Türkiyeden gitmek

• Konu Sahibi Konu Sahibi 8993
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bilmiyorum . Sıkıldım . Basit bir şımarıklık değil inanın benimki . Bir insan okuduğu bölüme güvenirken aynı zamanda acaba işsiz kalıcak mıyım korkusu nasıl taşır ? Bu korkuyu taşırken nasıl mesleğinde iştahla güzel işler yapabilir ? Hayatımız çelişki hep bir korku içinde . İnsana değer olduğunu düşünmüyorum artık bu ülkede .

Simdi gittin gittin valla coluk cocuk olunca zor.. onlari daha cok dusunuosun cunku..

Suriyeliler en azindan savas başladıktan sonra kacti sen onlar kadar olamayip simdiden mi kaciyorsun haid bakalim yolun acik olsun.

Suriyeliler en azindan savas başladıktan sonra kacti sen onlar kadar olamayip simdiden mi kaciyorsun haid bakalim yolun acik olsun.
Evet sizi de burada sıkıntıyla geçim derdiyle saygısız insanlarla bırakıp kaçacağız çünkü hayata 10 kez geliyorsunuz ne olacak

Birazda gelecekteki - Allah nasip ederse - çocuklarım için düşünüyorum bunu . Dil , eğitim vs açısından .
Dilden ziyade guvenli bir ortam vs daha tedrgin oluosun. Ama her yer riskli ayni derecede olmasada...

Hahah valla şu halimle güldüm :) Beyin göçü diye bir olaydan haberiniz vardır umarım . Eğer istediğiniz bilimsel mesleki beceri seviyeye bulunduğunuz ortamda erişemiyorsanız bu seviyeye erişmiş ülkelere göç edersiniz . Üzgünüm yani böyle gelmiş böyle geçer mantığında yaşayamam bu hayatı . Kör idealler uğruna .

Tabii gidin, nereye istiyorsanız orada yaşamı deneyimleyin. Her yerin artısı eksisi olacaktır. Kendineze göre tartarsınız. Amerika'da yaşayıp çok mutlu olanda var. Sadece insanlık/ insaniyet adına beklentilerinizi çok yüksek tutmayın.

Amerika ve Avrupa'da böyle şeyleri asla haber yapmıyorlar. En azından TV de görmüyorsun, ama emin ol TR'de yaşanılanlardan çok daha kötüleri oluyor. Çocuk kaçırma, beyaz kadın ticareti ne ararsan daha ciddi boyutta.
Zihniyeti pis insan her yerder var. Sadece beklentilerinizi gerçekçi tutun diyorum. Benim iş alanım şu ülkede daha iyi, çalışırsam şu kadar maaş alırım, sokaklar yeşil, banka da kuyruk yok, AVM'ler büyük, şu ülke çok güzel gibi gerekçeleri anlarım. Ama insanlar burada iğrenç, orada iyi diye bir durum yok.

Kaldı ki o çok özendiğimiz (!)suriyeliler dahi buradaki imaknlara burun kıcırıp almayaya ingiltereye kaçma yolları arıyor . Ne çabuk unuttunuz ebeveynlerinin idealleri uğruna (!) yitip giden Aylan bebekleri ...

Beyin gocunun Turkiye icin iyi oldugunu dusunuyorsaniz diyecek birsey yok

Ekonomi hariç diğer olaylar için düşünüyorsanız yurtdışı sizi dumura uğratır gibi. Her ülkede bu tür şeyler var çünkü.

Ama ekonomik sebepler eğitim ülkenin karışık durumu gitmek için bir neden olabilir. Yaşınız da genç bence kesinlikle deneyin olmazsa yapamazsanız dönerseniz.

Bende imkan olsa giderim yalan yok.birkaç yıl önce farklı düşünüyordum.ülkemi çok seviyorum ama bazı insanlar yaşanmaz kılıyor.bu toplumdan ve geri kalmışlığından bıktım.herşey çok pahalı ama kimse sesini çıkarmıyor.eğitim berbat zaten.yurt dışındaki medeniyeti gördükten sonra bu durum iyice çekilmez oldu.okuduğum bölüm pek müsait değil ama mezun olunca şansımı denemeyi düşünüyorum ingilizcem iyi.inşallah olursa giderim.tatilde falan gelirim bazı şeyler uzaktan sevince daha güzel.tek sorun insan ne kadar kötü olduğunu düşünsede ülkesini özlüyor yani hiç ülkendeki gibi olmuyor.maddi yönü halledersen yinede gitmeye değer.

Son düzenleme:
Beyin gocunun Turkiye icin iyi oldugunu dusunuyorsaniz diyecek birsey yok

Yemin ederim ülkeme üzülüyırum kardeşim . Elindeki nice elmasları kaybetti . Bir sürü pırlanta gibi insan harcandı gitti . Sadece biraz daha refah yükselse buradaki insaniyetin hiçbir ülkede olmadığının farkındayım . Kim gitmek ister ilk adımlarını bastığı toprağı terk edip gitmek

Yeri değil ama, aklıma geldi görünce. Sağlık sorunlarınız vardı, daha iyisiniz inşallah?
Çok daha iyiyim hamd olsun. Gün gün aşılan bir durum, inşallah bunu da tamamen atlatacağım.
Çok teşekkür ederim nazik ilgin için...

Konu sahibine de yorum yapmak istiyorum.

Bizim Türkiye'de yaşadığımız her sorunu inanın yurtdışındaki ülkeler de yaşıyorlar.
Vicdansızlık, adaletsizlik, terör, insan hakları suçları, vb. sayamadığım bir çok şey Global Problemlerdir.
Tek bir yöreye, tek bir ülkeye, tek bir millete mahsus birşey değil.
İnsanın olduğu her yerde vahşet, haksızlıklar, adaletsizlikler, terör, çok pedofili ve diğer bütün suçlar olacaktır.

Ancak derseniz ki, ben şu anda Türkiye'de bulunan ekonomiden memnun değilim, ekonomik anlamda daha rahat bir hayatım olsun isterim. - İsviçre'de yaşayın!
Dünyanın bir çok ülkesi zaten şu anda ekonomik anlamda batık durumda.
10 sene yurtdışında yaşadım, ben yapamadım geri döndüm, babam emekliliği tamamlamak istiyor, 20 senedir yurtdışında, şu anda illallah etmiş durumda, parasını toparlayıp Türkiye'den emekli olacak... Bu sene dönmeyi planlıyor. Varın siz düşünün durumları...

Benim size tavsiyem, yurtdışında eğitim alın.
Gerekirse orada 1 sene yaşayın (hangi ülkede isterseniz) ve deneyimleyin.
Daha sonra ülkenize döndüğünüzde inanın aradaki farkı göreceksiniz.

Ben artık o kadar bunalmıştım ki "vatanıma döneyim toprağını öpücem" demiştim.

Umarım her şey güzel olur senin için

Çok teşekkür ederim, hepimiz için :)

Bilmiyorum kac kere yurt disina ciktiniz ama oralarda filmlerdeki gibi mukemmel yerler degil gidince gorursunuz :)

25 yaşındayım, 40 farklı ülkede bulundum bazılarında kısa dönem yaşadım ve sonuç olarak beyin göçü yapmaya karar verdim. Mükemmel olduğu için, hiçbir yer mükemmel değil elbette ama bir de gerçekler var gözümüzü açmamız gereken...

Heh bak aslinda aynı kafadaymisiz bende diyorum ki sen gidersen o giderse ben gidersem nasil duzelecek bu durum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…