- 24 Ağustos 2022
- 580
- 1.892
- 43
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Turklerin Almanya'da senelerce yasayip almanca ogrenmemelerinden yilmis bence Almanya
şimdi zaten vize için başvuruyorsunBelki Almanya daha sıkı tutuyordur.Malum çok Türk var giden.Benim gördüğüm hemen evlenir evlenmez de gidemiyorlardı.1 yıl öncesinden nikah yapıyorlardı eskiden.Şu an nasıl bilmiyorum
Şoka girmenize gerek yok ömür boyu bensiz kalıcak demedim oda gelecek ama ben önden gideceğim hepsi bu
Burada iki tane sonradan Almanya'ya gidip tahsilini orada tamamlayip, calisan ve yerlesen kisiler olarak "tek basina" gitmek olayina takilmisiz. Duzenimi oturtunca alicam yanima demissin....Kusura bakmayın hiç inandırıcı bulmadım. KOnu başlığı bile gelin gitmek, çocuğu olan insan beline kuşak da bağlayıp ya nasip gelin gidiyorum der mi yahuAyrıca sadece dil meselesini sormuşsunuz, çocukla ilgili tek kelime yok. Çocuk dil öğrenir mi, kreşte ne yapar, vize nasıl alırım soruları yok hiçbir şey yok sadece tek başına gitmek var. Neyse beni ilgilendirmez, umarım sabiye yazık olmaz.
Burada iki tane sonradan Almanya'ya gidip tahsilini orada tamamlayip, calisan ve yerlesen kisiler olarak "tek basina" gitmek olayina takilmisiz. Duzenimi oturtunca alicam yanima demissin....
Senin duzenini ne zaman oturtacagin belli degil....1 yil ve fazlasi da surebilir , belki daha fazlasi belki daha azi....bu sirada cocugun yasi da ilerleyecek ve ilerleyen yas ile adaptasyonu ve dili ogrenme hizi da azalacak....
Benim bakis acimdan bakmadigin apacik ortada. Sen istedigin yere "gelin" git, Allah yavrunun yardimcisi olsun.
Not: annemin kiymetini su an birkere daha anladim
Hayal dünyanizdan cikin bence. Madem o cocuk elbet gelicek diyorsunuz neden siz gittiyinizde gelmiyor acaba? Buna engel nedir? Yok anlamiyorum ve anlamicamda hatta anlamak istemiyorum sizi. O yüzden evet haklisiniz anneliyinizi sorgulamak bana düsmez cünki sizin annelik yapiniz benimkinden cok farkli. Ben cocuklarimi birakip baska bir ülkeye gidemem gitmem, gitsemde yanimda götürürüm. Cocuklarima o baslugu yasatmam bana güven duygularini sarsmam ve daha sayaniliceyim bin tane sey var. Ama sizin anlicaginizi pek sanmiyorum. Üstelik yaptiginizi kilif bulmaya calismayin. Götürmek isteseniz bastan götürürsünüz. Sonradan yaniniza almaniz daha zor olucak. Ama pek umurunuzda deyil sizin bunlar.Hanimefendi iyimisiniz şuan çocuğu goturemiyorum anneligimi sorgulamak size düşmez haddinizi bilin o çocuk elbette gelecek yanıma ama şuan değil ne abarttiniz ya
Oldu teşekkürlerHayal dünyanizdan cikin bence. Madem o cocuk elbet gelicek diyorsunuz neden siz gittiyinizde gelmiyor acaba? Buna engel nedir? Yok anlamiyorum ve anlamicamda hatta anlamak istemiyorum sizi. O yüzden evet haklisiniz anneliyinizi sorgulamak bana düsmez cünki sizin annelik yapiniz benimkinden cok farkli. Ben cocuklarimi birakip baska bir ülkeye gidemem gitmem, gitsemde yanimda götürürüm. Cocuklarima o baslugu yasatmam bana güven duygularini sarsmam ve daha sayaniliceyim bin tane sey var. Ama sizin anlicaginizi pek sanmiyorum. Üstelik yaptiginizi kilif bulmaya calismayin. Götürmek isteseniz bastan götürürsünüz. Sonradan yaniniza almaniz daha zor olucak. Ama pek umurunuzda deyil sizin bunlar.
Ayni seyi benim komsumda yasadi yaBu yazılanı okuyunca komşumun iki oğlu geldi aklıma. Küçük olanı yanına alıyor gelirken ve çocuk Almanya’ya daha kolay adapte oluyor. Büyük oğlunu yıllar sonra alabiliyor. Küçük oğlu şu anda bankacı ve buradaki hayata çok daha iyi uyum sağlamış durumda. Büyük oğlu ise annesinin anlatımına göre küçükten daha zeki olmasına rağmen geç gelmesi ve dolayısıyla uyum sorunu nedeniyle eğitime devam edemiyor ve garson oluyor. Şu anda çocuk evde ve çalışamıyor . Alkol problemi var. Yani mümkün mertebe birlikte gelin. Evlat edinme konusunu da bir düşünün. İşlemler daha hızlı ilerler L lotus3555
Almanlar bıkıp Türkçe öğrendiBiri de babamdi, hallo ciao 40 yil götürmüş isi![]()
Ogrensinler, o kadar is gucu sagladik onlaraAlmanlar bıkıp Türkçe öğrendi![]()
Oda biseymi babam bonjur mua tua bum diye diye yasiyoBiri de babamdi, hallo ciao 40 yil götürmüş isi![]()
Niye vermesinler canim, onlarin vatandaslarindan daha cok calisti ilk giden nesil.. Göç eden ilk nesile cok uzuluyorum, biz ikinci nesiller sefasini sürdük daha cok, cefasi onlardaydi..Oda biseymi babam bonjur mua tua bum diye diye yasiyo
Birde zamaninda vatandaslik vermisler
Niye veriyolarsa
Ya ben ulkeye adapte olamamis olanlara vatandaslik verilmesi taraftari degilimNiye vermesinler canim, onlarin vatandaslarindan daha cok calisti ilk giden nesil.. Göç eden ilk nesile cok uzuluyorum, biz ikinci nesiller sefasini sürdük daha cok, cefasi onlardaydi..
Niye vermesinler canim, onlarin vatandaslarindan daha cok calisti ilk giden nesil.. Göç eden ilk nesile cok uzuluyorum, biz ikinci nesiller sefasini sürdük daha cok, cefasi onlardaydi..
Bide babam ilk nesil olarak gelmedigi icin boyle dusunuyo olabilirimYa ben ulkeye adapte olamamis olanlara vatandaslik verilmesi taraftari degilim
Suresiz oturum, omur boyu oturum ok
Ama dil ogrenememislere vatandaslik verilmesi taraftari degilim![]()
Zaten suan vatandaslik falan yok, kotayi doldurdularBide babam ilk nesil olarak gelmedigi icin boyle dusunuyo olabilirim
Ilk nesil gercekten cok zorluklardan gecmis
Benim babam 90nin baslarinda gelmis
Ay simdi dili catir catir bilsende vermiyolarZaten suan vatandaslik falan yok, kotayi doldurdular![]()
Eski eş imza vermezse nasıl olacak o iş?Hepinize tek tek yorulmadan cevap vereceğim hanımefendi ölüme gitmiyorum dönüp cocugumu almayayim önden ben gidecegim duzenimi oturtunca çocuğumu getireceğim yanima