peki sorgulayan ve eğitime odaklanan öğretmeni nasıl yetiştireceksiniz.Asla demiyorum,bizim eğitim sistemimiz ve bir çok ülkedeki, sisteme kalifiye eleman yetiştiriyor sadece,yaratıcılığı öldürüyor vs... Ama eskiden olan öğretmen otorite dir,öğrenci pasiftir mantığının değişmeye başladığını gözlemledim ve mutlu oldum ama bunu değiştirecek olan da biz ogretmenleriz.bir sistem getirirsiniz kimse uygulamazsa bu eğitimde bir ise yaramaz.biz göremedik ama sorgulayan bireyler yetistirirsek belki sonrası için birşeyler değişir.
bir ülkede herşeyi iktidar yapmaz.muhalefet etmeyi,sorgulamayı vs.. bunları da muhalefet partilerimiz yapabilir.muhalefet kavramını çok yanlış anlayan muhalifler mevcut olduğu sürece bu çok zor.ayrıca benim oy verdiğim parti hayatima yön vermiyor,yarin okuluma gidip tamamı hdp yi destekleyen,erdogandan nefret eden öğrencilerim için elimden geleni yapacağım,hemde göstermelik değil içimden gelerek,çok şükür...peki sorgulayan ve eğitime odaklanan öğretmeni nasıl yetiştireceksiniz.
bakın akıllı tahta örneği vermişsiniz yukarıda. bir öğretmenin akıllı tahta ile yapabileceği kendi zekası ve bilgisi ile sınırlıdır. sorgulayan bireyler yetiştirmek için sorgulayan öğretmenler, sorgulayan öğretmenler için de sorgulayan öğrenciler yaratmak zorundayız. söyler misiniz, muhalefet etmeyi bilmeyen insan nasıl sorgulayabilir?
bizzat Taner Yıldız dedi, eğitim seviyesi yükseldikçe bize verilen oylar azalıyor diye. e gelin şimdi sorgulayan, yüksek eğitimli nesiller yetiştirin.
nasıl yapacaksınız?
bir ülkede icraatleri iktidar yapar. muhalefet de eleştirir. dünyanın Türkiye dışında hiçbir ülkesi icraat yapmadığı için muhalefeti sorgulamaz.bir ülkede herşeyi iktidar yapmaz.muhalefet etmeyi,sorgulamayı vs.. bunları da muhalefet partilerimiz yapabilir.muhalefet kavramını çok yanlış anlayan muhalifler mevcut olduğu sürece bu çok zor.ayrıca benim oy verdiğim parti hayatima yön vermiyor,yarin okuluma gidip tamamı hdp yi destekleyen,erdogandan nefret eden öğrencilerim için elimden geleni yapacağım,hemde göstermelik değil içimden gelerek,çok şükür...
Sürekli ne yapmayı düşünüyorsunuz gibi sorular sorduğunuz için yaptiklarimdan bahsediyorum.yani biz vatandaş olarak oy verme dışında hiçbirşey yapamayız diye düşünüyorsanız saygı duyuyorum.muhalefete gelince değiştirmesi gereken şey üslup.herşeyi reddetmek yerine var olan bir projeyi geliştirmek adına adım atmalı.neyse tartışma anlamsız yerlere gitmeye başladı,görüşlerinize saygı duyuyorum.bir ülkede icraatleri iktidar yapar. muhalefet de eleştirir. dünyanın Türkiye dışında hiçbir ülkesi icraat yapmadığı için muhalefeti sorgulamaz.
ATV, Star, Takvim, Habervaktim, Yeni Akit ve bunlara ek olarak yeni alınmış, Bugün, Samanyolu ve Kanal Türk. seçim döneminde 1 tane bile muhalif çağırmamış TRT.
söyler misiniz? muhalefet neyi nasıl değiştirecek?
kaldı ki AKP muhalefetin hangi teklifine evet demiş de eğitim konusunda bir öneri getirsinler de evet desin.
siz yazdıklarımı niçin, kişisel bir yorum olarak algıladınız ki? konumuz siz değilsiniz, konumuz eğitim sistemini eleğe çevirmiş AKP. yaptığınız şey zaten yapmanız gereken şey bu arada, o işi yapmak için para alıyorsunuz, ben de az önce AKP'li hacı amcanın alacağı eve kredi verdim mesela. bana da bunun için para ödüyorlar.
size sormuyorum o soruyu yahu? nasıl yetiştireceksiniz derken, doğrudan sizden bahsetmediğimi anlamak bu kadar imkansız mı?Sürekli ne yapmayı düşünüyorsunuz gibi sorular sorduğunuz için yaptiklarimdan bahsediyorum.yani biz vatandaş olarak oy verme dışında hiçbirşey yapamayız diye düşünüyorsanız saygı duyuyorum.muhalefete gelince değiştirmesi gereken şey üslup.herşeyi reddetmek yerine var olan bir projeyi geliştirmek adına adım atmalı.neyse tartışma anlamsız yerlere gitmeye başladı,görüşlerinize saygı duyuyorum.
Kuyrukları unutmayalım plz.
Kuyruklar bizim hazin yaramız.
Ya ahıra çevrilen camilerimiz?Birde fişle ekmek almak vardı..Hastane sorunlarından hiç bahsetmek bile istemiyorum.
Bakın tekrar yazıyorum eğitim sistemini ben doğru bulmuyorum ama bu konu bütün dünyada kanayan bir yara.düzeltir mi duzeltemez mi bilmiyorum ama diyorum ki kendi adıma atılan bazı adımlar hoşuma gitti.yoksa konuşulacak tartışılacak çok şey var. Ama bu mevcut iktidar ile ilgili değil ki,çünkü dünya değişiyor sürekli,eğitim canlı bir sistemdir.Ben de diyorum ki bir adım atiliyorsa o yaptı,ama şöyle demişti,onu yaptı ama bunu niye yapmadı demeden geliştirmek adına eleştirmek,hiç begenmediysek de nedenlerini belirtip alternatif sunmak.taner yıldız ın bilmem nerde söylediği bilmem hangi söz yüzünden birtakım projeleri reddetmek bana göre yanlış bir muhalefet yöntemi.zamanında muhalefet iktidar diye bir kavram yoktu ki,hepsi muhalefet hepsi iktidar oluyordu sırayla,en uzun hükümet 1 yıl sürüyordu,ortada eleştirecek iktidar da muhalefet te yoktu malesef.su an insanların ne olursa olsun istikrar demesi de bu yüzden.size sormuyorum o soruyu yahu? nasıl yetiştireceksiniz derken, doğrudan sizden bahsetmediğimi anlamak bu kadar imkansız mı?
siz, tek başınıza, bir öğretmen olarak koca ülkenin eğitim sistemini elbet değiştiremezseniz?
ben vatandaş olarak bir şey tabii ki değiştirebilim, ama benim değiştirme gücüm, iktidara kıyasla sınırlıdır.
muhalefete gelince.
uygulamada yanlışlık varsa kabahat iktidarındır. zamanında üniversiteye başörtüsüyle alınmayan kızlar ya da kapatılan imam hatipler için muhalefeti suçladınız mı? hayır, hedefiniz iktidardı.
şimdi muhalefeti suçluyorsunuz, çünkü şu anda sizin siyasi görüşünüz iktidarda.
tartışma anlamasız yerlere gitmedi, siz götürdünüz.
benim sorum gayet basit, "eğitim seviyesi yükseldikçe bizim oylarımız düşüyor" diyen bir vekile sahip AKP'nin eğitim sistemini gerçekten düzeltebileceğine ve dahası düzeltmek isteyeceğine siz bir öğretmen olarak inanıyor musunuz?
Ya yakılan kutsal kitaplarımız?Şşşt.Açma o konuları hiç.
Hindistan gibi,türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin problemi bu.çünkü bizim okullarımız neden değil nasıl sorusuna hizmet ediyor,akademik anlamda bilgi yüklemesi yapılıp pratik eksik bırakılıyor.dediğim gibi çok var eksik,tartışılacak mevzu ama tartışmanın bir tarafına bir partiyi sıkıştırdığınızda orada tıkanıyor,çözüm üretilmiyor. Ben akp nin mükemmel olduğunu filan ispatlamaya çalışmıyorum burada,sadece birbirimizi anlamıyoruz ve ortak hareket edemiyoruz bazı konularda onu vurgulamaya çalışıyorum.Eğitim bu ülkenin kanayan yarası. Evet akp ile başlamadı, ancak akp ile devam ediyor. Şu anda tek parti olarak yıllardır bu ülkeyi yöneten iktidara bu konuda eleştirilerin olması da çok doğal. Sadece sıfır çeken öğrenciler değil; yazmayı, imla kurallarını bilmeyen çok var. Bahsettiğim mükemmel Türkçe değil. Ama asgari müşterekte dahi ne yazdığını okuyamadığımız, kendini ifadeden yoksun nesillere sahibiz.
Kitap okumayı sevmiyoruz. Araştırmayı sevmiyoruz. Öğrenmeyi sevmiyoruz. Bütün bunların temeli okulda atılıyor. Okul sadece belirli birtakım derslerin öğrenilmesine yardım etmez; aslen o derslerin insanın hayatında, pratikte ne işe yarayacağını da öğretir, daha doğrusu öğretmelidir. En basitinden; fizik neden bilmem gerekiyor, ne işime yarayacak? Eğer mutfağa girip su kaynatıyorsan işine yarayacak. Hayatta karşılaştığın bazı sorunları, o taa lisede öğrendiğin fizikle ilişkilendirip çözebildiğinde işine yarayacak. Ama bu öğretilmiyor ki okulda, tıbba girmen için fizikten bilmem kaç net yapmalısın mantığıyla öğretiliyor. Ezberci sistem, öğrencinin ilgisini sıfıra indiriyor. Öğrenci, öğrendiğine fazladan kazanılmış bir soru gözüyle değil, işine yarayacak bilgi olarak baksa, aslında ömür boyu aklından çıkmayacak bilgilere sahip olacak.
Dediğim gibi ve daha önce denildiği gibi, bu sorun şu anki iktidar ile başlamadı. Ancak bunca senedir ülkeyi yöneten bir iktidardan da istikrarlı bir eğitim politikası beklemek, her vatandaşın hakkıdır. Adı sürekli değişen sınavlar, müfredat sorunu, öğretmen sorunu, ekipman sorunu... Bütün bunların çözümü için ciddi adımlar atılması gerekiyor. Hani ara sıra kızsak da imrendiğimiz diğer toplumlarda bu işe çok önem veriliyor. Eğitim her politikanın üzerinde tutuluyor; çünkü işin temeli bu.
Neden bizden çıkmıyor bir bilimadamı, ya da çıkanlar neden burada kalmıyor? Cevabı çok basit. Dahi düzeyinde bir insandan bile imkan sağlandığı sürece bir şeyler bekleyebilirsiniz.
Dünyada kanayan yara...Bakın tekrar yazıyorum eğitim sistemini ben doğru bulmuyorum ama bu konu bütün dünyada kanayan bir yara.düzeltir mi duzeltemez mi bilmiyorum ama diyorum ki kendi adıma atılan bazı adımlar hoşuma gitti.yoksa konuşulacak tartışılacak çok şey var. Ama bu mevcut iktidar ile ilgili değil ki,çünkü dünya değişiyor sürekli,eğitim canlı bir sistemdir.Ben de diyorum ki bir adım atiliyorsa o yaptı,ama şöyle demişti,onu yaptı ama bunu niye yapmadı demeden geliştirmek adına eleştirmek,hiç begenmediysek de nedenlerini belirtip alternatif sunmak.taner yıldız ın bilmem nerde söylediği bilmem hangi söz yüzünden birtakım projeleri reddetmek bana göre yanlış bir muhalefet yöntemi.zamanında muhalefet iktidar diye bir kavram yoktu ki,hepsi muhalefet hepsi iktidar oluyordu sırayla,en uzun hükümet 1 yıl sürüyordu,ortada eleştirecek iktidar da muhalefet te yoktu malesef.su an insanların ne olursa olsun istikrar demesi de bu yüzden.
Ülkemizi bu konuda gelişmiş olan ülkelerle kiyasliyorsaniz demek 13 yılda ülkemiz sınıf atlamış,beklentilerimiz artmış demektir.atama kadrolarına bir bakmanızı öneririm önceden ne kadarmış.eskiden sıkıntılar daha farklıydı tabi,kalifiye eleman yoktu,öğretmen yoktu.herhangi iki yıllık bir okuldan mezun olup öğretmen olan çook.hepimizin vardır böyle hocaları hatırladığı.su an sistemi geliştirmek adına yaptığınız bütün eleştiriler ok. Ama hükümeti yermek adına yapıyorsanız çok anlamsız benim için.Dünyada kanayan yara...
değil. eğer dünyadan kastınız 3. dünya ülkeleri değilse tabii. OECD verileri ortada. 13 yıldır tek başına iktidar olan üstelik de arkasında her türlü medya ve hukuk desteği olan bir hükümet varken, ben hükümetin en ufak yanlışını bile sonuna kadar eleştiririm, dibine kadar eleştiririm.
eğer ortada "kusura bakmasınlar ..... onlardan öğrenecek değiliz"ci bir yönetim varsa, hiçbir konuda hiç kimseyle anlaşmaya yanaşmayan bir iktidar varsa, bütün sorumluluğu da üzerine alıyor demektir.
sorumlusu da o demektir.
13 yılda rayına oturamayan ne gibi bir şey olabilir ki?
Sayıştay Raporu bile meclise gelmiyor, böylesi bir denetimsizlik içinde, neyi yapmak istemiş de yapamamış olabilirler?
demek ki eğitim sisteminin şu an içinde bulunduğu halden de bir tek AKP sorumludur.
her sene binlerce çocuk sıfır çekiyorsa
biz her sene eğitimde biraz daha geriye gidiyorsak
her sınavda illa ki bir kopya rezaleti ve soru iptal sıkıntısı yaşanıyorsa
her seferinde yüzlerce çocuğu yanlış okula yerleştiriyor ya da hiç yerleştiremiyorlarsa
atanamayan bir sürü öğretmen varken, sistem vekil ve sözleşmeli öğretmenlerle yürüyorsa
işi bilen müdürler atamak yerine partizanlık güdülüyorsa
bu eleştirilecektir elbet.
İdareci olmak gibi bir arzum yok,herhangibir sendika üyesi de değilim,bilemiyorum.tavsiye veremeyeceğim,adınıza üzüldüm.philosophy
Hadi bi 4 yil daha parsellediniz okul mudurlukluklerini.Ben napayim ? Egitim-is'li olarak.Ne tavsiye edersin bana? C.baskanimizin dedigi gibi taraf olmayan bertaraf olur mantigiyla bir donem yapmak istedigin idarecilik icin 2019 u mu bekleyeyim yoksa 2023u mu? Hala kalkmis egitim sistemi heryerde boyle diyorsun.
7 yildir isin icinde olmasam tamam diyecegim de..
İdareci olmak gibi bir arzum yok,herhangibir sendika üyesi de değilim,bilemiyorum.tavsiye veremeyeceğim,adınıza üzüldüm.philosophy
Hadi bi 4 yil daha parsellediniz okul mudurlukluklerini.Ben napayim ? Egitim-is'li olarak.Ne tavsiye edersin bana? C.baskanimizin dedigi gibi taraf olmayan bertaraf olur mantigiyla bir donem yapmak istedigin idarecilik icin 2019 u mu bekleyeyim yoksa 2023u mu? Hala kalkmis egitim sistemi heryerde boyle diyorsun.
7 yildir isin icinde olmasam tamam diyecegim de..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?