- 9 Temmuz 2012
- 2.814
- 2.062
- 333
- Konu Sahibi cennetyarim
bu ülkede kadının adı yok, ama buna sebep yine biziz, susan, sinen, erkek hakimiyetini koşulsuz kabul etmiş kadınlar, kıskançlık huyumuz da bi etken, sabah düşünüyodum acaba ülkedeki estetik cerrahların kaçı kadındır diye, halada merak ediyorum, başka bi kadını güzelleştirmek isteyen kaç kadın çıkmıştır
evet anahtar kelime bu herhalde erkek hakimiyetini koşsulsuz kabul etmiş kadınlar........:26:
Bu ülkede kadın olmak zor,hayvan olmak zor,savunmasız çocuk olmak zor;çünkü canlıya saygı denen bir şey yok.Eğitim yeterli düzeyde değil.Eğitim derken herkes üniversite bitirmek,yüksek lisans yapmak zorunda değil,eğitim bu değildir çünkü.Etik boyuttaki eğitimden,insanın kendini geliştirmesinden bahsediyorum.
Hala cinsellik bir ayıpmış,namus iki damla kandaymış gibi davranılıyor.Oğullarının ufak yaşta yaptığı cinsel girişimler laf atmalar ''Aferin benim oğluma,erkek adam aynı babası''şeklinde destekleniyor.Topuklu giydiğim için laf yiyorum,yoldan geçerken adam yol verdi ardımdan''yürü yavrum yollar senin olsun'' diye bağırıyor.Saçım açık diye eleştirildiğim bile oldu.İnsanların bekar,evli,dul vs olması bile bazı deyimler içinde kırıcı bir şekilde kullanılıyor.''Dul kadın gibi'' diye bir tabir var mesela,ne kadar kırıcı.Evlenip boşanabilirim,dul kalabilirim,mutsuz olduğum için ayrılabilirim;her şey olabilir bu hayatta yarın ne olacağımızı bilemeyiz ki?Birbirimize saygılı olmak bu kadar mı zor?Hepimiz insanız,hepimizin tarzı farklı,seçimleri farklı,ırkları farklı ve herkes kendine özgü.Kadın erkek hayvan diye ayırmadan her canlıya hakettiği şekilde davranmayı öğrendiğimiz gün bu iş olur.Ne cinsiyetimize,ne kıyafetimize,ne inançlarımıza,ne ırklarımıza saygımız var.Bunu başarabilen çok az var.
Benim gayrimüslim arkadaşım ramazanda bizle beraber 1 gün oruç tutup bizim için iftar organize etmiş.Ne kadar ince bir davranış.Bize ve inancımıza ortak oldu.Bizde onların özel günlerinde Paskalya çöreği yedik.Birbirimizin insan olduğunu unutmadık,hangi dine mensup olursak olalım. Alışveriş yaparken çok tatlı kapalı bir bayana denk geldim kıyafetimden dolayı beni garipsemedi,hatta kıyafet seçiminde birbirimize yardımcı olduk'' Bence size bu renk yakışır,eşarbınıza güzel uyar'' şeklinde kıyafet seçimlerimize yardımcı olduk.Ne giyersek giyelim sonuçta ikimiz de kadındık ve her şeyden önce insandık.Birbirimizi yargılamak gibi bir hadsizlik yapmadık.
Bilemiyorum nereye gidiyor bu ülkede kadının hali,daha doğrusu cins farketmeksizin saygının yok olması?Bilinçli insan çok az gerçekten..
sonuçta ikimiz de kadındık ve her şeyden önce insandık. demissiniz ne güzel bir ifadeeee