Benim 6 gün önce bitti ama ben (belki hala bulaşıcıyımdır diye) bir hafta daha uzattım karantinayı. Normalde evet çıkabilirsiniz 15. gün, konyada maalesef tekrar test yapmıyorlar. Özel hastanelerde de parasını vereyim yaptırayım durumu pek yok gibi, muayene ediyorlar doktor uygun görürse test yapıyorlar bildiğim kadarıyla, aradığımda böyle söylemişlerdi en azından.
Negatife dönüp dönmediğinizi bilemez kimse ama ben karantina bittikten 3 gün sonra önce test yaparlar ümidiyle beyhekim hastanesine gittim (hatta çok sıra vardı iki kez gittim), pozitif çıktığım testi de zor yaptırdığımı, yaptırana kadar kendimi izole etmek için yıllık izin kullandığımı, şimdi de yine karantinayı izinlerimi kullanarak uzattığım için artık iznimin kalmadığını izah ederek test yapmalarını rica ettim. Öncesinde de aile hekimine, il sağlık müdürlüğüne müracaat etmiştim herkes birbirine yönlendirmişti

Yine de yapmadılar testi onun yerine 3 gün rapor yazdılar aile hekimi aracılığıyla. Test için gittiğim doktor orada "test yapamayız ama bulaşıcı olduğunuzdan korkmayın, 10 gün sonra pozitif olsanız bile bulaşıcılığınız kalmaz sizin 17 gün olmuş bişey kalmamıştır, yine de aile hekimliğine gidin 10 günlük rapor versinler size" demişti. Zaten bir hafta extra uzatmanın yeterli olduğunu düşünmüştüm 10 gün rapor almak doğru gelmedi, haftayı bitirecek şekilde 3 gün talep ettim. Böyle yani, uzattım biraz ama anlatmak istediğim konya'da ortalık ana baba günü şu anda herkes topu birbirine atıyor (aile hekimi de niye rapor için bize yönlendiriyorlar kendileri yazsın diye söylendi mesela, bize söyleneni yapıyorum sadece dedim siz de haklısınız vatandaş arada kalıyor dedi), testi büyük ihtimalle yaptıramazsınız o nedenle o kargaşaya boşuna girmenizi tavsiye etmem, zaten uzunca sıra beklemeniz lazım. Kendinizi iyi hissediyorsanız ve muhakkak çıkmanız gerekiyorsa 14. gün bitince kişisel önlemlerinizi alarak çıkabilirsiniz sistemden düşüyorsunuz çünkü.