Türkiye'de kürtaj 'gizlice' yasaklandı ,

bazı bayanların anlamadıgı sey, zaten kimse durduk yere aa hadi kürtaj olayım demez. kacımız cinselligi evlenmeden rahatca yasıyor? burası müslüman ülke. sanki bi kac kisi haric herkes gayrimüslim. Allah askına sıg düsünmeyin.... evlenmeden yapan cok nadir. ki yaparsa da kendi istegi. bırakın kendi inancı, kendi hürriyeti. baskası baskasıyla yatıp kalkınca benm namusuma dil gelmez efendim... sizin ahlaki görüsünzü dayatma seklinde sunmanız yanlıstır... hadi evlisiniz bebek istednz... esinizle büyük sorunlar oldu -Allah korusun- ama dünya halidir... o kisiden cocuk istemeyecek duruma geldnz... kürtaja olumlu bakmıyorum ... o da bir can... ama cahilce sevişmesin efendm yapmasın dogursun demek aynı ''tecavuze ugrayınca bebek neden ölsün anası gidip kendni öldürsün'' diyen dahi(!) lerin bakıs acısına girer... siz özgürlük verin, siz kendi ahlakınızı koruyun. baskalarının naptıgı sizi zerre ilgilendirmez.... ha bu arada sunu da demeden gecemicem... hani din diyoruz ya, Allah herseyle gel kul hakkı ile gelme demiş.. sizin bilmediginiz bir kisi hakkında yapmasaydı demeniz bile kul hakkına girebilir cunku ne sebep oldu hic fikrinz yok.... vesselam.. yargılayıcı düsman ve ayrımcı bir türkiye istemiyoruz...

İşte bu!! yorumsuz..

bence devlet iyice tırlatmaya başladı , kürtaj evet yasak değil deniliyor sözde ama onun bölümünü kaldırıyorlar ve doktorlar medula sisteminden giremiyor bu nedenlede işlem yapamıyorlar...ne kadar saçma insanın çocuğu ya sakat doğacaksa ömür boyu kim verecek bu hesabı...ya da tecavüz vakaları olduysa ...ben şuna karşıyım korunmasız olup sonrada çocuğu aldırmaya ve inanın onun 3. haftada yüzü oluşuyor nasıl kıyılır...o nedenle korunmak lazım..seks yapmak ve çocuk sahibi olabilmek için yeterli kriterlere sahip olunması gerekiyor sonra istediğini yap..işleri güçleriş kadınlar aslında kadınları tamamen kaldırıp erkeklere özgü bir devlet olsun beraber mutlu olurlar

Yok arkadasim durduk yere kurtaj olayim diyen cok emin ol....istenmeyen gebelik nasil olur diye dusunuyorum oluyomus kazalarla ok amenna ama bir insani silahla vurup oldurmekten ne farki var on haftadan sonra zaten ruhu ufleniyor bu yavrunun on haftadan onvlce yapacagini yaptir..on haftada da farket bi zahmet hamile kaldigini..

hersey bizim elimizde olmuyor maalesef, kac tane arkadasım d.k. hapı kullanırken, kondom kullanırken hamile kaldı. bazen önlem alsan da olmuyor. önlemini alsaydın demekle iş bitmiyor..

genel olarak kendi düsünceleriniz ve nasıl yasamak istiyorsanız hayatnızda da bireysel olarak oyle karar verirsiniz ancak baskalarının da sizinle anı kurallara uyma zorunlulugu yok. yine de anladıgım kadarıyla istenmeyen gebeliklerde 10hafta oncesini kabul ediyorsunuz...

10haftaya kadar devlet hastanelerinde kurtajın ucretlendirilmesi icin ne dusunuyorsunuz?
ve eger rahme dustuyse bundan geri dönüş yok deseniz dahi korunma yontemleri mesela spiralin yine ucretlendirilmesi icin gorusleriniz neler merak ettim.

zaten sorun 10 hafta öncesinde olusan gebeligin parasını devletn ödememeye baslaması... yoksa kalbi atan canlıyı hadi aldırayım diyen olmaz... ben duymadım acıkcası dizi filmler dısında

Konu çocuk aldırmak günahmı sevapmı konusu değil.. neyin kafasındasınız siz...
ne demek bakamayacağın çocuğu rahmine sokma... nasıl bir tabir bu.. kadınlar hamamındamı sandın kendini..

Tedbirini al tevekkulu Allah a birak o ol dediyse muhakkak olur....bu kadar onlemede oluyosa yapacak bir sey yok ben aldirmasinlar demiyorum sakatti gelismemistir annenin sagligi tehlikededir alinsin istenmemistir on haftadan once aldirsin ama sonrasi icin benim gozumde cinayetten farksizdir cunku ruhu var artik onun....ama bu ulkede bes dklik keyfin ardindan kuttaja gelen cooook insan var bana yok demeyin...bu saydigim sistemin disinda yasaklanmali kesinlikle saglik bakanligi prezervatif dagitiyo al onu saglik ocaklari spiral takiyo oralara git devlet bu hakki vermis yok deniyosa da bir kac gun iliskiye girme bi zahmet bekle gelsin isini hallet oyle yap...

10 hafta sonrasına keyfi ise buna herkes karşı.. ama 10 hafta öncesinde aldırmayada yasak konuyorsa durup düşünürüm.. ne oluyor diye
Ayrıca sağlık bakanlığı prezervatif dağıtmıyor... sağlık ocaklarıda sprail takmıyor.. o öncedendi. neyden önceydi onu söylememe gerek yok.

Kurtaja gelene kadar bir cok birimi ucretlendirdiler zaten o da hukumetin ayibi 30 martta insallah sandikta cevabi verilir diyorum...bu arada hamamdami oldugumu soran arkadas evet benim uslubumde bu hamamdayim sakincasi mi var bende kendi fikirlwrimi yazmakta ozgurum ciekinlesmenin manasi yok ne dusunuyosanyazarsin farkli fikirdeki insanlara direrrigimi soylemenizden ffarksiz bu tabiriniz...

canım beniiim konuyu yanlıs okumussun........... zaten kimse ayy 10 haftadan sonra illa aldırcam demiyooo.... 10 haftadan önce olan gebelklerde ücret alnıyor dio..... bebegi 10 haftadan sonra normaldede aldıran zaten pek yoook.. koca türkiyede yüzde 5lik bir dilim ancak aldırıyordur sonrasında... konu tamamen farklı... bizde müslümanız merak etme yanii cani degilz

Evet bende sonradan farkettim ama salsiri aniden basladi yapacak bir sey yok ne demek istedigimi anlayanlara tesekkurler:))on haftadan oncesine mutabikiz kizlar ucretlendirme olayinida az kaldi on yedi gun sonra topluca hesaplasiriz helallesiriz olur biter diye umit ediyorum

ben devletten baska hastaneye gtmedm bende bilmeden hamile kldım mesela napim aldırimmi bu bi nebzede katillik devltte bunun önüne geçmk için yasak koydu çokta yerinde

Bu konu yine savaşa döner, kapanır, bir çoğumuz banlanırız =))
Eskiden spiral,kondom sağlık ocaklarında karşılanıyordu,şimdi yok
10 haftaya gelmeden isteğe bağlı kürtaj yapılabiliyordu , şimdi yok
Tecavüz mağdurları bile kasıtlı 10 haftayı geçiriliyor, savcılar kürtaj izni vermiyor
Sebep belli, kadının cinsel organından başka fikri ve zikri olmayan çarpık zihniyet
Kadın vücudundan başka uğraşacak bir işleri yok, o kadar çapsız, o kadar imansızlar
Gazetelerde okuyoruz, doğuran tecavüz mağdurlarını, çocuklarını yurtlara bırakıp gidiyorlar
Zorla doğsun diyen devlet nasıl büyütecek çok merak ediyorum, çocuk yurtlarında yaşananlar malum
Doğurun evet bakamayacağınız, sokaklara terk edeceğiniz milyonlar doğurun
Git gide fakirleşip, köleleşin maksat bu
Susmalıyım artık susmalıyım....

Son düzenleme:
her insan aynı dine mensupmuş gibi yazmanın sonu hic gelmeyecek...

her seyin çözümünü de sandıkta aramayın, benim sectigim belediye baskanı mı, muhtar mı yapacak kurtajı yahu? biraz düsünerek yazın lutfen.

bir cok kadının takip ettigi bolum bu oldugu icin bilgilendirmek amaclı ve belki yasadıkları sıkıntılar varsa bunları paylasmaları icin açılmıs konu.

bunun haricinde siyasi gorus bildirmek istiyorsanız siyaset bölümünde de aynı konu acıldı orada yazın goruslerinizi. hatta varsa toptan yasaklanmalı vb dusunceleriniz buyrun orada konusalım...

hiç kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez. Geçen yıl bir haber vardı. KAdın tecavüz sonrası hamile kalmış ve davadan dolayı kürtaj olması yasakmış yasal sınırı da geçmiş sanırım 5 aylık falandı yanlış hatırlamıyorsam okuyanlar bilir. kadın diyor: kesinlikle ben bu çocuğu istemiyorum, doğsa da bakmam, almam..bunun gibi olaylar olabilir tabi.
ama tecavüz vakalarında kürtaja izin veriliyor sanırım.
bunun dışında korunmayı bilmeden cinsellik yaşamaya çalışanlar için elbette desteklemiyoruz kürtajı.

Yanlışmı düşünüyorum bilemiyorum ama Benim anladığım şu şekilde
10 haftaya kadar kürtaj yasak değil (bu eskiden beri böyle şimdi olan bir uygulama değil)
10 haftadan önce olan kürtajın parasınıda devlet ödemeyecek..E zaten zorunlu haller dışında (yani bebek yada annenin sağlığı yada tecavuz durumları )olan kürtaj anne yada bananın tercihi olmuyormu ,yani bir hastalık değil....zorunlu bir sağlık hizmeti değil... Devlet bunu neden ödesinki senin keyfi tercihini.. Bilemiyorum tamam 10 haftaya kadar yasaklanmayı doğru bulmuyorum ama ben kürtaj olcam onuda devlet ödesin artık bi zahmet demezdim herhalde ..Allah o günleri göstermesin inşallahda

bu doğru yani sağlık sorunsalı vb durumlarda devlet karşılar ama bir nedeni olmadıkça keyfi durumlarda karışmaz. dünyanın hiç bir yerinde yok böyle bir şey zaten. Öyle olsa devlet hastanelerinin kadın doğum servisi dolar taşar..

Dr. Bernard N. Natonson kürtaj filminin yapılma safhalarını hassas aletler ve ultrasonla çekti. Film çekildikten sonra, kürtajı yapan doktora ve kadına izlettirildi. Doktor filmi izledikten sonra bir daha kürtaj yap(a)madı. Feminist kadın ise bir daha kürtajı hiç savunmadı. Her iki oyuncuyu bu hale getiren ise filmdeki çıplak gerçeklikti. Filmde ilk önce bebeğin ana rahminde rahatça hareket edebildiği görülürken, kürtajı yapan doktorun rahme müdahale etmesi sırasında çocuğun bir an irkildiği ve korktuğu görülüyor. Anne karnındaki cenine müdahale devam ederken, çocuğun müdahalenin aksi istikametine, rahmin diğer tarafına doğru kaçmaya çalıştığı gözleniyor. Bebeğin kalp atışları 140’tan 200’e çıkıyor. Kürtaj yapan kişinin çocuğa müdahale ettiği sırada çocuğun dehşetle ağzını açtığını görüyor. Sonra kürtaj yapan el ona doğru uzanıyor, çocuğun ağzı öylesine açılıyor ki, çığlık atışını filmde görebiliyorsunuz. Cenine uzanan alet ilk önce çocuğun kafasını gövdesinden koparırken, bebekten geriye birkaç doku artığı kalıyor.

Olaya birde burdan bakalim istedim.ha doğmuş bebegi katletmisiz ha karnimizdakini.allahim kimseyi bu kürtaj a mecbur birakmasin (tecavüz vs.)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…