Nekadar kötüymüş cidden. Burda'da torpil varda buladar değil. Arada bir. ŞaşırdımCanım Türkiye'de ne kadar yabancı dilin de olsa, donanımlı da olsan beş para etmiyor. Ben ne müdürler gördüm. Kadın müdür olmuş, ingilizcenin i'sini bilmiyor, google translateden rapor yazıp yurt dışındaki yöneticilere gönderiyordu. Kimse de birşey demiyordu çünkü genel müdür torpiliyle girmişti. Şimdi de kadını direktör yapmışlar. Türkiye böyle bir yer malesef. Şansını dene ama yine de ve iş bulmadan sakın buraya gelme.
Şuan zaten yurtdışında yaşıyorum ve burda çalışmaktayım. Yılların tecrübesi var. Ama bu torpil işi beni çok düşünürdü açıkçası.. çok saçma ve üzücü. Acaba oraya gelmeden, tr'de iş bulabilirmiyim? Böyle birşet mümkünmü? Yani benim olduğum ülke için bir sıkıntı yok, ama Türkiye için varmı onu bilemiyorum (hukuksal olarak)bence şöyle yapabilir, şimdi olduğunuz yerde iş bulsun. zaten çoğu şirket uzaktan çalışıyor, karantina işleri bitene kadar da Türkiye'de yaşasın. CVsinde yurtdışı deneyimi olur, Türkiye'deyken de iş bakar.
Aslında yurtdışında okuyanlara özel bir ilgi olduğu da bir gerçek. Yurtdışında yaşayıp Türkiye'ye dönen birkaç kişi tanıyorum hepsi de sıradan Türk vatandaşlarına göre üst level hayatlar yaşıyorlar. Yine de işinizi garantiye almadan dönmeyin.Merhaba. Yurtdışında bachelor diplomasını almış, ve yabancı dillerde iyi olan kişinin Türkiyede iş bulması kolaymıdır? Malum Türkiyede şuan işsizlik varmış baya siz benden daha iyi biliyosunuzdur. Ama bu şartlarda olan biri için nasıl ? (Benim bi arkadaş gitti Türkiyeye hemen iş bulmuş ve şuan çok memnun.. ama bu binde bir olan birşeymi yoksa çok sık oluyormu yurtdışında okuyanlar için.. bilgilendirirseniz sevnirim tavsiyelerinizi duymak isterim.. şimdiden teşekkür ederim
Ben Türküm. Yaşadığım yerse avrupada standları iyi olan bi yer. Derdimi boşver.. o zaten ayrı bi konuBacım senin memleket neresi? Bir defa da konu açmışsın Türkiyeye kaçmak nerde yaşıyorsun çok merak ettim. Derdin ne yazarsan bence insanlar daha çok yardımcı olurlar.
Ben Türküm. Yaşadığım yerse avrupada standları iyi olan bi yer. Derdimi boşver.. o zaten ayrı bi konu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?