Türkiyeden gitmek

• Konu Sahibi Konu Sahibi 8993
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

8993

Architect
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2017
1.185
2.834
133
İstanbul
Merhaba kızlar . Benim sorunum biraz daha değişik .

Ben artık bu ülkede yapamayacağımı , beni boğduğunu farkettim . İçinde yaşanan olaylar , olumsuzluklar , kötüye gitmeye başlayan durumlar beni geleceğim hakkında korkutuyor .

Ülkemi seviyordum . Gerçekten çok seviyordum . Ama artık kendimi daha çok sevip ruhum için buradan gitme planları yapıyorum.

Güzel bir bölümde okuyorum . Geleceği olan bir bölüm iyi bir miktarda kazanıcam mezun olunca büyük ihtimalle .

Sorum şu ; ailemi , sevdiklerimi , anılarımı herşeyi bırakıp gitmek nasıl bir duygu olurdu ? Gözümü karartıp geleceğim için yapmalı mıyım bunu ? Eğitimim için mesleğim için en önemlisi kendim için ...

Okuyan herkesten bir yorum istiyorum lütfen danışacak kimsem yok . Kimseye açmak istemiyorum bu düşüncemi henüz.

Çok bunaldım .

Siz farklı bir ülkede sorunların olmadığını düşünüyorsunuz sanırım...

Karar ve hayat tabii ki sizin.
Ancak siz oy kullanamayacağınız, hiç bir zaman kendi topraklarınız olamayacak bir yerde nasıl bir hayat umuyorsunuz?

Hakkınızda hayırlısı olsun diyorum.
Yurtdışında yaşama deneyimi olmuş biri olarak, tek diyeceğim şey insanın kendi vatanı gibisi yok.

Özlem hasret bunlar gel - geç şeyler. Zor ancak aşılamayacak şeyler değil onu belirtmek isterim.
Ancak "yalnızlık" barındıran şeyler. Tek gurbet yaşayan siz değilsiniz emin olun.
Şunu da belirteyim, davulun sesi her daim uzaktan hoş gelir...

İş bulabileceksiniz git, arada gezmeye gelirsin.
Bulabileceğimi düşünüyorum . Elbette buradan kopamam vatanım burası ama bilmiyorum haber izlemeyi bırakmam lazım biraz galiba . Artık izledikçe midem bulanıyor bazı şeylerden

Merhaba kızlar . Benim sorunum biraz daha değişik .

Ben artık bu ülkede yapamayacağımı , beni boğduğunu farkettim . İçinde yaşanan olaylar , olumsuzluklar , kötüye gitmeye başlayan durumlar beni geleceğim hakkında korkutuyor .

Ülkemi seviyordum . Gerçekten çok seviyordum . Ama artık kendimi daha çok sevip ruhum için buradan gitme planları yapıyorum.

Güzel bir bölümde okuyorum . Geleceği olan bir bölüm iyi bir miktarda kazanıcam mezun olunca büyük ihtimalle .

Sorum şu ; ailemi , sevdiklerimi , anılarımı herşeyi bırakıp gitmek nasıl bir duygu olurdu ? Gözümü karartıp geleceğim için yapmalı mıyım bunu ? Eğitimim için mesleğim için en önemlisi kendim için ...

Okuyan herkesten bir yorum istiyorum lütfen danışacak kimsem yok . Kimseye açmak istemiyorum bu düşüncemi henüz.

Çok bunaldım .
Ben de düşünüyorum. İş imkanın olursa elbette git. Orada çok daha fazla kazanıp burada çok daha iyi harcayabilirsin.

Merhaba, benzer düşüncelerle lisans sonrası ülkeden ayrılmayı göze alamadım. Ailemden ayrı yaşıyorum ama onlara çok düşkünüm, kardeşimle beraber yaşıyorum ne yapacağımı bilemiyordum. Master' ı da burada yapıp o sürede düşünmeye karar verdim zaten çalışıyordum. Sonuç olarak master bitti ve ben doktora için yurtdışından kabul aldım. Hala zaman zaman annem, babam ve kardeşimi sık göremeyecek olduğumu düşündüğümde nefesim kesiliyor gibi oluyor. Ama annemin hep dediği bir söz var yalnız doğduk ve yalnız öleceğiz, aradaki süreyi iyi geçirmek senin kendine olan borcun. O yüzden git, nerede mutlu olacaksan orada yaşa der. Sonuç olarak ben ağustosta gidiyorum bakalım zaman yaklaştıkça nasıl hissedeceğimi ben de merak ediyorum.

İzlemesen de gerçekler böyle iste
Daha bu sabah kayınvalidesiyle ilişki yaşayan damat haberini gördüm . Dün sabah güne yavru kediyi paramparça eden kayınpeder haberiyle uyandım .

Ekonomi batık durumda herşeyi 4 5 kat pahalıya alıyoruz kimsenin gıkı çıkmıyor . Daha bir sürü şey ...

Merhaba, benzer düşüncelerle lisans sonrası ülkeden ayrılmayı göze alamadım. Ailemden ayrı yaşıyorum ama onlara çok düşkünüm, kardeşimle beraber yaşıyorum ne yapacağımı bilemiyordum. Master' ı da burada yapıp o sürede düşünmeye karar verdim zaten çalışıyordum. Sonuç olarak master bitti ve ben doktora için yurtdışından kabul aldım. Hala zaman zaman annem, babam ve kardeşimi sık göremeyecek olduğumu düşündüğümde nefesim kesiliyor gibi oluyor. Ama annemin hep dediği bir söz var yalnız doğduk ve yalnız öleceğiz, aradaki süreyi iyi geçirmek senin kendine olan borcun. O yüzden git, nerede mutlu olacaksan orada yaşa der. Sonuç olarak ben ağustosta gidiyorum bakalım zaman yaklaştıkça nasıl hissedeceğimi ben de merak ediyorum.

Umarım her şey güzel olur senin için

Daha bu sabah kayınvalidesiyle ilişki yaşayan damat haberini gördüm . Dün sabah güne yavru kediyi paramparça eden kayınpeder haberiyle uyandım .

Ekonomi batık durumda herşeyi 4 5 kat pahalıya alıyoruz kimsenin gıkı çıkmıyor . Daha bir sürü şey ...
Ah

gayet guzel bir hayat kurabilirsiniz yurtdisinda. dil sorununu ve adapte olma konusunu cozdukten sonra baska sorun pek yok bence. gerci yurtdisinda dogup buyudugum icin sizin yasayacaginiz tarzda bir ozlem yasamadim hic, o konuda bisey diyemem. cevremizde gordugum seyi paylasabilirim; akliniz orada kendiniz burada yasarsaniz durum icinden cikilmaz bir hal alir, kalsaniz bile burda, huzuru yakalayamazsiniz. sizin Turkiye'den gitme isteme sebebiniz tamda bu; yani huzurlu bir yasam. deneyimlemek lazim bence, egitim esnasinda yurtdisinda bi donem okuyup biraz fikir sahibi olabilirsiniz belki, mantikli olur.

Ya böyle saçma şeyleri takip etmezsiniz.

Amerika da annesinin kafasını kesen, ev hayvanını mikro dalgada pişiren, öz evlatlarını yataklara bağlayıp yemek vermeyen haberleri aklıma ilk gelenler....cinsel suçları yazmaya yüreğim dayanmaz.

Siz insanlığın, vicdanın ağır bastığı, böyler olayların olmadığı nereye gitmek istiyorsunuz acaba?

Ben 15 sene önce karar vermiştim burda yaşayamam dedim
15 senedir kıbrısta ve hırvatistanda yaşıyorum dönüşümlü olarak
Ozamanlar tabiki daha güzeldi şimdikine göre
Şimdi abim benim yaptığımı yapmak istiyor ama cesaret edemiyor
Gençken karar vermeli yaş ilerledikçe gözü karalık yavaş yavaş korkuya teleşa bırakıyır kendini

Valla panpa ben gittim ama geri donmeyi dusunuyorum. Benim problem yaratan tarafim, is. Dondugumde mesleki olarak mutsuz olucam gibi gibi. Mesleki olarak doyurucu gelmiyor bana bizim memlekette yapilan muhendislik.

Istiyorsan git tabi, begenmezsen sevmezsen don.
Gittigin yer onemli. Almanya/Hollanda tavsiye etmiyorum, sosyal hayat pek yok, insanlar mal gibi. Ingiltere Irlandayi tavsiye ederim sosyal hayat sahane. Buranin artisi, maddi olarak hayat daha uygun. Britanya'da her yer cok cok pahali, ozellikle kiralar.

Ben ailemi ozledigim icin donmek niyetindeyim. Annemle daha fazla zaman gecirmek istiyorum, surekli donmek istersen don, burda da is bulursun diyor garibim:KK51: Onun uzulmesini hic istemiyorum ona sebep donucem.

Ben 15 sene önce karar vermiştim burda yaşayamam dedim
15 senedir kıbrısta ve hırvatistanda yaşıyorum dönüşümlü olarak
Ozamanlar tabiki daha güzeldi şimdikine göre
Şimdi abim benim yaptığımı yapmak istiyor ama cesaret edemiyor
Gençken karar vermeli yaş ilerledikçe gözü karalık yavaş yavaş korkuya teleşa bırakıyır kendini

Hirvatistan da tam yasanacak yer cakkkallllllllllllll:KK200:

Siz farklı bir ülkede sorunların olmadığını düşünüyorsunuz sanırım...

Karar ve hayat tabii ki sizin.
Ancak siz oy kullanamayacağınız, hiç bir zaman kendi topraklarınız olamayacak bir yerde nasıl bir hayat umuyorsunuz?

Hakkınızda hayırlısı olsun diyorum.
Yurtdışında yaşama deneyimi olmuş biri olarak, tek diyeceğim şey insanın kendi vatanı gibisi yok.

Özlem hasret bunlar gel - geç şeyler. Zor ancak aşılamayacak şeyler değil onu belirtmek isterim.
Ancak "yalnızlık" barındıran şeyler. Tek gurbet yaşayan siz değilsiniz emin olun.
Şunu da belirteyim, davulun sesi her daim uzaktan hoş gelir...
Yeri değil ama, aklıma geldi görünce. Sağlık sorunlarınız vardı, daha iyisiniz inşallah?

Back
X