- 3 Eylül 2012
- 21.854
- 57.511
- 798
Nasıl bakmıyor office, hele azıcık tenin esmerse, Ortadoğu zaten problem hepsini havaya uçuralım diyen de oluyor yani. Bu havaya uçururken seni beni ailemi ve aileni ayırmayacaklar kenara. Sistem işlemeyince davranışlar değişirdi, sosyolojiye ilgin var diye hatırlıyorum, hiç kimse yüzde yüz toplumun aynısı olmadığı gibi, aralarında sıfır etkileşim olduğunu iddia etmek de bilimden uzaklık demek. Türkiye'ye yeni geldim office, Sen hiç kimsenin hesabını ödemedin mi office? Ben çok ödedim çok da hesabım ödendi. Hasta olsan ziyaretine onlarca insan geliyor ülkede , ki Amerikalılar aile kopukluğundan yakınırlar, aile üyelerinden biri hasta olsa ya da yardıma muhtaç , gör bak basına neler geliyor Amerika da. Bir sürü şey var yani Türkiye'nin eksiği çok ama bir sürü artısı var ayrıca, insan göremiyor her zaman kızgın olunca. Bu arada Balkanlar da Doğu hakları bence, zaten o absurlukler Balkanlar'dan başlıyor , yakın arkadaşlarım Yunanlı, aynı terane onlarda da var, dedikodu gösteriş merakı vs vs, ama evine gidiyorsun yedirerek öldürüyor seni. Sesin çıkmasa iyi misin gözükmüyorsun diyor vs vs. Hatta bölümde bir Amerikalı doktora öğrencisi piyasada yok uzun zamandır, kimse bilmiyor ne olmuş mesaj da atmıyorlar, bu Yunanlı gidiyor evine bakımaya ki megersem hastanede yatıyormuş kızcağız aylardır kimsenın haberi yok. Yani demem odur ki, hiç bir halk o kadar kötü genellemeyi haketmiyor, ne Batılılar ahlaksız genellemelerine ne de Ortadoğu'lar rezalet genellemelerine katılıyorum.
Ne diyosun bendemiii ortadoğuluyum, olamaaaz
Tamam Türkiye de bir ortadoğu ülkesi sayılır ama bizi o ortadoğululardan ayıran özelliklerimiz var-dı. Biz Atatürk’ün kurduğu modern laik bir ülke idik. Biz Türküz...
Aslında eski Türkiye olsa bisürü şey yazardım ama şimdi artık ortadoğulu olduk iyice yaaamaalesef ...
Avrupalılar bile diyorlar Türkiye eski Türkiye değil kendimize yakın görmüyoruz diye.
Ben şahsen şimdiye kadar çalıştığım yerdede, yaşadığım yerdede çoçuklarımın okullarındada kendime yakın gördüğüm, ay ne güzel insanlar dediğim hiç ortadoğulu ile karşılaşmadım. Şahsen Bize zarardan başka bişey vermediler. Bu yüzden aman ekmekleri onlara kalsınbize uzak Allah’a yakın olsunlar
valla ablacim dunyada tek bir guc var, o da finansal guc, gerisi hikaye.
Turkiye kafayi calistirsa aslinda ekonomik olarak Cin'e yetisecek seviyede.
Bir kere tarim urunlerinin ithali yasaklanmali ve hemen simdi durdurulmali.
Avrupaya'da telekom yazilimlari, 5G, DSL hatlari vb gayet rahat satabiliriz.
Is bilen, kafayi kullanan adam olsa yemin ederim Mars'a bile cikariz ama iste bastakiler kendi cebini doldurma pesinde. Su ulkenin teknoloji bakanligini bana bir verseler hemen ise baslarim
Iyi de ona bakarsan en baba irkciligi siyahiler goruyor philly, zaten yukarida da yazdim aptali da var gel gor ki istemezsen onlarla muhatap olmazsin.. tr de ise kacma sansin yok.. belki 10 yil oncesine kadar katilirdim sana zira o ara ortadogu degil avrupa ulkesiydik evet kasada odedigim de var lokantada da.. gel gor artik parmagimi oynatmam.. burada insanlar birbirleri ile konusmuyor philly, insanlar birbirlerinden kaciyor, herkes zombi gibi, kimse kimseye gulumsemiyor bile.. ama gel gelelim Amerika da rahatsizlik gecirince okul doktoru cek yazdi verdi esime, iyi beslenmelisiniz diye.. kuzenim Amerikali bir hocasinin referansi ile okudu.. ben amerikada ki aile bagina hastayim philly, tam kararinda bir iliski kesinlikle.. ne ben dogurdum, ben evlendirdim diye her halta maydanozlar ne de hadi git diyorlar.. bizde oyle degil, ya her seye karisirlar hatta ust kata evlendirirler ya da en ufak istemedikleri bir sey yaptiginda cizerler.. bizim aradiklarimiz ile bulduklarimiz cok farkli philly, o yuzden bu konuda imkansiz anlasamayiz.. kendini bu toplumdan gormeyenler zaten kacip gitmeye calisiyor, iyi yerlere de geliyorlar.. ha ben yanimda tanimadigim orta doguluyu calistirmam, buna da tecrube derim nacizane..
Asdhssjnsnshd ya şurada iki ciddi bi konu konuşuyoruz Tosunu kim kattı araya
Hadi Türkler kibirliler kötü davranmışlar, neden acaba batılılar yada diğer ülkeler hiç sevmez bu arapları. Araplar bile arapları sevmez araplari, tekbir getirerek birbirlerinin kafalarını kesmiyormu bu araplar. İçleride iyileri vardır muhakkak ama bana denk gelmediler hiç üzgünüm. Daha yukarda yeni yazdım, zor durumdayım dedi iş yapacaktık adam bizi dolandırdı. Bu güzel ülkemizide bu arap özentisi çakma araplar getirmedimi bu hale...Eski Osmanlı eyaletlerine Ortadoğu denir, Türkiye de Ortadoğu ülkesidir. Tek laik seküler Türkiye miydi sanıyorsun koca coğrafya da, İran da , Libya da, Suriye de, Irak da, Tunus da, Lübnan'da , Ürdün de vs seküler ülkelerdi Ortadoğu da. Ben gördüm , hem de epey gördüm. Hatta Araplar oldukça eli açıklar, çok da iyi entelektüeller çıkar içlerinden. Ben dışa dönük biriyim, sohbet etmeyi severim, taksiye de binsem metroda da olsam konuşurum. Bir taksi seferimde klasik aksandan nerelisin muhabbeti dönüyor. Şöför Iraklı bir Kürt, sağdan soldan lak lak ettik, beni okula bıraktı," o kadar Türk bindi bu arabaya ilk defa biri böyle davrandı, lütfen para verme, bu da kartım ailem burada basın sıkışırsa, her zaman ara" dedi. Uğraş uğraş parayı zorla aldı vs vs. Bizdeki kibir kaf dağındakinde yok, adama artık nasıl davrandılarsa. İyi insan iyidir ,nede doğarsa doğsun. Evet hatlar yapılıyor vs ama elbet geçecek bu günler, o kadar da gömmeyi haketmiyor halklar. Bizlerin problemi devletlerimiz ceberut, iyi eğimli haklarımız yok nedenleri de yine politik.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kapılmadıysa onu da ben alayım ehehe. "Sağlıklı aile, sağlıklı toplum" sloganımla :)
Şaka bir yana, ben de bazen umutsuzluğa kapılıyorum ama nedense hala ülkeden bir derece umutluyum. Doğduğun büyüdüğün toprakları bırakmak da düşündüğün kadar kolay olmayabiliyor. Ben yerinde olsam bir süre eğitim için giderdim duruma bakardım ona göre temelli kalmayı düşünürdüm. Hakkında en iyisi olsun dilerim.
Söylediklerine katılmıyor değilim ama bu kadar umutsuz olmayın diyorum. Bak ben Amerikalılar ile yaşıyorum, çalışıyorum, aylarca kira vermeden de yaşadım, hatta diyeyim ki, arkamdan hüngür hüngür ağlayan, Türkiye'ye döneceğim diye öfkelenen insanlarla yaşıyorum, seviyor ve seviliyorum. Ama Amerikalıların da problemli bir ton ilişkisi var diyorum, öyle göründüğü gibi değil diyorum. Bak manevi annem hasta oluyor, yaşlanıyor kadın kapısını açan yok, biliyorum ki yarın öbür gün hasta olduğunda kapısını açacak insan yok. Kendisi de biliyor, iki kuşak öncesi böyle değil aöa yeni kuşak fena, kapitalizm bütün ilişki ağlarını çözmüş, bizimkini de çözecek tabi, ben iki kültürün de ortasını istiyorum mümkünse :)))
Ben attim. Bi arap bizi dolandirdi ama paramizi geri aldik. Memlekette olsa alamazdik tosun vurdu kacti dedik vs....Asdhssjnsnshd ya şurada iki ciddi bi konu konuşuyoruz Tosunu kim kattı araya
Hadi Türkler kibirliler kötü davranmışlar, neden acaba batılılar yada diğer ülkeler hiç sevmez bu arapları. Araplar bile arapları sevmez araplari, tekbir getirerek birbirlerinin kafalarını kesmiyormu bu araplar. İçleride iyileri vardır muhakkak ama bana denk gelmediler hiç üzgünüm. Daha yukarda yeni yazdım, zor durumdayım dedi iş yapacaktık adam bizi dolandırdı. Bu güzel ülkemizide bu arap özentisi çakma araplar getirmedimi bu hale...
ablacuuum ne diyim ben hic sempatuk bakamayruuum
Saygı mı :)) len office onlar birbirini öldüre öldüre, ortaya üç ülke çıkardılar :))) Pakistan, Hindistan, Bangladeş :)))))) en büyük Müslüman nüfuslardan birine sahipler ama hiç de barışçıl falan değiller, birbirlerini yiyorlar hala Hindular ve müslümanlar , geçen hatta inek yediği dedikodusu yapılan bir müslümanı linç etmişlerdi. Burada ana probleme parmak basayım Ortadoğu haklarındaki ya da doğulu halklardaki .ya bak o konuda batı-matı değil, Hindistanı tek geçerim.. bizde 2 farklı mezhep aynı ortamda 3 günde birbirini yer, adamlar 3 farklı din ve çıtları çıkmıyor yan yana çalışıyorlar.. biri tanrısının önüne pirinç, portakal yığarken diğeri kiliseye gidiyor, öteki namaza duruyor ve hop birinin doğum günü için pasta kesiyorlar bir araya gelip.. zerre saygısızlık görmedim kaç yıldır iyi kötü içlerindeyim.. herkes hem yan yana hem korkunç saygılı gel gör ki en tehlikeli yerlerden biri.. yoksa o annesinin kapısını açmama olayı bizde başladı, büyükler elde tutmaya çalışıyor, gençler free takılıyor.. o zaman, yallah Hindistana gidelim
Bu arada psikoloji mezunuyum, mesleğimi rahatça icra edebileceğim, master doktora şartları bir derece kolay olan ülke önerilerinize açığım ehehe. (ABD hariç, orada zor :/)
Saygı mı :)) len office onlar birbirini öldüre öldüre, ortaya üç ülke çıkardılar :))) Pakistan, Hindistan, Bangladeş :)))))) en büyük Müslüman nüfuslardan birine sahipler ama hiç de barışçıl falan değiller, birbirlerini yiyorlar hala Hindular ve müslümanlar , geçen hatta inek yediği dedikodusu yapılan bir müslümanı linç etmişlerdi. Burada ana probleme parmak basayım Ortadoğu haklarındaki ya da doğulu halklardaki .
Ben bir dine inanıyorum , herkes Ona inanmak zorunda ,ona inanmıyorsa bile saygı duymak zorunda. Peki Ortadoğu da saygı ne demek " inanmadığın bir dini inancın ritüellerini yapıyormuş gibi gösterip, kendi inancından feragat etmek, ondan soyutlanmak " Hintlinin inek yiyen ve Hindu olmayan, müslümandan beklentisi ile, bizim Ortadoğulu Müslüman halklarda olan, Müslüman olmayanın oruç tutması ya da namaz kılması, tutuyor gözükmesi beklentisi arasındaki benzerlikleri bul :)))
eskiden titanlara, fadıllara para kaptıranlara çok üzülürdüm philly.. insanlar bir umutla ellerindekileri veriyorlar derdim, şimdi her dolandırılan insana oh olsun diyorum çünkü amaç kısa yoldan köşeyi dönmek..
Ay sorma ne çektik biz bunlardanama eşim akıllanmadı, küçük bir tadilat işi vardı bir iranlıya verdik işi. O adamda bebeğim var çok hasta, vergi borcum var dedi 3800 euro peşin aldı kayıplara karıştı Allahdan polise şikayet ettik de daha dün aldık paramızı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?