bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Covid ilaci kullananlar.Gundee kaç tane kullanıyorsunuz acaba ??
Arkadaşıma ve bir yakınına farklı ilaçlar vermişler ve onların günde 2tane.Benim ilk günde 8tane sabah ,8tane akşam bu neye göre?
Benimki neden bu kadar fazla??
Günde iki tane olan sıtma ilacı (hidroksiklorokin), ilk gün sabah akşam 8'er sonraki günler 3'er içeceğiniz ilaç antiviral (favipiravir). Farklı ilaçlar yani ikisi, sebebini bilmiyorum ama verdikleri ilaçlar her yerde aynı değil. Çevremde kimine sadece sıtma ilacı verdiler kimine ikisini birden. Bana da ikisini birden verdiler.

sizin raporlar e nabız da ne diye geçiyor. bana aile hekimi şüpheli hastalık tanı kodu ile ıstırahat raporu vermişti, bende testim negatif olmasına rağmen karantinaya alındım 14 gün. ilk günler izinli idim kalanı için rapor yazdırdıydım bir güzel kesmişler valla 8 güne 104 tl kesilmiş. şu da var maaş arttıkça kesinti de artıyor :KK66:
Bana da şüpheli hastalık demişler, cüzzamlı gibi :D

Günde iki tane olan sıtma ilacı (hidroksiklorokin), ilk gün sabah akşam 8'er sonraki günler 3'er içeceğiniz ilaç antiviral (favipiravir). Farklı ilaçlar yani ikisi, sebebini bilmiyorum ama verdikleri ilaçlar her yerde aynı değil. Çevremde kimine sadece sıtma ilacı verdiler kimine ikisini birden. Bana da ikisini birden verdiler.
Yani benim anlayamadığım ilaçlar farklı olabilir fakat hangi insan oğlunun bünyesi kaldırır bunu sabah,akşam günde 8tane 😟İlacımın adı favimol 200mg.
Yan etkileri geçtim akut böbrek yetmezliği bile yapabilir bu kadar ilaç.Bu favimol sıtma ilacımı yoksa antiviral mi?

Benim 6 gün önce bitti ama ben (belki hala bulaşıcıyımdır diye) bir hafta daha uzattım karantinayı. Normalde evet çıkabilirsiniz 15. gün, konyada maalesef tekrar test yapmıyorlar. Özel hastanelerde de parasını vereyim yaptırayım durumu pek yok gibi, muayene ediyorlar doktor uygun görürse test yapıyorlar bildiğim kadarıyla, aradığımda böyle söylemişlerdi en azından.

Negatife dönüp dönmediğinizi bilemez kimse ama ben karantina bittikten 3 gün sonra önce test yaparlar ümidiyle beyhekim hastanesine gittim (hatta çok sıra vardı iki kez gittim), pozitif çıktığım testi de zor yaptırdığımı, yaptırana kadar kendimi izole etmek için yıllık izin kullandığımı, şimdi de yine karantinayı izinlerimi kullanarak uzattığım için artık iznimin kalmadığını izah ederek test yapmalarını rica ettim. Öncesinde de aile hekimine, il sağlık müdürlüğüne müracaat etmiştim herkes birbirine yönlendirmişti :KK43: Yine de yapmadılar testi onun yerine 3 gün rapor yazdılar aile hekimi aracılığıyla. Test için gittiğim doktor orada "test yapamayız ama bulaşıcı olduğunuzdan korkmayın, 10 gün sonra pozitif olsanız bile bulaşıcılığınız kalmaz sizin 17 gün olmuş bişey kalmamıştır, yine de aile hekimliğine gidin 10 günlük rapor versinler size" demişti. Zaten bir hafta extra uzatmanın yeterli olduğunu düşünmüştüm 10 gün rapor almak doğru gelmedi, haftayı bitirecek şekilde 3 gün talep ettim. Böyle yani, uzattım biraz ama anlatmak istediğim konya'da ortalık ana baba günü şu anda herkes topu birbirine atıyor (aile hekimi de niye rapor için bize yönlendiriyorlar kendileri yazsın diye söylendi mesela, bize söyleneni yapıyorum sadece dedim siz de haklısınız vatandaş arada kalıyor dedi), testi büyük ihtimalle yaptıramazsınız o nedenle o kargaşaya boşuna girmenizi tavsiye etmem, zaten uzunca sıra beklemeniz lazım. Kendinizi iyi hissediyorsanız ve muhakkak çıkmanız gerekiyorsa 14. gün bitince kişisel önlemlerinizi alarak çıkabilirsiniz sistemden düşüyorsunuz çünkü.
Teşekkür ederim açıklamalarınız icin.
Ben çifte vatandasim. Almanya da yaşıyorum. Testi de almanya istiyor diye yaptırdım. Test yaptiriken hic sıra beklemedik. Sanırım ramada otelin karşısı bir poliklinikti.
Şimdi uçağa binmem icin tekrar yaptırmam lazim. Ama bebegimle oralara nasil gidecegim kim götürecek bilmiyorum.
Bir de negatif çıkacak mi ???
O yüzden yurt tan çıkmanın başka yollarını aramam lazim. Hollanda veya isviçre test olmadan kabul ediyor sanirim. Ama önce karantina yi bitirmem lazim sağlıkla sıhhatle insalllah.
Hep beraber atlatırız bu pis virüsü insalllah

Teşekkür ederim açıklamalarınız icin.
Ben çifte vatandasim. Almanya da yaşıyorum. Testi de almanya istiyor diye yaptırdım. Test yaptiriken hic sıra beklemedik. Sanırım ramada otelin karşısı bir poliklinikti.
Şimdi uçağa binmem icin tekrar yaptırmam lazim. Ama bebegimle oralara nasil gidecegim kim götürecek bilmiyorum.
Bir de negatif çıkacak mi ???
O yüzden yurt tan çıkmanın başka yollarını aramam lazim. Hollanda veya isviçre test olmadan kabul ediyor sanirim. Ama önce karantina yi bitirmem lazim sağlıkla sıhhatle insalllah.
Hep beraber atlatırız bu pis virüsü insalllah
Size belki yaparlar test çünkü yurt dışına çıkacaksınız bir nevi zorunlu, bunu ifade ederseniz evraklarınızı da götürürseniz yaparlar muhtemelen.

Gün içinde çok kalabalık oluyor, akşamüstü giderseniz daha sakin oluyor. Geçmiş olsun.

Akciğere inenlere farkli akciğerde bulgu olmayanlara farklı

Hastaneye gitmeye korkuyorum sadece boğaz ağrısı ve ishal covite kanıt mıdır?
Kendimi yoklayıp duruyorum ama anlayamıyorum

Yani benim anlayamadığım ilaçlar farklı olabilir fakat hangi insan oğlunun bünyesi kaldırır bunu sabah,akşam günde 8tane 😟İlacımın adı favimol 200mg.
Yan etkileri geçtim akut böbrek yetmezliği bile yapabilir bu kadar ilaç.Bu favimol sıtma ilacımı yoksa antiviral mi?
Şimdiye kadar özene bezene baktığım aslanlar gibi bedenim bir kutu ilaçtan herhalde çökmez diyerek içtim ben :)) Antiviral o ilaç. Sonuçta bu hastalığın ilacı yok tıp dünyası da napsın deneysel tedaviler uyguluyor üstümüzde. Araştırmalara merakım vardır, pubmedde (amerikan ulusal tıp kütüphanesi) favipiravirin covidde tedavisi süresini kısalttığına dair bir araştırma var, 1600 mg uyguluyorlar o araştırmada yani 8 tablet. Çin uygulamış araştırmayı belki de ona istinaden 8 tabletle başlatıyorlar.

Merhaba. 5 gundur grip gibiydim. Cok hafif Burun tikanikligii bas agrisi hafif oksurugum vardi ama oksuruk 2 gundur cogaldi. Afedersiniz sorun su olacak coronada da oksurunce balgam cikaran var mi suphelenmeli miyim. Acikcasi üsüttügumu dusunuyorum sicak-soguk ortam degisimi oldu. Umarim aydinlatan olur.

Merhaba. 5 gundur grip gibiydim. Cok hafif Burun tikanikligii bas agrisi hafif oksurugum vardi ama oksuruk 2 gundur cogaldi. Afedersiniz sorun su olacak coronada da oksurunce balgam cikaran var mi suphelenmeli miyim. Acikcasi üsüttügumu dusunuyorum sicak-soguk ortam degisimi oldu. Umarim aydinlatan olur.
Bende kendimi grip yada nezle oldum saniyordum.Burun tıkanıklığı,koku alamama ve akabinde hapşırma ile başladı.Oncesinde de şiddetli kuyruk sokumu agrisi vardı.Halada var.Bugün pozitif olduğumu öğrendim lütfen ihmal etmeyin.

O kadar saçma olayın içindeyim ki anlatamam size.
1. HES kodum var karantina süremi öğrenmek istiyorum bunu nasıl yapabilirim.
2. Sağlık bakanlığı personeli, aile hekimim karantinamın 14 gün olduğunu söyledi , ilaç getirenler 10 gün dedi. Arayan kişilere de soruyorum 14 diyorlar. Ama gelin görün ki koronayı ve karantina süresini atlatan patronum 11. Gün beni işe çağırıyor çünkü onlara ve diğer çalışanlara 10 gün denilmiş ve bunu HES kodu ile sorguluyorlar.
3. Karantina süresi ne zaman başlar test yaptırdığımız gün mü sonuç çıkan gün mü? Bunları zaten aile hekimime sorucam ama yinede bilen varsa yardım etsin lütfen. Bende meraklı değilim evde kalmaya 😞

Müjde kamu çalışanlarının maaşından karantina süresinde almış oldukları rapordan dolayı kesinti yapılıyor. Normalde senede 7 günü aşan raporlar için yan hizmet ve özel hizmet tutarları %25 eksik hesaplanarak maaştan kesinti yapılıyor ama bu raporlar mücbir nedenden alınıyor, kesinti yapılmaması lazım. Maaşımdan günlük 13 tl kesilmiş ;(((
Bu ülkenin pek çok vatandaşı günlük çalışıp yaşarken 13 tl den bahsetmeniz pek yakışık almamış..

Back
X