Merhaba güzel bayanlar... Almanya'da yaşayan birine Türkiye'den hediye olarak ne alabilirim. Mesela yiyecek, elişi, örgü, eşya neler olabilir? Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Not: Yeni bebeğim oldu bana Almanya' dan bikaç arkadaş hediye gönderdiler bende onlara bu nedenle hediye göndermek istiyorum.
Canim türkiyede yasayan bir arkadasina nasil bir hediye alirsan, almanyada yasayan arkadaslarinada o aynisini alabilirsin. Almanya artik kücük Türkiye olmus, Türkiye'de olan ordada vardir muhtemelen, bu yüzden illa Türkiye'ye has birsey olmasi sart degil.
Bence yiyecek yerine, kalici bir hediye gönder daha iyi olur.
Kiyafetide gec derim.
Kolye, yüzük gibi seyler olabilir.
Kitap olabilir.
Güzel manzarali bir cerceve olabilir.
Kalici seyler yani.
Sensible haklisin , 4ay ønce almanyadaydim ilk kez bende, gercekten kucuk turkiye olmus orasi, yiyecek falan øzel olmaz onlar icin, kalici bisey daha dogru olur
Evlerine aksesuar alabilirsin.Eğer el sanatı tarzında bir şeyler düşünüyorsan; Nakış işlemeli-özellikle Türk işi- bir pano hediye edebilirsin.
Ama tabii ki senin gönlünden geçeni bilemem.
bence eger el isi yapabiliyorsan yada yaptiysan o tür seyler.bu havlu kenari,örgü sal,bolero gibi olabilir.kitap ve taki olabilir.yiyecek olarakta bence kuruyemis.eger kuru yemisi göndermeyi düsünürsen soklattir canim.buralarin kuruyemisi Türkiyede ki gibi güzel degil.lokum da olabilir.
lokum, simit, baklava ve benzeri tatlılar, nokul vs.
taze cerez
güzel havlular olabilir veya yazmalar tabii danteli olursa daha makbule geçer
yada boncuklu örtüler var ya onlar yurtdışında pek bulunmuyor onlar çok güzel oluyor
Teşekkürler arkadaşlar:1hug: Sayenizde kime ne hediye edeceğim kafamda oluştu. Sandığımın kapağını şöyle bi aralasam iyi olacak. Annecim iğne oyalı havlulardan, oyalı yazmalardan koyunca napıcam bu kadar şeyi diyordum. a.s Aklınıza gelirse siz yine yazın hafta sonuna kadar vaktim var.
ya canım kusura bakma biraz enterasan olacak ama sadecde ana sayfadan başlıgı okuyunca kendimi almanyadaki arkadaşlarıın yerine koydum aklımadan sacede 'toprak' geçti bugun yine duygusallıgım üstümde ondan heralde malum önceki gün yaşananlar neysee konuya gelirsek bence lokum olabilir bilirsin nasıl ünlü bi arkadaşın dedigi gibi pişmaniye olabilir veya kendi emeginle yaptıgın küçükte olsa bi nakış el işi ben olsam en çok ilk dedigime sonrada kendi emegiyle güzel veya çirkin yolladıgı hediyeye sevinirdimm