Türkiyeden gitmek

• Konu Sahibi Konu Sahibi 8993
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben bir gün buradan gidersem döneceğimi bilerek bir süreliğine giderim.
Başka kültürleri yakından tanımak hoş bir deneyim olur diyerek..

Ülkemi tamamen terketmeyi, beğenmediklerimin kucağına bırakmayı düşünemem.
Üreteceksem, faydalı olacaksam eğer önce vatanıma, kendi milletime faydalı olmalıyım.

Böyle hissetmeyen herkes gitsin, mutlu olacağı ve özveride bulunacağı yeri
kendisine memleket eylesin diye düşünüyorum.

Gidilir, gelinir, tatillerde sevdikleriyle olur insan.
Kendi ülkemde yine gurbetteyim ailemin yanına senede iki gidiyorum ben mesela.
Özlem bu durumda düşünülecek son şey oluyor..

Iyi de ona bakarsan en baba irkciligi siyahiler goruyor philly, zaten yukarida da yazdim aptali da var gel gor ki istemezsen onlarla muhatap olmazsin.. tr de ise kacma sansin yok.. belki 10 yil oncesine kadar katilirdim sana zira o ara ortadogu degil avrupa ulkesiydik evet kasada odedigim de var lokantada da.. gel gor artik parmagimi oynatmam.. burada insanlar birbirleri ile konusmuyor philly, insanlar birbirlerinden kaciyor, herkes zombi gibi, kimse kimseye gulumsemiyor bile.. ama gel gelelim Amerika da rahatsizlik gecirince okul doktoru cek yazdi verdi esime, iyi beslenmelisiniz diye.. kuzenim Amerikali bir hocasinin referansi ile okudu.. ben amerikada ki aile bagina hastayim philly, tam kararinda bir iliski kesinlikle.. ne ben dogurdum, ben evlendirdim diye her halta maydanozlar ne de hadi git diyorlar.. bizde oyle degil, ya her seye karisirlar hatta ust kata evlendirirler ya da en ufak istemedikleri bir sey yaptiginda cizerler.. bizim aradiklarimiz ile bulduklarimiz cok farkli philly, o yuzden bu konuda imkansiz anlasamayiz.. kendini bu toplumdan gormeyenler zaten kacip gitmeye calisiyor, iyi yerlere de geliyorlar.. ha ben yanimda tanimadigim orta doguluyu calistirmam, buna da tecrube derim nacizane..

Eski Osmanlı eyaletlerine Ortadoğu denir, Türkiye de Ortadoğu ülkesidir. Tek laik seküler Türkiye miydi sanıyorsun koca coğrafya da, İran da , Libya da, Suriye de, Irak da, Tunus da, Lübnan'da , Ürdün de vs seküler ülkelerdi Ortadoğu da. Ben gördüm , hem de epey gördüm. Hatta Araplar oldukça eli açıklar, çok da iyi entelektüeller çıkar içlerinden. Ben dışa dönük biriyim, sohbet etmeyi severim, taksiye de binsem metroda da olsam konuşurum. Bir taksi seferimde klasik aksandan nerelisin muhabbeti dönüyor. Şöför Iraklı bir Kürt, sağdan soldan lak lak ettik, beni okula bıraktı," o kadar Türk bindi bu arabaya ilk defa biri böyle davrandı, lütfen para verme, bu da kartım ailem burada basın sıkışırsa, her zaman ara" dedi. Uğraş uğraş parayı zorla aldı vs vs. Bizdeki kibir kaf dağındakinde yok, adama artık nasıl davrandılarsa. İyi insan iyidir ,nede doğarsa doğsun. Evet hatalar yapılıyor vs ama elbet geçecek bu günler, o kadar da gömmeyi haketmiyor halklar. Bizlerin problemi devletlerimiz ceberut, iyi eğimli haklarımız yok nedenleri de yine politik.

Son düzenleme:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kapılmadıysa onu da ben alayım ehehe. "Sağlıklı aile, sağlıklı toplum" sloganımla :)

Şaka bir yana, ben de bazen umutsuzluğa kapılıyorum ama nedense hala ülkeden bir derece umutluyum. Doğduğun büyüdüğün toprakları bırakmak da düşündüğün kadar kolay olmayabiliyor. Ben yerinde olsam bir süre eğitim için giderdim duruma bakardım ona göre temelli kalmayı düşünürdüm. Hakkında en iyisi olsun dilerim.

Söylediklerine katılmıyor değilim ama bu kadar umutsuz olmayın diyorum. Bak ben Amerikalılar ile yaşıyorum, çalışıyorum, aylarca kira vermeden de yaşadım, hatta diyeyim ki, arkamdan hüngür hüngür ağlayan, Türkiye'ye döneceğim diye öfkelenen insanlarla yaşıyorum, seviyor ve seviliyorum. Ama Amerikalıların da problemli bir ton ilişkisi var diyorum, öyle göründüğü gibi değil diyorum. Bak manevi annem hasta oluyor, yaşlanıyor kadın kapısını açan yok, biliyorum ki yarın öbür gün hasta olduğunda kapısını açacak insan yok. Kendisi de biliyor, iki kuşak öncesi böyle değil aöa yeni kuşak fena, kapitalizm bütün ilişki ağlarını çözmüş, bizimkini de çözecek tabi, ben iki kültürün de ortasını istiyorum mümkünse :)))

Yurtdışında yaşıyorum. Eskiden düşünsem de, artık Türkiye'ye kesin dönüş düşünmüyorum.

Birkaç yıl önce Türkiye'ye dönme isteğimden dolayı bunalımlara girip girip çıkmış biri olarak, insanların Türkiye'den ayrılmak istemesini sonuna kadar anlıyorum şimdi. Hiiiç "her yerde pislik var, diğer ülkeler mükemmel mi" diye kendini kandırmasın kimse. Evet, insanın pisliği, canisi her yerde var, ve olacak da. Bundan kaçış yok. Siz diğer ülkelerdeki adaletle Türkiye'deki adalete bakın bakalım, fark neymiş. İnsanlar bu yüzden kaçmak istiyor, yoksa diğer ülkedekiler süper insanlar diye değil. Kendi kendinizi kandırın ve oturun mis gibi yaşayın burda, ona sözüm yok da, gitmek isteyen insanı da salak yerine koymayın bari.

Hadi Türkler kibirliler kötü davranmışlar, neden acaba batılılar yada diğer ülkeler hiç sevmez bu arapları. Araplar bile arapları sevmez araplari, tekbir getirerek birbirlerinin kafalarını kesmiyormu bu araplar. İçleride iyileri vardır muhakkak ama bana denk gelmediler hiç üzgünüm. Daha yukarda yeni yazdım, zor durumdayım dedi iş yapacaktık adam bizi dolandırdı. Bu güzel ülkemizide bu arap özentisi çakma araplar getirmedimi bu hale...
ablacuuum ne diyim ben hic sempatuk bakamayruuum

Bu arada psikoloji mezunuyum, mesleğimi rahatça icra edebileceğim, master doktora şartları bir derece kolay olan ülke önerilerinize açığım ehehe. (ABD hariç, orada zor :/)

ya bak o konuda batı-matı değil, Hindistanı tek geçerim.. bizde 2 farklı mezhep aynı ortamda 3 günde birbirini yer, adamlar 3 farklı din ve çıtları çıkmıyor yan yana çalışıyorlar.. biri tanrısının önüne pirinç, portakal yığarken diğeri kiliseye gidiyor, öteki namaza duruyor ve hop birinin doğum günü için pasta kesiyorlar bir araya gelip.. zerre saygısızlık görmedim kaç yıldır iyi kötü içlerindeyim.. herkes hem yan yana hem korkunç saygılı gel gör ki en tehlikeli yerlerden biri.. yoksa o annesinin kapısını açmama olayı bizde başladı, büyükler elde tutmaya çalışıyor, gençler free takılıyor.. o zaman, yallah Hindistana gidelim

Beni de Türkler dolandırdı, hatta bir tane de Amerikalı dolandırdı :)) Arap arkadaşımı da hergün Facebook dan hadis ayet paylaşan başka bir Türk dolandırdı :)

Saygı mı :)) len office onlar birbirini öldüre öldüre, ortaya üç ülke çıkardılar :))) Pakistan, Hindistan, Bangladeş :)))))) en büyük Müslüman nüfuslardan birine sahipler ama hiç de barışçıl falan değiller, birbirlerini yiyorlar hala Hindular ve müslümanlar , geçen hatta inek yediği dedikodusu yapılan bir müslümanı linç etmişlerdi. Burada ana probleme parmak basayım Ortadoğu haklarındaki ya da doğulu halklardaki .

Ben bir dine inanıyorum , herkes Ona inanmak zorunda ,ona inanmıyorsa bile saygı duymak zorunda. Peki Ortadoğu da saygı ne demek " inanmadığın bir dini inancın ritüellerini yapıyormuş gibi gösterip, kendi inancından feragat etmek, ondan soyutlanmak " Hintlinin inek yiyen ve Hindu olmayan, müslümandan beklentisi ile, bizim Ortadoğulu Müslüman halklarda olan, Müslüman olmayanın oruç tutması ya da namaz kılması, tutuyor gözükmesi beklentisi arasındaki benzerlikleri bul :)))

chennai de yemiyorlar birbirlerini arkadaşım alla alla bizde devire göre insan var, mesela şimdi dedem tekin zamanı popüler herkes o'cu.. ama devir değişsin herkes bu'cu olacak.. onun adamları köşeleri kapacak, onun kuralları geçerli olacak, ona laf söylenmeyecek, belki bu sefer tam tersi insanlar "vatan haini" olacak ve biz yine bağırdığımızla kalacağız.. hiçbir avrupa ülkesinde göremezsin bunu.. ha dolandırıcılık konusuna değinmiyorum bile, resmen spor oldu bizim ülke için ve hiçbir cezası yok.. eskiden titanlara, fadıllara para kaptıranlara çok üzülürdüm philly.. insanlar bir umutla ellerindekileri veriyorlar derdim, şimdi her dolandırılan insana oh olsun diyorum çünkü amaç kısa yoldan köşeyi dönmek..

cehalet kutsanıyor bizde, sen o kadar okudun gel tr ye muhtemelen lise mezunu bile olmayan birinin altında çalışacaksın.. ben yazılımcıyım, tr de ilk işime girdiğimde patronum yön tuşlarının yerini bilmiyordu.. "ahahaha bilgisayarda yön ne arar ofis ya cahil misin" demisti bana :) hani bu azınlık olsa her yerde var derim, bu genel.. azınlık benim gibi yılmış olanlar, onların da ya sesi çıkmıyor ya da gidiyorlar işte..

Kaçarak gidip kaçarak dönenlerden olmada sonra...

Bilhassa şu kısmın altına direkt imzamı atabilirim.

Burada olsa gitmişti o para.

Irkcilik yapmayan bir yer bulursan gittigin yere beni de aldir.
Gönlüne göre bir yer bulmak cok zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…