- 14 Temmuz 2011
- 2.990
- 10.128
- 408
- 40
Çok güzel ifade etmisiniz mesela yasak var yapan dün aksamda düğün yapıyor haklısınız bunun için kurallara uyanlar malesef mağdur oluyor markete gidiyorsunuz maske çenede bir tanıdığım pozitif çıktı iş vereni bişey olmaz gel ise diyor neden test yaptiriyorsun diyor ise gitse kul hakkina girecek gitmese işinden olucak sokaklar hala maske takmayanlar dolu kendini bilen zaten kurallara uyar uymayanlara gerekli yaptırımı yapsın devlet düğünde yazsın cezasını dagitsin disaridakilerede öyle Allah akıl fikir versin diyecek bişey yok bu kış zor gecicek hepimiz içinAslında önlemlere uyulsa düğünler de olur düğün salonu sahipleri de mağdur olmaz illa ki düğün salonları başında kamu görevlisi mi olmalı kurallara uyulmadığında ceza yazmak için ama uyulmuyor salon sahipleri içeri belli bir sayı insan alsa ve istenen kurallara uydursalardı sonuç bu olmazdı şimdi ağlanıyorlar para kazanamıyoruz diye geçen çok yakınımdan biri düğün hiç de 1 saat sürmedi dedi 3.5 saat eğlendik dedi neyse ki onun gittiği salonda çok az kişi vardı ama ya diğer salonlar düğününe gitmediğim bir yakınımla tlfda konuştum dedi ki bana gayet herkes geldi düğüne kimse de Covid olmadı dedi şaşırdım kaldım düğün sahipleri de herkese davetiye veriyor verme kardeşim sayı neyse onu ver kimseyi riske atma herkes kurallara uysa böyle olmazdı sonuç şuanda düğün salonu sahiplerine de hak veriyorum ne diyim onlar da yatırımını o sektöre yapmış baktığı bir ailesi var gençler de evlenenler de düğün yapmak istiyor onlar da haklı ama kurallara uyularak herkes organize olsaydı böyle olmazdı kardeşim ille de devlet ille de devlet düğün salonu olanlar içeri kapasitesinin belli bir oranını alsaydı böyle olur muydu ben tatile gittim 5 yıldızlı bir otel oldukça da büyük bir otel sadece 200 aile konaklıyordu yemek açık büfe ama kendin almıyorsun görevliler veriyor masalar arası oldukça açık bir şekildeydi yemeğe gelen insan sayısı da örneğin ilk 3 kat saat 7 ile 8 arası diğer 3 kat 8 ile 9 arasıydı profesyonelce davransaydı herkes durum bu hal almazdı