Turkiye'de ki doktorlarin sezeryan meraki !

Kalbimiz

Bebisimi Sen Koru Allahim
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2010
888
0
46
Hollanda
Arkadaslar kusura bakmayin durduk yere aciyorum konuyu cunku bu tur konulari gorunce sinir oluyorum,

Tamam mecburiyetten sezeryana bisey demiyorum ama zevki olarak sezeryan yapan doktorlari duyunca gercekten sinir oluyorum.

Az once bi konu okudum, bebegin bas cevresi buyuk oldugu icin sezeryan demis doktor. Burdada bebegin bas olcumu falan aliniyo ama buyuk oldugu icin sezeryan denmiyor.

Yada ne bileyim cati kontrolu falan yapilmiyor. Doktolarin para icin yaptiklarini dusunuyorum.

Bi arkadasimda burda sezeryan oldu ama o mecburiyetten suyu patladi ama bebek ters duruyordu normal dogum gerceklesmeyecegi icin sezeryan oldu. Bencede bu

durumlarda olmali cunku en sagliklisi normal dogum.

Gecen gun turkiyede yasaklanacak diye duydum sevindim gercekten.

Siz ne dusunuyosunuz bu konuda.

yasaklanma değil de bi kontrole tabi tutulması bence de iyi olur. almış başını gitmiş, suyunu çıkarmışlar.

doktorların anlaması gereken şu: sezeryan bir doğum biçimi değildir. cerrahi bir operasyondur. çok özel durumlarda çok mecbur kalınırsa yapılmalı. ama artık normal doğum istersen şaşırıyorlar!

başbakanın konuya bodoslama dalması iyi olmadı. bırak sağlık bakanın konuşsun. doktorların konuşsun. şimdi insanlar sırf Tayyip dedi, diye tavır alıp karşı çıkıyorlar. bu konu siyaset malzemesi yapılamayacak kadar önemli bir konu.
meseleleri doğru şekilde ele almak da çok önemli.

tamam bızde bılıyoruz sezeryanın cerrahı mudahale oldugunu..normal dogumun en saglıklısı tabı .ama bırakında ınsanlar bebeklerını ne sekılde doguracagına kendılerı karar versın bunu yargılayıp ahkam kesmek kımsenın haddı degıl..

Allah nasip ederse hamile kalırsam doğumda sezeryandan başka bişey yapamam....benim kuzenimin dr.u normal doğum sağlıklı şu bu dedi kadının korkmasına rağmen normal doğurttu kadın ağrıdan ıkınamamış ve bebek doğum kanalında oksijensiz kalmış..şimdi %90 özürlü..peki kim çekiyo bunu anne başka hiiiiç kimse değil ne bakan ne dr ne başkası..yavrum daha küçük ama annesinin gözüne gram uyku girmiyo Allah yardım etsin çok fazla bakıma muhtaç bir çocuk..yazılmışsa sezeryanlada aksilik olur amenna ama kadın istemedi yapamam dedi..drun inadı sayesinde hem annenin hem çocuğun hayatı karardı..bırakında isteyen istediği şekilde doğumunu yapsın..çekecek olan kendisidir iki türlü ağrıyıda...insanların haklarına böyle afaki müdahele edilmemeli..

....................mesaj tekrarı boşa gitmesin hayırlı cumalar

Son düzenleme:

pardon da burda ahkam kesmiyoruz dediginizin aksine insanlar bebeklerinin kaderleriyle daha dogmadan oynuyorlar! sezeryan olursa 38 hafta oluyo ama belki Rabbim o bebegi 40 hafta yada 41 hafta yada 39 hafta dogmasini kaderine yazmistir! Ayrica normal dogum adi ustunde herseyin dogalligi varken ,,,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…