• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye'de Kadın Olmak

Yine biz kadınların yüzünden bu haldeyiz erkek evlat ayrı yetişir kız evlat ayrı yetişir.

Dul arkadaşım var şirketten her gün biri ile takılır onla takılan erkek ne düşünür ? Netten bile ayarlar işine bakar baktırır.

Bakın şimdi hepsi bir kefeye sokuldu önyargılarımız çok fazla saygı diye tanımlanan olgu yok bizler de oda aynıdır açık giyiniyor yolludur direk etiketliyoruz.

Mesele ülkenin taşı toprağı değil,mesele o ülke insanın toplumsal şartlanmaları,gelenekleri,abukları sabukları.....
Burada yazılan hemen hepsi aklı başında yorumlara bakınca insan diyor ki;eeeee sen ben o böyle düşünüyorsa kim s....yor bu çarkın içine.
Demek ki biz azınlık olan tarafız.
Demekki bir çoğunluk var ve o çoğunluk eze eze bizim doğru bildiklerimizi hala çoğalmakta,evlat yetiştirmekte bu ülkeye..Ya eşini hiçe sayan erkek adam(!) ya da kocasının kölesi olmayı meslek edinmiş kadın büyütüyorlar.
Yani eyvah mı durum?
Değişemiyecek miyiz hiç?
Ne kadar eğitilir,ne kadar deniz yıldızı toplarsak bu karambolde denize atmaya ve ne kadar unzileleri çekip alırsak bulundukları yerden belki o kadar kurtulacağız azınlık olmaktan.

Kadının yeri..kadın olmak...Neresinden tutarsam ordan elimde kalacak bu konu sanki.
Bu yazdıklarım o büyük çoğunluğa ithafen;
kadın zaten sonu belli bir yolculuğa çıkıyor daha doğarken,cinsiyetini öğrenince yüzü asılan bir babaya evlat doğuyor,kız doğurdu diye hafif bir mahçupluk yaşayan anaya evlat doğuyor(evet bu çağda cahiliye dönemi manzaraları hala)

Sonra o kadın ne kadar az okuyor,ne kadar az görüyor etrafta olup bitenleri...ömrü ne kadar az şey içinde eş ve anne olmanın büyük sorumlulukları ile bitiyor.
O kadın olmayı zaten bundan ibaret bildiği için ne isyan edebiliyor,ne akıl edebiliyor.
Sonra toplumun yine aynı çoğunlukta başka bir ezik kesimi peydah oluyor.
Bunlar bir tık daha ötede sanıyorlar kendileri ama batak aynı batak.
Burda baba üzülmüyor kızın doğuma,okuması engellenmiyor ; az çok hak bile veriliyor birçok konuda.
Ama hep babadan çekine çekine anne ile iş birliğinde yürüyor işler,sevgili hep baş tacı yine.Eş velinimet.Çalışsa bile toplumun ona bakan tacizkar gözleri içinde,boşansa dul yaftasını yiye yiye...

Azınlıktaki bizler içinde kadın olmak zor...O zamanda ukala oluyorsun,elinin hamuru ile erkek işine karışıyor oluyorsun,feminist oluyorsun,erkek düşmanı evlenilmeyecek kadın oluyorsun...İş hayatında yükselsen kiminle yattın oluyor,gerçekten iyi bir evlilik yapsan parasını yiyorsun....
Bitmiyor bitmeyecek gibi umutsuz duruyor tablo...

Kadın olmak zor ...Kadın olmanın kolaylığı ise otobüste yer verilmesi,hesap ödetilmemesi,yere düşen bişey için fırlanması....yok arkadaş kalsın.Sen beni adam say.
Adam gibi muamele göster.

Mesele ülkenin taşı toprağı değil,mesele o ülke insanın toplumsal şartlanmaları,gelenekleri,abukları sabukları.....
Burada yazılan hemen hepsi aklı başında yorumlara bakınca insan diyor ki;eeeee sen ben o böyle düşünüyorsa kim s....yor bu çarkın içine.
Demekki bir çoğunluk var ve o çoğunluk eze eze bizim doğru bildiklerimizi hala çoğalmakta,evlat yetiştirmekte bu ülkeye..Ya eşini hiçe sayan erkek adam(!) ya da kocasının kölesi olmayı meslek edinmiş kadın büyütüyorlar.
Yani eyvah mı durum?
Değişemiyecek miyiz hiç?
Ne kadar eğitilir,ne kadar deniz yıldızı toplarsak bu karambolde denize atmaya ve ne kadar unzileleri çekip alırsak bulundukları yerden belki o kadar kurtulacağız azınlık olmaktan.

Kadının yeri..kadın olmak...Neresinden tutarsam ordan elimde kalacak bu konu sanki.
kadın zaten sonu belli bir yolculuğa çıkıyor daha doğarken,cinsiyetini öğrenince yüzü asılan bir babaya evlat doğuyor,kız doğurdu diye hafif bir mahçupluk yaşayan anaya evlat doğuyor(evet bu çağda cahiliye dönemi manzaraları hala)

Sonra o kadın ne kadar az okuyor,ne kadar az görüyor etrafta olup bitenleri...ömrü ne kadar az şey içinde eş ve anne olmanın büyük sorumlulukları ile bitiyor.
O kadın olmayı zaten bundan ibaret bildiği için ne isyan edebiliyor,ne akıl edebiliyor.
Burda baba üzülmüyor kızın doğuma,okuması engellenmiyor ; az çok hak bile veriliyor birçok konuda.
Ama hep babadan çekine çekine anne ile iş birliğinde yürüyor işler,sevgili hep baş tacı yine.Eş velinimet.Çalışsa bile toplumun ona bakan tacizkar gözleri içinde,boşansa dul yaftasını yiye yiye...

Azınlıktaki bizler içinde kadın olmak zor...O zamanda ukala oluyorsun,elinin hamuru ile erkek işine karışıyor oluyorsun,feminist oluyorsun,erkek düşmanı evlenilmeyecek kadın oluyorsun...İş hayatında yükselsen kiminle yattın oluyor,gerçekten iyi bir evlilik yapsan parasını yiyorsun....

Kadın olmak zor ...Kadın olmanın kolaylığı ise otobüste yer verilmesi,hesap ödetilmemesi,yere düşen bişey için fırlanması....yok arkadaş kalsın.Sen beni adam say.

mükemmel bir yazıydı sonuna kkadar katılıyorum sizeee ... daha kız olunca yuzu düşen babalar ne cok degilmi üstelikkkk bebegin cinsiyetini belirten tek faktör babadır biyolojik olarak kromozomu babadan alırrr amaaa bunu bizim erkeklere anlatamazsınnn kadın sucludur her şartta :50:

Yani eyvah mı durum?
Değişemiyecek miyiz hiç?

ah cnm arkadasım yaaa öyle yazmıssınkı agladım ofkelendım nefret ettim ve senı cok sevdım:30:

Ben artık ağlamıyorum ; rahmetli annem derdi ki, kırıldın mı Allah'a havale et. Yıllarca öyle yaptım artık yapmıyorum, kırıldıysam ben de kırıyorum hafiften =)

İnsanların düşünemediği şu ki; hayatta her şey bizler için, insanın başına her şey gelebilir, her şeyi yaşayabilir. Kimse çok güçlü olmak ya da çok erdemli olmak zorunda değildir. Becerebildiğin kadar ahlaklı ve dürüst yaşamaktır meziyet. Hata yapmışsan hatadan dönmektir insan olmak.

Bir oğlum olsa ; ona öğreteceğim ilk şey annesinin bir kadın olduğudur. Kimi isterse sevsin kusuru varsa da fark etmez, mutlaka şans veririm. Oğluma kadının Allah'ın emaneti olduğunu, incittiğinde Allah'ı incittiğini öğretirim ve eşini incittiğinde affetmem

Bir gelinim olsa ; ne anasına bakarım, ne geçmişine, aileme gelmiştir sarar sarmalarım sevgimle

Bir gün bir evladım olur mu bilemem ama olursa, insan olması için elimden geleni yapacağım.

böyle düşünen kayınvalidelerimiz olsaaaa hic gelinler üzülürmü ....yüzyılların sorunudur bu kaynana gelin muhabbeti malaesef :31:

mükemmel bir yazıydı sonuna kkadar katılıyorum sizeee ... daha kız olunca yuzu düşen babalar ne cok degilmi üstelikkkk bebegin cinsiyetini belirten tek faktör babadır biyolojik olarak kromozomu babadan alırrr amaaa bunu bizim erkeklere anlatamazsınnn kadın sucludur her şartta :50:

böyle düşünen kayınvalidelerimiz olsaaaa hic gelinler üzülürmü ....yüzyılların sorunudur bu kaynana gelin muhabbeti malaesef :31:

Teşekkürler.
Umarım kayınvalide olduğumda da kendimi bozmam
:34:

Eger bir kadin hayatda güclü olmak istiyorsa onun yolu egitimden gecer.

ülkemizde durum bu malesef !kadın ezik ,kadın beyinsiz ne anlar,kadın evine bakar,eşine bakar,çocuklarına bakar ama kadın yine ne işe yarar ne iş yapıyordur ki olur..kadın eşine kadınlığını yapmak zorundadır istesede istemesede,şiddette görse horda görülse!böyle kadınlarımız o kadar çoğunlukta ki artık ben utanıyorum.keşke kendini geliştirme,okuma,öğrenme her kadının hakkı olabilse en azından hakkını aramayı bilir ne yazık ki bu ülke şartlarında bu mümkün değil o yüzden fazla söze de gerek yok.

‘Kadın istemezse kendini kilitler tecavüze engel olur’
Hakimden tartışma yaratacak karar

$222.webp

ABD’nin California Eyaleti’ne bağlı Orange County’de Üst Mahkeme Yargıcı olan Derek Johnson’un, tecavüzdavasında, ‘kurbanın tecavüzcüye direnmemesini gerekçe göstererek’ savcının sanık için istediği 16 yıl hapis cezasını 6 yıla düşürdüğü ortaya çıktı. Karar, Amerikan kamuoyunda tartışma yarattı. Geçmiş davaları inceleyen Bölge Yargı İcra Komisyonu, Johnson’un, 2008’de görülen davada “yüzünü ve cinsel organını ısıtılmış tornavidayla parçalayacağı tehdidinde bulunarak” eski kız arkadaşına tecavüz eden adam hakkındaki kararını geçen mayıs ayında incelemeye aldı.

İHTAR CEZASI VERİLDİ
Johnson’un dava sırasında kurban için yaptığı, “Eğer seks istemeseydi, vücudu tecavüze karşı kendisini kapatırdı. Saldırgana karşı kendini savunsaydı vücudunda yaralanmalar olurdu ki böyle bir şeye rastlanmamış. Bu davadan anladığım her ne kadar ‘maktul’ istekli olmasa da, saldırgana karşı koymamış” yorumu, komisyonun tepkisine yol açtı. 10 üyeli komisyonun tamamı tarafından kabul edilen karar uyarınca Johnson’a ihtar cezası verildi. Tecavüzün gerçek bir ‘suç’ olmadığını, sadece ‘teknik’ anlamda bir suç olduğunu da savunan Johnson’un ise, kamuoyundan özür dilediği belirtildi. ABD’de ağustos ayında da eski Cumhuriyetçi Senatör Todd Akin, “Meşru tecavüzde kadın vücudunu kilitler, dolayısıyla hamile kalmaz” şeklindeki sözleri nedeniyle kamuoyunun büyük tepkisini çekmişti.

türkiyede kadın olmak...

sürekli bekaret uyarılarına maruz kalmak..

gülersen hafif meşrep ciddi olursan erkek gibi olmak..

etek elbise giysen fazla kadınsı olursun pantolon eşofman giyersen "ne biçim kadın" olursun

sevgiline yüz vermesen "kezban" sıcak olsan ".aşar"

dayak yersin .. yersen eziksin yemeyip hakkını savunursan da kefenini dikersin..

tecavüze,tacize uğrarsan da senin suçundur...senin rızan vardır.. ister 25 inde ol ister 15 inde... kadınsan rızan vardır

bir erkekle sebebi nolursa olsun iyi olsan hemen sıfatlanırsın...

çocuk yapsan ayrı dert yapmasan ayrı dert...

ne kadar modern görünse de aslında cahil yobazlardır o insanlar... kendileri ne halt ederse namuslu.. sen küçücük bir hata yap anında gitti namusun..

türkiyede kadın olmak tamam da hangi ilinde ? doğuda kadınsan zaten baştan kaybetmişsindir eğer ailen insan değilse..töreye kurban gitmeden yaşarsan ne ala..

istanbulda ankarada yaşasan bile sokakta sürekli tedirginsindir... gündüz seke seke gittiğin yola akşam ayak basamazsın..akşam vakti çıktın diye sen olursun suçlusu ... türkiye de kadın kısmısı ya anasının dizi dibinde ya kocasının evinde işinde gücündedir..

kadınında en büyük düşmanı kadındır... kendisi onla bunla düşüp kalkarken onu bunu çekiştiren de kadındır.. hemcinsine destek olcağı yere "zaten namussuz o" .. aldatılırsa da "erkek adam aldatır,bütün suç o namussuz kadındadır" .. kocası yerden yere vurarken bile "kocamdır döver" diyebilir..

okusa elinde gücü olsa bile zorken bu ülkede kadın olmak, okutulmayan yerden yere vurulan töre denen saçmalığa kurban edilen yerde kadın olmak ölmeden gömülmektir zaten..

şu devirde bile kadının değeri yoktur...

yurtdışında ki olayı çoğu kişi bilir...ingiltere de gece bir kız parkta yürürken sözlü tacize uğrar.. sadece sözlü... hakim verir 6 yıl 6 ay ceza ... sorarlar hakime "sadece laf atmış bu kadar ceza eder mi ? " hakim demiş sözlü taciz 6 ay... ama ingiliz genç kızların huzurunu kaçırdığı için 6 yıl

aynı şey türkiyede olsa zaten sadece sözlü olmazdı o taciz... ve kız o saatte çıktığı için "aranıyo" olarak suçlu bulunup belki üstüne ona ceza verirlerdi...

haaa birde türkiyede kadınsan kaç çocuk yapıcanaaa nasıl doğuracaağına devlet büyüklerin senin için karar verir... hadi gene iyisin :10: artık bir vajina bekçin var

bu ülkede kadın olmak cok zor malesef... şiddet hakaret aşagılanma ihanet paylaşmamak 2.sınıfa konulma ve ezilmek ezilmek ezilmek..tv de izliyorum zavallı bir hanım arkadasımıza hamileyken karnına bisiklet atılmış,başka bir gelinimizi kaynanası dolaba kitlemiş vs vs uzayıp gidiyor bunlar ve biz erkeklerimizi değiştiremiyoruz PEKİ YA BİZ ? Acaba biz kadınlar birşeyleri değiştiremezmiyiz kenetlenemezmiyiz? Lugatımızdan bazı kelimeleri silemezmiyiz mesela ?

- dul kadın tabirini hep birlikte unutabiliriz yanımızda konusulunca tepki gösterebiliriz dul olmak bir insanı bir kadına eziklik yaratmaz medenice boşanabilir eşi ölebilir ama o hala bir kadındır.
- evde kalmıs kız kurusu olayını unutabiliriz ailesinin dizinin dibinde kalmayı isteyen ne cok kadın var bu ülkede keşke evde kalsaydık diyen....
- kaynana olunca ogullarımızı 1.sınıf insan gibi degil eşit insan gibi yetiştirip gelinlerimize insan gibi davranabiliriz
- evli erkeklerle ilişki yasamayız bir kadının yuvasını yıkmayabiliriz
- sivil toplum örgütlerine maddi olmasada manevi destek verebilir kadınlarımıza destek cıkabiliriz
- yolda tacize ugrayan arkadaşlarımız için polisi aramak gibi yardım istemek gibi birşeyler yapabiliriz
- açık bir kadın görünce onu kötü bir kadın gibi görmeyebiiliriz aa heryerini acmıs bu tecavüze müstehaktır gibi yaklaşımlardan kaçınabiliriz
- şiddet gördügünü bildigimiz bir kadına hertürlü destegi sunabiliriz
- boşanmış genç kadınlarımıza da tıpkı bir genç kız muamelesi yapabiliriz ki bu böyledir zaten
- erkeklere insanlıgımızı verecek kadar taviz vermeyebilir birazda olsa karsılarına güçlü çıkabiliriz
- kız anneleri kızlarına sonuna kadar elleriini acabilir gelinlikle cıktın kefenle girersin zihniyetini silebilirler...
vs vs cogaltılabilir

GELİN BİZ BİRBİRİMİZE DESTEK OLALIM DEĞİŞTİRELİM ŞU ÜLKEYİ .... HERŞEY SOSYAL MEDYADAN KAMOOYUNDAN BAŞLAR AĞLAMASIN KADINLARIMIZ....

bende ağlıyorum malesef ağlamayalım artık tutanalım birbirimizee
Erkek boşanınca ozgurlesıyor kadınsa kolelestırılıyor..sankı kadının kadınlığı ınsanlıgı eksılıyor...sıg zıhnıyet belası ve hegomanyası ıste..

Back
X