyorum. onu kaybetmeyi de asla göze alamam. O kadar cikmazdayim ki.. bi tarafda caniman cok sevdigim nisanlim, diger tarafda ailem, hayatim, gecmisim ve gelecegim...
Benim tek korkum türkiyeye alisabilecekmiyim acaba, ayak uydurabilecekmiyim, yapamazsam ne olur ? Beni yari yolda birakirsa ne olurum ? Bana bi akil verin arkadaslar, sizin basiniza böyle bisey gelmis olsa neden ALMANYADA yasamak isterdiniz, veya neden TÜRKIYEDE yasamak isterdiniz ? Tabii ki de Vatanim Türkiye asla inkar etmem, ama ben gözümü burda actim, türkiyeye senede birkere gidiyor olsam bile benim icin ayak uydurmak zor olabilir diye düsünüyorum. Sizce ?
:a015::a015:

esim icin geldim almanya ya. cok agir depresyon gecirdim. kulturschock bir yandan dil bir yandan. özellikle Ankara'da yasayan biri icin cok zor olur burda yasamak. bakin ben Türkiye 'de dogup büyüdügüm icin tek tarafli bakmiyorum. yani Amerika olsa durum farli olurdu. Almanya bambaska. cok zor inanin.
yasayan bilir gercekten. zaten türkce biliyorsunuz is bulursunuz Türkiye de.

kız vatandaşlığını almıştır arkadaşlar hortlatmışsınız konuyu :27: hayırlı olsun nur topu gibi bir hortlağınız var artık :27:

Bende evlenip istanbula geldim, 5 sene geçti aradan ve ben hala bi boşluk içerisindeyim. Eşimin isleri burda bukadar iyi olmasa geri dönmeyi çok isterim. Ailemin yokluğunu çok hissediyorum. Burda yeni arkadaşlıklar edinmenin çok zor olduğunu düşünüyorum. Belki memleketten memlekete fark eder bu,Ama insanbulda belki benim oturduğum mahalle öyledir bilemiyorum insanlar biraz assosiyal. Benim hollandada yasadigim donem mahalleye yeni birisi tasinsin, ona hosgeldine gidilir, tanisma amacli. Burda apartmanda biriyle karsilassan allahin selamini bile esirgiyorlar... herturlu zor bu isler almanyada kalsan baska zorluklar cikicak karsina , turkiyeye gelsen baska seyler. Hayirlisi olsun, pasaportunu öldürmedikten sonra her ikisinide deneme imkanin olur . Baktin yapamiyorsun turkiyede dönersiniz almanyaya

Back
X