• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Turkiyeye 1 aylik gitmek

kuboshh

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2025
23
-1
1
34
Merhaba hanimlar,

Ben yurtdisinda yasiyorum ve esimin ailesi turkiyede.
Gecen yaz bir takim problemler yasadik kayinvalidem ile. Her ne ise..

Eşim her yazin 1 ay boyunca turkiyede kalmak istiyor. Ben ise okadar sure kalmak istemiyorum. 1 yasinda cocugumuz var ve esim problem yapiyor, herkes bu cocuga hasret, cocuk telefonlarda buyuyor diye.

Bugune kadar herzaman uzun sureligine yanlarina gittim, hatta 2-3 ay bile oldu kaldigim.

Sizce ben abartiyor muyum, yoksa bu kararimdan dolayi hakli miyim?
Ozellikle yurtdisinda yasayan veya gurbette olan hanimlara sormak istiyorum.

Siz ne dusunuyorsunuz?

O kadar dert ediyorsa anasinin babasinin dibinde kalip büyütseydi cocugu.
Bizim cocuk yok olsaydi da cocugu aylarca Turkiyede tutmazdim herhaldr.

Bizde yurtdisinda yasiyoruz. Benim ailem burda. Istedigim zaman göre biliyorum.
Esimin ailesinin büyük kismi türkyede. Bende uzun kalmayi sevmem turistik yer otel olsaydi bile, ama obir yandan karsi tarafada hak veriyorum. Ne birbirilerini istedikleri zaman göre biliyorlar nede torunu seve biliyorlar. Onlarinda hakki. Bide hayat bu, ne olacagi belli olmaz. Sonra yeterince vakit aileyle geciremedi diye vicdan azabi cekmekde var.

Yurtdisinda yasamiyorum ama cocugunuz onlarin da torunu, yegeni, kuzeni vs. Maddi olarak sizi zorlamayacaksa ve kayinvalidenizle aranizda tahammul edilemeyecek seyler gecmediyse cocugu babaanne, dede, kuzen vsden mahrum etmeyin. Sonucta o cocugun da ailesi onlar.

Zaten uzaktasiniz ve kopuk olacak mecburen, bari imkani varken biraz biraz da olsa tanisin.

Cok zorlanirsaniz bir ay degil de 15-20 gun kalirsiniz.

Bizim aileler iki farklı şehirde 15 15 gidiyoruz iki tarafa da. Çünkü biz ailemizi özlüyoruz ve bebeğimizde onların sevgisini alsın gerçekten istiyoruz. Ailemizde bebeğimizle zaman geçirme isteğini anlıyoruz aslında bize de iyi oluyor biraz dinlenme 2 arkadaş görme.

Kendi aileniz yurtdısındaysa ve eşinizinkine gitmek istemiyorsanız aşırk bencilce bir hareket ama sizinkilerde oradaysa ve siz kendiniiznkine de gitmiyorsanız bu sizin tercihiniz eşinizinde uyması gerek, sonuçta sizde görmüyor oluyorsunuz ailenizi.

Merhaba hanimlar,

Eşim her yazin 1 ay boyunca turkiyede kalmak istiyor. Ben ise okadar sure kalmak istemiyorum. 1 yasinda cocugumuz var ve esim problem yapiyor, herkes bu cocuga hasret, cocuk telefonlarda buyuyor diye.

Bugune kadar herzaman uzun sureligine yanlarina gittim, hatta 2-3 ay bile oldu kaldigim.

Siz ne dusunuyorsunuz?
Ben aynı ülkede ama farklı şehirde olan annemin yanına geldim 1 aylığına
15 aylık çocuğumun huyu suyu yemesi içmesi herşeyi değişti
Tam kapma öğrenme dönemleri
İyi düşünün valla
Gitmeyin demiyorum tabi ki ama süre çok önemli

Ben aynı ülkede ama farklı şehirde olan annemin yanına geldim 1 aylığına
15 aylık çocuğumun huyu suyu yemesi içmesi herşeyi değişti
Tam kapma öğrenme dönemleri
İyi düşünün valla
Gitmeyin demiyorum tabi ki ama süre çok önemli
1 aylik sure cokmu yani sizce

Merhaba hanimlar,

Siz ne dusunuyorsunuz?
Eşiniz tabiki haklı kendi ailesi görmek ister torunlarını da görmelerini ister. Ama ben biraz kendimi ve çocuğumu düşünüyorum bu konuda çünkü maalesef babalar uzaktan ebeveynlik yapıyor umarım sizinki öyle değildir. Çocuğun yemesi içmesi altınındeğiştir üstünü değiştri uyut vs genel bakımlar hep annede böyle olunca gittiğinde rahat edemeyeceksen 1 gün bile gitme bırak hasret kalsınlar umrumda olmaz. Ama orada sana destek olacak insan varsa senin gibi çocuğuna bakabilirler ve sende rahat edeceksen eşinle ya da herhangi biriyle tartışmadan alınganlık olmadan kalabileceksen dinlenmiş olursun sanada iyi gelir. Yaşantınızı ve çocuğunu en iyi sen bilirsin bu yüzden yine karar sana kalır. Bu arada senin ailen nerede oraya ne sıklıkla gidiyorsunuz

Ya izin süresi 1 ay zaten yazık değil mi tatil vs hiç mi canı çekmiyor bu adamın

ne problemi yasadiniz?
eger size büyük saygisizliklar - hakaretleri olduysa tabii ki gitmeyin. sonucta oglunu torununu görmek isteyen kisi o aileden herkese saygi gostermek zorunda. ama sadece basit kv gelin kavgalariysa, gercek esasli bir kavga yokken birileri birseylere alinip küstüyse bence gitmeniz lazim.

eşinize hak verdigim bazi durumlar var.
herkesin cocugu anneanne/ babaanne kuzen bilerek büyümeli bence. az da olsa bazi anıları olmali.
sen kaynanani sevmiyorsun muhtemelen onlar da seni hic sevmiyorlar. ama torunlarini seviyorlar. torunlari da muhtemelen onları cok sevecek. bazen bazi yanlarini onlara benzetecek, onlarla iyi/kötü anilari olacak.sen ailesini sevmiyorsun diye neden cocugun köklerinden bihaber büyüsün ki.
insanin beraber cocuklugunun bir kismini gecirdigi insanlarla ileride de görüşmesi kiymetli bir sey. ben de sehirde yasiyordum, baba tarafim memlekette hep. cok nadir giderdik ama keyifli anılarımız olurdu. zamanla kuzenlerle yetiskin olunca arkadas olduk, fotograflarimiz falan var cocukluktan. bence keyifli bir durum. mahrum etme cocugundan.
benim es adayim da yabanci ülkeden. Ben asla oradaki dedesini unutsun ya da dilini bilmesin istemem. cok isterim ki dedesiyl3 de anıları, fotoğrafları olsun, birbirlerinin dilinden konussunlar. bunun da yolu her sene imkan olabildigince baba memleketine gidip dede evinde kalmak. ayni sekilde ileride onun ulkesine yerleşirsek asla cocugumu ananeden dededen kopuk büyütmek istemem. bunun da yolu cocuga turkce ogretip her yil imkan dahilinde turkiyeye getirip anane dede yazliginda kalmak.
bence kıymetli bir sey aile baglari.
arada büyük hakaretler - ciddi saygisizliklar - iftiralar falan yoksa anlasin esinizle 2 hafta orada kalin 1 hafta sizin tanidiklari gezin, 1 hafta da tatil yapin. birazi sıkıcı olsa da birazi keyifli bir tatil olur

1 ay Türkiye tatili çok değil bence. Ama şunu yapabilirsin, arada 1 hafta gidip bir yerde otelde kalırsın, hem aile ziyareti hemde tatil aradan çıkmış olur. Eşinde ailesini senede sadece 1 ay görebiliyor, engel olma bence. Benim ailem dört gözle bekliyor, torun gelecekte görücez diye, bende aynı şekilde onları çok özlüyorum. Eşim sorun çıkarsa aramız bozulurdu kesin.

Merhaba hanimlar,

Siz ne dusunuyorsunuz?
Ay yok bence bi ay cok fazla yahu. O bebege 1 2 haftada da doyarlar. 1 ay napiyorsunuz? Sadece memlekette mi kaliyorsunuz yoksa tatil beldelerine ne gidiyor musunuz?

Siz ne yasadiniz bilmiyorum ama cok buyuk hakaretler iftiralar veya siddet gibi buyuk olaylar yoksa esiniz hakli
O cocuk onlarin da genlerini tasiyor ve onu sevmeleri onunla vakit gecirmek istemeleri gayet normal
Cok hoslanmayacaksiniz ama cocugunuz da ne kdr engelleseniz de onlari sevecek ve vakit gecirmek ona iyi gelecek
Tercih sizin once cocuga zarar vermeyin birakin vakit gecirsinler

Cocuk 1 yasindaymis su an cocugu koz olarak kullanmak istiyorsunuz gibi
Ama once cocuk mahrum kalacak bunu atliyorsunux

Bir ay çok uzun bir süre şimdi bizde kayinvalidelerdeyiz o ayrı ama en fazla 15 gün kaldık 😂
Sorun yaşamış olsak ekstra düşünürdüm . Bu arada bizde yurtdışına taşınmaya karar verdik . Geldigimizde ailelerde kalmamak için makul bir ev tuttuk hatta. Sizde bir aylık ev tutabilirsiniz kayinvalideye yakın . Eğer yazlık bölgede yasiyorlarsa . Ev ev üstüne olmamış olur en azından .

dünyada görülmeye değer onca yer varken bir ay boyunca anne evinde pineklemek istemesini ve tatil esnasında eşinin hem ona hem de anasına babasına hizmet etmesini beklemesini asla anlamayacağım.

Eğer gidince sizden hizmet beklemeyeceklerse, yardımcı olacaklarsa gidin ama her gün orada kalmayın, arada gezin de. Fakat orada gelsin de hizmet etsin beklentisi varsa tövbe gitmem.

1 ay uzun bir süre aileyle birlikte kalmak için.
Türkiye’ye gelirsiniz, 10 gün yanlarında durur sonrasında bir tatile gidersiniz, gezersiniz dönüşte de yine yanlarına uğrayıp birkaç gün evinize dönersiniz. Bir ayı olduğu gibi aileyle geçirmek saçmalıktan başla bir şey değil.
Ailesiyle aynı ülke içinde farklı şehirlerde yaşayanlar da bu kadar göremeyebiliyor çocuklarını, torunlarını. Bir eşiniz ve ailesi yok yani.

Back
X