Türkiyeden gitmek

• Konu Sahibi Konu Sahibi 8993
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Egitim icin gittik, iki cocukla birlikte, cok da eglendik, sonra donduk. Abd de kalabilirdik de, yesil kart imkanimiz vardi, ama dusunmedik oradayken. Simdi ortami gorunce sinirlenip, gidelim ulann diyorum, ama sanmam, gitmem. Ben idealist bir insanim, yaptigim is insanlara faydali olsun isterim. Gidersem atalarima ihanet edermisim gibi geliyor. Bu biraz romantik tarafi. Diger taraftan gercekci olursak da benim orada dislinin carklari arasinda ezilecegim garanti. Orada bir sirkete 1 milyon dolar kazandirirken bana ancak 100.000 dolar kazandiracaksa, ki oyle olacak, bu bana ters. Ha o sirket iyi, benim sirtimdan kazansin, cok sorun degil, ama bilime faydasi var desen, o da degil, cunku hepsi buyuk saglik firmalarina calisiyor, en icuz ilac 15 dolardan basliyor, saglik sigortan varken bu da. Sigortasi olmayan milyonlarca insan var orada, doktora bile gidemiyor bunlar.
Ayrica ben o ulkenin vatandasi da degilim, benim dediklerimi kimse ciddiye almaz. Ama burada ufak da olsa bir etki saglayabilirim. Konumumu kullanarak siyasete girebilirim, en kotusu de burada benim fikirlerimi benimseyecek dunya vatandasi olmis gencler yetistirebilirim. Bence bu cok degerli. Benim kafami vura vura ogrendigim seyleri ogrencilerim sohbet arasinda ogreniyor, ogrenecek. Hosgoruyu ogrenecek, cok calismayi ogrenecek, durust olmayi ogrenecek, vs vs.
O yuzden bence hem siz hem konu sahibi gidin, mutlaka gorun, artilari eksileri degerlendirin. Ancak donun. Siz donmezseniz cahillik kazanacak, mantiksizlik kazanacak. Donun, orada ogrendiklerinizi burada faydaya donusturun.

dahası hiçbir batılı ile çalışırken ayak kaydırma endişesi yaşamadım, ne zaman iki tane orta doğulu geldi ortam havai fişek gösterisine döndü..

dahası hiçbir batılı ile çalışırken ayak kaydırma endişesi yaşamadım, ne zaman iki tane orta doğulu geldi ortam havai fişek gösterisine döndü..

Ahhaaa bizimde işyerinde genelde ortadoğulular çalışıyordu, işyeri resmen dallasa dönmüştü. Birbirin arkasından dedikodu yapanlarmı ararsın, birbirinin işini kapmaya çalışanlarmı, yalan söyleyenlermı... yeminle eşim artık kapatcam ne ugrasıyoz bunlarla dediği andan hepsini kovup yerlerine yabancıları aldık saat ücretleri daha fazla ama huzura kavustuk...
( bu arada herkesin yaptığı işe göre saat ücreti sabittir, o ücretin altında veremezsin yasak ama üstü verebilirsin, ucuza adam çalıştırmıssınız falan demeyinde)

ya biz 2 taneyle kafayı yedik, değil ki sizin şirket gibi olsa ben çıkardım zaten tahammül seviyem düşmedi, resmen yok benim patronuma gidip ofişin yaptığı işi biz yapalım yarı fiyatı ver dediler ya la her yeri kendi ülkeleri gibi sanıyor adamlar cidden dünya için sıkıntılı bir millet. en iyisini yapmışsınız ben de şirket kursam tek tek seçerim çalışacakları, ağzımız yanmış bir kere

Ayy bi de yazmadan edemicem yıllardır buraya içindeki iltihabı dökenler daha burada mısınız gitmediniz mi türkiyeden sizi ailece kıs kıs gülerek izliyoruz

Her memnun olmayanın imkanı,yaşı v.s. uygun olmayabilir gitmek için.Gidemiyorsam hayat bayram olsun

kafasını yaşayamıyorsa insanlar bunda kıskıs gülecek ne var anlayamadım doğrusu.Tabi memnuniyetsizliklerini

ifade edecekler.

Ben de anne tarafı 90 yıl, baba tarafı 200 yıl önce göçmüş bir ailenin ferdiyim.O günlerle bugünleri bir tutmamak

lazım.

Bence imkanınız varsa gidin. Ben de burada yaşananlardan dolayı mutsuzum. Biz fedakar milletiz, biz bunları hak etmedik. Elin yabancısı yeyip içip gezerken bizim gençlerimizin işsizlikle boğuşması bile çok çok üzüyor beni. Bu en basit örnek. Biz Kurtuluş Savaşında yoktan var ettik. Şimdi bunları hak etmedik..

Gercekten ne kadar da dogru yazilmis. Ben lisedeydim staj yapmam gerekti. Bir Türk tatil burosunda staja basladim. Calisanlarin nerdeyse tamami Türk'tü. Oyle kotu bir 3 ay gecirdim ki orda. Aslinda 6 ay kalacaktim ama dayanamadim. Zaten milleti kazikliyorlardi. Oldugundan fazla rezervasyon parasi aliyorlardi. Sesimi yukseltemiyordum cokta buyuk değildim. Bana tum isleri yukluyorlardi. Sonradan duydum ki sirketleri batmis, polis duruma el koymus. O gun dedim ki bir daha asla bir Türk'ün yaninda çalışmam. Calismadim da. Yabanci en azindan senin hakkini kurusu kurusuna veriyor. Hatan varsa da yuzune karsi bunu soyluyor arkadan atip tutma yok. Türkiye'de ki gibi isyerinde bir hiyerarşi yok. Universitede staj yaptigim sirketteki mudurum bana kahve getiriyordu. Adamlar isine bisikletle geliyorlar zaten ego olaylari yok.

Ay sorma ne çektik biz bunlardan ama eşim akıllanmadı, küçük bir tadilat işi vardı bir iranlıya verdik işi. O adamda bebeğim var çok hasta, vergi borcum var dedi 3800 euro peşin aldı kayıplara karıştı Allahdan polise şikayet ettik de daha dün aldık paramızı

çok büyük geçmiş olsun, inan bana o parayı alma sebebiniz de yurt dışında yaşıyor oluşunuz.. yoksa burada voleyi vuran kaçıp gidiyor malum.. aman diyeyim bundan sonra uzak olsunlar

Benim fırsatım olsa 5 dk durmam bu ülkede. İmkanın varsa git bence. Gelir görürsün aileni tatillerde. Zaten ailenden başkada özleyecek pek bir şey yok.

çok büyük geçmiş olsun, inan bana o parayı alma sebebiniz de yurt dışında yaşıyor oluşunuz.. yoksa burada voleyi vuran kaçıp gidiyor malum.. aman diyeyim bundan sonra uzak olsunlar
Çok saol ofişcim, Kesinlikle haklısın, İşte bu yüzden batıyı, batılıyı savunuyoruz. Sistem işliyor, hakkınımızı arıyabildiğimiz yerler var . Memlekette olsaydı bi tosuncuk hakkımızdan gelirdi

Arkadaşlar herkese korkunç bir haberim var , hepimiz Ortadoğuluyuz:)) Ülkelerde bazı düzenlerin olması genetik falan değildir, öyle anlattınız ki, görende diyecek " genetik" olarak ortadoğulular problemli. Ortadoğu medeniyetin doğduğu, modern anlamda yasanın, devletin, tarımın, anlaşmanın, işçiye para ödemenin vs vs doğduğu topraklar . Herkes kendini çıkararak " ya bu ortadoğulular " diye laf çakıyor da, elin yabancısı için sen de " "Ortadoğulusun".

Kültür insanı etkiler, hiç beni etkilemedi desen de etkiler.

Şimdi madem gömdük Ortadoğu'yu ben bir de güzelliklerini yazayım daha doğrusu Doğu halklarının güzelliklerini . Aç kalırsın , evindeki tek yemeği sana sunar. Başın sıkışır, omzuna yaşlanır ağlarsın, karşında ciddi ciddi ağlar, acından acı duyar. Ne kadar beğenmeseniz de aynı şekilde ağlarsınız. Çocuğu dahi öldüğünde metanetli davranan batılı tipi bize yakın değildir, bizler duygusal halklarız, salya sümük ağlarız. Bir lokantaya onlarca milletten insanla mı gittin, bir bakarsın hesap ödenmiş , ödeyen kim dersiniz evet evet Amerikalı ya da Alman değildir, bir tane Arap arkadaşınız herkesin her yediğini kendisi çıkarken ödemiştir! Ne kadar kızsak da vatan diye bir şey var ayrıca, ondan zira dünyanın öbür ucunda da olsak, gözümüz Türkiye'de. İnsan ana dilini konuşan insanlar arar yeri gelince " Türkçe, Kürtçe vs vs" konuşmayı özledim diyen insanlar görürsünüz şaşırmayın. Manevi Alman ninem , hayatının çoğunu Amerika da geçirmesine rağmen, nerede Almanca bilen birini duysa , gözleri fal taşı gibi açılır, hemen Almancaya dönerdi, öyle bir özlem. Evet çok yanlış yerde bugün Ortadoğu , keşke olmasaydı , ama hatalarımıza rağmen Doğu halkaları içtenlikle sarılabileceğiniz halklar.

Elin yabancisi olaya orta dogulu diye bakmiyor ama philly, oyle bakanlar bizim gibi sark kurnazligindan yilmis olan “ortadogulular”. Ve evet, sark kurnazligi genetik.. ayrica 35 senedir tr deyim, hic hesabimi odeyen olmadi gel gelelim bir kolaya 15 lirayi gomen oldu ama :) senin tr hasretin tutmus, bir gel birkac ay sonra en cok kacman gereken insanlarin sana omuzlarini acanlar oldugunu goreceksin zaten :)

Ne diyosun bendemiii ortadoğuluyum, olamaaaz
Tamam Türkiye de bir ortadoğu ülkesi sayılır ama bizi o ortadoğululardan ayıran özelliklerimiz var-dı. Biz Atatürk’ün kurduğu modern laik bir ülke idik. Biz Türküz...
Aslında eski Türkiye olsa bisürü şey yazardım ama şimdi artık ortadoğulu olduk iyice yaaamaalesef ...
Avrupalılar bile diyorlar Türkiye eski Türkiye değil kendimize yakın görmüyoruz diye.
Ben şahsen şimdiye kadar çalıştığım yerdede, yaşadığım yerdede çoçuklarımın okullarındada kendime yakın gördüğüm, ay ne güzel insanlar dediğim hiç ortadoğulu ile karşılaşmadım. Şahsen Bize zarardan başka bişey vermediler. Bu yüzden aman ekmekleri onlara kalsın bize uzak Allah’a yakın olsunlar

philly ye katılıyorum. Burda Avrupalılar mal gibi yazıyorum niye diyorlar. Yok yani elemanların içinde bir sıcaklık bir enerji yok. Robot gibi ruhsuz cansız mekanik hayatlar. Çocuğum olursa asla bu tiplerle aynı okula gitmesini istemiyorum onu da mallaştırırlar.

Doğu halklarına sarılacağıma kimseye sarılmam daha iyi. 957985 tane sebebi var.

Nasıl bakmıyor office, hele azıcık tenin esmerse, Ortadoğu zaten problem hepsini havaya uçuralım diyen de oluyor yani. Bu havaya uçururken seni beni ailemi ve aileni ayırmayacaklar kenara. Sistem işlemeyince davranışlar değişirdi, sosyolojiye ilgin var diye hatırlıyorum, hiç kimse yüzde yüz toplumun aynısı olmadığı gibi, aralarında sıfır etkileşim olduğunu iddia etmek de bilimden uzaklık demek. Türkiye'ye yeni geldim office, Sen hiç kimsenin hesabını ödemedin mi office? Ben çok ödedim çok da hesabım ödendi. Hasta olsan ziyaretine onlarca insan geliyor ülkede , ki Amerikalılar aile kopukluğundan yakınırlar, aile üyelerinden biri hasta olsa ya da yardıma muhtaç , gör bak basına neler geliyor Amerika da. Bir sürü şey var yani Türkiye'nin eksiği çok ama bir sürü artısı var ayrıca, insan göremiyor her zaman kızgın olunca. Bu arada Balkanlar da Doğu hakları bence, zaten o absurlukler Balkanlar'dan başlıyor , yakın arkadaşlarım Yunanlı, aynı terane onlarda da var, dedikodu gösteriş merakı vs vs, ama evine gidiyorsun yedirerek öldürüyor seni. Sesin çıkmasa iyi misin gözükmüyorsun diyor vs vs. Hatta bölümde bir Amerikalı doktora öğrencisi piyasada yok uzun zamandır, kimse bilmiyor ne olmuş mesaj da atmıyorlar, bu Yunanlı gidiyor evine bakımaya ki megersem hastanede yatıyormuş kızcağız aylardır kimsenın haberi yok. Yani demem odur ki, hiç bir halk o kadar kötü genellemeyi haketmiyor, ne Batılılar ahlaksız genellemelerine ne de Ortadoğu'lar rezalet genellemelerine katılıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…