Türkiyede ameliyat olmak

Aksine argümanlarınız bana sağlam gelmedi. Ben sadece ülkenin ekonomik durumundan bunalmış bir insan gördüm. Ama günah keçisi seçecekseniz onlar konu sahibi ya da diğer turistler, yabancılar değil. Ayrıca ülkenin dövize ihtiyacının olduğu şu günlerde umarım gelir ve burada istediği hizmeti alır konu sahibi.
Annem yanıma ziyarete gelmişti yıllar önce . Rahatsızlandı ve doktora götürdüm kendisini. Annem İngiltere vatandaşı olduğu halde doktor muayenesi için bizim ödediğimizin 10 katı hatta fazlasını ödemişti . Nedense bu duruma haksızlık diyemedik . Zira annem benim yaşadığım ülkede yaşamıyor ve vergi vermiyordu . Durum böyle maalesef .

Şimdi bana misal özel estetik dr u 20 bin dedi meme ameliyatı için konu sahibine sırf burda sigortası yok diye ki özel dr sigorta istiyor mu 20bin euro mu diyecek hiç olacak iş değil
Özel doktoru bilmiyorum, özel hastane diye belirttim. Ama özel doktorun da vereceği hizmetin fiyatını tavan fiyat varsa buna bağlı kalarak belirleme hakkı var
sağlık turizmi diye bir şey var sonuçta
Özellikle diş, estetik, saç Ekim vs hizmetlerinde.
ve evet turist fiyatı ile hizmet verirler

Diğer Yandan, özel hastane ameliyat için 20 bin alıyor diyelim, 12-15-20 neyse ederi bir o kadar da SGK dan alıyor.
Sosyal güvencesi olmayandan, sosyal güvence yerine de para alıyor. Aynı olmaması normal

Tamam da kuzum adam fırsatçıysa ben de başka doktora giderim, illa sen yapacaksın ne verirsem razı olacaksın diyemem ki... Belki benden çok alıp artanla ihtiyacı olana bedava yapacak, belki kendi cebine atacak , kimden ne kadar aldığını mı takip edeyim? orasına karışamam ama o doktor pahalı olmasına rağmen alanında iyi diyeilla ona gidiyorsam bedelini ödemek zorundayım, sağlığım sözkonusu çünkü
O konuda tamam aynı düsünuyoruz benim demek istedigim 10tl ile 10 euro bir değil bizde tl kullandıgımıza göre euro da demek iatersen 2 euro dersin yoksa dr ciddi haksız kazanç elde eder

Annem yanıma ziyarete gelmişti yıllar önce . Rahatsızlandı ve doktora götürdüm kendisini. Annem İngiltere vatandaşı olduğu halde doktor muayenesi için bizim ödediğimizin 10 katı hatta fazlasını ödemişti . Nedense bu duruma haksızlık diyemedik . Zira annem benim yaşadığım ülkede yaşamıyor ve vergi vermiyordu . Durum böyle maalesef .
Keşke gelmeden özel sağlık sigortası yaptırsaymış anneniz.

Ama söyle bir durumda var , eğer estetik haricinde herhangi bir doktor muayenesi yada tedavisi olunca normal ücret ödüyoruz . Hatta yüksekte olsa , buradaki sigorta karışlıyor onu. Ama durum estetik olunca her ülkede çok pahalı.

Özel doktoru bilmiyorum, özel hastane diye belirttim. Ama özel doktorun da vereceği hizmetin fiyatını tavan fiyat varsa buna bağlı kalarak belirleme hakkı var
sağlık turizmi diye bir şey var sonuçta
Özellikle diş, estetik, saç Ekim vs hizmetlerinde.
ve evet turist fiyatı ile hizmet verirler

Diğer Yandan, özel hastane ameliyat için 20 bin alıyor diyelim, 12-15-20 neyse ederi bir o kadar da SGK dan alıyor.
Sosyal güvencesi olmayandan, sosyal güvence yerine de para alıyor. Aynı olmaması normal
Burda konuşulan o değil ama birim olarak 20 bin istemek normalmis gibi bahsediliyor biz tl kazanıyoruz ne alaka yani 2.500 3 bin euro istersin ama 20 bin euroda istemezsin hani 🥴

10 bin ile 10 euro dr a farklı bence buda haksız kazanç dr sonuçta tl ile geciniyor 10 bin euroyu çevirince yüz bin yapıyorsa ciddi haksız kazanç vardır

Bence de öyle, ilk mesajımda da yazdım zaten. Konu sahibi kazıklanmış olmuyor ama kazanan çok kazanmış oluyor.

Ama bir açıdan bakınca ona da bir şey diyemedim. Ben serbest meslek yapıyorum mesela. X kişiye verdiğim fiyatla Y kişiye verdiğim fiyat aynı olmak zorunda değil. Tabii ki kendime göre emek/zaman yönünden bir ücret politikam var ve bu karşıdakinin maddi gücünden bağımsız bir şey. Ama bu benim tercihim sonuçta. Herkesin etik anlayışı da farklı.

Bence yapılan hoş değil. Ama hizmet verenin yasal olarak böyle bir şeye hakkı varsa konu sahibinin de işini o kişiye yaptırmama, hatta bu ülkede yaptırmama hakkı var. Onun da bu hakkı kullanmak yerine hastaneyi kandırmaya çalışması hoş değil.
Sonuç olarak iki taraf da yurdum insanı işte, kim kimden ne koparırsa...

Bence de öyle, ilk mesajımda da yazdım zaten. Konu sahibi kazıklanmış olmuyor ama kazanan çok kazanmış oluyor.

Ama bir açıdan bakınca ona da bir şey diyemedim. Ben serbest meslek yapıyorum mesela. X kişiye verdiğim fiyatla Y kişiye verdiğim fiyat aynı olmak zorunda değil. Tabii ki kendime göre emek/zaman yönünden bir ücret politikam var ve bu karşıdakinin maddi gücünden bağımsız bir şey. Ama bu benim tercihim sonuçta. Herkesin etik anlayışı da farklı.

Bence yapılan hoş değil. Ama hizmet verenin yasal olarak böyle bir şeye hakkı varsa konu sahibinin de işini o kişiye yaptırmama, hatta bu ülkede yaptırmama hakkı var. Onun da bu hakkı kullanmak yerine hastaneyi kandırmaya çalışması hoş değil.
Sonuç olarak iki taraf da yurdum insanı işte, kim kimden ne koparırsa...
Ya işte bunu taksici yapınca şerefsiz dr yapınca normal olmuyor bence 🤷🏼‍♀️

Size sadece şunu anlatmak isterim, kardeşimin okuduğu ozel üniversitede yabanci (ama aslinda türk uyruklu) öğrenciler gecen sene dolar euro degeri arttikca nasil mutlu oluyorlardi, tl ile odedikleri icin, şimdi mi bozsak, birazdaha beklesek mi vs.. gözleri de doymuyor yani.

Ve bana cok adaletsiz gelmişti keske onlarla dolar olarak anlaşma yapılsaydi demiştim. 2 hafta icinde ödeyecekleri para yariya iniyor düşünün. Ve bide bununla mutlu olup mutluluklarını gizleme zahmetine girmiyorlar.

Demek ki bizim Türk kafası hiç değişmiyor :KK53:
Kıskançlık bunun adı. Bu ülkenin vatandaşı olacağım, dilini konuşacağım bir de kazıklanacağım. Hiç mantıklı değil. Turistlerin de kazıklanmasını doğru bulmuyorum. Ha tercüme hizmeti verilir, yabancı hasta daha fazla vakit alır paraya tabi ki yansıtılır ama diğer türlüsü kazıklamaktır.

Arkadaslar bende ekonomiden bıktım hiç birseyden memnun degilim ama burda olay çok başka burun ameliyatı 20bin tl ise biz tl kullanıyoruz sonuçta yurtdışından gelen birine 2.500 euro dersin en fazla 20 bin euro diyemezsin bunu diyen dr da fırsatçıdır
Aslında şöyle de düşünebiliriz. Baktığımızda fırsatçılık gibi geliyor olabilir. Ama bibicim şöyle düşünelim. Senin maaşında vergilerden kesinti oluyor. Her şeye vergi ödüyoruz. Kendi insanlarına burada tl üzerinden faydalanmamız normal geliyor. Zaten burda bile bır burun ameliyatı 20 bın 25 50 ye bile var. Şimdi düşünüyorum Almanya nın araçları orada 200 bın gibi ama buraya geldiğinde biz ne kadar ödüyoruz? 1 milyon gibi fiyatlar buluyor. Bu da sağlık turızm kendi insanlarına farklı yurt dışından gelen hastalar için farklı olması aslında çokta anormal gelmiyor gibi

İyi de bir şeyin değeri 5000 birimse sırf daha çok parası var diye ,onun parası daha değerli diye neden konu sahibi 45000 ödesin???
Bunu normal karşılayan zihniyet kapıda 'corba 5' yazan yerin sırf yanımdaki çocuk sarışın olduğu icin benden 5 euro isteyen zihniyetle aynı, ya da zengin olduğu tipinden belli görgüsüz Arap arkadaşımla bindigim takside, Taksim-Ortakoy arası icin bizden 250 TL istenmesi gibi.
Bir şeyin ederi neyse odur. Nasıl ki durumu kötü olana, ya da parası bizden de kıymetsiz ülkeden gelene 'bir güzellik' yapılmıyor, zengin olup parasının değeri bizden kat kat kıymetli olana da yapilmaz...
Konu sahibi, siz yine de hiç yurtdışında yaşadığınızı söylemeyin, gerekirse 'sehir dışındayım' diyin, telefon değil e maille iletişim kurun.
Zaten estetik merkezlerinin,dişcilerin çoğu SSK ile anlaşmalı değil. Benim gayet yapılması önemli bir ameliyatim vardı, SSK'mdan indirim yapmadilar bile .
Siz de söylemeyin yurtdışından geleceğinizi, ortalama fiyat falan alın öncesinden (tabii ki görmeden net bir şey diyemezler ama).
Şimdiden hayırlı olsun
Kanadada akut idrar yolu enfeksiyonu geçirmiştim . Acile gittim ve sadece iki tane agrı kesici ve 800 dolar hastane faturası verdiler 🙈 . Kendi vatandaşlarına ise bedavaymış . Hatta taksi , ilaçlar vs hepsi bedavaymış .

Ben biyerden normal alışveriş yaparken bile kaziklansam birdaha orayı tercih etmem. Hatta önünden geçerken pis pis bakarım :) buraya estetik amaçlı gelen zaten fiyatları bilip kabul edip geliyordur ki tamamen keyfi birşey. Geçen senede gelmiş memnun kalmamis. Buna rağmen şikayet ediyorsa komik oluyor. Yani hiçbir doktor silah dayayip illa burada operasyon olacaksın demiyor ki. Taksi ile aynı şey değil bu. Yoksa kimse haksız kazanci savunmuyor yani. Zaten burda boşuna konuşuyoruz konu sahibi ödediği tonla verginin ne olduğunu söylemeden gitti :)

Şimdi bana misal özel estetik dr u 20 bin dedi meme ameliyatı için konu sahibine sırf burda sigortası yok diye ki özel dr sigorta istiyor mu 20bin euro mu diyecek hiç olacak iş değil
Şu da var, bilmediğim için soruyorum bildiğim kadarıyla estetik işlemleri sigorta karşılamıyordu değil mi? Hani türk vatandaşı gurbetçiyim ama sigortam yok tl fiyatıyla kalp ameliyatı olacağım demekle estetik olacağım demek arasında fark yok mudur? Fark var ise sigortasız bir gurbetçinin sgknın karşıladığı kalp ameliyatını ucuza kapatmaya çalışması (mümkün değil zaten de misal) etik değil ise sgklı olsan da olmasan da zaten kapsam dışı bir ameliyat için sırf gurbetçi diye fahiş fiyat çekilmesi de etik değil. Tl değer kaybının sorumlusu bizzat kendimiziz gurbetçiler değil. Gurbetçilere fırsatçı diye kızıyorsak hastaneye de kızmalıyız, amiyane tabirle kim kimi düdüklerse kafasındaysak bize bu ekonomik düzen müstehak.

Aslında şöyle de düşünebiliriz. Baktığımızda fırsatçılık gibi geliyor olabilir. Ama bibicim şöyle düşünelim. Senin maaşında vergilerden kesinti oluyor. Her şeye vergi ödüyoruz. Kendi insanlarına burada tl üzerinden faydalanmamız normal geliyor. Zaten burda bile bır burun ameliyatı 20 bın 25 50 ye bile var. Şimdi düşünüyorum Almanya nın araçları orada 200 bın gibi ama buraya geldiğinde biz ne kadar ödüyoruz? 1 milyon gibi fiyatlar buluyor. Bu da sağlık turızm kendi insanlarına farklı yurt dışından gelen hastalar için farklı olması aslında çokta anormal gelmiyor gibi
Ama keşke bunu açıkça söyleseler değil mi? Benim teyzemler geldi bu yıl Almanya dan giderken test zorunluydu ortalığı yıktılar hükümete devlete neler saydılar efendim niye 250₺ test parası ödedik diye... Arkadaş ne vergi veriyorsunuz ne bisiy yapıyorsunuz bizim kaç taksitle evimize aldığımız eşyaları bir kerede alıyorsunuz ama lafa gelince en ağır hakaretler😡 Bence sağlık konusunda onlara da ağır yaptırım olmalı...

Konu sahibi siz de farklı hastanelerden fiyat alın ama türk vatandaşlığınız önemli değil sigortanızın olması önemli ve sizde yok onu göz önünde bulundurun.

Amazon’da bile alışveriş yaparken hemen alışveriş yapılan ülkelere göre fiyatlar ayarlanıyor. Ben genelde Amazon.uk den yapardım. Başka ülkelerden yapılan alışverişlere vat adında vergi eklenirdi. Uzun zamandır alışveriş yapmıyorum hala öylemi bilmiyorum .

Back
X