Türkiye'de Kadın olmak

tr_lelli

Elbet bir gün çiçek açar umutlar 🌸
Kayıtlı Üye
1 Mart 2010
45.257
115.526
1.123
Türkiye’de Kadın olmak; Doğduğun zaman annenin babanın yüzünde buruk bir gülümseme, annenin mahcubiyeti, babanın kızsam mı üzülsem mi bakışlarını görmek, birkaç kişinin ağzından dökülen “yine mi kız, olsun sağlıklı olsun da” sözlerini duymaktır.

Türkiye’de Kadın olmak; dedenin, büyükbabanın, ananenin, babaannenin erkek olan diğer torunlarını sevip, seni kız olduğun için sevmemesidir.

Türkiye’de Kadın olmak; sen 5 dk geç kalsan kıyameti koparan ailenin erkek kardeşin gece 12 de evde olmamasını gayet normal karşılamalarını görmekmiş.

Türkiye’de Kadın olmak; kayınvalidenin kayınvalide olduğunu düğün aşamasında hatırlamayıp bittikten sonra hatırlamasını izlemekmiş.

Türkiye’de Kadın olmak; maaşını eşinin çekip ailesine harcayıp üstüne benim onlara klasik gelin gibi hizmet etmemi beklediğini görmekmiş.

Türkiye’de Kadın olmak; ailenden kmlerce uzak olan eşinin memleketine yerleşmek, eşinin senden önce kendi ailesinin ihtiyaçlarına koştuğunu görmek, sen hastaneye gittiğinde yanına gelmeyen eşinin kız kardeşlerini düğüne, gezmeye götürmesi, gittiğimiz zaman benim sürekli iş yaptığım eşiminse oturduğu ailesine neredeyse her gün gitmek istemesi, eşimi bankamatik, şoför, uşak gibi kullanan ailesinin izin verseydim beni hizmetçi gibi kullanmak istemesi, sürekli kendilerini övüp beni aşağılamaya uğraşmaları gibi nedenlerle görüşmek istemediğim tavır aldığım için eşimin beni haksız bulmasıymış.

Türkiye’de Kadın olmak; normalde muhatap bile olmayacağım insanlarla eşin yüzünden görüşmek zorunda olmakmış.

Türkiye’de Kadın olmak; eşimin ve benim etimizden, sütümüzden, yünümüzden sonuna kadar faydalanan insanlardan, çocuk olduğunda benim annemin bakması gerektiğini duymakmış.

Türkiye’de Kadın olmak; kendi aileni unutup, eşinin hak etmeyen ailesi için uğraşmak, kahrolmak, senin için parmağını kıpırdatmayan insanların senin bin bir emekle aldığın arabandan senden daha çok faydalandıklarını görmekmiş.

Türkiye’de Kadın olmak; boşanmak istediğinde eşine tazminat nafaka istemiyorum demek, karşılığında ben senden talep edebilirim dediğini duymakmış.

Türkiye’de Kadın olmak; sen kira, elektrik, su, telefon vs şeyleri öderken, alışverişi yaparken tek kuruş eve faydası olmayan eşinin sonradan kirayı ödemeye başladığında defalarca kafana kakmasıymış.

Türkiye’de Kadın olmak; ailesinde görmediği ihtimamı, rahatlığı evlenince gören eşinin ne hikmetse hep ailesinin istediklerini yapmasıymış.

Türkiye’de Kadın olmak; eşinden daha ağır şartlarda çalıştığın halde akşam yemeği hazırlamak, çayı demlemek, hafta sonu temizlik yapmak, çamaşır yıkayıp ütülemek, bütün bunlara rağmen değerinin bilinmemesiymiş.

Türkiye’de Kadın olmak; bütün bunları unutmayıp, her seferinde sinirlenmek, affedememek ama bu yüzden de suçlanmakmış.

Türkiye’de Kadın olmak; çok ağırmış.

(Bir yerde okudum çok da beğendim paylaşmak istedim)

Evet eskiden bunların hepsi oluyormuş ama yavaş yavaş maddelerden düşülüyor.
Birçok madde sadece kırsal kesimlerde oluyor.
Gelişen Türkiye gelişen insanlar ve eğitim seviyesi sayesinde bunlardan yavaş yavaşta olsa kurtuluyoruz.
Bir kadın okuyup ta gerçek bir meslek sahibi olduktan sonra derdini akıllı bir şekilde anlatabildikten sonra bunların bir çoğu gidiyor :)

Kücücük kızlara tecavüz eden milletvekilllerinin olduğu bu ülkede bu hükümetle mi?
Umarım dediğiniz gibi oluyordur. Bence zaman kadınlar için gerileme zamanı.

bu durumlar aileden aileye eşten eş'e değişir durumlar.bence sen kendini biliyorsan tavrını kontrol edebiliyorsan er geç doğru seni bulacaktır.
Sen doğru ol da varsın sanan eğri sansın Lakin unutmaki sen kendini birşey sanmadığın sürece doğru insansın.
kız çocuk candır kandır,
dişi kuşsuz yuva olmaz,
gelin baştacıdır,
kayınvalide saygıdır,saygılıdır,
böyle olumlu düşündükçe olumlu yaşanır bence.

kücücük kızlara tecavüz eden milletvekilllerinin olduğu bu ülkede bu hükümetle mi?
Umarım dediğiniz gibi oluyordur. Bence zaman kadınlar için gerileme zamanı.

[sıze=3] siz at gözlüğü takmaya devam edin.gerileme falan yok .kadın ahlaklı olursa ahlaklı çocuklar yetiştirir. Oğlan çocuklarını da yetiştiren annelerdir .biz değerlerimizi unuttukça ve birbirimizi geçme ,yenme çabasınyaken çok şey kaybettik .lakin herşey farklı başlmaıştı.

kız çocukları taşlanarak öldürülürken onların ellerinden tutup topraktan çıkaran ve ayağının altına cenneti seren bir dine mensubuz ne yazıkki sokaklar içler acısı. [/sıze]

Ya bir erkek evladınız yok ya da henüz küçük. Çünkü bu kadar kesin ve net tavırlı konuşmanızın başka bir açıklaması olamaz.
Bir anne istediği kadar iyi yetiştirsin şu an ahlak çok bozuk. Aileden iyiyi görse bile dışardan kötüyü görecek.
Her gün gazetelerin 3. sayfasında kadın cinayetleri, kadın tecavüzleri okuyoruz. Kadın kendini kısıtlamak zorunda kalıyor her daim, çünkü erkek nefsine hakim olamıyor diye. Kadınlar erkeklerin istediği gibi yaşamak zorunda bırakılıyor. Kadınlar, sokakta, otobüste, asansörde, evlerinde fiziksel ve psikolojik tacizlere maruz kalıyor. Bence tam da kadınlar için gerileme dönemindeyiz.
Türkiye'de kadın olmak bence çok zor. Tabi ki Afganistan'da, Pakistan'da vs. daha zordur. Orada yaşayan(!) kadınların hayatları kabuslarıma bile konu oluyor. Ama yine de Türkiye'de kadın olmak zor.

erkekleri doğru yetiştirmek lazım erkekleri düzgün yetiştiremiyoruz her şeyi yapabileceklerini düşünerek büyüyorlar. tüm sorunların temelinde bu düşünce kalıbı var ne yazık ki...

Hükümetle beraber artık eş üzerine eş gettirmekde serbest olur (imam nikahlı yaşayıp babanın maaşını almaya ceza yok)(tecavüze ceza yok)
Bakınız töre,kan davası,berdel bunlar ezelden beri var ve cahillik bunun adı eski-yeni değil.
Eğitim şart.
Annesiniz sanırım evladınızı yetiştirirsiniz fakat çevre,? arkadaşlar? 7/24 yanınızdan ayırmayacakmısınız?

At gözlüğüm bana çok yakışıyo ayrıca baktığımı görüyorum çok şükür, görmek istediğimi değil
Ki ayakkabı kutularımın içinde ayakkabı var haram lokma yemiyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…