- 29 Aralık 2010
- 8.431
- 23.910
- 548
Gerçekten de eğer şehre veya semte göre değişmiyorsa çok organize çalışıyorlar sağlıkçılar kaymakamlık ve emniyet. Mesela test için de şehrin en büyük devlet hastanesine gittim korka korka şimdi kesin ana baba günüdür de sinir hastası olur çıkarım diye, iyi denk geldi sadece 4-5 kişilik bir sıra bekledim doktor da ikiletmeden testi yaptırdı. Önceki hafta tenhadır diye ilçeye gitmiştim ama oradaki doktor test yapmamıştı iyisin diye.Ne güzel böyle devletimiz ilgileniyorsa yasakların da geleceğini sanmıyorum bakanın sayfasında yasaklar gelmeli diye millet bas bas bağırıyor ama şuan iflas eden firmalar dolu bilmiyorum ekonomi hiç iyiye gitmiyor altın bir hafta da 10 TL artmış çeyrek olmuş 766 kendi önlemimizi kendimiz alıcaz sanırım devlet devlet diyoruz da nereye kadar kolay değil insanlar önlemini almıyor ki az önce TV de gördüm Murat Yıldırım ünlüyü görenler fotoğraf çektirmek için saldırıyor adam maskeli halde hayır diyemedi diğerlerinde bi tanesinde bile maske yok düğünlere gelince öyle 1 saat falan sürmüyor herkes bilsin öyle gitsin en yakınımda biri gitti 3.5 saat eğlendik dedi senin msjın altında da eklemek istediklerimi ekledim kusura bakma canım inşallah tez vakitte sağlığınıza kavuşursunuz![]()
Ekonomi konusunda da söylediklerine katılıyorum, gönül ister ki ekonomimiz daha güçlü olsun da daha sıkı tedbirleri yapabilelim fakat tüm hayatı aylarca durduracak bir ülke sanmıyorum ki olsun. Dünyada hiçbir ülke ekonomik açıdan tam bağımsız değil birbirleriyle ithalat-ihracat yapıyorlar domino taşı gibi bir ülkedeki bir sektör dursa öbürü etkilenir. Tabi daha zengin ülkeler ekonomik kriz anında sosyal yardım konusunda vatandaşı mağdur etmiyordur. İş dolayısıyla biliyorum ki üretim devam etmeli, mal ve hizmet üreten birimler durdurulamaz ancak dönüşümlü/vardiyalı/evden çalıştırılır. E haliyle bu da göze almak zorunda olduğumuz bir risk, en azından aldığımız mecburi risklerin zararını en aza indirgemek için sosyal lükslerimizden biraz feragat etsek, orada burada gezip durmasak, tatil ve düğün meraklısı olmasak, daha sorumlu insanlar olsak. Daha 10 gün önce bir yakınım 1000 kişiden fazla misafirle çocuğunu evlendirdi, şimdi ailece pozitifler ve ergenlikten yeni çıkmış çocukları bağışıklığı düşük olduğu için hastanede yatıyor.