Türkiyeden almanyaya alişveriş

Akanseneler

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2013
595
444
103
43
Merhaba arkadaşlar,
Bu dert değil sizden fikir istiyorum.
Uzun zamandir düşünüyorum tr birşeyler alip ve almanyada satmaya.
Malum memleketimizin durumu belli
Benimde azbucuk faydam olur belki.
Bildiğiniz internet siteleri veya başka üreticiler ,güvenebilir yerler tavsiye bekliyorum.
Teşekürler

Ben almanyada yaşiyorum.Illaki burdan bulunamayan olmasi gerekmiyor.
Hangi internet alişveriş sayfalari güvene bilinir.
Elektronik malzeme değilde yoksa herşey uyguna bulunabilir

Ülkeye katkıdan ziyade sanırım buradan kur farkından kaynaklı uyguna alıp orda satmak da olabilir.
Zira halam almanyada yaşıyor ve orada böyle yapan türkler varmış. 6 ayda bir geldiği için artık oradan alışveriş yapmıyor gerekmedikçe çünkü burdan 60 liraya aldığı elbiseyi orada 180 liraya satıyorlarmış. :işsiz:
İnst. Üzerinden bir ton site mevcut yurtdışı sipariş alan faydalanabilirsiniz ancak güvenli olması için yüksek takipçili sayfalardan alın derim.

yanlış soru.
hangi internet alışveriş sitesi yurtdışına kargo gönderir olmalı doğrusu..

Ne mesela?

Ben Almanlarla ve İtalyanlarla bir sure yasadim ve calistim. Ustlerinde markasiz kiyafet gormedim. Evlerinde kalitesiz esya gormedim. Onlara bir sey satabilmeniz icin ellerinde olmayan bir sey olmasi gerekir. Yahut ellerindekinden daha iyisini sunmaniz gerekir. O yuzden tedarigi nereden yapacaginizi degil ilk once ne satacaginizi dusunmelisiniz.

Ne mesela?

Ben Almanlarla ve İtalyanlarla bir sure yasadim ve calistim. Ustlerinde markasiz kiyafet gormedim. Evlerinde kalitesiz esya gormedim. Onlara bir sey satabilmeniz icin ellerinde olmayan bir sey olmasi gerekir. Yahut ellerindekinden daha iyisini sunmaniz gerekir. O yuzden tedarigi nereden yapacaginizi degil ilk once ne satacaginizi dusunmelisiniz.

Hedef kitle oradaki Türkler bence :)
aklıma ilk tesettür giyim geldi çünkü orada zor bulunur.
Bunun dışında ilkbahar-yaz sezonunda abiye. Çünkü Türk zevki ile Almanya da zor :))

Hedef kitle oradaki Türkler bence :)
aklıma ilk tesettür giyim geldi çünkü orada zor bulunur.
Bunun dışında ilkbahar-yaz sezonunda abiye. Çünkü Türk zevki ile Almanya da zor :))
Bilemedim valla
Almanyadaki Turk mahallesi gozumun onune geldi bir an. Turkiyeden daha cok Turk marketi kasabi manavindan tut kiyafetine kadar her seyi vardi.

Basima ne geldiyse hep buyuk dusunmekten ;) bir an Almanlara satacak sandim

Ne mesela?

Evet bunu tam olarak bilmiyorum .
Mutfak gerekceleri olur ,abiyeler olur,
Çocuk kiyafetleri olur..
Artik burda aliexpress veya alibabadan çok sipariş veren var ,yani herkes marka aramiyor

Ek olarak sadece Türk kültürüne ait, Almanya da zor bulunacak şeyler... çeyiz eşyaları gibi...
Sonra Türk işi temizlik anlayışı ürünleri,
Halı örtüsü, koltuk kılıfı vs...
bir de ıvır zıvır aksesuarlar...

valla adı acı vatan ama bir vatan ibaresi var sonuçta:)
hepsi vardır bence orda.

Bilemedim valla
Almanyadaki Turk mahallesi gozumun onune geldi bir an.

O gelsin zaten. Almanlara ne satabilirsin ki Türkiye’den? O kadar turist gelir gider. Deniz girer, güneşlenir, hizmet sektöründen faydalanır ve gider.
Giderken valizine Türkiye’den ne koyar da götürür Almanya’ya?
Ben söyleyeyim, hiç.
Bir de gurbetçi vatandaşlarımızı hayal et. Onlar neredeyse donlarına kadar buradan alır.
Çünkü Almanya’da utanır alışveriş yapmaya ama burada kraldır.
Bu arada konu sahibi iç çamaşırı da iyi fikir. Hem çeyizlik hem günlük hem orta yaş teyzelik. Bence buna yoğunlaş :) Akanseneler Akanseneler

Bence perakendeden ziyade yiyecek işine yönelin

Kafe, restoran, fırın, büfe sahibi pekçok girişimci Türk kadını var.

Büyük ölçekte de çalışmanız gerekmiyor, benim evin ordaki pazarda bir abla sıcak öğle yemeği satıyor kapış kapış gidiyor.

Ne yapsanız tutar. Sandviç, gözleme, poğaça snack türünün de alıcısı çok sulu yemeğin de kebabın da. Yemek işi iyi gidiyor.

Merhaba arkadaşlar,
Bu dert değil sizden fikir istiyorum.
Uzun zamandir düşünüyorum tr birşeyler alip ve almanyada satmaya.
Malum memleketimizin durumu belli
Benimde azbucuk faydam olur belki.
Bildiğiniz internet siteleri veya başka üreticiler ,güvenebilir yerler tavsiye bekliyorum.
Teşekürler
Türkiye'den yurtdışına ürün getirmek riskli bence,güvenli yer olması gerek tabi ama her e-ticaret yapan yer yurtdışına ürün satmıyordur kargo parası vs dolayı sıkıntı çıkabilir ancak büyük firmaları araştırmanız gerek yurtdışından buraya ürün getirtmek istesen bile sıkıntıları oluyor gümrüge takılıp geri gitmesi gibi.

Back
X