TURKİYEDEN ALMANYAYA GELİN GİDENLER

Belki Almanya daha sıkı tutuyordur.Malum çok Türk var giden.Benim gördüğüm hemen evlenir evlenmez de gidemiyorlardı.1 yıl öncesinden nikah yapıyorlardı eskiden.Şu an nasıl bilmiyorum
şimdi zaten vize için başvuruyorsun
randevuyu 2 ay sonra atıyorlar
2 ay sonra atanan randevunun tarihi 2 ay sonrası oluyor
başvuru yapınca da vize 3-4 ay sonra çıkıyor

yani başvurmandan sonra vizeyi alman en iyi ihtimal 6 ay aile birleşimleri için
geçen sene 1 yıl bekledi insanlar bu sene ocağa kadar iyiydi depremzedele hızlı vize veriyorlar şu sıra yine 8 10 ay olmuş bekleme süreleri uzun süreli vizelerde

ve evet almanyada başlangıç düzeyi dil sınavını burada vermeden olmuyor. (ya da kabul ettikleri bir dil belgesi göstermeden, dil belgen zaten varsa başka yani)

konuyu çocuğu olup almanyaya evlenerek gidenler diye açsaymışsınız keşke

o çocuk almanca bilmiyor, siz bilmiyorsunuz, yeni eşini başkasının çocuğuna ne kadar sahip çıkacak...bekleme sürelerinde çocuk burada nerede okuycak şimdi nerede? bunlar o kadar önemli ki

benim bekar arkadaşlarım kedilerini götürdüler almanyaya bunu için bile aylarca plan program yaptılar! (misal almayada ev sahibi izin vermezse evde kedi besleyemiyorsun)

Şoka girmenize gerek yok ömür boyu bensiz kalıcak demedim oda gelecek ama ben önden gideceğim hepsi bu
Kusura bakmayın hiç inandırıcı bulmadım. KOnu başlığı bile gelin gitmek, çocuğu olan insan beline kuşak da bağlayıp ya nasip gelin gidiyorum der mi yahu :KK51: Ayrıca sadece dil meselesini sormuşsunuz, çocukla ilgili tek kelime yok. Çocuk dil öğrenir mi, kreşte ne yapar, vize nasıl alırım soruları yok hiçbir şey yok sadece tek başına gitmek var. Neyse beni ilgilendirmez, umarım sabiye yazık olmaz.
Burada iki tane sonradan Almanya'ya gidip tahsilini orada tamamlayip, calisan ve yerlesen kisiler olarak "tek basina" gitmek olayina takilmisiz. Duzenimi oturtunca alicam yanima demissin....

Senin duzenini ne zaman oturtacagin belli degil....1 yil ve fazlasi da surebilir , belki daha fazlasi belki daha azi....bu sirada cocugun yasi da ilerleyecek ve ilerleyen yas ile adaptasyonu ve dili ogrenme hizi da azalacak....

Benim bakis acimdan bakmadigin apacik ortada. Sen istedigin yere "gelin" git, Allah yavrunun yardimcisi olsun.

Not: annemin kiymetini su an birkere daha anladim

Burada iki tane sonradan Almanya'ya gidip tahsilini orada tamamlayip, calisan ve yerlesen kisiler olarak "tek basina" gitmek olayina takilmisiz. Duzenimi oturtunca alicam yanima demissin....

Senin duzenini ne zaman oturtacagin belli degil....1 yil ve fazlasi da surebilir , belki daha fazlasi belki daha azi....bu sirada cocugun yasi da ilerleyecek ve ilerleyen yas ile adaptasyonu ve dili ogrenme hizi da azalacak....

Benim bakis acimdan bakmadigin apacik ortada. Sen istedigin yere "gelin" git, Allah yavrunun yardimcisi olsun.

Not: annemin kiymetini su an birkere daha anladim

Bu yazılanı okuyunca komşumun iki oğlu geldi aklıma. Küçük olanı yanına alıyor gelirken ve çocuk Almanya’ya daha kolay adapte oluyor. Büyük oğlunu yıllar sonra alabiliyor. Küçük oğlu şu anda bankacı ve buradaki hayata çok daha iyi uyum sağlamış durumda. Büyük oğlu ise annesinin anlatımına göre küçükten daha zeki olmasına rağmen geç gelmesi ve dolayısıyla uyum sorunu nedeniyle eğitime devam edemiyor ve garson oluyor. Şu anda çocuk evde ve çalışamıyor . Alkol problemi var. Yani mümkün mertebe birlikte gelin. Evlat edinme konusunu da bir düşünün. İşlemler daha hızlı ilerler L lotus3555

Hanimefendi iyimisiniz şuan çocuğu goturemiyorum anneligimi sorgulamak size düşmez haddinizi bilin o çocuk elbette gelecek yanıma ama şuan değil ne abarttiniz ya
Hayal dünyanizdan cikin bence. Madem o cocuk elbet gelicek diyorsunuz neden siz gittiyinizde gelmiyor acaba? Buna engel nedir? Yok anlamiyorum ve anlamicamda hatta anlamak istemiyorum sizi. O yüzden evet haklisiniz anneliyinizi sorgulamak bana düsmez cünki sizin annelik yapiniz benimkinden cok farkli. Ben cocuklarimi birakip baska bir ülkeye gidemem gitmem, gitsemde yanimda götürürüm. Cocuklarima o baslugu yasatmam bana güven duygularini sarsmam ve daha sayaniliceyim bin tane sey var. Ama sizin anlicaginizi pek sanmiyorum. Üstelik yaptiginizi kilif bulmaya calismayin. Götürmek isteseniz bastan götürürsünüz. Sonradan yaniniza almaniz daha zor olucak. Ama pek umurunuzda deyil sizin bunlar.

Hayal dünyanizdan cikin bence. Madem o cocuk elbet gelicek diyorsunuz neden siz gittiyinizde gelmiyor acaba? Buna engel nedir? Yok anlamiyorum ve anlamicamda hatta anlamak istemiyorum sizi. O yüzden evet haklisiniz anneliyinizi sorgulamak bana düsmez cünki sizin annelik yapiniz benimkinden cok farkli. Ben cocuklarimi birakip baska bir ülkeye gidemem gitmem, gitsemde yanimda götürürüm. Cocuklarima o baslugu yasatmam bana güven duygularini sarsmam ve daha sayaniliceyim bin tane sey var. Ama sizin anlicaginizi pek sanmiyorum. Üstelik yaptiginizi kilif bulmaya calismayin. Götürmek isteseniz bastan götürürsünüz. Sonradan yaniniza almaniz daha zor olucak. Ama pek umurunuzda deyil sizin bunlar.
Oldu teşekkürler

Bu yazılanı okuyunca komşumun iki oğlu geldi aklıma. Küçük olanı yanına alıyor gelirken ve çocuk Almanya’ya daha kolay adapte oluyor. Büyük oğlunu yıllar sonra alabiliyor. Küçük oğlu şu anda bankacı ve buradaki hayata çok daha iyi uyum sağlamış durumda. Büyük oğlu ise annesinin anlatımına göre küçükten daha zeki olmasına rağmen geç gelmesi ve dolayısıyla uyum sorunu nedeniyle eğitime devam edemiyor ve garson oluyor. Şu anda çocuk evde ve çalışamıyor . Alkol problemi var. Yani mümkün mertebe birlikte gelin. Evlat edinme konusunu da bir düşünün. İşlemler daha hızlı ilerler L lotus3555
Ayni seyi benim komsumda yasadi ya :(
Evlenip kizini 5 yasinda buraya getiriyo kiz guzel adapte oldu
Oglunu 14 yasinda getirdi ama cocuk burada bin bir turlu pisliklere bulasti
2 defa Turkiyede birakti ama dayanamadi geri getirdi. En son cocuk uyusturucuya bulasinca bu kez tamamen Turkiyede birakti. Cocuk oradada duzen tutturamadi. 2 3 kez hapse girdi. Suan askerde insallah busefer adam olur dusuncesiyle kadin perisan oldu ya
Cok uzucu :(
Allah kimseyi evladiyla sinamasin

Oda biseymi babam bonjur mua tua bum diye diye yasiyo 😀
Birde zamaninda vatandaslik vermisler🤦‍♀️
Niye veriyolarsa
Niye vermesinler canim, onlarin vatandaslarindan daha cok calisti ilk giden nesil.. Göç eden ilk nesile cok uzuluyorum, biz ikinci nesiller sefasini sürdük daha cok, cefasi onlardaydi..

Niye vermesinler canim, onlarin vatandaslarindan daha cok calisti ilk giden nesil.. Göç eden ilk nesile cok uzuluyorum, biz ikinci nesiller sefasini sürdük daha cok, cefasi onlardaydi..
Ya ben ulkeye adapte olamamis olanlara vatandaslik verilmesi taraftari degilim
Suresiz oturum, omur boyu oturum ok
Ama dil ogrenememislere vatandaslik verilmesi taraftari degilim🤷‍♀️

Ya ben ulkeye adapte olamamis olanlara vatandaslik verilmesi taraftari degilim
Suresiz oturum, omur boyu oturum ok
Ama dil ogrenememislere vatandaslik verilmesi taraftari degilim🤷‍♀️
Bide babam ilk nesil olarak gelmedigi icin boyle dusunuyo olabilirim
Ilk nesil gercekten cok zorluklardan gecmis
Benim babam 90nin baslarinda gelmis

Back
X