Türkiyeden gitmek

• Konu Sahibi Konu Sahibi 8993
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hassas bir konu evet kimseyi zor durumda bırakmak istemem kızlar .
Mimari yapılar dediniz, bir de 3 ayda dikilen betonlardan bahsedilmiş,can evimden vuruldum resmen, estetik görüntülü binalara hasretiz, şu an yanımda 3 ayda satışa sunulacak, 30 cm'yi geçmeyen temel kazılmasıyla, 3 günde ilk katın silüeti ortaya çıkmak üzere olan modern mezar inşaatı var.

Allahım ölmeden o günleri göstersin bana . Şu toki ucubelerinden kurtulup sanat eseri bir mimari yapıyı şu ülkeye kazandırmama . Çok dert var çook . Ah Mimar Sinan dön de bir bak İstanbuluna ; yüzümüze tükürmeye tenezzül etmez . :)

Olanı koruyalım desek, o bile yok 8993 8993 ...Şimdi konunu kaydırmayayım da, restorasyonlara ne diyorsun? Bir ara art arda haberleri geliyordu, kaç eserin canını okudular öyle. Şimdi bu tiplerin eline bırakılır mı bu emanet? Adamlar "Miras kaldı" diye at koşturuyor, biz "Emaneti çocuklara nasıl teslim edeceğiz?" derdinde bir yandan karalar bağlarken, bir yandan gitsek mi ne yapsak canımıza yetti diyoruz. Gittikçe de meydan iş bilmezlere kalıyor işte. Çok kan kaybetti ülke, kaç büyük insanı kaçırdılar, kaç çocuk Tübitaktan döndü yurt dışında havada kaptılar. Valla pes etmek yok, kendimce bir şeyleri yeniden öğrenip en iyi olduğum işe girme hedefi koydum yeniden, bir çizgi film yapsam bile orada bunları işlesem, birinin gözünü açsam yeter. Bir sergi yapsam insanlara dokunabilsem o bile yeter. "Nasıl olsa anlamazlar, kıymeti mi var?" desem ben biterim, onlar bugün kıymet bilmesin, belki 50 sene sonra pes edeceği an birine ilham olur o bile yeter.Bir çocuk yetiştirsem aklı dimağı parlak, bilinçli, o bile yeter. Karanlığa sövmek yerine bir mum yak olayı var ya, ben o mumu yakabileyim sonra öleyim tamam işte.

Şu an için Kanada Norveç ve İsviçre arasında gidip geliyorum . Birden ABD İngiltere vs açılamam sanırım .

Benim damadım 6 ay kadar Kanada'da kaldı,lisan öğrenmek için gitmişti..
Çok beğendiğini ve yaşanılacak bir yer olduğunu söylemişti..
Tek sıkıntı havanın soğuk oluşu orada..

Hayattaki tek pismanligim gittigim ulkeden geri donmus olmam

Babam hala der , bizi dinlemeyip dondun iyi halt ettin , kal dedik sana diye

Ailem donme dedi , ben sizi cok ozledim bohuuu deyip isi gucu birakip dondum

Pismanim keske donmeseymisim
Bence gidin yerlesin avrupaya , az turk olan bir ulke secin kendinize ve mutlu mesut yasayin

Mimari yapılar dediniz, bir de 3 ayda dikilen betonlardan bahsedilmiş,can evimden vuruldum resmen, estetik görüntülü binalara hasretiz, şu an yanımda 3 ayda satışa sunulacak, 30 cm'yi geçmeyen temel kazılmasıyla, 3 günde ilk katın silüeti ortaya çıkmak üzere olan modern mezar inşaatı var.

Alanım mimari olduğu için bu ülkede içimi acıtan en baskın şeylerden biri . Ruhsuz mezardan beter beton yığınları . İnsanlar hayatı zindan etmek için nasıl da çabalıyorlar . Ağaçları kes , beton bir meydan yap , sonra o ağacı o beton meydana saksı içinde koy . Çok sıkıldım gerçekten . Ne doğaya ne ruha saygısı yok kimsenin . Binaların şahsiyetlerini geri kazandırmamız lazım .

Ablacim vallahi ciddiyim. Neden derseniz, Avrupa'da ITde calisan biri olarak soyleyeyim, burda IT oluk cunku calisacak adam yok, nufus yok. Sokaktaki yetiskinlerin cogu yasli, genclerin de cogunlugu gocmen. Telekom sirketleri de buyuk sirketler, cok agirlar ve burokrasi cok fazla o yuzden bir yazilim uretimi yok; ona sebep buyuk ya da kucuk baska sirketlerle anlasip islerini onlara yaptiriyorlar. Ben kendi sirketime dusen payi kafesledim mesela. Eee dedim, neden bizim memleket de kendisine bir pay almasin? Onca telekom, sinyal, haberlesme yapan sirket ve adam var; insan gucumuz cok yuksek. Bizim memleketteki insan gucu hicbir yerde yok ve Avrupa'da insan gucu gercekten cok az. Bu devirde nitelikli insan gucu para getiren taraf degerlendirmesini bilene tabi.
kesinlikle hak verdim. burada o kadar çok genç o kadar çok üniversite mezunu zeki çalışkan insan var ki. eskiden daha çok vardı bi kısmı baktı kimse onlara firsat vermiyor çekti gitti. gercekten kalifiye olup da patronun ya da üst yöneticinin kendinden çok düşük olduğunu görmek çok acı. işini iyi bilen biyere gelmiyor burda. zeki insanlar az fiyata razı oluyor ama hiçbir şey bilmeyen insanlar inşaat işine girip milyonları kaldırıyor. burda görsen şehirlerde 500 milyarlık araçların içindeki tipleri bi. gerçekten yıllarıdır düzelsin bazı şeyler diye beklerken ölüp gidecem sanki göremeden

Hanımlar,
bu tip konularda fikir alışverişleri güzel oluyor ammaaa ne olur iş Vatan-Millet- Sakarya durumuna gelmesin, siyaset vb olmasın, sonra olay karışıyor konu kapanıp banlar sıralanıyor.

O zaman bu konudaki son alfimi yaziyorum, ah beee bakan degil basbakan olasim var aslinda bunu fark ettim:KK48: Secimde aday olursam bana oy versin herkes:olamaz::KK51:

Kadın ve çocuk hakları açısından norveç güzel diye biliyorum.

Valla panpa orda da yiyecek hicbir sey yok. Ya tuzlanmis balik+patates, ya da domuz+patates. Iki secenk de birbirinden murdar:olamaz: Kuzey ulkeleri hem sosyal olarak berbat, insanlar mal gibi hem de yemekleri berbat. Hayir diyorum:olamaz:

Ben de şu ülke övgüsü yapanları bir anlayamayacağım. Kötü olan insanlardır artık şunu anlayalım ama bir de kötü yönetilen ülkeler vardır. En büyük pişmanlığım annemi düşünerek hayatımı kısıtlamamdı. Şimdiki aklım olsa arkama bile bakmadan giderdim. Şimdi takılıp kalmışım saat gibi ne uzuyorum, ne kısalıyorum. Yazık ettim kendime.
Art ve eksileri toplayın; hangisi ağırlıktaysa yolunuzu çizin. Yolunuz ve ufkunuz açık olsun.

Kalip ulkeye katkida bulun diyorsunuz ama cogu kisi affedersiniz ama esek gibi calisip emeginin karsiligini alamiyor.

Okulumun teknokentinde baslatilan projeler bitmeden muhendisler yurtdisina kaciyor. isverenin bizzat agzindan duydugum cumle "biz yazilim muhendislerini ucretsiz isci olarak kullaniyoruz." Maddiyati gectim, emege saygi bile yokken kimse kendini yipratmak istemiyor.

Valla panpa orda da yiyecek hicbir sey yok. Ya tuzlanmis balik+patates, ya da domuz+patates. Iki secenk de birbirinden murdar:olamaz: Kuzey ulkeleri hem sosyal olarak berbat, insanlar mal gibi hem de yemekleri berbat. Hayir diyorum:olamaz:

Somonun kilosu olmuş 55 tele burada,ağız tadıyla bile yiyemiyoz balığı.
Norveç'te kaç para acaba panpaa :olamaz:

Hayattaki tek pismanligim gittigim ulkeden geri donmus olmam

Babam hala der , bizi dinlemeyip dondun iyi halt ettin , kal dedik sana diye

Ailem donme dedi , ben sizi cok ozledim bohuuu deyip isi gucu birakip dondum

Pismanim keske donmeseymisim
Bence gidin yerlesin avrupaya , az turk olan bir ulke secin kendinize ve mutlu mesut yasayin

Evet çok onemli bir noktaya değinmişsiniz, ben unutmuştum eklemeyi. Cok Turk olmayan bir ülke secmekte fayda var. Arti, yaşanılan sehirde Turkler'in yogunlastigi mahallelerden de mumkun mertebe uzak durmak en güzeli.

Back
X