• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiyeden almanyaya alişveriş

İnternetten alışveriş ile o iş olmaz. Zira gümrük vergisi ile zaten size gelene kadar fiyatlar uçacak. Bu işi nasıl yaparsınız? Türkiye'ye gidersiniz. 2 valiz kıyafet satın alıp doldurursunuz. Almanya'ya da sokarsınız öyle satarsınız.

Eğer amacın kar etmekse internetten almak ile zor. Almanya'da yaşıyorsunuz. Büyük ihtimalle maddi durumunuz kötü değildir. Böyle maceralara bile hiç gerek yok işsizseniz orada bir şey okumayan insanlar için bile çok cazip işler var.
Malesef maddi durumum okadar iyi değil .
Nasil cazip işler varmiş ,biliyorsaniz söyleyin lütfen

Benim arkadaşımın eşi Almanya'da BMW'de motor teknisyeni. Kendisi de öyle lisans mezunu olmamasına rağmen (Almancası'da iyi değil) iyi bir yerde güzel maaşa çalışıyor. Şartlar buraya göre iyi yani, inkar etmenin manası yok.

Gümrük vergisi + kargo parasına bir de siz kar koyacaksınız. Fiyat uçacak. İnsanlar 2 kuruş daha koyar faturalı, değişim güvenceli marka alır yani.

Benim arkadaşımın eşi Almanya'da BMW'de motor teknisyeni. Kendisi de öyle lisans mezunu olmamasına rağmen (Almancası'da iyi değil) iyi bir yerde güzel maaşa çalışıyor. Şartlar buraya göre iyi yani, inkar etmenin manası yok.

Gümrük vergisi + kargo parasına bir de siz kar koyacaksınız. Fiyat uçacak. İnsanlar 2 kuruş daha koyar faturalı, değişim güvenceli marka alır yani.
Arkadaş çok şanliymiş,BMW iyi işveren

ama işte geldiklerinde alıyorlar.
konu sahibesinin 3 liraya alıp 10 euro ya sattığını niye alsınlar ki:)
türk onlar gelene kadar idareyi biliyorlardır:))

Fantezi iç giyim çok acayip. Düğün zamanı bohça diye bilmem neli takımlara 400-500 kira para bayılıyorlar, zaten hepsi polyester(sözde ipek :) )
Az daha kalitesini düşür. Toptan da alırsan epey epey ucuza alırsın...
zaten sürekli kullanılan şeyler değil. Hatta bana sorarsan kullanılan şeyler de defil, maksat yılbaşında bir kırmızı don olsun :)))
Kaç kere giyiliyor da en kalitelisi olsun? Böyle seylerde böyle yeni evli, monoton evli cevresi varsa konu sahibinin kapış kapış gider valla :)

Bebek kıyafeti de iyi fikir bu arada.
Hastane çıkışı diye 90-100-120-150 liraya satılan takımların toptan fiyatı 40 ı geçmiyor.
Ama toptan alabilmek için firmaya fatura kesilmeli, o kısmı ne yapcak konu sahibi bilemedim.
Bir de iş Yok, toptan diyince aklınıza 10-20-30 adet gelmesin.
1 er bile satıyor bir çok firma.

Arkadaş çok şanliymiş,BMW iyi işveren
Ha bir de tatlım her yer yurt dışına gönderim yapmayabiliyor. Mesela eşim de çok sık yurt dışından alışveriş yapar. Oradan biliyorum. Amazon'u kullanıyor. Gümrük muafiyeti düştüğü için söyleniyordu. Amazon gibi dev firma bile her ürünü Türkiye'ye gönderim yapmıyor. Yani sizin Türkiye'den alacağınız yer çok köklü olacak ki Almanya'ya gümrükte sorun çıkarmadan evinize kadar ulaştıracak o malları.

Zor. Anlamıyorsan girme bile.

Fantezi iç giyim çok acayip. Düğün zamanı bohça diye bilmem neli takımlara 400-500 kira para bayılıyorlar, zaten hepsi polyester(sözde ipek :) )
Az daha kalitesini düşür. Toptan da alırsan epey epey ucuza alırsın...
zaten sürekli kullanılan şeyler değil. Hatta bana sorarsan kullanılan şeyler de defil, maksat yılbaşında bir kırmızı don olsun :)))
Kaç kere giyiliyor da en kalitelisi olsun? Böyle seylerde böyle yeni evli, monoton evli cevresi varsa konu sahibinin kapış kapış gider valla :)

Bebek kıyafeti de iyi fikir bu arada.
Hastane çıkışı diye 90-100-120-150 liraya satılan takımların toptan fiyatı 40 ı geçmiyor.
Ama toptan alabilmek için firmaya fatura kesilmeli, o kısmı ne yapcak konu sahibi bilemedim.
Bir de iş Yok, toptan diyince aklınıza 10-20-30 adet gelmesin.
1 er bile satıyor bir çok firma.
Bu çocuk kiyafetleri kafama yatti .
Bildiğin firmalar toptancilar varmidir

Oneyki ben bilmiyorum .Bebek kiyafeti güzel fikir ,fakat ben bunun toptancisini nasil bulurum
Eminönünde ve Fatih taraflarında çok toptancı var ama en uygun fiyatlari bulmak istiyorsanız; yüncülerde uygun fiyatlı cok güzel kullanışlı bebek kıyafetleri oluyor ve magazalara göre çok uygun fiyattan satıyorlar girin bir yüncüye nereden aldıklarını öğrenin.
Fitilli zıbın da; delikli ince atlet olarak kullanılan zıbın. Çok kullanılıyor, daha bugün 10 tane aldım ve 5-6 aya küçülecek yine alacağım.

Fitilli zıbın konusuna açıklık getiriyorum :))
Karşınızda fitilli zıbın efenim;
IMG_20180916_012032.webp

Gümrük yoluyla olmaz o iş...almanyada paketi açtırıyorlar ee içinden 100tane don çıktı bu ticarete giriyor finanzamt tepene biner...diyelim bavulda götürdün 3 parça koydun int. satmak için 4.parçada ticarete giriyor vergi vermen lağzım

Gümrük yoluyla olmaz o iş...almanyada paketi açtırıyorlar ee içinden 100tane don çıktı bu ticarete giriyor finanzamt tepene biner...diyelim bavulda götürdün 3 parça koydun int. satmak için 4.parçada ticarete giriyor vergi vermen lağzım
Hayır. Bavullara kıyafet gibi yerleştirirse ticari amaçlı algılanmaz. Ama bu işi alışveriş ile yaparsa ticari amaçlı olduğu kesin anlaşılır.

Kendi bütçesine katkı sağlayacak öncelikle galiba.
Almanya'da daha iyi alternatifler vardır bence :P

Hayır. Bavullara kıyafet gibi yerleştirirse ticari amaçlı algılanmaz. Ama bu işi alışveriş ile yaparsa ticari amaçlı olduğu kesin anlaşılır.

Almanya'da daha iyi alternatifler vardır bence :p
Aradaki kur farkı var ya. Mesela ben Türkiye de pazardan çorabın tanesini 1 liraya aldım, burda 1 euro. Ordan alıp buraya getirip satsa 7 kat kar edecek düşünsenize.

Back
X