• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiyeden almanyaya alişveriş

Ek olarak sadece Türk kültürüne ait, Almanya da zor bulunacak şeyler... çeyiz eşyaları gibi...
Sonra Türk işi temizlik anlayışı ürünleri,
Halı örtüsü, koltuk kılıfı vs...
bir de ıvır zıvır aksesuarlar...
Öyle ihtiyacı olanlar çoğunlukla Türkiye’ye gidip kendileri alıp geliyorlar galiba.
Büyük şehirlerde bu ihtiyacı karşılayan mağazalar da var,Stuttgart ta mesela

Bilemedim valla
Almanyadaki Turk mahallesi gozumun onune geldi bir an. Turkiyeden daha cok Turk marketi kasabi manavindan tut kiyafetine kadar her seyi vardi.

Basima ne geldiyse hep buyuk dusunmekten :KK66: bir an Almanlara satacak sandim
Evet aslinda internetten almanlarinda alabileceği seyler ariyorum

valla adı acı vatan ama bir vatan ibaresi var sonuçta:)
hepsi vardır bence orda.

Ya sadece turist olarak gittiğim yerler olunca bu kadar atabiliyorum :)
ben batı sınırına taşındım bu sene, bol miktarda gurbetçi gözlemleme fırsatım oldu arabalı gelen sonuç bu :)
Gelirken çukulata dönerken ıvır zıvır.

O gelsin zaten. Almanlara ne satabilirsin ki Türkiye’den? O kadar turist gelir gider. Deniz girer, güneşlenir, hizmet sektöründen faydalanır ve gider.
Giderken valizine Türkiye’den ne koyar da götürür Almanya’ya?
Ben söyleyeyim, hiç.
Bir de gurbetçi vatandaşlarımızı hayal et. Onlar neredeyse donlarına kadar buradan alır.
Çünkü Almanya’da utanır alışveriş yapmaya ama burada kraldır.
Bu arada konu sahibi iç çamaşırı da iyi fikir. Hem çeyizlik hem günlük hem orta yaş teyzelik. Bence buna yoğunlaş :) Akanseneler Akanseneler
Donuna kadar Tr den alma konusunda haklısınız.
Ayrıca iç çamaşırı fikri :KK52:çok mantıklı

O gelsin zaten. Almanlara ne satabilirsin ki Türkiye’den? O kadar turist gelir gider. Deniz girer, güneşlenir, hizmet sektöründen faydalanır ve gider.
Giderken valizine Türkiye’den ne koyar da götürür Almanya’ya?
Ben söyleyeyim, hiç.
Bir de gurbetçi vatandaşlarımızı hayal et. Onlar neredeyse donlarına kadar buradan alır.
Çünkü Almanya’da utanır alışveriş yapmaya ama burada kraldır.
Bu arada konu sahibi iç çamaşırı da iyi fikir. Hem çeyizlik hem günlük hem orta yaş teyzelik. Bence buna yoğunlaş :) Akanseneler Akanseneler
Teşekürler iyi fikir,fakat ben nerden ve nasil ala bilirim onu bilmiyorum.
Üreticiyi burdan nasil bulurum

Yurtdisindan bu kadar kolay alisveris yapamazsiniz , oncelikle gumruk mevzuatini iyice arastirin , aldiginiz malin fiyatinin uzerine kargo masrafi ve gumruk bedelini koyun , ayrica orada faturali satis yapmaniz sattiginiz malin vergisini odemeniz gerekir
Tum bunlari zaten dusunup hallettim diyorsaniz internetten degil toptan mal satan ureticilerle irtibata gecmeniz gerekir

Ya sadece turist olarak gittiğim yerler olunca bu kadar atabiliyorum :)
ben batı sınırına taşındım bu sene, bol miktarda gurbetçi gözlemleme fırsatım oldu arabalı gelen sonuç bu :)
Gelirken çukulata dönerken ıvır zıvır.

ama işte geldiklerinde alıyorlar.
konu sahibesinin 3 liraya alıp 10 euro ya sattığını niye alsınlar ki:)
türk onlar gelene kadar idareyi biliyorlardır:))

Almanyanın neresinde yaşadığınıza da bağlı.Yalnız internetten sipariş pek kar getirmez ben de geçen bir şeyler almak için buraya sipariş yollayan siteye baktım euroya çeviriyor fyatları artı bi sür kargo ücreti.Gittikçe alabildiğini alıp burdan letgo ebaykleinanzeigen vs kar edebilirsin anca.

Yurtdisindan bu kadar kolay alisveris yapamazsiniz , oncelikle gumruk mevzuatini iyice arastirin , aldiginiz malin fiyatinin uzerine kargo masrafi ve gumruk bedelini koyun , ayrica orada faturali satis yapmaniz sattiginiz malin vergisini odemeniz gerekir
Tum bunlari zaten dusunup hallettim diyorsaniz internetten degil toptan mal satan ureticilerle irtibata gecmeniz gerekir
Toptancilari nasil bulabilirim

İnternetten alışveriş ile o iş olmaz. Zira gümrük vergisi ile zaten size gelene kadar fiyatlar uçacak. Bu işi nasıl yaparsınız? Türkiye'ye gidersiniz. 2 valiz kıyafet satın alıp doldurursunuz. Almanya'ya da sokarsınız öyle satarsınız.

Eğer amacın kar etmekse internetten almak ile zor. Almanya'da yaşıyorsunuz. Büyük ihtimalle maddi durumunuz kötü değildir. Böyle maceralara bile hiç gerek yok işsizseniz orada bir şey okumayan insanlar için bile çok cazip işler var.

Teşekürler iyi fikir,fakat ben nerden ve nasil ala bilirim onu bilmiyorum.
Üreticiyi burdan nasil bulurum

Üretici bulmaktan önce aşağıdakini yazacaktım, yazılmış, bunları araştırın.

Yok ben faturasız satış yapacağım, kendi halimde takılacağım diyorsanız da, gümrük işlerinde onun çok oluru yok söyleyeyim. Türkiye’de sizi kazıklamayacak kadar iyi olan firma faturasız illegal iş yapmaz. Sizin de gümrükten geçecek mal için sınırınız vardır mutlaka...

Back
X