• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiyeden almanyaya alişveriş

Otantik takilari zor buluyoruz yurtdisinda, onun disinda hersey var, birde Turkce cocuk kitaplar.
Ben Almanda degilim, salcayi bile zor buluyorum.
Oyuzden gelince ilk isim cocuklarim icin kitap almak oluyor.
Kendime de otantik/ gumus isi takilar aliyorum.
Bazen ezine peynir ve salca filan goturuyorum.

Bizim bir tanıdık lokma dökme makinası getirip,festivallerde satış yapıyordu. Öyle birşey de olabilir.

Yurt disinda yaşayan arkadaşlarım , giderken yazmadır, eşarptir( kaliteli) giysi filan aliyor. Tabi ne kadar aliyorlar bimiyorum ama satıyorlar kendi çevresine. Turkiyeye gidememis olan oluyor,ihtiyacı olan vs aliyrolar

onunda memlekete bir faydası yok.
konu sahibesi memleketine fayda sağlamak istiyormuş.

Yani yazmayayim dedim ama bu Almanci, gurbetci takimi madem memlekete bu kadar sevdalilar gelsin yasasinlar o zaman. Hem Almanya'nin sosyal ve ekonomik haklarindan faydalanalim, hem cocugum AB vatandasi olsun, hem de Turkiye'ye de katki saglayalim olmuyor. Memleket ekonomisine katki saglamanin en saglam yolu vergidir. Gelir burda calisirsin, isini burda kurarsin, yatirimini yaparsin, eleman calistirip istihdam saglarsin, sonra vergini odersin. Olmazsa cocugunu okuturken ic piyasadan alisveris yaparsin, ise gidersin vergini odersin...yani uzaktan uzaga olmaz bu is.
Kur farkindan kar saglamanin iki ulkeye de bir faydasi yok, sadece konu sahibesinin cebine var :KK51:

Son düzenleme:
Bu arada cocuk giysisi bence yanlis secim olur, almanya nasil bilmiyorum ama ben avusturyaya gittin kışın, çocuğuma cok güzel seyler aldim indirimden. Hatta zaradan 1.90 euroya t shirt almıştım. Lcw ayar aslında degil ama genelde ordada herkesin alabileceği mazagalar ca, hm den filan tabiki daha kaliteli cok guzel t shritler, pantolonlar aldim. Cocuk giyimi bence pek olmaz.

Bu çocuk kiyafetleri kafama yatti .
Bildiğin firmalar toptancilar varmidir
Ben eski bankacıyım müşterilerim vardı
Bavul ticareti yapabilirsin kendi arabanla gelip alır gider orda satarsın burda cidden çok ucuz oraya göre
http://www.zeyzani.com/westerncowboys Bu site de Amerika da buna ürerim yapan yer bizim arka sokaktaydı buna benzer ayakkabıyı 50 tl ye aldım
Düğün ayakkabımı yaptırdım
Bu kadın Türkiye de ürettirip ABD de satıyor

Son düzenleme:
Yani yazmayayim dedim ama bu Almanci, gurbetci takimi madem memlekete bu kadar sevdalilar gelsin yasasinlar o zaman. Hem Almanya'nin sosyal ve ekonomik haklarindan faydalanalim, hem cocugum AB vatandasi olsun, hem de Turkiye'ye de katki saglayalim olmuyor. Memleket ekonomisine katki saglamanin en saglam yolu vergidir. Gelir burda calisirsin, isini burda kurarsin, yatirimini yaparsin, eleman calistirip istihdam saglarsin, sonra vergini odersin. Olmazsa cocugunu okuturken ic piyasadan alisveris yaparsin, ise gidersin vergini odersin...yani uzaktan uzaga olmaz bu is.
Kur farkindan kar saglamanin iki ulkeye de bir faydasi yok, sadece konu sahibesinin cebine var :KK51:
Ooo bırakırlar mı orayı
Makina gibi çocuk yapıyorlar para almak için
Sonrada ölürüm Türkiye hadi ordan ya
Kim inanıyor bunlara
Gelmiş buraya katkı yapacakmış
İstemiyoruz sizin katkınızı
Ülkeni çok düşünsen gidip Almanya ya sırtını dayamazsın.gelirsin burda çalışırsın iş mi yok o zaman aç kalırım yine memleketimi bırakmam dersin
İçi boş milliyetçilik kasmasınlar komik oluyorlar
Euro yükseldi diye seviniyor bunlar sanki bilmiyoruz gelip burda ev mal mülk sahibi olucak .
Türkiye yi düşünüyormuş ay sağol be
Sende olmasan batmıştık zaten

Konu bdvlik değil, tam taşıyacaktım ki yankee go home içerikli mesajları gördüm ve kapatmaya karar verdim, açık bırakıp taşımak bolca ban getirecek belli ki.

Back
X