- 23 Ocak 2016
- 37.415
- 55.912
- 598
Balıkları görünce evdeki akvaryumumuz aklıma geldi keşke kaldırtmasaydım şimdi onu izlemek iyi gelirdi ne bilcem böyle hep evde oturacağımıTeşekkür ederim. Doğa çok güzel ama bu sene biraz sapıttı. Pandeminin başında tüm dünyada neredeyse her şey durunca, insanlar içeriye kapanınca doğa için de alışagelmemiş bir durum yaşandı. Bazı çiçekler hiç açmadı, bazıları erken açtı, bazıları geç, domatesler yok denecek kadar az. Börtü böcek ve sinek geçen senelere göre çok fazla, arı ve kelebek de fazla, ama şu anda armut ağacımızın üzerinde çiçek var mesela, bu mevsimde yeniden çiçeklenmeye başladı, güller hala yeni sürgün ve filiz veriyor. Ancak en garibime giden Hibiskus çiçeğimiz (Japon gülü). Geçen sene dikmiştik ve çiçek açmıştı 1. resimdeki gibiydi (1. resim internetten, yani ben çekmedim) bu sene ise aynı bitki bu sefer 2. resimdeki gibi çiçek açtı (bu resmi geçen gün çektim. Bu konuyu fotolarla doldurmayım diyorum ama çok ilginç, bilgisi olan varsa beni aydınlatsın) İnternette baktım ikisi de Hibiskus ama cinsleri farklı ve arada çok fark var nasıl 1. resimdeki gibi açan çiçek bu sene böyle açtı anlayamadım. Acaba bunadım mı diye eşime sordum "doğru" dedi "bizim diktiğimiz böyle değildi"
Denizi ben de çok severim ama bu sene çok az girdim, yaz başından beri bir kaç kere korka korka, zor bir patikadan inerek kimselerin olmadığı çok kayalıklı bir koya indim, orası çok dalga tuttuğu için de fazla giremedim. Bu su altı resimlerini geçen sene çekmiştim, senin için ve denizi özleyenler için gönderiyorum, ikinci resimde bir ahtapot var :)
Eki Görüntüle 2683140 Eki Görüntüle 2683141 Eki Görüntüle 2683144 Eki Görüntüle 2683145
Fotoğrafları çektiğin hangi şehir canım?