Hepimiz evde kalma süreci uzayınca bunaldik, bu sebeple ruh sağlığımızı korumanin öneminden de bahsettik gerek burda mesajlarimizda gerek cevremizle yaptığımız konuşmalarda.
Sizin veya temasta bulunduğunuz veya beraber yaşadığınız yakınlarınızın kronik bir hastalığınız yoksa ve/veya bağışıklık sisteminizde zayıflık yoksa fazla endişe ve panik yapmamaya çalışın. Bu sebepten marketten aldığınız her ürünü yıkama-dezenfekte etme işlemini ya hic ya da kendinizi yoracak duzeyde yapmamaya çalışın. Haberleri takip etmiyorum, uzmanlar ne diyor bilmiyorum ama bu dezenfekte işinin sonu yok gibi geliyor bana. Sanki bu salginla bir yan amaç olarak da ruh sağlığımız bozulsun diye uğraşılıyor. Çünkü kullandığımız paralar bile virüs barindiriyor olabilir, onlari temizleme islemi yapamayız-yapamiyoruz, marketten eve gelirken anahtar çıkarmak ici cantamizi açıyoruz, çantayı, fermuarı-dugmeyi, anahtari, kapıyı, ışık düğmesini, zil düğmesini, asansörü vs. temizlemek..... Elimizi cantaya atinca anahtardan baska elimizin değdiği diger esyalari da mi temizleyeceğiz, dışardayken kullandıkça telefonu mu temizleyeceğiz, cantanin sapını, posta kutusunu mu temizleyeceğiz? Bunun sonu yok gibi geliyor bana, o yüzden her şeyi yıkamayı, temizlemeyi çoktandır biraktim ben. Kafam almadi bir yerde çünkü, kafam durdu artık, dezenfektanin etkisi elbet gececek, elimin degdigi her nesneyi (ne bileyim saatimi, yüzüğümü, baş örtü ignelerimi) tek tek temizleyemem. Ruhumu yoruyor.
Kendimizi kaybetmemek icin ben biraz gevsettim bu konularda kendimi.
Sizler de kendinize dikkat edin; aklımız ve ruhumuz bize lazım, onların sağlığı da gayet önemli. Tikandiginiz yerde psikolojik yardim almayi ihmal etmeyin, bundan çekinmeyin ❤♥