• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

türkiyede neden 35 yaşından sonra iş bulmak çok zor?

fortunefavorsthebold

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2019
49
90
3
40
arkadaşlar ben işim gereği yurtdışında bulunuyorum sık sık .avrupada özgeçmişe yaş din ırk vs yazılmıyor işveren sorunca ayrımcılıga girer discrimination denir, ve işveren yaşını sorduğu için ceza alır.:bicak: bizim ülkede hemen özgeçmişe yaş yazılıyor patronların ilk baktığı yaş. :KK1:hostes olmak istedi kuzenim 30 yaşında yaşlı ! diye almadılar. avrupadaki havayollarına bakın 60 yaşında hostes veya kasiyer var . devlette bile çalışamıyorsun 35 ten sonra bu ulkede .. benim bir avrupa ülkesinde oturumum var kendi ülkemde yapamam fakat o ülkede 33 yaşındayım ister polis olurum ister kamuda memur . 40 yaşındaysam da yine farketmez. bu yaş takıntısı nedir bizim ülkemizde ben anlamadım . anlayan varmı _? insanları neden defolu mal gibi görüyorlar 35 ten sonra? sizinde bu konuyla ilgili deneyimleriniz varmı ?

bu ulkede hangi yas icin is bulmak kolay ki

okumazsin vasifsiz derler
okursun tecrüben yok der az maasa mecbur etmeye çalışırlar
başarılıysan daha iyi is bulunca cikar bu diye almazlar
kadinsam evlenir isi birakir, cocuk yapar izne ayrilir, çocuğun varsa hastalanir izin ister diye almak istemezler
erkeksen hemen askerlik sorarlar
yasin ilerler neden is gecmisiniz zayif vs vs derler

istisnalar elbette vardir ama yurdumda kim hangi yasta kolay is bulabiliyo ki

iyide sadece türkiyede böyle bu. neden bizim insanlar böyle artniyetli mi desem artık ne desem? avrupalılar böyle düşünmüyor

bizde genc nufus fazla:bicak:

kendilerinde yasa gore secme hakki goruyollar zaar

Ulkemiz yaşa dayalı nufus miktarı anlamında cok genc bir ülke. Nufusumuzun yüzde 60ini 18-40 yas aralığı olusturuyor. Uydurma degil gerçek yuzde. Bahsettiginiz Avrupa ulkelerinde ise bu yuzde 45+ üzerinde seyrediyor. Bundan dolayı çalışma yaşamında ulkemizde genç yaşlar tercih ediliyor. İşveren değilim ancak olsaydım ben de genclerle calismak isterdim. Yanlis anlasilmasin lütfen, ben de 30lu yaslarimdayim.

1) genç nüfus fazla
2) bazı işler de personele yatırım yapılır. Hosteslik bunlardan biri. Neden daha uzun vadeli çalışabilen kişi seçilmesin?
3) bazi işlerde fiziksel yeterlilik önemlidir. Eger 40 yaşında polis okuluna girebilecek yeterlilikte fiziksel kapasitenin varsa sanslisiniz-
4) ülkede işsizlik zaten fazla. 30-40 yaş civarındaki kişiyj maaş olarak tatmin etmek daha zordur. Onun yerine daha az tecrübeli birini daha az maaşa çalıştırabilir is veren. Vs vs...

TR de hersey bir Saçma.
35 dem sonra yaslı diye almıyorlar. Emekli maaşı düşük ee ne yapsın insan emekli olunca zaten hiç işe giremiyor.
En düşük emekli olma yası 55-60 ama işveren 35 den Sonrasını işe almıyor. Adam nasıl prim yapacakta 35 den sonra 20 sene daha emekli olacak orası muamma.
20 yaşındakini de tecrübesiz diye almıyor , alsa düşük Ücret veriyor vs vs çok şey var da söylenecek. Kelimelerle ancak bu kadar söyleyebiliyorum.

Eğer sıfırdan başlanacak bir pozisyon için 35+ biri işe başvuruyorsa ben de almak istemem. Genç birinin enerjisi gibi mümkün değil olmuyor. Üstelik genç birini yetiştirdiğinizde daha uzun süre yaptığı işten faylanmış oluyorsunuz. Genç nüfus da bu kadar fazlayken herkes genç tercih eder. (36 yaşındayım)

Back
X