Kendi çapında eğleniyor bizimle zaten. Çünkü en başından beri bizi eleştiriyor ve dalga geçiyor çok korktuğumuz için. Pandemin ilk başında ben ona kendimi anlatmaya çalıştım; eşimin ciğerleri kötü durumda ve bulaşırsa atlatamaz, Allah göstermesin ölür diye korktuğumu anlattım. "amaaan ölürse ölsün" dedi Ben bunu gerçekten dediğine inanmak istemiyorum. O zaman çok risk altında çalıştığı için kafayı yemiş olduğuna bağladım. Kendisi tuhaf bir savunma mekanizması içindeydi yani aşırı hafife alıyordu. Hatta bir keresinde "Covid diye bir şey yok hepsi uydurmasyon" demişti Şimdi gördü var mı yok mu? Hastalığının 3. günü müydü neydi nasıl olduğunu sormak için aradığımızda bir derneğin yemekli toplantısında olduğunu söyledi, biz şaşkınlıktan bir anda sus pus olduğumuzda telefonun diğer ucunda yemin ederim eğleniyordu sanki bu halimizle. Ya da bana öyle geliyor çünkü eşime ettiği o lafı affedemiyorum. Eğer Covid olduğu yalansa onu bilemiyeceğim ama diğer hepsi gerçek maalesef. Kayınalidem ikinci gün bizi aradı ve "gözümüz aydın ablanın testi negatif çıkmış, üşütmüş, sistit olmuş ateşi çıkmış" dedi Sonra biz aradığımızda "yok ben test yaptırmadım, annem telaşlanmasın diye öyle söyledim" dedi Bir doktor arkadaşının çalıştığı hastanede BT çektirmiş, ve doktor belirtilerine bakarak covid teşhisi koymuş, ilaç vermiş. "Test yaptırırsam benim çalışmam yasak olur, muayenehaneye gidemem onun için yaptırmadım" dedi. Bu arada her akşam konuşuyoruz, belirtilerini ballandıra ballandıra anlatıyor sonra da işe gittiğini anlatıyor vs. Bu arada belirtilerinin üçüncü gününde kızını göndermiş gerçekten kayınvalidemlerin yanına çünkü biz görüntülü aradığımızda kız oradaydı. Kayınvaldemlerin de hiçbir şeyden haberi yok. Yani zannetmiyorum bizimle eğlenmek için covid numarasına yatacağını, belirtilerin ilk günü, sesi epey kötü geliyordu telefonda "zangır zangır titriyorum ateşten, kızım da vebalı gibi kaçıyor benden evin içinde" demişti.