bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Forumda mümkün olduğunca ılımlı yorumlar yapmaya çalışıyorum ama bu başlık beni delirtti 🤣 az önce adliyedeydim duruşma sırası bekliyorum yemin ederim bu başlığı okurken az daha duruşmayı kaçırıyordum mübaşir size seslendik kaç defa neden duymadınız dava düşecekti diyor 😂

aşı da önemli bi dava :) öyle bakalım

Ben aşının ilk gecesi alerji burun spreyimi sıktım.. Sabah mide hapı, bulantı hapı, ağrı kesici içtim. 2. Gün bulantı hapı, ve 2 alerji hapı ile burun spreyimi kullandım. Doktora sordum alerji haplarını içebilirsin demişti.

ben de alerji olmadığından bilemedim şimdi. sonuçta alerji için o ilacı almaktan başka çare yok.
doktorunuz tamam dediyse sorun yoktur. bana 1 parol için eğer dayanamayacak kadar ağrı yada düşmeyen ateş olursa acile gel dediler.

Bir de bu kadar istatistik sorgulayan insanlara sorsan her gün işlenmiş karbonhidrat ve şekerli gıdalar tüketiyorlardır. Avrupada en yüksek obezite ve diyabet oranına sahip ülkeyiz. Besinlerimizin %90’ı şeker ve işlenmiş karbonhidrat. Halkımız sanki sağlığına çok önem verem bir halkmış gibi aşı sağlığımı bozacak tribine giriyor 🤷🏻‍♀️

1 senede 4 milyon insanı öldüren virüse güvenip 6 ayda 1000 kişinin bile ölümüne sebep olmamış ilaçtan kaçıyoruz.
çok akıllı mantıklı bir milletiz

Yanlis anlamayin meraktan soracagim
Alerji ilaclari bagisiklik sistemini baskilamiyormu yada ates dusurucu almadim kendi dustu ztn, antikor olusumu surecini etkilemesin diye acaba hangi dusunce sistemi dogru
Kortizon baskılıyor sanırım diğerlerini ibilmiyoyorum.İyimisin?

Kızlar aşı tartışmasından sıkıldık valla.Siz şu uçağa bakın.Hadi binelim hqdefault.webp

Ben aşının ilk gecesi alerji burun spreyimi sıktım.. Sabah mide hapı, bulantı hapı, ağrı kesici içtim. 2. Gün bulantı hapı, ve 2 alerji hapı ile burun spreyimi kullandım. Doktora sordum alerji haplarını içebilirsin demişti.
Neye alerjin var ilaç alerjisi mi? Bende de alerjik rinit var herhangi bir ilaç kullanmadım aşıdan önce veya sonra

Son düzenleme:
Bizim okulda bir öğretmen WhatsApp durumunda sürekli aşı karşıtı, aşı ile ilgili korku salan paylaşımlar yayınlıyor. Ama ne paylaşımlar! Baktıkça benim bile için ürperiyor. Ki düşünün bu bir öğretmen. Durumunu yüzlerce veli, öğrenci okuyor.

Aşı karşıtı olmaya gerek yok. Allah rahmet eylesin vefat etmiştir bir kişi aşıdan sonra. Istatistiklere bakmak lazım istatistiklerde ciddi düşüş var. Tabi istatistikler içerisinde sayı olarak yer alan tek bir kişinin bile ölmesi acı ama neticede aşının genel olarak etkinliği görülüyor, risk oranı açısından. Uzun vadeli yan etkileri midir tartışılan? Herkes araştırmasını yapar kararını verir. Benim görüşüm 10 sene sonra olup olmayacağı belli olmayan olası bir yan etki riskine karşılık şimdi Covid olma riski benim için daha gerçekçi ve korkutucu. İleride yan etkisi olursa çaresine de o vakit bakarım. Bu sadece benim düşüncem. Aşılar arasında da araştırma yaptım ve misal x, y, z aşıları içerisinde Y aşısını olmak istemem dedim. Eğer devlet bana Y aşısından başka aşı olma imkanı sunmuyorsa yaptırmamaya karar verebilirim. O durumda otobüse binemiyorsam, uçağı binemiyorsam ve devlet dairesine giremiyorsam o kısıtlamalara da uyarım çünkü toplum sağlığı söz konusu. Çok şükür ki istediğim aşının ilk dozunu olabildim, inşallah ikinci dozu da olurum.
Aşidan sonra 1 milyon da 2 kişi olmüş müş diydun mu 🤦🏼‍♀️
Ama bunu derken seni kanser yapma ihtimali kesinlesmiş sigarayı tüttüre tüttüre konuşiyorlar o kadar komikler ki 🤣🤣

Bizim okulda bir öğretmen WhatsApp durumunda sürekli aşı karşıtı, aşı ile ilgili korku salan paylaşımlar yayınlıyor. Ama ne paylaşımlar! Baktıkça benim bile için ürperiyor. Ki düşünün bu bir öğretmen. Durumunu yüzlerce veli, öğrenci okuyor.
Şikayet edin bimere cimere

Tüp bebek saçma zaten, Allah isteyene veriyor niye insanlar tüp bebeği tercih ediyorlar belli değil. Korunmasız seks yaparsan bebek olur yani millet neye para harcayacağını şaşırmış. ZATEN BEBEĞİN İÇİNDE NE OLDUĞUNU DA BİLMİYORUZ. ÜSTELİK İÇİMİZDE BÜYÜTÜYORUZ DÜŞÜNEBİLİYOR MUSUN?
Devlet bunların da istatistiğini açıklasın. Sebepsiz infertilite çok yaygın mesela. Bilim açıklayamıyor mu bilim bu kadar aciz mi? Hele genetik tarama vs yapılıp koyulan embriyolar olduğunu duymuştum, tövbe bismillah gerçekten İÇİNDE NE OLDUĞU BELLİ DEĞİL :/

arkadaşlar belirtmeme gerek yok belki ama ironi olduğunu yazmak isterim. Gerçek düşüncelerim asla olamaz.

Bu aşı karşıtlarının gerçekten sanki çok anlıyor gibi tıp bilgisi, istatistik sorup durmasından yoruldum. İçinde ne olduğunu bilmiyormuş, sanki covid virüsü içeriğini biliyorlar. Aşı başlığında olmayın kendi başlığınızı açın vallahi yoruldum zırva okumaktan ya.
Biraz once annemle konuşuyoruz kendi okumamiş etmemiş tabirle cahil kalmış diyelim ki burdakileri gordükce şükrediyorum 2 kelimeyi bir araya getiremeyenler 50 yıldır bu işi yapan kendini buna adamıs insanlara inanmiyor twittera inaniyor annem dr a da gotmesinler niye gidiyorlar diyor 🤣 haqlı me diyim 🤣

İşin doğrusu bence tartışmayalım da, yani ben niye başkasına doğruyu anlatayım ki, gerçekten bana ne yani. Üzüldüğüm şey sadece bunlardan etkilenen insanlar. Başkasının sağlığının hakkına girmek bu kadar kolay.
Bu kadar içerik istatistik sorgulayan, her şeyi bilen de aşıyı kendisi üretsin. Dünyada 1,5 seneden fazladır, ülkemizde 15 aydan fazladır var bu illet. Anca bık bık yapıyoruz.
Şimdi kimse kalkıp bana aşıyı niye üreteyim demesin, millete karşıtlık yaparken her şeyi biliyoruz maşallah zehir gibiyiz. Yapmaya gelince bir mikroskop bir önlük eksik de kalan her şey tam gibi davranıyoruz.

Aşı bende sinir mi yaptı ne oldu ya :KK70: YAN ETKİİİİİEEEE
Kiz bende de yaptı clup moduna soktu beni akşamına evde kulakliklarla dıptıs dıptıs gezdim 🤣

Buna kimsenin diyecek bir sözü olamaz.
Saygı duyarım, duymak zorundayım.

Bununla birlikte aşı karşıtı fikirlerini her fırsatta empoze etmeye çalışanlara ve insanların aklını karıştıranlara
‘Salın bizi gözünüzü seveyim, az ilerde konuşun’ demek istiyorum.
Engin fikirlerini kendilerine saklasınlar.
Bizi bilinçlendirmek için uğraşıp yorulmasınlar.
Herkesin kendine yetecek kadar aklı ve fikri var.
Kesinlikle katılıyorum.
Ben her görüşe saygılı olduğum için eşim inatla o anlattığınız kısım olduğu için inanın nefret ediyorum iki uc noktadan nefret ediyorum. Herkesi kendi hâline bırakın ya olan olur olmayan olmaz oyyy 🙂

Kesinlikle katılıyorum.
Ben her görüşe saygılı olduğum için eşim inatla o anlattığınız kısım olduğu için inanın nefret ediyorum iki uc noktadan nefret ediyorum. Herkesi kendi hâline bırakın ya olan olur olmayan olmaz oyyy 🙂
Muhittin bir gece ansızın gelip seni aşılayabilirim😅

Yanlis anlamayin meraktan soracagim
Alerji ilaclari bagisiklik sistemini baskilamiyormu yada ates dusurucu almadim kendi dustu ztn, antikor olusumu surecini etkilemesin diye acaba hangi dusunce sistemi dogru
2,5 ay boyunca alerji ilacı içmemem mümkün değil zaten. Sonuçta 1. Doz+2. Doz+20 gün 2,5 ay yapıyor bu süreçte antikor oluşumu tamamlanmış oluyor. Alerjik bi insanın bu kadar beklemesi çok zor. Normalde bende bekleyecektim ama uyku nefes kalitem 98den 80e düşünce içtim.

Back
X