Türkiyeden gitmek

• Konu Sahibi Konu Sahibi 8993
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ha bir de şu var: Bir yılda 3 kez eğitim sistemi değişmiş hala umuttan söz ediyoruz ama umut bu ülkeyi ilk terk edenlerden. Bu ülkede hiçbir başarı cezasız kalmaz. Elbette beyin göçü olacak.

Evet, çok yoğun değil bugün, çok şükür ki fazla aksiyon yok :))
Ahretlik al çayını keyif yap,buraları düşünme bak çok sakin:))
buralar değil mune var biz sakiniz bence :))) 5 günlük bandan sonra :))))))

birde şu hayvanlara yer kalmadıya ona yanıyorum..herşey insancıklar için ....sokak hayvanları yavrularını bile doğuracak yer bulamıyorlar..özgür gezemiyorlar arabalardan :(

Alanım mimari olduğu için bu ülkede içimi acıtan en baskın şeylerden biri . Ruhsuz mezardan beter beton yığınları . İnsanlar hayatı zindan etmek için nasıl da çabalıyorlar . Ağaçları kes , beton bir meydan yap , sonra o ağacı o beton meydana saksı içinde koy . Çok sıkıldım gerçekten . Ne doğaya ne ruha saygısı yok kimsenin . Binaların şahsiyetlerini geri kazandırmamız lazım .
Aynen katılıyorum, bir beton yığını yapılacak diye kaç ağaç kesildi buralarda, gözlerimin önünde gitti hepsi, birşey yapamadım izin verilmiş çünkü:(
Nefes alacak yer kalmadı, o kadar çok inşaata şahit oldum ki, temelleri nasıl atılıyor, ne yapılıyor öğrendim, bunların yaptığı inşaatı bende yaparım :)))

Estetik olmadığı gibi güvenlik de yok, 3 kat 6 dairelik bir binanın temeli 30 cm mi kazılır?
4 ayda koca ortaokul diktiler buralarda.

Aynen katılıyorum, bir beton yığını yapılacak diye kaç ağaç kesildi buralarda, gözlerimin önünde gitti hepsi, birşey yapamadım izin verilmiş çünkü:KK43:
Nefes alacak yer kalmadı, o kadar çok inşaata şahit oldum ki, temelleri nasıl atılıyor, ne yapılıyor öğrendim, bunların yaptığı inşaatı bende yaparım :)))

Estetik olmadığı gibi güvenlik de yok, 3 kat 6 dairelik bir binanın temeli 30 cm mi kazılır?

mune ablam aman dikkat seni de mapusta görmeyek :)

Somonun kilosu olmuş 55 tele burada,ağız tadıyla bile yiyemiyoz balığı.
Norveç'te kaç para acaba panpaa :olamaz:

Valla somonun gideri baska balik olmayinca var bence yani Abdurrahman celebi kontenjanindan :olamaz: Hic lezzetli bir balik degil bence. Oysaki soyle bir hamsi olsa hemen dalarim:KK50:

Aynen katılıyorum, bir beton yığını yapılacak diye kaç ağaç kesildi buralarda, gözlerimin önünde gitti hepsi, birşey yapamadım izin verilmiş çünkü:KK43:

Allah bu ülkeyi depremden korusun . Yoksa eskisinden beter olacak herşey . Felaket tellalığı yapmak istemiyorum ama öğrendiğim bilgilerle müteahhitlerin uyguladıklarını kıyaslayıca içimden derin bir eyvah çekesim geliyor .[/QUOTE]

Ben 11 yukdan fazla zamandır yurtdışındayım. Ailemi,arkadaşlarımı,çok sevdiğim vatanımı bırakıp geldim ama hiç pişman olmadım. Artık teknoloji çağındayız. Hergün ailemle konuşuyoruz. Yazın Türkiye’ye tatil için gidince anlatacak birşey bulamıyorum çünkü herşeyi her gün konuşuyoruz :) çok çok özlediğimde onları getiriyorum yanıma. Yaşadığım ülkede büyük yabancı şirketlerde çalışan bir sürü arkadaşım var. Hepsi expat olarak burada yaşıyorlar. Şirketler getirdiği elemanların kirasını,arabasını,çocukları varsa okul masraflarını,sağlık giderlerini herşeylerini karşılıyor. Kimse pişman değil burada olmaktan. Bence geleceğinizi şekillendirirken başka alternatifleriniz olduğunu da unutmayın. Türkiyedeki üniversitelerden çıkmış nice insan yükselip önemli pozisyonlara sahip olmuş. Siz neden olmayasınız? Gençler ufuklarını geniş tutsunlar. Değer görmediğiniz bir ülkede kalmak için kendinizi zorlamayın. Yatırımlarınızı Türkiye’de değerlendirerek bu ülkeye gene faydanız dokunmuş olur. Özlemek Türkiye’de yaşasanız bile olacak. Sonuçta herkes ailesiyle aynı şehirde yaşamıyor. Size vereceğim tek akıl mutlaka kendinize şans yaratın. Kolaylıklar diliyorum.

Bu kararı alabilmek için en güzel yaşlardasın.Biz çocuğumuzu alıp 30lu yaşlarımızda herşeyimizi arkada bırakıp sıfırdan geldik yurtdışına.Evet sapık ruhlu insanlar , daha baska problemler dünyanın her yerinde var ama asıl can alıcı nokta şurası; caydırıcı cezalar var mı?İnsanlar kanunlara saygılı mı? Ülkede ki otorite sadece kendini mi düşünüyor yoksa halktan aldığını halka hizmetlerle gerçekten geri veriyor mu? Biz çocuğumuzun geleceğini düşündüğümüz için ve artık nefes alamaz hale geldiğimiz için gittik.Sana önerilerim; Gitmeyi düşündüğün ülkenin dilini öğrenmeye başla, kültürünü araştır, bir de gittiğin ülkede yediğin yemeğe, girdiğin tuvalete kadar (Avrupa için söylüyorum) herşeyin baştan aşağı değişecek çok iyi düşünüp almalısın bu kararı.

Orada balığa dadanıp Omega'dan cin gibi oluruz herıld :KK55:

Kesin oluruz,balıkta balık yaniii

buralar değil mune var biz sakiniz bence :))) 5 günlük bandan sonra :))))))

birde şu hayvanlara yer kalmadıya ona yanıyorum..herşey insancıklar için ....sokak hayvanları yavrularını bile doğuracak yer bulamıyorlar..özgür gezemiyorlar arabalardan :KK43:

Bugün bir sakinlik var sanki,ekşın yok hepimiz relax demi ..
Sorma ya hele kızın dahada zor durumları..

Valla somonun gideri baska balik olmayinca var bence yani Abdurrahman celebi kontenjanindan :olamaz: Hic lezzetli bir balik degil bence. Oysaki soyle bir hamsi olsa hemen dalarim:KK50:

Fırında yaptınmı nefiz oluyor,yanındada açacan rakıyı ohhh misssss :KK50:

Allah bu ülkeyi depremden korusun . Yoksa eskisinden beter olacak herşey . Felaket tellalığı yapmak istemiyorum ama öğrendiğim bilgilerle müteahhitlerin uyguladıklarını kıyaslayıca içimden derin bir eyvah çekesim geliyor .
Ben de aynı temenni de bulunuyorum :))) 30 cm derinliğinde temel, üstüne beton dökülüyor, yan kalıplar konup ziftli muşamba serilip pürmüzle sabitleniyor, tekrar bir beton ve hoppp demirler bükülür, tahta kalıplarla silüet belirlenir sonra gelsin beton kamyonları, pat pat çat çat bina hazır :)

Kesin oluruz,balıkta balık yaniii

Bugün bir sakinlik var sanki,ekşın yok hepimiz relax demi ..
Sorma ya hele kızın dahada zor durumları..

Fırında yaptınmı nefiz oluyor,yanındada açacan rakıyı ohhh misssss :KK50:
çokkkkkkk melek gibiyimmm :)))))) 2 gün oldu banım açılalı hahahahahahahahahaha

Ben 11 yukdan fazla zamandır yurtdışındayım. Ailemi,arkadaşlarımı,çok sevdiğim vatanımı bırakıp geldim ama hiç pişman olmadım. Artık teknoloji çağındayız. Hergün ailemle konuşuyoruz. Yazın Türkiye’ye tatil için gidince anlatacak birşey bulamıyorum çünkü herşeyi her gün konuşuyoruz :) çok çok özlediğimde onları getiriyorum yanıma. Yaşadığım ülkede büyük yabancı şirketlerde çalışan bir sürü arkadaşım var. Hepsi expat olarak burada yaşıyorlar. Şirketler getirdiği elemanların kirasını,arabasını,çocukları varsa okul masraflarını,sağlık giderlerini herşeylerini karşılıyor. Kimse pişman değil burada olmaktan. Bence geleceğinizi şekillendirirken başka alternatifleriniz olduğunu da unutmayın. Türkiyedeki üniversitelerden çıkmış nice insan yükselip önemli pozisyonlara sahip olmuş. Siz neden olmayasınız? Gençler ufuklarını geniş tutsunlar. Değer görmediğiniz bir ülkede kalmak için kendinizi zorlamayın. Yatırımlarınızı Türkiye’de değerlendirerek bu ülkeye gene faydanız dokunmuş olur. Özlemek Türkiye’de yaşasanız bile olacak. Sonuçta herkes ailesiyle aynı şehirde yaşamıyor. Size vereceğim tek akıl mutlaka kendinize şans yaratın. Kolaylıklar diliyorum.

Bir adım atmadan hayata kabul edilemiyoruz . Ben herşeye en kötü ne olabilir ki diyip girişen bir insanım. Ama ilk defa böyle büyük bir değişime kendimi hazırlamaya çalışıyorum . Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için

Hala aklım almaz Mune, Antalya gibi bir memlekete, insan nasıl iki sandalyelik balkon ve ancak bir insanın önünde durup bakabileceği kadar ufak pencereli apartmanlar yapma kararı alır? Bu kadar sıcak, dışarıda bulunmaya müsait bir bölgede, Akdenizde, evler nasıl en az ışık alacak şekilde tasarlanır? Ve yine aklım almaz, çatıları güneş panelleri ile doldurmak yerine, insanlar niçin beton döküp sadece çanak anten diker...

Nasıl hesaplanmaz, niçin manzarayı paylaşmak ve geriye doğru yükselen binalar tasarlamak yerine, denizin önündeki binalar 27131764 katlı yapılır da arkadaki apartmanların önü kesilir... Para sevdası galiba.

Back
X