aynen katılıyorum . maalsef bizde adam kayırma var . bazılarında alttakini ezme isteği ve bundan zevk var. sosyal devletiz diyen avrupaya gtsin . bekar bir anneysen sana çocuk sayınca odası olan bedava ev ve maaş veriliyor. burda çocugunla babanın nevine gidersin tabi kabul ederse. devlet seni her türlü kursa hatta okula gönderir meslek kazanman için bu sırada çatır çatır benefitini yani maaşını verir . yurtdışınya türkiye arasında fark yok diyenler sadece 1 haftalığına tatil amaçlı yurtdışına çıkanlar bence bilmiyorlar. haa bunun tabii ülkelerin maddi gücü ile de alakası var. mesela türkiyenin her kadına ve çocuğuna bedava ev verecek geliri imkanı yok .milli gelir gayrisafi milli hasıla dış borç vs belli. ekonmomisi güçlü olan ülkeler vatandaşına daha çok yardım ediyor bu bir gerçek. ama en azından burda da işe girerken adam kayırma , 35 ten sonra insanları işe yaramaz kategorisine koyma vs gibi şeyler olmasa çok daha iyi olur kuzenim 38 yaşında ve işten çıkarıldı 6 aydır iş bulamıyor yaşını gören patron kaçıyor. hatta biri kızla buyaşta çalışma diye dalga bile geçmiş ... düşünüyorum bu kız avrupada olsa kaç ay işsiz kalırdı ve üzülüyorum. biz neden böyleyiz diye
O adam ne kadar ayıp yapmış..

Keşke kuzeniniz o adamın yüzüne ekmek parası diye bir şey var, hiç duymadınız galiba diye çarpsaymış.

38 yaş nedir ya daha gencecik en verimli çağları..
İnsanlar iyice hadsiz oldu artık, Almanya çok üst bir örnek kabul ediyorum. Onun gibi olma şansımız bence yok. Fakat en azından orada mesela öğretmenlik bitiren herkes atanıyordur. İhtiyaç kadar okuyan vardır.Haliyle herkes atanıyordur. Bizde fakülte çok, iş az. Bunun sağlaması yapılmalı.
Atanamayan öğretmen, atanamayan mühendis gibi kavramlar var artık.
Neden ihtiyaçın kadar kontenjan açmıyorsun ki? Bu gençlere ümit veriyorsun, ailelerine para saçtırıyorsun.
Sonra okulu bitiriyor ama foss işsiz bir mezun.
Önceden Balkan ülkelerinden gelen kişiler üniversite, master,doktoralı olurdu. Biz garipserdik şimdi aynısı başımıza geldi.
Tamam her vatandaşına ev, kira yardımı parası yok ama en azından vatandaşların arasında kayırmacılık ve ayrımcılık bitmeli.
Bu insanlar ölsün mü ne yapsın bir de emeklilik yaşı 65 yani..
Evet Almanya'da emeklilik yaşı 70 ama orada o yaşlara kadar işinde devam edebiliyorsun.
Bizde 55 yaş sonrasını kim çalıştırıyor ki?
Acilen eğitim politikası yapılmalı, fazla kontenjanı olan bölümler kapatılmalı yerine ara - eleman yetiştirecek bölümler açılmalı.
Bir de Nüfus kontrolü yapsak tam süper olurdu ama ondan ümitli değilim. Geçen gün burada bir konu vardı, konu sahibi 23 yaşında ve evlenemedin diye psikolojik baskıya uğruyormuş.

Yaşıtları 17,18'de evlenmeyi marifet sanıyor, kafalar maşallah(!). Herhalde o ortamda olsam beni laflarıyla döverler benim yaş 31 ve bekarım..

Birileri hemcinslerimize evliliğin başarı değil tercih olduğunu anlatmalı..