- 29 Mayıs 2021
- 3.063
- 6.010
- 108
- 40
- Konu Sahibi Rowena Ravenclaw
-
BelçikaHangi ülke olduğunu söylerseniz belki daha realist yorumlar yapabiliriz
Kuzenim ve eski is yerinden bazi arkadaşlarim Belcikadalar. Eşiniz işsiz kalsa bile global firmalardan mutlaka birşeyler çıkacaktır, ayrıca bu süreçte işsizlik maaşı ile bir şekilde idare edebilirsiniz. Sizin yerinizde olsam vatandaşlık alana kadar sabrederim. 1 yıl uzun bir süre değil.Belçika
İşsizlik maaşı hakkımız olmuyormuş (çünkü eşimin burda oturum izni bile şirkete bağlı iş sözleşmesi bitince ülkeyi belli bir sürede terk etmemiz gerekiyor)Kuzenim ve eski is yerinden bazi arkadaşlarim Belcikadalar. Eşiniz işsiz kalsa bile global firmalardan mutlaka birşeyler çıkacaktır, ayrıca bu süreçte işsizlik maaşı ile bir şekilde idare edebilirsiniz. Sizin yerinizde olsam vatandaşlık alana kadar sabrederim. 1 yıl uzun bir süre değil.
Kendi adıma konuşmam gerekirse, 2 yıl önce bizde gitsek mi acaba modundaydik, mevcut durumda gitmeyi düşünmüyoruz. İyi bir gelire sahip olduktan sonra Türkiye yaşanmayacak bir ülke değil.
Peki bebeğiniz o ülkede doğdu değilmi direk oranın vatandaşi olmuyormu aile birleşim üzerinden sizinde hakkınız oluyor diye biliyorumİşsizlik maaşı hakkımız olmuyormuş (çünkü eşimin burda oturum izni bile şirkete bağlı iş sözleşmesi bitince ülkeyi belli bir sürede terk etmemiz gerekiyor)
Bence Türkiye ordan daha kötü bi durumda dayanabilicekseniz kalın derimTürkiye’de gayet iyi işlerimiz, kirada evimiz, her sene tatilimiz vs varken 4 yıl önce eşimin şirketinde yurtdışı pozisyonundan ötürü geldik. (Türkiye’deki gidişattan da pek memnun değildik o yüzden bu fırsatı da sevinçle kabul ettik açıkçası)
Şimdi de Avrupa genelinde olduğu gibi işler iyi gitmiyor ve şirketteki pozisyonlar kapanıyor. Ciddi bir kıyım başladı. Biz de yaz sonu nasibimizi alacağız görünüyor.
Ben de kısa bir süre çalıştım, doğumdan sonra bıraktım, bebeğime baktım. Şimdi onu büyüttüm biraz. Tekrar çalışmak istiyorum ana gerçekten iş bulmak acayip zor (Burda işe girdiğim döneme kıyasla) İngilizcem gayet iyi ama beyaz yaka işlerde buranın dili önemli zaten kursa da devam ediyorum ama ana diliniz gibi olması veya İngilizce gibi olması bence bu yaştan sonra imkansız. Eşim zaten buranın dilini hiç öğrenemedi, onların şirket dili İngilizce.
Yani arkadaşlar biz birkaç aya işsiz güçsüz hiçbirşeysiziz. Ev aldık kredisi var. Tamam, birikmişlerimiz bizi götürecek epey ama, nereye kadar? Hazıra dağ mı dayanır?
Türkiye’ye dönmek de bir fikir ama şu an orda da işimiz yok. Ha bu arada eşimin Türkiye’de kalan iş arkadaşları bizim burda aldığımız aynı parayı veya daha yükseğini alıyor. Biz ise burda ev almak için Türkiye’deki evlerden birini sattık diğerinde kiracı var yani dönecek ev bile yok şu anda. Dönersek bıraktığımız şartlardan daha kötüsüne döneceğiz gibi. Sadece maddi şart da değil, insan rahata çabuk aşılıyor derler. Burda özellikle çocuk büyütmenin kolaylığını, insan gibi çalışma saatlerini Türkiye’de bulamayacakmışım gibi düşünüyorum. Bir de burda bugüne kadar birikim yapınca onu çocuğuma kullanırım diye düşünüyordum, Türkiye’de birikimim yok özel hastaneydi yok özel okuldu yok özel dil kursuydu yok servisiydi onlara gidecek diye düşünüyorum.
Ben kalmak istiyorum arkadaşlar. Ama böyle işsiz nasıl kalacağız? 5 yıl dolmadığı için vatandaşlığa başvuru yapamıyoruz. Çok çıkmazdayım. Geceleri kabusla uyanıyorum yatakta bi daha da uyuyamıyorum.
Çok mu abartıyorum Türkiye’deki durumu? Dönsek mi? Ama vatandaşlığa da kalmış 1 yıl, yani evladım yarın “anne bir yıl daha dayanamadınız mı vatandaşlık için” der mi? Of nolur bi akıl verin. Siz ne yapardınız?
Yazım da kafam gibi karmakarışık olmuş olabilir. Siz sorun ben söylerim.
Bence gelme arkadaşım. 1 yıl daha bekle.Türkiye’de gayet iyi işlerimiz, kirada evimiz, her sene tatilimiz vs varken 4 yıl önce eşimin şirketinde yurtdışı pozisyonundan ötürü geldik. (Türkiye’deki gidişattan da pek memnun değildik o yüzden bu fırsatı da sevinçle kabul ettik açıkçası)
Şimdi de Avrupa genelinde olduğu gibi işler iyi gitmiyor ve şirketteki pozisyonlar kapanıyor. Ciddi bir kıyım başladı. Biz de yaz sonu nasibimizi alacağız görünüyor.
Ben de kısa bir süre çalıştım, doğumdan sonra bıraktım, bebeğime baktım. Şimdi onu büyüttüm biraz. Tekrar çalışmak istiyorum ana gerçekten iş bulmak acayip zor (Burda işe girdiğim döneme kıyasla) İngilizcem gayet iyi ama beyaz yaka işlerde buranın dili önemli zaten kursa da devam ediyorum ama ana diliniz gibi olması veya İngilizce gibi olması bence bu yaştan sonra imkansız. Eşim zaten buranın dilini hiç öğrenemedi, onların şirket dili İngilizce.
Yani arkadaşlar biz birkaç aya işsiz güçsüz hiçbirşeysiziz. Ev aldık kredisi var. Tamam, birikmişlerimiz bizi götürecek epey ama, nereye kadar? Hazıra dağ mı dayanır?
Türkiye’ye dönmek de bir fikir ama şu an orda da işimiz yok. Ha bu arada eşimin Türkiye’de kalan iş arkadaşları bizim burda aldığımız aynı parayı veya daha yükseğini alıyor. Biz ise burda ev almak için Türkiye’deki evlerden birini sattık diğerinde kiracı var yani dönecek ev bile yok şu anda. Dönersek bıraktığımız şartlardan daha kötüsüne döneceğiz gibi. Sadece maddi şart da değil, insan rahata çabuk aşılıyor derler. Burda özellikle çocuk büyütmenin kolaylığını, insan gibi çalışma saatlerini Türkiye’de bulamayacakmışım gibi düşünüyorum. Bir de burda bugüne kadar birikim yapınca onu çocuğuma kullanırım diye düşünüyordum, Türkiye’de birikimim yok özel hastaneydi yok özel okuldu yok özel dil kursuydu yok servisiydi onlara gidecek diye düşünüyorum.
Ben kalmak istiyorum arkadaşlar. Ama böyle işsiz nasıl kalacağız? 5 yıl dolmadığı için vatandaşlığa başvuru yapamıyoruz. Çok çıkmazdayım. Geceleri kabusla uyanıyorum yatakta bi daha da uyuyamıyorum.
Çok mu abartıyorum Türkiye’deki durumu? Dönsek mi? Ama vatandaşlığa da kalmış 1 yıl, yani evladım yarın “anne bir yıl daha dayanamadınız mı vatandaşlık için” der mi? Of nolur bi akıl verin. Siz ne yapardınız?
Yazım da kafam gibi karmakarışık olmuş olabilir. Siz sorun ben söylerim.
Türkiyede bazı kurumlar çok iyi maaş veriyor belçikada da çok göçmen var herkes için aynı şartlar yok benceBence Türkiye ordan daha kötü bi durumda dayanabilicekseniz kalın derim
Hayır doğuma vatandaşlık Avrupa ülkelerinde yok, sadece Kanada ve ABD de var. O yüzden bebeğimizin de vatandaşlığı bize bağlıPeki bebeğiniz o ülkede doğdu değilmi direk oranın vatandaşi olmuyormu aile birleşim üzerinden sizinde hakkınız oluyor diye biliyorum
ABd de kalktı diye biliyorumHayır doğuma vatandaşlık Avrupa ülkelerinde yok, sadece Kanada ve ABD de var. O yüzden bebeğimizin de vatandaşlığı bize bağlı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?